Sluiten
Jesse - Vrijdag 13 Oktober 2023

Vrijdag de 13e: dit zijn de horror-games die je wil spelen!

Vrijdag de 13e en de beste horrorgames!

Vrijdag de 13e heeft al lang de reputatie als een ongeluksdag, doordrenkt met bijgeloof en gehuld in mysterie. Dit maakt het de perfecte dag voor het bekijken van enge films, maar wat is nog angstaanjagender? Juist: het betreden van de duistere wereld van horror-games. Een goede reden om een lijstje te maken met een greep uit een aantal huiveringwekkende horror-titels!

Het horrorgenre biedt een duistere en diverse wereld, en we begrijpen maar al te goed dat meningen over enge spellen sterk kunnen variëren. Of je nu een liefhebber bent van survival, zombies, demonen, geesten, of andere angstaanjagende wezens, het ultieme doel is altijd hetzelfde: angst inboezemen! Hoewel er talloze enge games zijn om over te praten, hebben we besloten om in deze blogpost een aantal van de meest bekende en angstaanjagende horrorgames voor je op een rijtje te zetten, speciaal voor vrijdag de 13e.

 

Resident Evil

Resident Evil, een franchise van Capcom, domineert al decennia de wereld van survival horror games. Deze reeks heeft een speciale plaats in het hart van elke horrorfan. Bekend om meeslepende verhalen, angstaanjagende omgevingen en ondode vijanden, heeft Resident Evil iconische personages zoals Chris Redfield en Jill Valentine geïntroduceerd.

Wat Resident Evil uniek maakt, is zijn constante evolutie. Van de klassieke vaste camerahoeken tot het first-person perspectief in Resident Evil 7, de serie blijft zich vernieuwen en verrassen.

Naast games heeft Resident Evil een brede invloed, van films tot bordspellen. Het is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen.

Of je nu de klassiekers zoals Resident Evil 2 of de recentere zoals Resident Evil Village speelt, Resident Evil blijft een must voor elke horrorliefhebber. Duik in deze angstaanjagende wereld van overleving en mysteries om te begrijpen waarom deze franchise zo legendarisch is en je hart sneller doet kloppen.

Bekijkhieral onze Resident Evil games!

 


The Evil Within

Als er één naam is die bij velen angst en opwinding oproept, dan is het wel The Evil Within. Deze reeks, ontwikkeld door Shinji Mikami, de geestelijke vader van Resident Evil, heeft sinds de release in 2014 de harten van vele horrorfans veroverd.

In deze game word je ondergedompeld in een wereld van verschrikkingen, nachtmerries en existentiële angst. Het verhaal volgt detective Sebastian Castellanos, die geconfronteerd wordt met gruwelijke gebeurtenissen terwijl hij probeert de mysterieuze moorden in de gestoorde wereld van STEM (Sensory Experience Theater Mechanism) op te lossen. Wat volgt, is een enge en claustrofobische reis waarbij de grenzen tussen realiteit en waanzin vervagen.

Bekend om zijn verontrustende sfeer en angstaanjagende vijanden ervaar je als speler de constante drang om te overleven. Je wordt geconfronteerd met bloeddorstige wezens, puzzels die de geest tarten en een verhaal dat diepe existentiële vragen oproept. Met zowel The Evil Within uit 2014 als de vervolggame The Evil Within 2 uit 2017, biedt deze reeks een aangrijpende ervaring.



Outlast

Deze game, die 10 jaar geleden(!) werd uitgebracht, heeft zich snel gevestigd als een icoon in het survival horror-genre.

Als speler beleef je het verhaal van journalist Miles Upshur, die zich waagt in het gestoorde en verlaten Mount Massive Asylum om de waarheid achter de gruwelijke gebeurtenissen te ontrafelen. Wat volgt is een nachtmerrieachtige achtbaanrit vol spanning, angst en bloedstollende momenten.

Het meest opvallende kenmerk van Outlast is de totale weerloosheid die je ervaart als speler. Gewapend met alleen een videocamera om de duisternis te doordringen, moet je je verstoppen, sluipen en overleven terwijl je wordt achtervolgd door krankzinnige bewoners van het asiel. 

Outlast heeft niet alleen een beklemmende sfeer en griezelige locaties, maar ook een diepgaand verhaal dat de duistere kant van de menselijke geest verkent. Het is een meesterlijke mix van psychologische terreur en brute horror die elke stap die je zet, doordrenkt met angst.




Signalis

Signalis, ontwikkeld door Robert Brock, is een relatief nieuwe toevoeging aan de top 6 van horrorgames. Deze indie-game combineert retro-esthetiek met moderne gameplay voor een unieke ervaring. Het dompelt je onder in een duistere wereld vol mysterie en horror terwijl je de reis van Atrius volgt, op zoek naar haar vermiste zus. De game valt op door zijn intrigerende verhaallijn en prachtige pixel art-stijl, die een unieke sfeer creëert. Het biedt een mix van verkenning, puzzels en intense overlevingsspanning die horrorliefhebbers zeker zal aanspreken. Met zijn duistere verhaal, angstaanjagende omgevingen en onverwachte wendingen, verdient Signalis zeker zijn plaats in de eregalerij van horrorgames. Als je op zoek bent naar een nieuwe en spannende ervaring in het genre, dan is Signalis een must-play.

 

 

Until Dawn

Until Dawn trekt je onmiddellijk in een angstaanjagende wereld. In een afgelegen berghut, geconfronteerd met nachtmerries die werkelijkheid worden, creëert de beklemmende omgeving en realistische personages een nieuwe horrorervaring. Wat de game echt speciaal maakt, zijn de impactvolle keuzes die je maakt. Elke beslissing beïnvloedt het verloop van het verhaal en het lot van de personages, wat constante spanning en onzekerheid met zich meebrengt.

De getalenteerde cast, met onder andere Hayden Panettiere en Rami Malek, tilt de game naar een hoger niveau met overtuigende acteerprestaties. De verbluffende graphics zorgen voor een levensechte ervaring, versterkend de angstaanjagende sfeer. Until Dawn is veel meer dan een horrorgame; het is een emotionele achtbaanrit waarbij je vecht tegen bovennatuurlijke verschrikkingen en je eigen beslissingen. Als je op zoek bent naar een game die je diepste angsten en spanningen verkent, moet Until Dawn bovenaan je lijst staan. Durf jij de nacht te overleven?

BekijkhierUntil Dawn voor PS4!

 


Dead Space

Dead Space, de legendarische game uit 2008 die het startsein gaf voor de iconische Dead Space-reeks, is een naam die bij velen bekend is. De game werd zo populair, dat de makers hebben besloten om een gloednieuwe remake uit te brengen. En dat besluit is begrijpelijk, want het leven van ingenieur Isaac Clarke was nog nooit zo angstaanjagend!

De game voert je naar het mijnbouwschip USG Ishimura, oorspronkelijk een plaats voor routineonderhoud en reparaties. Klinkt als een normale klus, totdat je je realiseert dat er iets huiveringwekkends is gebeurd. De hele bemanning is op mysterieuze wijze omgekomen, en tot overmaat van ramp is Isaac's vriendin Nicole spoorloos verdwenen. Gewapend met niets anders dan zijn gereedschap en zijn vaardigheden begint Isaac aan een verontrustende zoektocht naar Nicole, terwijl hij probeert het angstaanjagende mysterie te ontrafelen. Tussen duistere, gemuteerde wezens genaamd Necromorphs bevindt hij zich in een strijd op leven en dood, niet alleen tegen deze wezens, maar ook tegen zijn eigen verslechterende gezondheidstoestand..




Murder House

Murder House verdient een plek in de top 6 van beste horrorgames. Ontwikkeld door Puppet Combo, biedt deze griezelige titel spelers een beklemmende ervaring. De game plaatst je in een duistere, vervallen woning vol geheimen en gruwelen. De claustrofobische omgeving en de constante dreiging maken de ervaring intens. De gameplay draait om overleven, sluipen en ontsnappen aan dodelijke vijanden, wat je geduld en zenuwen op de proef stelt. Murder House maakt slim gebruik van psychologische spanning en onverwachte schrikeffecten, waardoor het een onvergetelijke horrorervaring is.

 

 

Dead by Daylight

Dead by Daylight combineert perfect PvE en PvP gameplay en wordt beschouwd als een toonaangevende horrorgame. Het plaatst je in een angstaanjagende omgeving waar je kunt kiezen om ofwel een overlevende te zijn, die probeert te ontsnappen aan een meedogenloze moordenaar, ofwel de moordenaar zelf. Deze game legt de spanning en overlevingsdrang van het horrorgenre vast.

Het unieke aan Dead by Daylight is de verscheidenheid aan speelbare karakters. Je hebt de keuze uit verschillende overlevenden en moordenaars, elk met unieke vaardigheden en persoonlijkheden, wat de gameplay diversiteit en diepgang geeft.

Het progressiesysteem in de game stelt je in staat om je personages aan te passen aan je speelstijl, wat zorgt voor langdurige speelbaarheid en blijvende spanning.

Of je nu met vrienden speelt om te overleven of geniet van de intensiteit van het jagen, Dead by Daylight biedt een ongeëvenaarde horrorgame-ervaring. Het is de ultieme keuze voor liefhebbers van het genre die op zoek zijn naar spanning en sensatie. Durf jij de confrontatie aan?

BekijkhierDead by Daylight: Special Edition voor PS4!

 

 

Amnesia: The Dark Descent

Amnesia: The Dark Descent is een eenvoudig spel, met een nogal stereotiep begin (je bent een amnesiac die ontwaakt in een vreemd kasteel), maar de erfenis ervan zal altijd voortleven. Het spel heeft mogelijk de carrières van meerdere YouTubers een boost gegeven, waarvan er één bekend staat om zijn fascinatie voor de vaten in Amnesia. Bovendien heeft het spel meerdere andere spellen en beginnende creatievelingen geïnspireerd.

Wat het spel zelf betreft, is het jouw taak om te proberen te ontsnappen aan naderend gevaar als je wilt overleven. Ondanks zijn bekendheid is Amnesia een angstaanjagende ervaring die je nog meer wilt, en als dat het geval is wanneer The Dark Descent ten einde komt, zijn er tientallen aangepaste, door de community gemaakte verhalen om te verkennen.

En weet je wat nog beter is aan deze keuze? Amnesia: Collection is nu beschikbaar op Xbox Game Pass. De collectie bevat The Dark Descent en de Justine DLC, evenals Amnesia: A Machine for Pigs. Amnesia: Rebirth is ook beschikbaar op de pass! En er is ook het gloednieuwe Amnesia: The Bunker, dat zeer de moeite waard is om te bekijken.

 

 

Alien: Isolation

Last but not least, Alien: Isolation! Op een dag als Vrijdag de 13e is het alleen maar passend om te praten over een game die je de rillingen over je rug bezorgt, en geen game doet dat beter dan deze! Deze game, uitgebracht in 2014 door Creative Assembly, biedt een meeslepende horrorervaring die fans van de "Alien" filmfranchise en liefhebbers van het survival horror-genre ten volle laat genieten.

Als speler plaats je jezelf in de schoenen van Amanda Ripley, de dochter van de legendarische Ellen Ripley. Je betrekt het verlaten ruimteschip Sevastopol en wat begint als een zoektocht naar de waarheid achter haar moeders verdwijning, verandert al snel in een nachtmerrie als Amanda geconfronteerd wordt met een enkele Xenomorph, het angstaanjagende buitenaardse wezen.

De game blinkt uit in het creëren van een authentieke "Alien"-ervaring. De Sevastopol is een donkere en claustrofobische omgeving waarin je constant op je hoede moet zijn voor het dodelijke roofdier dat je op de hielen zit. De game combineert een perfecte sfeer, spanning en angst. De geluidseffecten en muziek dragen bij aan de beklemmende sfeer en de gameplay draait om stealth en overleven.

Dus, als je op zoek bent naar een uitdaging en een manier om Vrijdag de 13e met een extra dosis angst te vieren, is Alien: Isolation de perfecte keuze, ook al is het spel al een flink aantal jaren oud.


Bekijk Alien: Isolation hier!


 

News & Updates

Recente artikelen