Sluiten
Liam - Vrijdag 31 Mei 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 25 t/m 31 mei!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 25 t/m 31 mei.

25 mei - Call of Duty: Black Ops 6 komt ook uit voor PlayStation 4 en Xbox One

Goed nieuws voor Call of Duty-fans met een oudere console, want uit recente pre-order opties bij de Amerikaanse winkelketen GameStop is gebleken dat de nieuwste Black Ops-game niet alleen op de PlayStation 5, Xbox Series X en S, en PC zal verschijnen, maar ook op de PlayStation 4. Hoewel de Xbox One-versie niet specifiek in de pre-orders wordt vermeld, zou deze volgens Insider Gaming als een cross-gen-versie beschikbaar zijn, waarbij de Xbox Series-versie ook op de Xbox One werkt.

Het is geen grote verrassing dat de nieuwste Call of Duty-games ook naar de oudere generatie consoles komen, aangezien dit bij eerdere games ook het geval was. Toch blijft het de vraag hoe lang deze consoles nog ondersteund worden met nieuwe releases, gezien de technologie blijft evolueren en de PlayStation 5 inmiddels alweer 4 jaar oud is.

Eerder deze week bevestigde Activision dat de Call of Duty-game die dit najaar verschijnt, de zesde in de Black Ops-serie zal zijn. Volgens geruchten zal deze game zich afspelen tijdens de Golfoorlog, de officiële onthulling van de game is te zien tijdens een speciale livestream direct na de Xbox Games Showcase op 9 juni. 

25 mei - 'DOOM: The Dark Ages wordt onthuld tijdens Xbox Games Showcase'

Tijdens de langverwachte Xbox Games Showcase zal ontwikkelaar id Software een nieuwe toevoeging aan de legendarische Doom-franchise onthullen, althans, als we gamejournalist Tom Henderson van Insider Gaming moeten geloven. Met een knipoog naar het verleden krijgt de aankomende titel volgens Henderson de naam Doom: The Dark Ages.

De game zou volgens Henderson een nieuwe first-person shooter zijn met elementen uit een middeleeuwse spelwereld. id Software zou al 4 jaar bezig zijn met de ontwikkeling van het spel.

Hoewel de Doom-franchise in bezit is van Microsoft, gaan er inmiddels ook geruchten dat de volgende Doom-game zijn weg zal vinden naar de PlayStation 5, zo claimt insider Nate the Hate.

27 mei - '2K Games werkt aan nieuwe FIFA die later dit jaar verschijnt'

De geruchtenmolen draait op volle toeren: een mogelijke FIFA-game van ontwikkelaar 2K Games blijft de gemoederen bezig houden. 2K, de studio achter sportgames als NBA, TopSpin en WWE, zou de felbegeerde licentie van FIFA hebben gekregen, nadat EA en FIFA vorig jaar besloten niet meer met elkaar verder te gaan.

Volgens insider MohPlay zou 2K hard werken aan een nieuwe voetbalervaring die dit jaar nog gelanceerd moet worden en krijgt het spel de naam FIFA 2K25. 

27 mei - Nieuwe TEKKEN 8 trailer voor DLC-personage Lidia Sobieska

Bandai Namco heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Lidia Sobieska, het aankomende DLC-personage voor TEKKEN 8. Hoewel al enige tijd bekend was dat Lidia zou worden toegevoegd via een DLC, hebben we nu dus een voorproefje kunnen krijgen.

Lidia, die haar debuut maakte in de DLC van Tekken 7, is de minister-president van Polen en een karate-expert. Het personage zal ergens in de zomer beschikbaar zijn: eerst voor mensen die de Year 1 Character Pass hebben aangeschaft en later voor iedereen die bereid is ervoor te betalen. De exacte releasedatum is momenteel nog niet bekend. Bekijk de trailer hieronder!

27 mei - 'Ace Combat 8 wordt binnenkort mogelijk aangekondigd'

Vliegeniers, opgelet! Volgens insider Midori, die bekend staat om zijn nauwkeurige SEGA-leaks, werkt Bandai Namco aan een grootschalig project dat mogelijk het vijfde deel in de Ace Combat-serie zou kunnen zijn. Dit project, bekend als het Chronicle Project, wordt ontwikkeld in samenwerking met de Japanse bedrijven ILCA en ORCA.

Het is inmiddels vijf jaar geleden sinds de laatste Ace Combat-game werd uitgebracht, waardoor een onthulling van een nieuw deel op dit moment niet onlogisch zou zijn.

28 mei - Call of Duty: Black Ops 6 reveal trailer uitgebracht

In de onthullingstrailer van de aankomende Black Ops game zijn we (iets) meer te weten gekomen over de verhaallijn van de game. In de trailer, die overigens geen gameplay beelden bevat, zijn live-action beelden te zien waarin meerdere wereldleiders de revue passeren. Toevallig zijn dit ook de machthebbers die tijdens de Golfoorlog aan het roer stonden, waardoor de eerdere geruchten over de specifieke periode en locatie steeds aannemelijker worden.

Op 9 juni, na de Xbox Games Showcase, zal er een speciale Direct worden uitgezonden die specifiek in het teken van Call of Duty staat. De verwachting is dat de eerste gameplaybeelden daar zullen worden vertoond.

29 mei - Gerucht: 'Resident Evil: Code Veronica en Resident Evil Zero remakes in ontwikkeling'

Het lijkt erop dat er mogelijk remakes in de maak zijn van Resident Evil: Code Veronica en Resident Evil Zero. Dit nieuws komt van de doorgaans betrouwbare insider Dusk Golem. Hij verduidelijkt daarbij dat geruchten over remakes van Resident Evil 1 en Resident Evil 5 niet kloppen en dat deze titels niet in ontwikkeling zijn.

Dusk Golem werd eerder al in verband gebracht met een gerucht over een tweede remake van Resident Evil 1, maar hij heeft sindsdien aangegeven dat dit gerucht ongegrond was. In tegenstelling hiermee lijken de remakes van Resident Evil: Code Veronica en Resident Evil Zero wel degelijk echt in ontwikkeling te zijn. "Ik heb dit van meerdere bronnen vernomen, al sinds vorig jaar," verklaarde hij.

Daarnaast meldde Dusk Golem dat de ontwikkeling van Resident Evil 9 vertraging heeft opgelopen en dat de game deze zomer in ieder geval niet onthuld zal worden.

Of de geruchten waar zijn moet blijken; Capcom zelf heeft immers nog niets bevestigd of gecommuniceerd.  

29 mei - CD Projekt Red wil games sneller uitbrengen

CD Projekt Red heeft grote plannen om hun games sneller op de markt te brengen.

Tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers vertelde CEO Michał Nowakowski dat het bedrijf al aan twee projecten tegelijk werkte tijdens de ontwikkeling van de Cyberpunk 2077-uitbreiding Phantom Liberty. Bijna driehonderd mensen werkten aan deze uitbreiding, terwijl de ontwikkelaar ook al bezig was met Polaris, een nieuwe game in The Witcher-serie.

Momenteel zijn ze dus opnieuw met meerdere projecten tegelijk bezig. Cyberpunk 2 wordt in Boston ontwikkeld, terwijl Polaris hier in Europa wordt gemaakt. Daarnaast zijn er nog andere projecten, zoals Project Sirius en de remake van The Witcher 1. Hoeveel tijd er precies tussen de releases zal zitten, is nog niet bekend. Kortom, er gebeurt veel bij CD Projekt Red!

29 mei - Max Verstappen beste coureur in EA Sports F1 24

Ja, ja! Onze Max Verstappen is wederom de beste coureur in EA Sports F1 24. In een persbericht van Electronic Arts heeft Verstappen een beoordeling van 96 gekregen, gevolgd door Fernando Alonso en Carlos Sainz.

EA heeft deze score gebaseerd op ervaring, de bolide, bewustzijn en snelheid. Dit jaar kan je overigens voor het eerst met jouw eigen coureur statistieken ontwikkelen in de carrièremodus. Ook kan je zelf een F1-team managen én bevat de game EA Sports Dynamic Handling, waardoor het realisme nog eens naar een hoger niveau wordt getild.

Benieuwd naar EA Sports F1 24? Je vindt de game hier! 

29 mei - Mortal Kombat maakt zich op voor komst Homelander

Goed nieuws voor Mortal Kombat-fans! Homelander, de beruchte superheld uit Amazon Prime's The Boys, maakt binnenkort zijn opwachting in Mortal Kombat 1 als DLC-personage. Heb je de Kombat Pack? Dan kun je vanaf 4 juni met Homelander aan de slag. Voor de rest is hij beschikbaar vanaf 11 juni. 

Homelander is het vijfde van zes beloofde DLC-personages in Kombat Pack 1. Naast Homelander krijgen we later in juni ook een nieuwe Kameo-vechter: Ferra. Check de nieuwe trailer hieronder om een eerste glimp op te vangen van de toevoegingen.

29 mei - No Man's Sky-update bevat nieuwe campagne én verbeteringen

Voor de ruimtevaarders onder ons is er weer wat nieuws te beleven in No Man's Sky! Hello Games heeft namelijk een nieuwe update uitgebracht, onder de naam Adrift. 

Adrift belooft een compleet andere overlevingstocht te worden, met unieke uitdagingen en omgevingen. In dit verlaten universum kom je onder andere zandwormen tegen en er zijn nog veel meer verrassingen die op je wachten. Deze nieuwe setting wordt geïntroduceerd als een Expeditie, wat in feite een nieuwe campagne betekent die ook weer een eind heeft.

Maar dat is niet alles! De update brengt ook allerlei verbeteringen en nieuwe elementen met zich mee. Maak kennis met de Iron Vulture, een gloednieuw Hauler-schip, en geniet van de nieuwe opties om je schepen aan te passen. Voor de complete lijst met veranderingen en toevoegingen, check de volledige lijst hier.

30 mei - Spider-Man 2 meer dan 11 miljoen keer verkocht

Dat de buurtvriendelijke Spider-Man een favoriet is onder veel gamers, dat wisten we. En dat blijkt nu ook uit de verkoopcijfers, want de game is inmiddels al meer dan 11 miljoen keer verkocht! 

Sinds de game vorig jaar oktober verscheen werden er in de eerste 24 uur al 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Zo'n 7 maanden later is dat aantal dus verviervoudigd. 

In de game kan je zowel aan de slag met Peter Parker als Miles Morales en neem je het op tegen een verscheidenheid aan schurken uit het Marvel universum

30 mei - PlayStation 5 winstgevender dan elke andere Sony console

Sony heeft tijdens een recente zakelijke meeting bekendgemaakt dat geen enkele consolegeneratie zo winstgevend was als die van de PlayStation 5. Ter vergelijking: tijdens de PS4-generatie werd er 107 miljard dollar verdiend, terwijl de PS5-generatie nu al op 106 miljard dollar staat. En dat terwijl de PS5 nog lang niet aan het einde van zijn levenscyclus is. Ook het operationeel inkomen heeft deze generatie al de PS4 overtroffen, ondanks een lichte daling in de afgelopen jaren.

Sony's strategie voor het uitbrengen van games op zowel PlayStation als pc werd ook toegelicht door Hermen Hulst, een van de aanstaande PlayStation-CEO's. Liveservicegames, zoals Helldivers 2, zullen op de dag van release beschikbaar zijn op zowel PlayStation als pc. Grote singleplayergames volgen echter een andere route: ze worden niet altijd tegelijkertijd op beide platforms uitgebracht. Deze "strategische benadering" is bedoeld om nieuwe spelers aan te trekken voor Sony's grotere franchises. Bovendien past Sony dezelfde strategie toe met de verfilmingen van hun games.

En laten we de PlayStation 4 niet vergeten. Voor Sony is de PS4 nog steeds een belangrijke console: van alle actieve maandelijkse PlayStation-consolegamers speelt de helft, zo'n 49 miljoen mensen, nog steeds op een PS4. 

30 mei - Inhoud van speciale Black Ops 6-edities gelekt op X 

De artwork en inhoud van onder andere de Vault Edition van Call of Duty: Black Ops 6 is gelekt. Zoals we gewend zijn, zit de Vault Edition weer boordevol extra's. Dit keer krijg je onder andere exclusieve wapens en een zombie-skin voor het personage Frank Woods. Ook lijken de bekende Gobblegums hun terugkeer te maken in de Zombies-modus. Deze kauwgomballen geven je tijdelijk speciale krachten. Er is zelfs een nieuwe finishing move voor Woods gelekt. 

De officiële onthulling vindt plaats tijdens een speciale livestream direct na de Xbox Games Showcase op 9 juni. Hoewel de platforms nog niet officieel zijn aangekondigd, lijkt het erop dat de game niet alleen naar pc, PlayStation 5 en Xbox Series-consoles komt, maar ook naar PlayStation 4 en Xbox One.

31 mei - PlayStation State of Play uitgezonden

In een nieuwe PlayStation State of Play uitzending zijn we getrakteerd op nieuwe games, updates en trailers. In de showcase zagen we onder andere gameplay van de multiplayer shooter Concord, een trailer van Monster Hunter Wilds waarin dieper wordt ingegaan op de monsters, karakters en ecosystemen, maar bijvoorbeeld ook beelden (en een releasedatum) van Silent Hill 2 en Until Dawn.

Ook werd bekend dat God of War: Ragnarök een pc-versie krijgt die in september wordt uitgebracht, werd Dynasty Warriors: Origins onthuld én kregen we een voorproefje op 2 nieuwe VR-games; Alien: Rogue Incursion en Skydance's Behemoth. Meer weten over de uitzending? Dat lees je hier!

News & Updates

Recente artikelen