Sluiten
Jimmy - Maandag 3 Juni 2024

Gamezomer 2024: alle showcases op een rij!

Juni is aangebroken en dat betekent maar één ding: de Gamezomer is weer begonnen! In de aankomende maanden onthullen ontwikkelaars en uitgevers hun nieuwste creaties tijdens een reeks persconferenties en livestreams. Van langverwachte aankondigingen, tot spannende updates over reeds aangekondigde titels, de Gamezomer biedt een kijkje in de toekomst van de gamingwereld. 

Summer Game Fest - 7 juni 

Na de State of Play van PlayStation afgelopen week, is het als eerste de beurt aan de Summer Game Fest. Dit jaarlijkse evenement werd in 2020 geïntroduceerd door Geoff Keighley, een bekende presentator en producent in de gamingwereld. Het evenement werd in het leven geroepen als reactie op de annulering van fysieke gamebeurzen zoals E3, vanwege de COVID-19-pandemie.

Datum: 7 juni

Tijd: 23:00

Waar: Twitch & Youtube 

Days of the Devs - 8 juni

Op zoek naar een overzicht van de nieuwste indie games? Zet dan zaterdag 8 juni om 01:20 in je agenda, want dan begint Days of the Devs! Dit jaarlijkse evenement, opgericht door Double Fine Productions en iam8bit, biedt een platform voor verschillende getalenteerde gameontwikkelaars om hun nieuwste creaties op het gebied van indiegames te tonen. Direct na de Summer Game Fest kan je de stream bekijken, in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Datum: 8 juni

Tijd: 01:30

Waar: Youtube 

Devolver Direct - 8 juni

Bereid je voor op een uur vol humor en satire, want de Devolver Direct is terug! Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door indie game-uitgever Devolver Digital, is een digitale showcase die een alternatief platform biedt voor het onthullen van nieuwe game-aankondigingen, trailers en updates over komende releases. Tijdens de Devolver Direct kan je je verheugen op een verscheidenheid aan indie games, van retro-stijl titels tot innovatieve ervaringen. Bovendien staat de Devolver Direct ook bekend om zijn eigenzinnige humor en zelfbewuste grappen die de unieke stijl van Devolver Digital weerspiegelen.

Datum: 8 juni

Tijd: 02:00

Waar: Youtube 

Wholesome Games - 8 juni

Van gekkigheid naar de hartverwarmende wereld van Wholesome Games! Dit initiatief, dat is ontstaan uit een verlangen naar positiviteit en inclusiviteit in de game-industrie, biedt een platform voor games die draaien om vriendelijkheid, empathie en ontspanning. Tijdens de digitale showcases van Wholesome Games worden ontwikkelaars uitgenodigd om hun wholesome games te presenteren, variërend van betoverende avonturen tot ontroerende puzzelspellen. Deze games stralen warmte en vriendelijkheid uit en zorgen voor een welkome afwisseling in een soms competitieve en gewelddadige spelcultuur.

Datum: 8 juni

Tijd: 18:00

Waar: Youtube 

Future Game Show - 8 juni

Deze showcase, georganiseerd door de mensen achter de website van GamesRadar, bouwt snel een reputatie op als een van de beste manieren om nieuwe games op PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc te ontdekken. Afgelopen jaar keken er 8,5 miljoen gamers naar de stream, waarin meer dan 50 games werden behandeld. Nog leuker is dat de show gehost wordt door Roger Clark (bekend als Arthur Morgan uit Red Dead Redemption 2) en Britt Baron (bekend van onder andere Final Fantasy 7 Rebirth).

Datum: 8 juni

Tijd: 21:00

Waar: TwitchYoutube 

Xbox Games Showcase - 9 juni

Benieuwd naar alle games vanuit het moederbedrijf Microsoft? Kijk dan op zondag 9 juni naar de presentatie van Xbox! Als de geruchten waar zijn, kunnen we namelijk het een en ander verwachten. Wie weet zien we uit het niets de aankondiging van een nieuwe console met een Windows mogelijkheid, al is het waarschijnlijker dat we meer gaan zien over de releasedata van Microsoft Flight Simulator 2024, Indiana Jones and the Great Circle en Avowed. En niet te vergeten de Xbox Direct die na de presentatie volgt, want dan komt Call of Duty: Black Ops 6 uitgebreid aan bod!

Datum: 8 juni

Tijd: 21:00

Waar: TwitchYoutube 

PC Gaming Show - 9 juni

Ben je geen console gamer en wil je meer weten over de toekomst van pc games? Kijk dan naar de pc gaming show, die dit jaar zijn 10e verjaardag viert. 

Datum: 8 juni

Tijd: 22:00

Waar: TwitchYoutube 

Ubisoft Forward - 10 juni

Na de aankondigingen van Star Wars Outlaws en Assassin's Creed Shadows moge het duidelijk zijn dat we meer gaan zien over deze games. Maar, dat is waarschijnlijk niet alles, want Ubisoft is met veel projecten bezig. Het evenement omvat niet alleen trailers en gameplay-beelden, maar ook interviews met ontwikkelaars en exclusieve onthullingen.

Datum: 10 juni

Tijd: 21:00

Waar: de website van Ubisoft, TwitchYoutube 

Nintendo Direct - juni

Een specifieke datum en tijd is er nog niet, maar dat er in juni een Nintendo Direct uitgezonden gaat worden, dat is zeker. Overigens gaan we hier nog niets zien over een eventuele aankondiging van de Nintendo Switch 2. Dat nieuws kondigde Shuntaro Furukawa vorige maand al aan (al kan dit natuurlijk ook zijn om je op het verkeerde been te zetten). Wel kan je, als je een Switch in bezit hebt - een duidelijker beeld krijgen van wat je kan verwachten van de laatste jaren van de console. Hoewel Nintendo enkele games heeft aangekondigd die in de komende maanden zullen verschijnen, is de line-up voor de rest van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 nog onbekend. Uit het financieel rapport van Nintendo is in ieder geval op te maken dat ze zullen blijven werken aan het maximaliseren van de softwareverkoop in een omgeving waar veel mensen op de Nintendo Switch blijven spelen.

Datum: N.T.B

Tijd: N.T.B

Waar: Youtube 

THQ Nordic Showcase - 2 augustus

Deze showcase zal vol zitten met wereldpremière-aankondigingen, updates voor eerder aangekondigde games en misschien zelfs een paar verrassingen! HandyGames zal - net als vorige editie - opnieuw de aftrap geven met een pre-show.

THQ wil zelf nog niet te veel verklappen, maar verklapte wel dat we meer gaan zien over de Gothic 1 Remake, Titan Quest II en "nog veel meer, maar we houden de grimmige geheimen voorlopig voor onszelf." Wie weet dat ook Disney's Epic Mickey - Rebrushed aan bod komt!

Datum: 2 augusts

Tijd: 19:00

Waar: Steam, TwitchYoutube 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »