Sluiten
Jimmy - Vrijdag 7 Juni 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 1 t/m 7 juni!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 1 t/m 7 juni.

1 juni - Little Nightmares 3 uitgesteld naar 2025

Uitgever Bandai Namco en ontwikkelaar Supermassive Games hebben tot hun eigen teleurstelling Little Nightmares 3 moeten uitstellen naar 2025. De game zou eigenlijk dit jaar uit moeten komen, maar dat is naar eigen zeggen niet haalbaar. "We willen er voor zorgen dat de game de zorg en liefde krijgt die het verdient."

Het derde deel uit de horror-reeks werd vorig jaar aangekondigd en kent een leuke toevoeging, namelijk online co-op! 

Little Nightmares 3 komt uit op de Playstation 4, PlayStation 5, Xbox One & Series X/S, Nintendo Switch én pc. 

Benieuwd naar de Little Nightmares-reeks? Je vindt de games hier!

1 juni - Infinity Nikki krijgt bètatest in derde kwartaal 2024

Tijdens de State of Play uitzending van vorige week werden niet alleen gameplay beelden van Infinity Nikki getoond, maar werd ook duidelijk dat je later dit jaar een bèta-versie mag verwachten. In het - alweer - vijfde deel van de reeks kom je terecht in een open spelwereld, moet je puzzels zien op te lossen en kan je verschillende outfits verzamelen (met magische mogelijkheden!)

2 juni - Kleurrijke verkenningsgame Caravan SandWitch aangekondigd

Indie-ontwikkelaar Plane Toast en uitgever Dear Villagers hebben een - als we de trailer moeten geloven - prachtig verkenningsspel aangekondigd, genaamd Caravan SandWitch.

De game wordt gepresenteerd als een boeiend verhaal gestuurd verkenningsspel in een prachtig vormgegeven omgeving. Je komt terecht in een post-apocalyptische wereld en wordt meegenomen op een zoektocht naar je verdwenen zus, in een landschap geïnspireerd door het zuiden van Frankrijk.

Terwijl je een grote gele caravan bestuurt, ga je op verkenning, ontmoet je verschillende gemeenschappen en kom je in contact met een diverse reeks personages.

De releasedatum is nog niet bekend, maar wel dat de game te spelen zal zijn op de Nintendo Switch, PlayStation 5 en pc. De levendige trailer zie je hieronder!

3 juni - Astro Bot bevat meer dan honderdvijftig iconische personages uit de PlayStation-geschiedenis

Leuk nieuws voor fans van Astro Bot! In de nieuwste game kan je namelijk meer dan honderdvijftig iconische VIP Bots redden, die geïnspireerd zijn op legendarische personages uit dertig jaar PlayStation-geschiedenis.

Net als in Astro's Playroom zitten er allerlei schattige robots in de game, die verkleed zijn als bekende personages uit andere PlayStation-games. In de trailer van de onlangs onthulde game zagen we bijvoorbeeld al Nathan Drake en Kratos voorbij komen.

Astro Bot werd vorige week met veel enthousiasme aangekondigd tijdens de State of Play. In deze 3D-platformer gids je het schattige robotje door een reeks - lees 80 - fantasierijke levels en maar liefst zes 'heelallen'.

Dit keer is de game niet ontwikkeld voor virtual reality-headsets. Dus, geen VR-bril nodig om van deze charmante game te genieten! Astro Bot verschijnt op 6 september, exclusief voor de PlayStation 5. 

3 juni - Kena: Bridge of Spirits wordt op 15 augustus uitgebracht voor Xbox consoles

Kena: Bridge of Spirits, het prachtige en betoverende spel van Ember Lab, maakt in augustus 2024 eindelijk zijn debuut op de Xbox-consoles. Na een succesvolle release op PlayStation 4, PlayStation 5 en Microsoft Windows, kunnen nu ook Xbox-gamers zich verheugen op een adembenemend avontuur.

In de game stap je in de schoenen van Kena, een jonge spirituele gids met de taak om verdwaalde geesten te helpen om rust te vinden. De game speelt zich af in een betoverde wereld vol mysterieuze ruïnes en weelderige bossen, geïnspireerd door Oost-Aziatische kunst en cultuur.

4 juni - Gerucht: nieuwe Splatoon game in de maak

Er hangt een verrassing in de lucht voor Splatoon-fans! Volgens de betrouwbare insider Midori is Nintendo namelijk druk bezig met een nieuw project dat de codenaam Spiral draagt. En je raadt het al: het zou zomaar eens Splatoon 4 kunnen zijn.

Hoewel Nintendo zelf nog niks heeft bevestigd, is het gerucht niet geheel verrassend te noemen. De serie is immers een van hun grootste hits en perfect voor de mogelijke nieuwe console die de Nintendo Switch opvolgt.

In de Splatoon-games strijden Inklings en Octolings tegen elkaar in spetterende verfgevechten. In plaats van kogels, schieten ze met verf en proberen ze zoveel mogelijk van de arena in hun teamkleur te veranderen. En als je even geen zin hebt in de hectische multiplayeractie, kun je je uitleven in de toffe singleplayercampagnes. Houd je verfrollers en -pistolen maar gereed, want er zou wel eens iets kleurrijks op komst kunnen zijn!

4 juni - Aankomend weekend gaat open bèta van voetbalgame UFL van start

Nee, geen FIFA of EA Sports FC, maar UFL! Van 7 t/m 9 juni kan je met een PlayStation 5 of Xbox Series X/S namelijk de gratis open bèta van UFL uitproberen. Ook kan je de game alvast preloaden via de PlayStation en Xbox Store, zodat je meteen kunt spelen zodra de bèta live gaat.

UFL, dat in 2021 al werd aangekondigd, is het ambitieuze project van de Cypriotische ontwikkelaar Strikerz Inc. Ze zijn al sinds 2016 druk bezig met deze game en bouwen het op de Unreal Engine 5. Hoewel de release al een paar keer is uitgesteld en er meerdere gesloten alfatests zijn gehouden, komt de game dus steeds een beetje dichterbij. Wist je trouwens dat niemand minder dan Cristiano Ronaldo maar liefst 40 miljoen dollar in UFL heeft geïnvesteerd?

Het leukste van alles: UFL wordt een gratis te spelen game! Strikerz Inc heeft als doel om eerlijke wedstrijden te bieden, wat betekent dat je altijd tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau speelt. Bereid je dus voor op spannende, gelijkwaardige duels!

5 juni - Beelden Hogwarts Legacy update verschenen

Avalanche Software heeft op social media een video gedeeld over de aankomende update voor Hogwarts Legacy.

De inhoud van deze gratis update is al eerder onthuld en je kan je gaan verheugen op een aantal toevoegingen. Zo kun je straks onder andere gebruikmaken van een fotomodus om je magische avonturen vast te leggen. Bovendien wordt de voorheen PlayStation-exclusieve content, zoals de Haunted Hogsmeade Shop Quest, beschikbaar op alle platformen.

Daarnaast kun je binnenkort je Talent-punten resetten, wat nog meer flexibiliteit biedt in je toverspreuken en vaardigheden. Ook worden er ook diverse bugfixes en driver-updates voor de pc-versie doorgevoerd. De update is op 6 juni uitgerold voor alle platformen, dus houd je toverstok gereed!

Benieuwd naar Hogwarts Legacy? Je vindt de game hier!

5 juni - Alan Wake DLC wordt onthuld tijdens Summer Game Fest

Het lijkt er sterk op dat we vrijdagnacht tijdens de Summer Game Fest-liveshow een primeur krijgen: namelijk nieuwe downloadbare content voor Alan Wake 2!

Remedy Entertainment heeft ons deze week al een hint gegeven met hun recente social media-activiteit. Ze veranderden hun bedrijfsnaam naar 'Poison Pill Entertainment' en deelden een mysterieuze tweet met het logo van dit nieuwe bedrijf. Onder de logo's prijkt de slogan 'Sinds 1995 in Night Springs', een duidelijke knipoog naar de fictieve televisieserie uit de Alan Wake-games.

Als klap op de vuurpijl verscheen er ook een teaserillustratie op het X-account van Alan Wake, met daarop de datum 7 juni. Dat is precies wanneer de Summer Game Fest-liveshow begint, om 23:00 uur Nederlandse tijd. 

5 juni - Nieuwe RPG Metaphor: ReFantazio zaterdag te zien tijdens livestream

In de nacht van vrijdag op zaterdag (om 03:00, om precies te zijn) kun je een livestream bekijken van de nog uit te komen RPG Metaphor: ReFantazio. Deze gloednieuwe RPG werd in 2016 al aangekondigd en komt van het creatieve team achter de Persona-spellen.

Het verhaal speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk van Euchronia, een middeleeuws fantasierijk dat dient als een spiegel van onze moderne wereld. Wanneer de koning wordt vermoord, breekt er chaos uit en komt er een unieke vorm van magie vrij - Royal Magic - die voorheen alleen aan de koning besteed was. Een toernooi wordt georganiseerd om de troonopvolger te bepalen.

Als speler neem je de rol aan van een jongen uit de Elda-stam, beschuldigd van het gebruik van 'verboden magie'. Je gaat op avontuur om je jeugdvriend - de kroonprins van Euchronia - te bevrijden van een vloek. Tijdens je reis word je bijgestaan door de fee Gallica. 

De livestream is te volgen via het YouTube kanaal van Atlus.

Zet 11 oktober in je agenda, want dan verschijnt Metaphor: ReFantazio voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, en pc. Je vindt de game hier!

6 juni - EK update voor EA Sports FC 24 

We blijven nog even rond de voetbalvelden hangen, want er is een gratis update uitgekomen voor EA Sports FC 24. Met de nieuwste update kun je het officiële EK spelen in de game. Dankzij de officiële licentie kloppen alle namen en details precies met het echte toernooi, zodat je de ultieme EK-ervaring kan beleven.

En er is meer goed nieuws: als je de game voor 16 januari hebt gespeeld, ontvang je in Ultimate Team een van de volgende topvoetballers: Virgil van Dijk, Jack Grealish, Federico Chiesa, Florian Wirtz, Ousmane Dembélé of Alvaro Morata. 

6 juni - Gerucht: LEGO Horizon Adventures wordt tegelijk uitgebracht op PS5 en pc

Tijdens de Summer Game Fest-liveshow wordt naar verluidt de onthulling gedaan van LEGO Horizon Adventures, een game die gelijktijdig wordt uitgebracht op PlayStation 5 en pc.

Deze onthulling komt van de doorgaans betrouwbare insider Billbil-kun. Eerder waren er al geruchten over een LEGO-game gebaseerd op de Horizon-serie, maar nu lijkt het erop dat we vanavond/vannacht de bevestiging zullen krijgen.

Naar verluidt zal LEGO Horizon Adventures een actie-avonturenspel zijn dat zowel solo als in co-op gespeeld kan worden. Bovendien gaan er ook geruchten dat de game cross-platform play zal ondersteunen, waardoor je op zowel PlayStation als pc samen kan spelen.

7 juni - Gerucht: Halo remaster in de maak, ook PS5-versie wordt overwogen

In een artikel van Tom Warren op The Verge is naar voren gekomen dat Microsoft werkt aan een nieuwe remaster van Halo: Combat Evolved. Volgens het artikel bevindt de remaster zich nog in een vroeg ontwikkelstadium en overweegt Microsoft serieus om de game niet alleen op Xbox en pc uit te brengen, maar ook op PlayStation 5. Het zou niet de eerste keer zijn dat Halo een remaster krijgt.

Naast Halo zijn er nog andere games waarover gespeculeerd wordt voor een multiplatformrelease, zoals Starfield, Senua's Saga: Hellblade 2, het nog niet aangekondigde Doom: The Dark Ages, Ages of Empires 2: Definitive Edition en Age of Mythology. Echter, volgens Warren worden Gears 6, Fable en South of Midnight voorlopig niet overwogen voor een release op meerdere platforms.

Sinds Microsoft begin dit jaar heeft aangekondigd om sommige games die voorheen exclusief waren voor Xbox en pc naar andere platforms te brengen, doen er veel geruchten de ronde over welke spellen nog meer kunnen volgen. Mogelijk geeft het bedrijf aanstaande zondagavond meer duidelijk, wanneer de Xbox Games Showcase wordt uitgezonden.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »