Sluiten
Jesse - Vrijdag 24 November 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 18 t/m 24 november!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 18 tot en met 24 november.

 

18 november - The Last of Us: Part 2 Remastered aangekondigd

Sony en Naughty Dog hebben officieel aangekondigd dat The Last of Us: Part 2 Remastered eraan komt. De geruchten over een PlayStation 5-versie deden al de ronde sinds deze zomer, en gisteren bevestigde de aanwezigheid van het spel in de PlayStation-database deze speculaties. Nu is het bevestigd: The Last of Us: Part 2 Remastered wordt gelanceerd op 19 januari 2024, exclusief voor PlayStation 5.

De game biedt verbeteringen in beeldkwaliteit, met ondersteuning voor 4K in Fidelity Mode en 1440p die wordt opgeschaald naar 4K in Performance Mode. Voor televisies met Variable Refresh Rate (VRR) is er zelfs de mogelijkheid om de framerate te ontgrendelen. Daarnaast zijn de laadtijden verkort en is er haptische feedback beschikbaar via de DualSense-controller.

De PS5-versie introduceert een nieuwe roguelike survivalmodus genaamd "No Return". Hierin kunnen spelers verschillende personages besturen en worden ze geconfronteerd met willekeurige gevechten en stealth-secties bij elke speelsessie. Ook bevat de game "Lost Levels", extra secties die niet in het oorspronkelijke spel zaten en een inzicht geven in de vroege ontwikkelingsfase van het spel. Ontwikkelaars voorzien deze gebieden van commentaar voor meer context.

Fans van de originele game zullen blij zijn te horen dat de Speedrun Mode, eerder aanwezig in The Last of Us: Part 1, terugkeert. Hiermee kunnen spelers hun beste tijden proberen te verbeteren. Bovendien zijn er bonusskins beschikbaar voor Ellie, Abby en hun wapens, terwijl de fotomodus wordt uitgebreid met meer opties.

Een speciale W.L.F-editie van de game wordt uitgebracht, inclusief een steelcase, 47 ruilkaarten, een Washington Liberation Front-patch en vier pinnen. Deze editie is exclusief verkrijgbaar via PlayStation Direct.

Voor bestaande PS4-eigenaren van The Last of Us: Part 2 is er een upgrade-optie naar de PS5-versie voor 10 dollar. Savefiles kunnen ook worden overgedragen naar de nieuwe versie. Opmerkelijk is dat er op dit moment geen aankondiging is voor een pc-versie, hoewel The Last of Us: Part 1 wel naar pc is gebracht.

The Last of Us: Part 2 verscheen oorspronkelijk in 2020 op PlayStation 4 en heeft sindsdien aan populariteit gewonnen, mede dankzij de HBO-serie met dezelfde naam. Het eerste seizoen van de serie werd eerder dit jaar uitgebracht. 

19 november - Inhoud eerste Call of Duty: Modern Warfare 3 seizoen bekend

Activision en Sledgehammer Games hebben de details onthuld van het aankomende eerste seizoen van Call of Duty: Modern Warfare 3 via een blogpost. Het seizoen brengt drie nieuwe 6v6-maps naar de multiplayer. Bij de lancering van het seizoen worden zowel Meat - een map die zich afspeelt in een slagerij - als Greece - een map geïnspireerd op een Grieks kuststadje - toegevoegd. Later in het seizoen verschijnt ook Rio, gelegen in een winkelcentrum in Brazilië.


Daarnaast wordt de Gunfight-modus geïntroduceerd tijdens het eerste seizoen. Deze modus biedt intense gevechten tussen twee teams van twee spelers op kleine maps. Een nieuwe map genaamd Training Facility wordt aanvankelijk beschikbaar gesteld, maar er zijn ook aankondigingen van terugkerende maps in het vooruitzicht.


Het Zombies-speltype krijgt in het eerste seizoen een update in de vorm van "Enter the Rift". Spelers stappen in Dark Aether Rifts, waar ze een "sinistere en chaotische uitdaging" aangaan en onder tijdsdruk verschillende missies moeten volbrengen. Deze Dark Aether Rifts zijn vooral ontworpen voor ervaren spelers.

Tot slot wordt aan Warzone de nieuwe map Urzikstan toegevoegd, een stedelijke omgeving met elf belangrijke locaties. Diverse bewegingen en andere gameplayfuncties uit Modern Warfare 3 zullen aan de battle royale-game worden toegevoegd.


Meer details over het eerste seizoen zullen binnenkort volgen. De start van het seizoen wordt verwacht in december, mogelijk op 6 december, hoewel dit nog niet officieel bevestigd is.19 november - Gameplay Arizona Sunshine 2 uitgezonden

Vertigo Games heeft een 'Gameplay Showcase' uitgezonden voor hun aankomende VR-game, Arizona Sunshine 2, waarin nieuwe beelden en informatie over het spel werden onthuld.

In de video van vijftien minuten leidt regisseur Peter Deurloo de kijkers door verschillende aspecten van Arizona Sunshine 2. De game zal volledige cross-play ondersteunen, samen met een coöperatief speelbare campagne voor twee spelers en een oneindige Horde-modus voor maximaal vier spelers. Bovendien zijn er plannen om in het eerste jaar na de release drie extra Horde-maps toe te voegen.

Arizona Sunshine 2, het vervolg op de eerste VR-zombieshooter uit 2016, brengt spelers terug naar Arizona, waar ze zombies te lijf gaan met nieuwe en geprezen wapens uit het eerste deel. Een opvallende toevoeging is het melee-systeem, waarmee spelers zombies ook zonder kogels kunnen uitschakelen. Tijdens het avontuur krijgen spelers gezelschap van Buddy, een hond die hen gedurende het spel bijstaat.

De releasedatum voor Arizona Sunshine 2 is gepland op 7 december, en het spel zal beschikbaar zijn voor PlayStation VR 2, SteamVR en Quest. De ontwikkeling van de game is in handen van het Nederlandse Vertigo Games, bekend van titels als After the Fall en A Fisherman's Tale. In 2020 werd de studio overgenomen door Koch Media, een dochteronderneming van het Zweedse Embracer Group, dat ook THQ Nordic in bezit heeft.

 20 november - Geplande Releasedatum voor Skull and Bones tussen januari en maart 2024

Skull and Bones, de langverwachte game van Ubisoft Singapore, staat gepland voor een release ergens in de eerste drie maanden van 2024, zoals bevestigd door Darryl Long, de managing director van de studio, aan Yahoo News. Long zal overstappen naar een Ubisoft-kantoor in Toronto, en Jean-Francois Vallee zal hem volgend jaar opvolgen.

Ondanks meerdere vertragingen, werd dit jaar wel een bèta van Skull and Bones gehouden. Tot op heden ontbreekt echter een officiële releasedatum voor de game. De ontwikkeling van het spel is niet zonder problemen verlopen, maar er zijn speculaties dat Ubisoft mogelijk verplicht is om het spel uit te brengen vanwege ontvangen subsidie van de overheid in Singapore.

Skull and Bones stelt spelers in staat om als piraten de oceanen te bevaren, met als doel het opbouwen van een indrukwekkend schip en een gevreesde reputatie. De focus ligt hierbij op multiplayergameplay. Oorspronkelijk aangekondigd in 2017, zal het spel beschikbaar zijn op pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S, evenals op Amazon Luna, en het zal cross-play ondersteunen.21 november - Persona 3 Reload trailer introduceert Aigis

Atlus heeft een nieuwe trailer uitgebracht van Persona 3 Reload.

In de trailer maken we kennis met Aigis, een personage dat ook in de originele game zat. Te zien is ook hoe gesprekken in de remake worden weergegeven, en hoe Aigis eruitziet tijdens gevechten. Het personage wordt ingesproken door actrice Dawn M. Bennett, die al een aantal games en vele anime-series op haar naam heeft staan.

Persona 3 Reload komt op 2 februari 2024 uit en zal dan ook direct via Game Pass verkrijgbaar zijn. Het is een remake van de Japanse rpg die oorspronkelijk in 2006 verscheen.21 november - Fortnite's Big Bang-evenement onthult Eminem 

Het nieuwste evenement in Fortnite, genaamd Big Bang, is met 1,5 gigabyte de meest omvangrijke update tot op heden. Deze update brengt een reeks nieuwe skins en modi met zich mee, en kondigt de komst van rapper Eminem aan.

De update introduceert specifiek een skin van rapper Eminem, een race- en ritmemodus, en een unieke Lego-cross-over. Eerder deze week werd bekend dat naast Eminem ook Formule 1-coureur Lewis Hamilton zijn opwachting maakt in het spel, als onderdeel van de Icon-serie. Hiermee sluit Hamilton aan bij een indrukwekkende lijst van iconen die eerder in Fortnite verschenen, waaronder Naomi Osaka, Chloe Kim, LeBron James, Neymar Jr., Ariana Grande, Bruno Mars en Marshmello. Hamilton is beschikbaar in twee verschillende outfits.

Daarnaast heeft de betrouwbare Fortnite-insider HypeX via zijn X-account gedeeld dat er een Fortnite Festival op komst is, waar één of meerdere artiesten virtuele concerten zullen geven. Eerder zijn dergelijke virtuele optredens al verzorgd door artiesten als Travis Scott, Diplo, Noah Cyrus en Young Thug. Met de toevoeging van de Eminem-skin speculeren sommigen dat hij wellicht een dergelijk concert zal verzorgen.

Fortnite geniet momenteel van een ongekende populariteit, vooral dankzij Fortnite OG. Bij de start van dit nieuwe seizoen op zaterdag 4 november trok het spel maar liefst 44,7 miljoen spelers, waarmee het de meest succesvolle seizoenstart in de geschiedenis van de game werd.

De Big Bang-update is beschikbaar om te downloaden vanaf 2 december.22 november - Jet Force Gemini komt in december naar Nintendo Switch Online

De Nintendo 64-game Jet Force Gemini komt in december beschikbaar op Nintendo Switch Online.

Aangezien het hier om een Nintendo 64-titel gaat, is niet alleen een abonnement op Nintendo Switch Online vereist om het spel te spelen, maar ook het uitbreidingspakket. Hiermee kan de Nintendo 64-app op de Switch worden gedownload.

In Japan wordt het spel op 30 november toegevoegd aan de service. Nintendo Amerika geeft aan "december", wat suggereert dat het spel waarschijnlijk vanaf 1 december in het Westen speelbaar zal zijn.

Jet Force Gemini, ontwikkeld door het Britse Rare, dat nu al geruime tijd deel uitmaakt van Microsoft, is een third-person shooter waarin spelers met het Jet Force Gemini-team, bestaande uit Juno, Vela en hun hond Lupus, door het heelal reizen. Hun missie is om de slechte Mizar en zijn Drones te vernietigen en de Tribals te redden.

 

 

22 november - Warhammer 40,000: Space Marine 2 uitgesteld naar tweede helft van 2024

Uitgever Focus Entertainment en ontwikkelaar Saber Interactive hebben de release van Warhammer 40,000: Space Marine 2 uitgesteld naar de tweede helft van 2024.

Oorspronkelijk was de game gepland voor ergens komende winter, maar dit blijkt niet haalbaar te zijn. Volgens de aankondiging is deze uitstelbeslissing genomen om voldoende tijd te hebben voor de laatste finetuning en om de best mogelijke spelervaring te garanderen. Focus Entertainment streeft ernaar om een game uit te brengen die in de best mogelijke staat verkeert en de verwachtingen van talloze fans van de franchise overtreft. De exacte releasedatum wordt onthuld tijdens The Game Awards op 7 december.

In dit vervolg op de actiegame uit 2011, gebaseerd op het Warhammer-universum, nemen spelers opnieuw de controle over Lieutenant Titus. Zoals in het eerste deel gebruiken spelers diverse wapens en dodelijke moves om vijandelijke Tyranids te verslaan. De makers beloven "epische gevechten op verre planeten". De game zal beschikbaar zijn op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Lars Cornelis had eerder dit najaar al een uur de mogelijkheid om de game te verkennen: "Warhammer 40,000: Space Marine 2 lijkt een uiterst boeiende shooter te worden, met verbluffende graphics die het genre op technologisch gebied naar nieuwe hoogten tillen. Tegelijkertijd voelt het echter aan als een behoorlijk traditionele shooter. Bovendien belooft Space Marine 2, met een breed scala aan wapens, vijanden en achtergrondinformatie, trouw te blijven aan het originele bronmateriaal."23 november - Gerucht: Volgend jaar komt er een nieuwe Call of Duty: Black Ops

Er zijn potentiële details gelekt over de Call of Duty die in 2024 wordt uitgebracht. Volgens informatie van Windows Central zou het gaan om een nieuwe Black Ops-game, ontwikkeld door Treyarch en zich afspelend in de jaren 90 tijdens de Golfoorlog.

Volgens de berichtgeving kunnen spelers een "genuanceerd narratief rondom de Golfoorlog" verwachten, met "een kritische focus op de verschillende deelnemers van het conflict." De game zou ook "meer nadruk leggen op traditionele militaire gevechtstechnologie en herkenbare Black Ops-gadgets", in tegenstelling tot de moderne en futuristische technologie die te zien was in eerdere Call of Duty-games.

Wat betreft multiplayermaps zouden veel klassieke Black Ops-maps worden opgenomen, samen met een Zombies-modus met rondes. Activision overweegt bovendien om vroegtijdige toegang te bieden als een reserveringsbonus, wat betekent dat spelers niet alleen de campagne enkele dagen eerder kunnen spelen, maar ook enkele weken eerder met Zombies aan de slag kunnen.

Vorig jaar verscheen mogelijke concept art van de game online, ontdekt in de mobiele Call of Duty: Warzone-app. Deze artwork toonde een F-117 jet fighter. Tot nu toe zijn er echter geen officiële details vrijgegeven over de Call of Duty-game die gepland staat voor volgend najaar.23 november - Gameplay South Park: Snow Day getoond

Er is zojuist een nieuwe trailer vrijgegeven voor South Park: Snow Day, waarin de eerste beelden van de gameplay te zien zijn.

Aangekondigd afgelopen zomer, is South Park: Snow Day een coöperatieve actiegame die spelers de kans geeft om met vier personages, namelijk Cartman, Kyle, Stan en Kenny, de met sneeuw bedekte straten van South Park te verkennen. Ze vieren hun vrije dag van school vanwege sneeuw, maar moeten tegelijkertijd de wereld zien te redden.

In tegenstelling tot eerdere actie-rpg's in de South Park-franchise, biedt dit spel real-time gevechten. Belangrijk om op te merken is dat het niet wordt ontwikkeld door Ubisoft, maar door Question Games, het team achter The Magic Circle en The Blackout Club.

Bekijk hier de gameplay trailer van South Park: Snow Day! 

Pre-order hier!24 november - Life is Strange door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Meer dan twintig miljoen mensen hebben de eerste Life is Strange gespeeld, zo werd aangekondigd via sociale media. Deze adventuregame werd in 2015 uitgebracht en was beschikbaar op de meeste moderne consoles van die tijd. Het spel bestond uit vijf episodes, die later werden samengevoegd in fysieke versies.

Door het succes van het eerste deel werd er in 2018 een vervolg uitgebracht, gevolgd door de spin-off True Colors in 2021. Op dit moment is het echter onduidelijk wat de toekomst van de franchise inhoudt.

De kenmerkende eigenschap van de reeks ligt in het realistisch portretteren van relaties tussen tieners en jongvolwassenen, vaak met een bovennatuurlijke kracht van een van de hoofdpersonages als centraal element in het verhaal.


 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »