Sluiten
Jesse - Vrijdag 15 September 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 9 t/m 15 september!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 9 tot en met 15 september.


Roblox komt naar PlayStation

Roblox heeft zijn aanwezigheid uitgebreid naar diverse platforms, waaronder PC, Mac, iOS, Amazon Fire, Android en Xbox One. Maar er is nu groot nieuws voor de fans, want de aankondiging is gedaan dat Roblox binnenkort beschikbaar zal zijn op het PlayStation-platform. De lancering van Roblox op zowel de PS4 als de PS5 staat gepland voor oktober. Op dit moment is de game echter nog niet speelbaar op de Nintendo Switch, en het is onduidelijk of daar in de toekomst verandering in komt.


SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake komt naar PS5 en Xbox Series X/S

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake, dat eerder dit jaar al werd uitgebracht op de PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc, zal op 16 oktober ook beschikbaar zijn op de PS5 en Xbox Series X/S. Bovendien kunnen de eigenaren van de PS4- en Xbox One-versies een gratis update downloaden voor de moderne consoles. Alle versies van het spel zullen ook profiteren van een gratis update met een fotomodus en extra cosmetische items.
 

In deze game belanden SpongeBob en Patrick in het bezit van een buisje vol zeemeermintranen, die al hun wensen kunnen vervullen. Echter, hun onbeperkte wensen veroorzaken scheuren in de stof van de ruimtetijd. Vrienden en gebouwen in Bikinibroek verdwijnen en worden vervangen door portalen naar werelden genaamd Wishworlds. SpongeBob moet samen met Patrick, die ondertussen in een ballon is veranderd, de Wishworlds betreden om de orde te herstellen.


Screenshots van Spider-Man 2

Er zijn onthullende afbeeldingen vrijgegeven van Spider-Man 2, die een indrukwekkend beeld van New York laten zien. Deze screenshots tonen iconische locaties zoals Times Square, Coney Island en Grand Army Plaza. Eerder dit jaar, tijdens de Summer Game Fest-livestream, werd met veel opwinding aangekondigd dat Marvel's Spider-Man 2 op 20 oktober exclusief op PlayStation 5 zal verschijnen.


In deze langverwachte game spelen zowel Peter Parker als Miles Morales cruciale rollen, en spelers krijgen de mogelijkheid om naadloos te wisselen tussen deze twee helden. Bovendien brengen beide Spider-Mans nieuwe, opwindende vaardigheden en bewegingen met zich mee.

 

 


Total War: Pharaoh komt 11 oktober uit

Total War: Pharaoh heeft eindelijk zijn langverwachte releasedatum gekregen. Sega en Creative Assembly hebben aangekondigd dat deze strategische game op 11 oktober beschikbaar zal zijn voor pc-gamers via zowel Steam als de Epic Games Store. Bovendien zal er op 23 oktober een fysieke versie van het spel in de winkels verschijnen. Voor degenen die de game reserveren, is er goed nieuws, want zij krijgen toegang tot een exclusief Early Access-weekend dat loopt van 29 september tot en met 2 oktober. Gedurende dit weekend kunnen spelers maar liefst zestig beurten spelen. Bovendien ontvangen pre-orderers twee DLC-pakketten voor het spel.

Total War: Pharaoh biedt een indrukwekkende reeks functies, waaronder acht speelbare facties, de mogelijkheid om de campagne aan te passen met willekeurige startposities voor alle facties en zelfs de optie om natuurrampen in te stellen. Bovendien ondersteunt het spel co-op voor twee spelers en bevat het een PvP-modus. Het goede nieuws is dat Steam- en Epic-gebruikers cross-play kunnen benutten, waardoor ze met vrienden op verschillende platforms kunnen spelen. Bekijk de trailer hieronder!The Sims 5 wordt een gratis game

Fantastisch nieuws voor de fans van The Sims, want The Sims 5 zal officieel gratis worden aangeboden. Voorheen was het gebruikelijk om te betalen voor zowel het basisspel als de daaropvolgende uitbreidingen. Echter, EA heeft nu aangekondigd dat The Sims 5 gratis te downloaden en te spelen zal zijn.

In de hedendaagse gamingwereld draaien veel spellen om microtransacties en uitbreidingen, met als doel zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Denk aan games zoals Fortnite, waarin je skins kunt aanschaffen, of FIFA 23, waarin je pakketten kunt kopen. The Sims 4 volgde ook dit model, met maar liefst veertien beschikbare uitbreidingen die elk ongeveer 40 euro kostten.

Volgens Maxis Studios en EA is hun intentie duidelijk: "Het is onze bedoeling dat Project Rene gratis te downloaden zal zijn. Dit betekent dat zodra het gereed is en volledig beschikbaar is voor onze spelers, je in staat zult zijn om deel te nemen aan Project Rene, te spelen en te verkennen zonder dat je een abonnement nodig hebt, het basisspel hoeft aan te schaffen of geconfronteerd wordt met energiemechanismen."

Hoewel de exacte releasedatum van dit spel nog niet is bekendgemaakt, zullen gamers ongetwijfeld enthousiast zijn over de mogelijkheid om The Sims 5 gratis te ervaren wanneer het beschikbaar komt.


Call of Duty: Modern Warfare 3 Multiplayermaps getoond

Eerder is aangekondigd dat de multiplayermodus van Modern Warfare 3 alle maps van Call of Duty: Modern Warfare 2 uit 2009 zal bevatten. In de video hieronder deelt ontwikkelaar Sledgehammer Games hun aanpak voor het updaten van deze geliefde multiplayermaps. Ze laten de eerste beelden zien en hebben ook enkele screenshots vrijgegeven van de herziene versies van de maps. Hieronder kun je een selectie van deze screenshots bekijken.

 

 Remaster voor Paper Mario: The Thousand Year Door onthuld

Volgend jaar komt de remaster van Paper Mario: The Thousand Year Door uit voor de Nintendo Switch. Deze rpg kwam oorspronkelijk in 2004 uit voor de GameCube. Het is ook het meest geliefde deel van de Paper Marie reeks.

In het spel wordt Mario uitgenodigd door prinses Peach via een brief, waarin ze hem vertelt dat ze op vakantie is in Rogueport en een schatkaart heeft ontdekt. Bij zijn aankomst ontdekt Mario echter dat de prinses spoorloos is verdwenen. Het is nu aan Mario om haar te vinden en het mysterie rond de 'duizendjarige deur' te onthullen.

De vernieuwde versie van het spel belooft "geoptimaliseerde graphics" en wordt verwacht ergens in 2024 beschikbaar te zijn voor de Nintendo Switch, hoewel er nog geen specifieke datum of seizoen is genoemd. De bijbehorende trailer is hieronder te bekijken.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »