Sluiten
Jesse - Vrijdag 15 December 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 9 t/m 15 december!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 9 tot en met 15 december.

 

9 december - Life is Strange-studio onthult Lost Records: Bloom and Rage

Don't Nod, de getalenteerde ontwikkelaar achter successpellen als Life is Strange en Jusant, heeft zojuist hun nieuwste creatie onthuld: Lost Records: Bloom and Rage.

 

De aankondiging vond plaats tijdens The Game Awards afgelopen donderdagavond. Lost Records: Bloom and Rage werpt spelers in het hart van een meeslepend verhaal rond een groep vrienden die na 27 jaar weer bij elkaar komen, gedwongen om een diep verborgen geheim te confronteren dat hen ooit heeft doen beloven elkaar nooit meer aan te spreken.

 

Hoewel er nog weinig bekend is over de details van de game, is duidelijk dat het een intrigerend avontuur belooft waarbij spelers actief invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het verhaal. De release van Lost Records: Bloom and Rage staat gepland voor ergens tegen het einde van 2024 en zal beschikbaar zijn op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

 10 december - Warhammer 40,000: Space Marine 2 verschijnt op 9 september

Warhammer 40,000: Space Marine 2 zal beschikbaar zijn vanaf 9 september 2024, zoals onthuld tijdens The Game Awards vorige week. Daar werd ook een nieuwe trailer gepresenteerd, die je hieronder kunt bekijken.

 

Eerder dit najaar was de game al uitgesteld naar de tweede helft van 2024. Focus Entertainment nam deze beslissing om voldoende tijd te hebben voor de finishing touches en om de best mogelijke game-ervaring te garanderen. Ze streven ernaar een spel uit te brengen dat de verwachtingen van de talloze fans van de franchise overtreft.

 

In dit vervolg op de actiegame uit 2011, gebaseerd op het Warhammer-universum, krijgen spelers opnieuw de controle over Lieutenant Titus. Zoals in het eerste deel kunnen spelers verschillende wapens en dodelijke moves gebruiken om vijandige Tyranids te verslaan. De makers beloven "epische gevechten op verre planeten." De game zal beschikbaar zijn op pc, PlayStation 5, en Xbox Series X en S.

 

10 december - The Outlast Trials vanaf 5 maart verkrijgbaar

The Outlast Trials zal zijn officiële release beleven op 5 maart 2024, zoals eerder deze week onthuld werd tijdens The Game Awards.

 

Hoewel de game eerder dit jaar al beschikbaar was via Early Access op Steam en de Epic Games Store, zal de definitieve versie op 5 maart uitkomen voor Steam, Epic Games Store, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, en Xbox One.

 

The Outlast Trials biedt een coöperatieve spelervaring die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Terwijl de game ondersteuning biedt voor maximaal vier spelers, is het ook mogelijk om het als een singleplayergame te ervaren. Het verhaal ontvouwt zich binnen hetzelfde universum als de twee voorgaande Outlast-games, maar het fungeert niet als een direct vervolg op Outlast 1 en 2.

 

 

11 december - Verdansk-map komt volgend jaar mogelijk terug in Warzone

In het komende najaar zou de geliefde Verdansk-map mogelijk haar terugkeer maken in Call of Duty: Warzone, aldus bronnen van Insider Gaming.

 

Volgens de website volgt de huidige releasecyclus, wat suggereert dat de terugkeer van de map wordt verwacht rond de lancering van het eerste seizoen van de Call of Duty-game die volgend jaar verschijnt. Dit zou hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden gedurende de laatste maanden van dat jaar.

 

Verdansk is de originele map waarop de eerste Warzone zich afspeelde. Aan het begin van het eerste seizoen van Modern Warfare 3 werd eerder deze maand de map Urzikstan toegevoegd aan de huidige Warzone.

 

Hoewel er nog geen officiële informatie beschikbaar is over de nieuwe Call of Duty-game die naar verwachting volgend najaar verschijnt, circuleren er al geruchten. Vorig jaar werd gemeld dat het spel zich afspeelt in de Golfoorlog, en eerder dit jaar werd geclaimd dat het om een nieuwe Black Ops-game van Treyarch zou gaan.

 

12 december - The Day Before-studio sluit deuren

Fntastic, de ontwikkelaar van de omstreden game The Day Before, heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn activiteiten heeft stopgezet en dat de game niet langer beschikbaar is voor verkoop.

 

Ondanks meerdere uitstelde lancering van The Day Before op 7 december, maakte Fntastic vier dagen later bekend dat de studio zijn deuren sluit. In een verklaring luidde het: "Helaas is The Day Before financieel niet succesvol geweest, en we hebben niet langer de middelen om door te gaan. Al het verdiende geld zal worden gebruikt om onze schulden bij partners af te lossen."

 

Het bedrijf vervolgde met: "We hebben al onze inspanningen, middelen en uren in de ontwikkeling van The Day Before gestoken, onze eerste grote game. We wilden graag nieuwe updates uitbrengen om het volledige potentieel van de game te onthullen, maar helaas kunnen we dat niet bekostigen." Op dit moment lijken de servers van de game nog wel operationeel te zijn.

 

The Day Before was al voor de release omgeven door controverse, met veel gamers die vreesden dat het een oplichting van Fntastic was. Het spel werd herhaaldelijk uitgesteld, onder andere vanwege problemen met de rechten rond de naam van de game.

 

Hoewel The Day Before op donderdag uiteindelijk verscheen op Steam, werden de recensies van spelers al snel "overweldigend negatief". Op SteamDB is bovendien te zien dat het aantal spelers na de releasedag snel afnam.

 

12 december - Epic Games wint rechtszaak tegen Google

Epic Games heeft de rechtszaak tegen Google in de Verenigde Staten gewonnen. Drie jaar geleden klaagde Epic zowel Apple als Google aan, waarbij het beweerde dat deze bedrijven een monopolie op appwinkels op Android-smartphones bezaten. De rechtszaak tussen Epic en Google begon afgelopen november, en de jury heeft nu geoordeeld dat Epic gelijk heeft. Volgens de uitspraak heeft Google op illegale wijze de Google Play Store en de Google Play Billing-service tot een monopolie gemaakt op Android-apparaten. De conclusie is dat Google anticompetitief handelt en dat dit Epic Games schade heeft berokkend.

In januari 2024 zal de rechter bepalen welke stappen Google moet ondernemen om in overeenstemming te zijn met de wetgeving. Google heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Epic Games is van mening dat de uitspraak ten goede komt aan consumenten, die hierdoor meer vrijheid zouden krijgen bij het aanschaffen van apps op Android-apparaten.

Het is vermeldenswaardig dat Epic in 2021 grotendeels de rechtszaak tegen Apple verloor, hoewel laatstgenoemde wel concessies moest doen. Desondanks streeft Epic ernaar dat de Amerikaanse Supreme Court de zaak alsnog behandelt.

 

13 december - ESA annuleert E3 voorgoed

De Entertainment Software Association (ESA) heeft aangekondigd dat het definitief afscheid neemt van de Electronic Entertainment Expo (E3). Deze beslissing is te lezen op de officiële website en sociale media van de organisatie. Stanley Pierre-Louis, directeur van de ESA, deelde mee: "We begrijpen dat de gehele industrie, evenals gamers en ontwikkelaars, een sterke verbondenheid voelen met de E3. Wij delen die passie. Het is moeilijk om afscheid te nemen van zo'n geliefd evenement, maar gezien de nieuwe mogelijkheden in onze industrie om fans en partners te bereiken, is het de juiste beslissing."

Decennialang stond de E3 bekend als 's werelds grootste gamebeurs. Elk voorjaar reisden bedrijven en journalisten van over de hele wereld naar Los Angeles om de nieuwste games te spelen, aankondigingen te doen en consumenten te informeren. Na enkele jaren van afwezigheid of alleen digitale organisatie stond de E3, die dit jaar gepland stond van 13 tot en met 16 juni in Los Angeles, opnieuw op de kalender. Helaas was er te weinig interesse van uitgevers, wat resulteerde in de annulering van de E3 dit jaar. Hoewel de ESA eerder aangaf van plan te zijn om E3 in de toekomst te laten terugkeren, is dat nu definitief van de baan.

Tijdens de coronapandemie, toen de E3 niet plaatsvond, organiseerde Geoff Keighley, de organisator van The Game Awards, het alternatieve Summer Game Fest. Dit evenement omvatte ook de Summer Game Fest Kick Off-Live-show, naast livestreams van andere bedrijven die rond die tijd werden uitgezonden.

 

13 december - Blade-game al bijna twee jaar in ontwikkeling

De onlangs aangekondigde Blade-game is sinds het begin van 2022 in ontwikkeling bij Arkane Lyon, zoals blijkt uit de LinkedIn-pagina van campaign director Dana Nightingale. Daar wordt vermeld dat ze vanaf het begin van 2022 aan het spel werkt, nadat ze dezelfde functie vervulde voor Deathloop tot december 2021.

Tijdens The Game Awards van afgelopen week werd bekendgemaakt dat Arkane Lyon werkt aan Blade, een third-person actiegame die zich afspeelt in een deel van Parijs dat onder quarantaine staat vanwege een bovennatuurlijke noodsituatie. Vampiers zijn opgedoken, en het is aan Blade om de inwoners van Parijs te beschermen.

Hoewel nog niet bekend is wanneer en op welke systemen Blade wordt uitgebracht, lijkt het waarschijnlijk dat in ieder geval de Xbox Series X en S en pc ondersteund zullen worden. Arkane maakt nu deel uit van Microsoft, maar het blijft mogelijk dat gelicentieerde games in sommige gevallen ook op concurrerende platforms verschijnen.

 

13 december - Interactieve documentaire over Jeff Minter op komst

Digital Eclipse lanceert een nieuwe gamecollectie die tevens fungeert als een documentaire. Llamasoft: The Jeff Minter Story draait volledig om de cultontwikkelaar Jeff Minter.

Eerder heeft Digital Eclipse al de interactieve documentaire The Making of Karateka uitgebracht, waarin spelers niet alleen de klassieke game konden spelen, maar ook meer te weten konden komen over de ontwikkeling ervan.

Llamasoft: The Jeff Minter Story belooft een vergelijkbare ervaring te bieden, maar dan gericht op de games van Minter, met name die uit de twintigste eeuw. In totaal zullen 42 games van Minter speelbaar zijn, waaronder Tempest 2000, Centipede, Gridrunner en Laser Xone.

Naast het spelen van Minters games kunnen spelers ook meer te weten komen over de ontwikkelaar door middel van foto's, ontwerpdocumenten en nieuwe video-interviews. De release van de game staat gepland voor ergens in 2024.

 

14 december - Current-gen update Fallout 4 uitgesteld naar 2024

De langverwachte current-gen upgrade voor Fallout 4 wordt pas in 2024 uitgebracht, zoals aangekondigd door Bethesda. De oorspronkelijke planning was om de upgrade nog dit jaar uit te brengen. Bethesda bedankt spelers voor hun geduld en geeft aan dat hoewel ze begrijpen dat iedereen uitkijkt naar de upgrade, er wat extra tijd nodig is. Ze kijken ernaar uit om terug te keren naar de Commonwealth in 2024.

De upgrade werd vorig jaar aangekondigd ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van de Fallout-franchise. Het betreft een gratis upgrade voor huidige eigenaren van het spel en zal beschikbaar zijn op pc, Xbox Series en PlayStation 5.

De verbeteringen in de upgrade omvatten onder andere een performance modus, hogere framerates en ondersteuning voor een 4K-resolutie. Daarnaast zullen diverse bugs worden verholpen, en er wordt extra content toegevoegd aan de Creation Club.

Fallout 4 werd oorspronkelijk uitgebracht in 2015 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In deze singleplayergame verkennen spelers een post-apocalyptische versie van Boston en de omliggende gebieden, ook wel bekend als 'The Commonwealth'. Ondanks kritiek op de graphics en technische problemen bij de release, prezen critici en spelers de vrijheid, spelwereld en diepgang van het spel.

14 december - Nieuwe trailer Prince of Persia: The Lost Crown laat gameplay zien

Ubisoft heeft onlangs een nieuwe trailer gelanceerd voor Prince of Persia: The Lost Crown, waarin uitgebreid wordt ingegaan op de gameplay van deze volledig nieuwe toevoeging aan de Prince of Persia-reeks. Het spel is een 2.5D-platformer met puzzels en belooft een eigentijdse benadering van de legendarische franchise.

In The Lost Crown gaan spelers op zoek naar de ontvoerde prins Hassan, met de nadruk op exploratie. Ubisoft beschrijft de game als een semi-open wereld. Het spel volgt het metroidvania-concept, waarbij spelers tijdreizen kunnen maken om diverse puzzels op te lossen met behulp van zogenaamde 'Time Powers'.

Prince of Persia: The Lost Crown staat gepland voor release op 18 januari 2024 en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Amazon Luna. Voor meer inzicht in het spel, lees hier een preview gebaseerd op de Gamescom-demo.

Pre-order hier Prince of Persia: The Lost Crown!


Bekijk hieronder de trailer!14 december - Volgende The Division 2-dlc komt pas in 2025 uit

Ubisoft heeft aangekondigd dat de geplande grote uitbreiding voor Tom Clancy's The Division 2, die oorspronkelijk gepland was voor 2024, nu is uitgesteld tot 2025. Hoewel er op dit moment nog geen details zijn vrijgegeven over de DLC, heeft het bedrijf wel Project Resolve onthuld. Deze aanzienlijke update wordt in februari 2024 gelanceerd voor The Division 2.

Project Resolve moet verregaande aanpassingen maken aan de balans in PvP en PvE. De Dark Zone gaat op de schop en Conflict moet "de meest pure PvP-ervaring in The Division 2" worden. Aanstaande vrijdag kunnen pc-gamers al aan de slag met een publieke test.

Naast deze ontwikkelingen werkt Ubisoft ook al geruime tijd aan The Division 3, dat momenteel in de preproductiefase zou zijn. Daarnaast zijn er plannen voor de free-to-play-game The Division Heartland en de mobiele game The Division Resurgence. Ubisoft blijft dus actief bezig met uitbreidingen en nieuwe projecten binnen het Tom Clancy's The Division-universum.

 

15 december - The Last of Us-multiplayergame geannuleerd

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft officieel aangekondigd dat de multiplayergame die zich afspeelt in het universum van The Last of Us definitief is geannuleerd. Het bedrijf bevestigde deze beslissing in een officiële verklaring, waarin ze voor het eerst de game benoemen als "The Last of Us Online".

In het statement meldt Naughty Dog: "Er is geen eenvoudigere manier om dit te brengen: we hebben de buitengewoon moeilijke keuze gemaakt om de ontwikkeling van deze game stop te zetten. We begrijpen dat velen van jullie dit nieuws zwaar opvatten, vooral de The Last of Us Factions-gemeenschap die onze multiplayerambities intens volgde." Factions was de naam van de multiplayermodus in de oorspronkelijke The Last of Us.

De multiplayergame bevond zich al in ontwikkeling rond dezelfde periode dat Naughty Dog werkte aan The Last of Us: Part 2. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de multiplayergame als een op zichzelf staande ervaring zou worden uitgebracht. Gedurende de jaren deelde Naughty Dog mondjesmaat informatie en artwork. Eerder dit jaar gaf het bedrijf aan meer tijd nodig te hebben, maar geruchten wezen erop dat de ontwikkeling niet soepel verliep, wat verder werd onderstreept door latere speculaties over ontslagen bij Naughty Dog.

Tijdens de volledige productie realiseerde de studio zich de immense omvang van hun ambitie. In de verklaring staat: "Om The Last of Us Online uit te brengen en te blijven ondersteunen, zouden we onze hele studio jaren na de release moeten inzetten om voortdurend content uit te brengen, wat een aanzienlijke invloed zou hebben op de ontwikkeling van toekomstige singleplayergames. Dus we hadden de keuze tussen twee mogelijkheden: een volledige live-service gamestudio worden of ons blijven concentreren op de singleplayer verhalende games waar Naughty Dog om bekend staat."

Naughty Dog heeft besloten voor de tweede optie te kiezen. Op dit moment is niet bekend waar de studio momenteel aan werkt achter de schermen, maar in januari staat de release gepland van een PS5-remaster van The Last of Us: Part 2.

 

15 december - Netflix heeft meer dan tien games in ontwikkeling

Netflix heeft aangekondigd dat het momenteel meer dan tien games in ontwikkeling heeft bij zijn eigen studio's, aldus Mike Verdu, het hoofd van gaming bij Netflix, in een verklaring aan Axios. Hoewel er nog geen details zijn vrijgegeven over deze games, heeft Netflix het afgelopen jaar verschillende studio's geopend, waaronder in Californië en Helsinki. Bovendien heeft het bedrijf diverse ontwikkelaars verworven, waaronder Night School Studio, bekend van Oxenfree.

Naast de intern ontwikkelde games werkt Netflix ook samen met externe teams, wat resulteert in een totaal van ongeveer negentig spellen die momenteel in ontwikkeling zijn via verschillende deals.

Netflix Games biedt momenteel al meer dan tachtig spellen aan als onderdeel van het reguliere Netflix-abonnement, zonder extra advertenties of kosten. Hierdoor kunnen abonnees de aangeboden spellen op hun mobiele apparaten spelen. Recentelijk zijn ook de Grand Theft Auto-trilogie toegevoegd, en er staan plannen op de agenda voor de toevoeging van Sonic Mania Plus en Hades volgend jaar.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »