Sluiten
Jesse - Vrijdag 13 Oktober 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 7 t/m 13 oktober!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 7 tot en met 13 oktober.

Een uitgebreide video van EA Sports UFC 5 is vrijgegeven!

Er is een recente video vrijgegeven voor EA Sports UFC 5, waarin meer van het spel wordt onthuld en waarbij de ontwikkelaar aan het woord komt.

In de video die hieronder te bekijken is, deelt de art director, Kirk Gibbons, zijn inzichten in het ontwikkelingsproces van het spel met content creator Imuhboxer. Tegelijkertijd wordt uitgebreide gameplay van het aanstaande vechtspel gedemonstreerd.

Op 27 oktober wordt EA Sports UFC 5 uitgebracht voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S. De game wordt ontwikkeld door EA Vancouver en maakt gebruik van de Frostbite Engine, wat een primeur is voor de reeks, aangezien dit de eerste keer is dat een EA Sports UFC-game deze engine gebruikt.

Een opvallend kenmerk van de game is het 'Real Impact System', waarbij vechters gedurende een wedstrijd zichtbaar worden beïnvloed door de klappen die ze incasseren. Hierdoor zijn er meer dan 64.000 verschillende combinaties van gezichtsverwondingen mogelijk.

Bekijk hier de officiële presentatie trailer van UFC 5

 

GTA 6: Een overzicht van alle geruchten en feiten.

Een Reddit-gebruiker heeft recentelijk oude, gelekte beelden van GTA 6 opnieuw geanalyseerd en heeft een lijst samengesteld met bijna veertig potentiële gameplayfuncties. Hoewel deze lijst speculatieve details bevat, zoals het gebruik van harpoenen en aanpassingen aan voertuigbesturing, is het raadzaam dit nieuws met de nodige voorzichtigheid te benaderen.

Bovendien heeft de Reddit-gebruiker melding gemaakt van enkele boeiende veranderingen in de open wereld van GTA 6, zoals een dynamische kaart die evolueert naarmate het spel vordert en realistischer gedrag van niet-speelbare personages (NPC's). Er wordt ook geschreven over een uitgebreid metronetwerk en de mogelijkheid voor spelers om in hotels te overnachten. De omvang van het spel wordt geschat op ongeveer 200 GB, aanzienlijk groter dan de eerdere ontwikkelingsversie van 80 GB.

En nu nog een ander gerucht, De Grand Theft Auto-games hebben altijd de reputatie gehad satirisch te zijn ten opzichte van gebeurtenissen in de echte wereld. Volgens Audioviser, een betrouwbare bron, overweegt Rockstar om afleveringen van "The Joe Rogan Experience" op te nemen als onderdeel van het in-game radioaanbod.

Voor degenen die niet bekend zijn met Joe Rogan: hij is een voormalig UFC-commentator en komiek, en hij leidt een van de meest beluisterde podcasts in de Verenigde Staten. De gastenlijst van Rogan omvat wetenschappers, filosofen, omstreden beroemdheden en politici, wat de JRE tot een interessante keuze zou kunnen maken voor de overdreven wereld van GTA. In deze virtuele wereld blijven spelers vaak op de hoogte van absurde gebeurtenissen via de radio.

Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend. Er gaan wel geruchten rond dat GTA 6 rond 2024-2025 uitkomt.

 

Nieuwe outfits getoond uit Marvel's Spider-Man 2

Insomniac Games heeft onlangs twee nieuwe in-game outfits onthuld voor Marvel's Spider-Man 2.

Volgens een tweet zullen er in totaal 65 verschillende outfits beschikbaar zijn voor zowel Peter Parker als Miles Morales, elk in diverse stijlen. Hieronder kun je een blik werpen op de Arachknight- en Shadow-Spider-outfits, die exclusief zijn voor mensen die de Deluxe Edition van het spel reserveren.

Marvel's Spider-Man 2 zal op 20 oktober worden uitgebracht voor de PlayStation 5. Zowel Peter Parker als Miles Morales spelen belangrijke rollen in het spel, en spelers kunnen moeiteloos wisselen tussen deze twee helden. Bovendien beschikken beide Spider-Mans over nieuwe vaardigheden. In de game kun je niet alleen Manhattan verkennen, maar ook de buurten Queens en Brooklyn.

 

 

Bestel hier Spider-Man 2!

 

Ondersteuning voor Counter-Strike 2 op Mac en oudere pc's is stopgezet.

Slecht nieuws voor degenen die Counter Strike 2 op een Mac of een oudere pc spelen, aangezien Valve heeft aangekondigd dat Counter-Strike 2 niet langer ondersteund zal worden op Mac en oudere computers.

Counter-Strike 2 werd recentelijk uitgebracht als een update voor Counter-Strike: Global Offensive. Valve verklaarde: "Dit vertegenwoordigt de grootste technologische vooruitgang in de geschiedenis van Counter-Strike, en we streven ernaar om de game nog vele jaren te blijven ondersteunen."

Echter, Valve heeft ook de moeilijke beslissing genomen om oudere hardware niet langer te ondersteunen, waaronder systemen die draaien op DirectX 9 en 31-bit, en dit geldt ook voor Mac-computers.

Valve benadrukt dat dit slechts een klein percentage van alle spelers treft. Spelers die de game niet meer kunnen spelen op hun huidige hardware hebben wel de optie om de 'legacy-editie' van Counter-Strike: Global Offensive te spelen. De ondersteuning voor deze versie zal echter op 1 januari 2024 stoppen, hoewel de game nog wel gespeeld kan worden.

Overname Activision Blizzard door Microsoft

Het Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft formeel groen licht gegeven voor de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

Deze aankondiging kwam vanochtend naar buiten. Eerder had de CMA de overname afgewezen, in tegenstelling tot vele andere landen en regio's, waaronder de Europese Unie. Microsoft heeft echter een overeenkomst met Ubisoft gesloten om de CMA te overtuigen. Hierdoor krijgt de Franse uitgever de mogelijkheid om Activision Blizzard-games via cloud gaming aan te bieden, hoewel het nog onduidelijk is of dit wereldwijd of alleen in bepaalde regio's zal gelden.

Als reactie hierop heeft de CMA besloten de overname opnieuw te beoordelen en heeft nu officieel goedkeuring verleend. De CMA benadrukte dat deze nieuwe overeenkomst Microsoft niet in staat zal stellen de concurrentie op de Britse markt voor cloud gaming te belemmeren. Ubisoft krijgt de kans om Activision-content aan te bieden via diverse zakelijke modellen, waaronder abonnementen voor meerdere games. Dit zal cloud gamingproviders ook in staat stellen om verschillende besturingssystemen dan Windows te gebruiken voor Activision-content.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »