Sluiten
Liam - Maandag 15 April 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 6 t/m 12 april!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 6 t/m 12 april.

6 april - Stellar Blade krijgt na de release New Game Plus-modus

Na de lancering van Stellar Blade zal een New Game Plus-modus aan de game worden toegevoegd doormiddel van een update, zo meldt regisseur Kim Hyung Tae. New Game Plus stelt spelers in staat om na het voltooien van het spel opnieuw te beginnen met het verhaal, waarbij ze vaak (deels) hun voortgang en uitrusting behouden. Bovendien zijn gratis updates met nieuwe kostuums voor Eve gepland. Tae benadrukt ook dat de game bij de release geen microtransacties zal bevatten. "Naast de aanschaf van de game zijn er geen extra kosten waar spelers zich zorgen over hoeven te maken." Toekomstige uitbreidingen vallen hier natuurlijk niet onder, hoewel er nog geen beslissingen zijn genomen over dit onderwerp. Een andere uitzondering zou kunnen zijn als de ontwikkelaar samenwerkt met een ander bedrijf voor een speciale skins.

De game komt 26 april uit, bekijk hem hier!

7 april - Later deze maand remake van Front Mission 2 beschikbaar op pc, PlayStation en Xbox

Op 30 april zal Front Mission 2: Remake beschikbaar zijn voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en Xbox One, zoals aangekondigd door uitgever Forever Entertainment en ontwikkelaar Storm Trident. Het spel zal worden verkocht voor €34,99. De pc-versie zal beschikbaar zijn op Steam, Epic Games Store en GOG. Een demo is momenteel beschikbaar via Steam.

Front Mission 2: Remake werd afgelopen najaar al uitgebracht op de Nintendo Switch. Het vervolg op Front Mission - dat eerder al een remake kreeg - speelt zich twaalf jaar na de gebeurtenissen van de eerste game af.

7 april - Xbox heeft een team opgericht dat zich richt op het behouden van games

Uit een interne e-mail van Xbox-directeur Sarah Bond aan werknemers, gelezen door de redactie van Windows Central, blijkt dat Xbox een team heeft opgericht dat zich richt op het behoud van games. Dit team heeft als doel "de huidige Xbox-bibliotheek toekomstbestendig te maken voor komende hardware".

"We bouwen voort op onze sterke geschiedenis van backward compatibility voor onze spelers en blijven ons inzetten om de Xbox-bibliotheek beschikbaar te stellen aan toekomstige generaties."

Backward compatibility is een belangrijk aspect van het Xbox-merk. De huidige Xbox-consoles kunnen Xbox One-games afspelen, evenals spellen van de Xbox 360 en de originele Xbox.

In de e-mail van Bond wordt ook aangegeven dat er wordt gewerkt aan een nieuwe console. "We zijn druk bezig met onze hardware voor de volgende generatie. We streven ernaar om de grootste technologische sprong ooit te maken binnen een generatie." Eerder dit jaar kondigde Microsoft al aan dat ze een krachtige next-gen console plannen.

8 april - Beelden uitgelekt van prototypes van Assassin's Creed-games

Er zijn beelden gelekt van verschillende prototypes van eerder uitgebrachte Assassin's Creed-games. Deze video's, die vroege versies tonen van diverse titels zoals Black Flag, Origins, Assassin's Creed 3 en Syndicate, zijn gedeeld via Reddit. Naast de beelden worden ook de projectnamen onthuld: Victory was de vroege titel voor Syndicate, terwijl Black Flag oorspronkelijk bekend stond als Golden Age. Hoewel de clips kort zijn, bieden ze al een vrij goede blik op het uiteindelijke resultaat. Ubisoft werkt momenteel aan Assassin's Creed: Codename Red, dat zich afspeelt in het oude Japan en wordt gelanceerd via een nieuwe hub genaamd Assassin's Creed Infinity. Naast dit project worden er ook andere AC-titels ontwikkeld binnen deze hub. Er zijn ook geruchten over een mogelijke remake van Black Flag. Ubisoft zal op 10 juni een nieuwe Forward-presentatie houden, waar mogelijk meer informatie wordt onthuld.

Bekijk de gelekte foto's hier!

Bekijk de gelekte video hier!

8 april - Pokémon Wereldkampioenschappen dit jaar Hawaï, van 16 tot en met 18 augustus

Dit jaar zullen de Pokémon World Championships 2024 plaatsvinden van 16 tot en met 18 augustus in Honolulu, Hawaï. Dit werd aangekondigd door The Pokémon Company tijdens de Pokémon Europe International Championships afgelopen weekend. Tijdens deze wereldkampioenschappen zullen er verschillende toernooien worden gehouden voor diverse Pokémon-spellen, waaronder Scarlet en Violet, Pokémon Unite en Pokémon Go. Het evenement zal plaatsvinden in het Honolulu Convention Center, waar de beste deelnemers van dit seizoen worden uitgenodigd om deel te nemen. Duizenden fans zullen naar Hawaï reizen om het evenement live te zien. 

9 april - Persona 6 is al sinds 2019 in ontwikkeling en zal een groen kleurenschema bevatten

De bekende Persona-leaker Midori heeft opnieuw enkele details onthuld over Persona 6. Volgens deze mysterieuze bron bij Atlus is het spel al sinds 2019 in ontwikkeling bij de studio en zal het een groen kleurenschema hebben. Midori heeft eerder nauwkeurige informatie gelekt over Persona 3 Reload en wordt daarom beschouwd als een betrouwbare bron. De insider deelde onlangs via een bericht op X dat de themakleur voor Persona 6 groen zal zijn. Atlus gebruikt voor Persona-games altijd een kenmerkende kleur die prominent aanwezig is in de visuele stijl, zoals te zien is in Persona 3, 4 en 5.

Opvallend genoeg lijkt dit detail een langlopende fan-theorie over Persona te bevestigen. In 2022 plaatste Atlus een illustratie ter ere van het 25-jarig jubileum van de serie, waarin alle protagonisten uit Persona-games naast elkaar stonden. Aan het einde van de rij stond een pot felgroene verf. Veel fans zagen dit destijds als een hint naar de themakleur van de nieuwe Persona-game. In een reactie op een andere gebruiker op X bevestigt Midori nu dat dit inderdaad de kleur is die Atlus zal gebruiken voor Persona 6.

10 april - Trailer Star Wars Outlaws uitgebracht

Ubisoft heeft zojuist een nieuwe trailer gelanceerd voor Star Wars Outlaws, de game is ontwikkeld door Massive Entertainment. Deze trailer onthult voor het eerst enkele details over het verhaal van de game. Hoewel de releasedatum van 30 augustus voor Star Wars Outlaws per ongeluk eerder werd onthuld, biedt de trailer nog veel meer inzicht in het verhaal van de game. De game is te koop in een standaard editon en en gold editon, bekijk ze hier!

Bekijk de trailer hieronder!

10 april - Bungie maakt nieuwe inhoud bekent van Destiny 2: The Final Shape

Gisteren heeft Bungie een showcase uitgezonden waarin Destiny 2: The Final Shape, de aankomende uitbreiding voor Destiny 2, centraal stond. Als de achtste uitbreiding voor de game, staat The Final Shape gepland om het verhaal van de Light and Darkness-saga af te ronden, dat al sinds de eerste Destiny loopt. In deze uitbreiding zullen Guardians het opnemen tegen The Witness in het hart van de Traveler. TijAdens de presentatie werd onder andere een nieuwe subklasse genaamd de Prismatic onthuld, die de mogelijkheid biedt om bepaalde vaardigheden van andere klassen te combineren. Met zowel een Light- als Dark-meter kunnen Guardians, door schade toe te brengen aan vijanden, een nieuw krachtniveau genaamd Transcendence bereiken. Dit stelt spelers in staat om een speciale granaat te gebruiken, waarbij Hunters een vuur- en ijscombo krijgen, Titans Strand en Arc kunnen combineren, en Warlocks tegelijkertijd Stasis en Void kunnen inzetten.

Daarnaast introduceert The Final Shape een nieuwe Exotic-klasse die specifiek is ontworpen voor Guardians die de Prismatic-subklasse gebruiken. Hiermee kunnen spelers willekeurige perks van andere Exotics 'stelen' en deze combineren tot één Exotic.

Ten slotte wordt in de uitbreiding ook een nieuw vijandtype geïntroduceerd, genaamd de Dread, die worden beschreven als de "belichaming van The Witness". Deze vijanden bestaan uit de Weaver, Subjugator, Grim, Attendant en Husk.

Bekijk hieronder de video!

11 april - Destiny 3 mogelijk in ontwikkeling

Een anonieme insider op Reddit deelt regelmatig geruchten over Destiny. In februari bracht deze leaker al het nieuws over een nieuwe subklasse genaamd Prismatic, die eerder deze week officieel werd aangekondigd. Natuurlijk zijn Reddit-gebruikers sindsdien alle andere opmerkingen van deze insider aan het onderzoeken. Hij beweerde (via Eurogamer) dat Destiny 3 in ontwikkeling is onder de projectnaam Payback, gebaseerd op informatie van voormalige Bungie-medewerkers. De insider suggereert dat klassen niet langer zullen bestaan in Destiny 3. In plaats daarvan kunnen spelers hun personage naar eigen inzicht transformeren tijdens het spelen, om beter aan te sluiten bij hun speelstijl.

In een recente Reddit-post benadrukt de insider opnieuw dat zijn informatie klopt. "Het gaat echt om Destiny 3, geen grote DLC of vernieuwde versie van Destiny 2. Destiny 3 is een geheel nieuwe game binnen de franchise." Hij beweert ook dat de ontwikkeling van de derde game in de serie al begon vóór de release van de Witch Queen DLC.

Bungie heeft officieel nog geen derde Destiny-game aangekondigd, maar het bedrijf, nu onderdeel van PlayStation Studios, heeft herhaaldelijk verklaard dat het de franchise zal voortzetten na de release van The Final Shape op 4 juni. Bungie werkt ook aan een nieuwe Marathon-game.

11 april - Vampire Survivors binnenkort op PlayStation-consoles

Vampire Survivors zal deze zomer beschikbaar zijn op zowel PlayStation 5 als PlayStation 4, zoals aangekondigd tijdens de Triple-i Initiative Showcase van gisteren. Zowel de basisgame als alle DLC-pakketten zullen beschikbaar zijn op de Sony-consoles. In Vampire Survivors nemen spelers de controle over een personage dat automatisch aanvalt en moeten ze talloze golven vijanden overleven. De game geniet sinds de release van veel populariteit en is momenteel al verkrijgbaar op pc, Xbox-consoles, Game Pass, Switch, iOS en Android.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »