Sluiten
Jesse - Vrijdag 10 November 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 4 t/m 10 november!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 4 tot en met 10 november.

4 november - Miljoenen spelers aan de slag met OG Fortnite

Het recent uitgebrachte Fortnite OG heeft een enorme toestroom van spelers gegenereerd, met miljoenen deelnemers die zich in de strijd van de battle royale-game hebben gestort.

Volgens de statistieken van Fortnite.gg, waar de spelersaantallen nauwkeurig worden bijgehouden, bereikte het aantal gelijktijdige spelers vrijdagavond een piek van 5.888.686. Dit is de hoogste piek sinds de website begon met het registreren van gelijktijdige spelersaantallen.

De explosieve groei van het spelersaantal kan worden toegeschreven aan het gloednieuwe seizoen van de game, getiteld Fortnite OG, dat gisteren van start is gegaan. Spelers hebben nu de mogelijkheid om het eiland uit het allereerste Fortnite Chapter te verkennen. Het seizoen is van korte duur, slechts een maand, met vijftig tiers in de battle pass. Bovendien zal het eiland met elke update transformeren om verschillende seizoenen uit Chapter 1 na te bootsen.

 

5 november - Baldur's Gate 3 word mogelijk uitgebracht op 6 december

Volgens informatie die Exputer heeft ontvangen van betrouwbare bronnen die nauw met hen verbonden zijn, zou de Xbox Series X en S-versie van Baldur's Gate 3 mogelijk op 6 december worden uitgebracht. Larian Studios streeft naar deze datum, maar er bestaat nog een kans op verschuiving als interne speeltests problemen of bugs aan het licht brengen.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum is aangekondigd voor de Xbox-versie van Baldur's Gate 3, heeft Larian herhaaldelijk laten weten dat ze van plan zijn de game nog dit jaar uit te brengen. Eerder verscheen de game al voor pc en PlayStation 5, maar het lukte Larian niet om splitscreen multiplayer te implementeren op de Xbox Series S. Om de release dit jaar toch mogelijk te maken, is besloten dit aspect in die versie te laten vallen. Er bestaat echter de mogelijkheid dat splitscreen multiplayer later wordt toegevoegd via een update na de release van de Xbox-versie.

 

6 november - Open bèta The Finals trok 7,5 miljoen spelers

Ontwikkelaar Embark Studios maakt bekend dat de open bèta van het schietspel The Finals door maar liefst 7,5 miljoen mensen is gespeeld, zoals gedeeld op hun sociale mediakanalen. De afgelopen week wordt door de ontwikkelaar beschreven als "onvergetelijk", waarbij ze direct aanpassingen gaan doorvoeren op basis van de waardevolle feedback van spelers.

De open bèta van The Finals ging van start op 26 oktober en liep tot en met 5 november op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc. Oorspronkelijk aangekondigd vorig jaar, is deze gratis multiplayershooter uniek met zijn gewelddadige spelshowthema, waarin spelers elkaar te lijf gaan met schietijzers in dynamische arena's.

Tijdens de bètaperiode kreeg de game kritiek vanwege het gebruik van door AI gegenereerde stemmen, wat weerstand opriep bij stemacteurs en andere ontwikkelaars. In reactie hierop benadrukte Embark Studios dat het "niet het einddoel is om games zonder de hulp van acteurs te maken."

 

7 november - Resident Evil 4 Remake komt naar iOS

Vanaf 20 december zal Resident Evil 4 Remake beschikbaar zijn voor Mac, iPhone en iPad via de App Store, zo heeft Capcom aangekondigd. Op dezelfde dag wordt ook de uitbreiding 'Seperate Ways' beschikbaar gesteld.

In september werden verschillende modellen van de iPhone 15 aangekondigd, waarbij Capcom onthulde dat Resident Evil 4 Remake zijn weg zou vinden naar de Apple-platforms. De game zal echter alleen speelbaar zijn op de iPhone 15 Pro- en iPhone 15 Pro Max-modellen.

Bastiaan Vroegop heeft de game al eerder uitgeprobeerd op een iPhone en merkte op: "Je bestuurt de game met gigantische, virtuele toetsen op het scherm, die in feite de knoppen van een Xbox-controller nabootsen. Hoewel je overal op het scherm kunt vegen om de rechterstick te bedienen, is het geen heel comfortabele manier van spelen: de interface vult bijna het hele scherm, wat betekent dat je handen grotendeels het zicht op de actie zullen belemmeren. Bij een iPhone-port geven we de voorkeur aan contextgevoelige knoppen zoals in andere smartphonetitels.

Gelukkig is de game ook compatibel met externe controllers. Je kunt een Xbox- of DualSense-controller aansluiten, of een iPhone-specifieke accessoire zoals de Backbone One aanschaffen. Hiermee verander je de iPhone effectief in een gamehandheld, wat waarschijnlijk de meest logische manier is om deze game te spelen."

 

7 november - ARK: Survival Ascended Xbox release bekend

ARK: Survival Ascended, de vernieuwde versie van ARK: Survival Evolved, zal op 14 november worden gelanceerd voor Xbox Series X en S, zoals aangekondigd door Studio Wildcard in een recente blogpost. Op dezelfde dag komt ook de Windows-pc-versie uit en wordt cross-play geïntroduceerd. Hoewel het spel afgelopen oktober al op Steam verscheen, staat de release voor de PlayStation 5 gepland voor later deze maand, met een aankondiging van de exacte releasedatum in het vooruitzicht.

Gebaseerd op Unreal Engine 5, biedt de remake een verbeterde gebruikersinterface, nieuwe opties voor het aanpassen van personages en de toevoeging van splitscreen multiplayer. Bovendien zal het spel een in-game mod-browser bevatten, waardoor ook de consoleversies van mods gebruik kunnen maken.

ARK: Survival Ascended werd eerder dit jaar onthuld, nadat de release van het vervolg, ARK 2, werd uitgesteld tot eind 2024. De aankondiging veroorzaakte enige controverse toen Studio Wildcard bekendmaakte dat de oorspronkelijke versie van ARK: Survival Evolved offline zou gaan bij de lancering van Survival Ascended. Ook was oorspronkelijk gepland dat de remake alleen beschikbaar zou zijn via een bundel met ARK 2, maar deze beslissing werd later herzien.

8 november - Teaser van Mass Effect vrijgegeven

Bioware heeft ter gelegenheid van N7 Day, een jaarlijks evenement ter ere van de Mass Effect-franchise, gisterenavond een korte teaser voor de nieuwe Mass Effect vrijgegeven. Het bedrijf deelde gedurende de avond verschillende korte teasers en combineerde deze uiteindelijk tot de definitieve teaser, die hieronder te bekijken is. De teaser toont een personage met een outfit waarop het N7-logo prijkt.

In een blogpost sprak Mike Gamble, de franchise director en executive producer, de fans toe. Hij zei: "Of het nu gaat om iemand die hier al werkt sinds de release van de eerste game of iemand die recentelijk bij Bioware is gekomen, we hebben het geluk dat we deze toekomst kunnen delen."

Hoewel er nog geen details zijn vrijgegeven over de nieuwe Mass Effect-game, werd vorig najaar al een korte teaser getoond waarin een Mass Relay in aanbouw te zien was. Er zijn ook geruchten dat Commander Shepard uit de oorspronkelijke trilogie mogelijk terugkeert.

In augustus van dit jaar werden ongeveer vijftig werknemers bij Bioware ontslagen. Het bedrijf is ook bezig met Dragon Age: Dreadwolf, maar er is nog geen bekendheid over de releasedatum van die game of de nieuwe Mass Effect.

 

8 november - GTA 6 trailer wordt begin december uitgebracht

Rockstar Games heeft bevestigd dat de eerste trailer van Grand Theft Auto 6 ergens begin december zal worden uitgebracht. Dit nieuws werd gedeeld via een persbericht en sociale media, waarin Rockstar-oprichter Sam Houser de 25ste verjaardag van het bedrijf vierde en zijn dankbaarheid uitte voor de wereldwijde steun van spelers.

"In 1998 werd Rockstar Games opgericht met het idee dat videogames net zo essentieel voor onze cultuur konden worden als alle andere vormen van entertainment," aldus het bericht. "We hopen dat we games hebben gemaakt waar jullie van houden en die bijdragen aan die evolutie." De aankondiging van de Grand Theft Auto 6-trailer volgde: "We zijn verheugd om jullie te laten weten dat we begin december de eerste trailer van de volgende Grand Theft Auto zullen uitbrengen. We kijken ernaar uit om nog vele jaren deze ervaringen met jullie te delen."

Hoewel de exacte datum van de trailer nog onbekend is, suggereert het bericht dat het mogelijk los van het evenement The Game Awards op 7 december kan worden vrijgegeven. Geruchten over een mogelijke onthulling van Grand Theft Auto 6 deden al de ronde, en journalist Jason Schreier had eerder aangegeven dat de aankondiging deze week zou plaatsvinden, gevolgd door een trailer in december.

Vorig jaar kondigde Rockstar al aan te werken aan "een nieuw deel in de Grand Theft Auto-reeks", zonder verdere details te onthullen. Uitgelekte beelden bevestigden echter eerdere speculaties over een mannelijk en vrouwelijk hoofdpersonage en Vice City (Miami) als setting. Hoewel een mogelijke releasedatum nog niet bekend is, gaf uitgever Take-Two Interactive eerder aan dat ze tussen april 2024 en maart 2025 "baanbrekende games" willen uitbrengen.

 

8 november - Revenant Hill van Night in the Woods-makers geannuleerd

Het eerder dit jaar aangekondigde Revenant Hill is geannuleerd vanwege het vertrek van twee ontwikkelaars als gevolg van "serieuze gezondheidsproblemen".

In mei van dit jaar werd de game onthuld, ontwikkeld door Bethandy Hockenberry en Scott Benson van hun nieuwe studio The Glory Society, bekend van hun eerdere werk aan de gewaardeerde indiegame Night in the Woods.

Op sociale media heeft de studio nu aangekondigd dat de game geannuleerd is. Het bericht luidt: "Het creëren van iets complex brengt altijd uitdagingen met zich mee. Het vergt tijd en meestal ook een goed samenwerkend team om games te ontwikkelen. Gelukkig hadden we zo'n team. Helaas hebben serieuze gezondheidsproblemen geleid tot het onbepaalde vertrek van twee belangrijke teamleden." Het bericht vermeldt niet specifiek de aard van de gezondheidsproblemen.

Volgens de aankondiging heeft het vertrek van de teamleden geleid tot het stopzetten van de ontwikkeling van Revenant Hill. Het lijkt erop dat het team momenteel niet meer samenwerkt, maar er bestaat wel de intentie om in de toekomst met elkaar te bespreken "wat we hebben gemaakt en wat we samen hebben geleerd".

Revenant Hill had als hoofdpersonage een kat genaamd Twigs, die qua uiterlijk sterk leek op het hoofdpersonage uit Night in the Woods, Mae. Hoewel de game zich afspeelde in 1919 en zowel dieren als mensen bevatte, is de ontwikkeling nu gestaakt door de ernstige gezondheidsproblemen en het vertrek van de betrokken teamleden.

 

9 november - Nintendo suggereert voor voortdurende ondersteuning van de Switch na de release van de Switch 2

Nintendo heeft gesuggereerd dat er Switch-games blijven verschijnen na de lancering van een nieuwe console.

Tijdens een recent gesprek met investeerders over de kwartaalcijfers, liet het bedrijf doorschemeren dat de ondersteuning voor de Nintendo Switch zou voortduren. Volgens Game Informer verklaarde het bedrijf: "De Nintendo Switch gaat in maart 2024 zijn achtste levensjaar in. We blijven nieuwe games en content voor de Nintendo Switch uitbrengen zonder dat we gebonden zijn aan het traditionele concept van een levenscyclus van een platform."

Hoewel de verklaring niet expliciet verwijst naar een nieuwe console - het bedrijf blijft elke gelekte informatie hierover ontkennen - lijkt het duidelijk dat Nintendo van plan is de Switch te blijven ondersteunen, zelfs als er mogelijk een nieuwe console wordt uitgebracht.

Hoewel niet officieel bevestigd, lijkt het waarschijnlijk dat de volgende Nintendo-console backward compatibel zal zijn met de huidige Switch. Hierdoor kunnen games die voor de huidige console verschijnen ook op de nieuwe console gespeeld worden. Mogelijk werkt Nintendo ook aan games die op beide platforms kunnen worden gespeeld.

 

9 november - 5 miljoen Spider-man 2 exemplaren verkocht

Spider-Man 2 van Marvel is beschikbaar sinds 20 oktober en slechts enkele dagen na de lancering kon Sony al trots melden dat de game in de eerste 24 uur maar liefst 2.5 miljoen keer was verkocht. Enkele weken later, bij de onthulling van de cijfers voor het afgelopen kwartaal, dook deze titel opnieuw op.

Hoewel Spider-Man 2 niet in het vorige kwartaal werd uitgebracht, deelde Sony met trots mee dat de game op 30 oktober 2023 al 5 miljoen verkochte exemplaren had bereikt. Dit betekent dat de game in slechts 11 dagen dit indrukwekkende resultaat heeft behaald, wat opmerkelijk goed is.

Met de naderende feestdagen zal het aantal verkochte exemplaren ongetwijfeld verder stijgen. Hoe dan ook, de game staat nu al bovenaan als de snelst verkopende PlayStation-exclusieve titel ooit.

 

10 november - Star Wars: Hunters wederom uitgesteld

Zynga heeft de release van Star Wars: Hunters voor de derde keer verschoven. Oorspronkelijk gepland voor 2021, werd de lancering uitgesteld naar 2022 en vervolgens naar 2024. Echter, zelfs deze deadline blijkt nu onhaalbaar te zijn, en de nieuwe geplande releasedatum is vastgesteld op 2024. Zynga meldt op X dat deze beslissing moeilijk was, maar essentieel om spelers de best mogelijke ervaring te bieden.

Star Wars: Hunters richt zich op online multiplayergevechten binnen het Star Wars-universum. Spelers kunnen een team samenstellen met unieke personages, variërend van dappere premiejagers tot helden van de Rebellion en Imperial Stormtroopers.

De gameplay omvat gevechten in arena's die zijn gebaseerd op iconische locaties uit het Star Wars-verhaal. Het spel speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Awakens, en het zal beschikbaar zijn voor Nintendo Switch en smartphones.

 

10 november - Chucky en Tiffany komen binnenkort naar Dead by Daylight

Chucky en Tiffany, beiden bekend uit de angstaanjagende Child's Play-horrorfranchise, maken op 28 november hun opwachting in Dead by Daylight.

Chucky wordt geïntroduceerd als een nieuwe moordenaar in de game, maar spelers krijgen de mogelijkheid om hem aan te passen met de 'Good Gal'-outfit, waardoor hij opvallend veel lijkt op Tiffany. Beide personages behouden hun herkenbare stemmen, ingesproken door de standaard stemacteurs Brad Dourif en Jennifer Tilly.

Dead by Daylight staat bekend om het regelmatig toevoegen van personages uit verschillende horrorfranchises, waaronder iconen zoals Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street), Ash (Evil Dead), Ghost Face (Scream), Pinhead (Hellraiser), Leatherface (The Texas Chain Saw Massacre), en Pyramid Head (Silent Hill).

Interessant is ook dat recentelijk het Stranger Things-hoofdstuk opnieuw aan Dead by Daylight is toegevoegd. De content, met onder andere de Demogorgon als moordenaar en de Underground Complex Map, verdween aan het einde van 2021 toen de licentie afliep, maar is nu vernieuwd en opnieuw beschikbaar.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »