Sluiten
Liam - Vrijdag 5 April 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 30 maart t/m 5 april!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 30 maart t/m 5 april.

30 maart - Eddy Gordo aangekondigd voor Tekken 8

Het personage Eddy Gordo is nu beschikbaar in Tekken 8, zoals eerder aangekondigd door Bandai Namco. Eddy was al beschikbaar voor mensen die de battlepas in bezit hebben, alle andere spelers kunnen vanaf vandaag (5 april) het personage verkrijgen. Eddy Gordo zit als sinds Tekken 3 in de game. Na Eddy zullen er nog drie DLC-personages worden uitgebracht als onderdeel van de battlepas.

Bekijk hier de Eddy Gordo Gameplay Trailer!

Benieuwd naar Tekken 8? Je vindt de game hier!

30 maart - Capcom deelt enquête over mogelijke DLC voor Dragon's Dogma 2

Capcom heeft een enquête uitgebracht waarin gamers hun mening kunnen geven over mogelijke DLC voor Dragon's Dogma 2. De enquête vraagt deelnemers of ze interesse hebben in DLC en hoeveel ze bereid zijn ervoor te betalen. Je kunt de enquête invullen tot 21 april en deelnemers ontvangen een wallpaper als beloning. De enquête kan je hier invullen!

Benieuwd naar Dragon's Dogma 2? Je vindt de game hier!

31 maart - Nu al geruchten over vervolg Stellar Blade

Hoewel Stellar Blade nog niet beschikbaar is, hebben de makers al gehint naar een mogelijk vervolg. Tijdens een interview met regisseur Hyung-Tae Kim in het Japanse tijdschrift Famitsu werd hem gevraagd of spelers de leeftijd van het hoofdpersonage Eve zullen ontdekken in het spel. Kim suggereerde dat deze vraag mogelijk in een vervolg beantwoord zal worden, zij het met een knipoog. Kim moedigde ook aan om de game te spelen, omdat meer speler de kans op een vervolg vergroot.

Stellar Blade komt uit op 26 april. Bekijk de game hier!

1 april - The Pokémon Company kondigt een Pokémon Sleep-toernooi aan als 1 aprilgrap

The Pokémon Company heeft op 1 april een grap uitgehaald door een wereldtoernooi rond Pokémon Sleep aan te kondigen. In een video introduceerden ze het "Pokémon Sleep Champion Tournament 2024", waarin spelers wereldwijd strijden om de eerste plaats, allemaal terwijl ze slapen. Deze grap speelt in op het feit dat Pokémon Sleep eigenlijk een app is die bedoeld is om spelers te helpen beter te slapen, en weinig te maken heeft met traditionele games en gametoernooien. De video toont deelnemers die slapen terwijl het publiek hen aanmoedigt en commentatoren verslag doen van het toernooi. Hieronder is de video te zien.

1 april - Silent Hill 2-remake heeft leeftijdsclassificaties gekregen

Recentelijk heeft de remake van Silent Hill 2 leeftijdsclassificaties gekregen, door deze toevoeging hopen fans dat er binnenkort een releasedatum wordt aangekondigd. De remake van Silent Hill 2 werd aangekondigd in oktober 2022, samen met andere Silent Hill-games. De game wordt ontwikkeld met Unreal Engine 5 en komt uit voor PlayStation 5 en PC. Het toekennen van leeftijdsclassificaties aan een game is vaak een positief teken, omdat het aangeeft dat de inhoud van de game grotendeels voltooid is en klaar voor de beoordeling. Silent Hill 2 verscheen on 2001 op PlayStation 2, Xbox en PC en wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van de survival horror franchise.

2 april - Dragon's Dogma 2 heeft 2,5 miljoen exemplaren verkocht

Capcom heeft aangekondigd dat Dragon's Dogma 2 sinds de lancering op 21 maart 2024 2,5 miljoen exemplaren heeft verkocht. De Dragon's Dogma -serie bestaat uit actiegames in een fantasiesetting waarin spelers op avontuur gaan in een uitgebreide open wereld. Sinds de release van de eerste game in 2012 oogstte de serie wereldwijd lof vanwege gameplay-functies, zoals de 'pion'-avontuurgenoten die zelfstandig acties kunnen uitvoeren, waardoor de serie in totaal meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt.

2 april - Nieuwe update voor Helldivers 2

Arrowhead Game Studios heeft aangekondigd dat een nieuwe update voor Helldivers 2 twee soorten stormen aan de game toevoegt. Update 01.000.200 is nu beschikbaar en introduceert zand- en sneeuwstormen waar spelers mee te maken kunnen krijgen. Bovendien wordt het maximale level dat spelers kunnen bereiken verhoogd van vijftig naar honderdvijftig. Eerder voegde een update al vuurtornado's en meteorenregens toe aan het spel. Naast deze toevoegingen brengt de update enkele balansaanpassingen en lost het verschillende bugs en glitches op.

2 april - Eternal Strands, een nieuwe actie-avonturengame in ontwikkeling

Yellow Brick Games, de nieuwe studio opgericht door voormalige Dragon Age-regisseur Mike Laidlaw, heeft hun debuutgame Eternal Strands aangekondigd. Eerder werd al een teaser vrijgegeven, waarin werd aangekondigd dat de game op 2 april zou worden onthuld, en die onthulling heeft nu plaatsgevonden. In deze third-person actie-avonturengame verkennen spelers de mysteries van de Enclave, een eens machtig koninkrijk, terwijl ze de rol aannemen van de jonge 'weaver' Brynn. Spelers zullen het opnemen tegen kolossale wezens genaamd Arks, waarbij ze gebruik kunnen maken van krachtige wapens en magische spreuken. Spelers kunnen weersomstandigheden in hun voordeel gebruiken tijdens gevechten. Eternal Strands staat gepland voor release in 2025 op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Bekijk hier de trailer van Eternal Strands!

3 april - Volgende maand waarschijnlijk een ​​nieuwe State of Play van Sony

Volgens Jeff Grubb van Giant Bomb is Sony van plan om volgende maand een State of Play of PlayStation uit te zenden. Hij beweert dat hij heeft gehoord dat er in mei een State of Play of Showcase zal plaatsvinden. "Ik heb zowel van een State of Play als een Showcase gehoord," zegt Grubb. Hij voegt eraan toe: "Het zou wel eens het laatste kunnen zijn, want de Showcase vorig jaar vond rond dezelfde tijd plaats." Inderdaad werd vorig jaar in mei een Showcase uitgezonden, waarin meer dan dertig games werden getoond. 

3 april - 'Star Wars: Knights of the Old Republic nog steeds in ontwikkeling'

De eerder aangekondigde - en toen ook weer geannuleerde - remake van Star Wars: Knights of the Old Republic is volgens Matthew Karch, CEO van Saber Interactive, nog "springlevend". Ondanks de geruchten van de laatste tijd, waaruit bleek dat de ontwikkeling van de remake niet altijd even soepel verloopt, helpt Karch die geruchten de wereld uit. In een interview met IGN geeft hij aan dat het spel nog altijd actief in ontwikkeling is en zegt hij "dat ze er zeker van willen zijn dat het aan de verwachtingen voldoet". Wordt vervolgd...

4 april - 10 juni een nieuwe Ubisoft Ubisoft Forward-presentatie

Op 10 juni zal Ubisoft een nieuwe editie van de Ubisoft Forward-presentatie uitzenden. Hoewel er nog geen exacte tijd of details over het evenement vrijgegeven zijn, belooft het updates over aankomende releases. Verwacht wordt dat de langverwachte Star Wars Outlaws, die vorig jaar werd onthuld, zal worden getoond, evenals de eerste beelden van Assassin's Creed: Codename Red, dat zich afspeelt in Japan, en de overkoepelende 'hub' Assassin's Creed Infinity. Vorig jaar werden naast de Ubisoft Forward en Summer Game Fest-show ook presentaties gehouden door Microsoft, Capcom en Square Enix. Op dit moment hebben deze bedrijven nog geen presentaties aangekondigd voor juni.

4 april - Datum Dutch Game Awards 2024 onthuld

Op 3 oktober zullen de Dutch Game Awards worden uitgereikt. De show, die wederom plaats zal vinden in Beeld & Geluid te Hilversum, is onderdeel van de Dutch Media Week en zet Nederlandse game ontwikkelaars in het zonnetje.

De show reikt prijzen uit als beste debuutgame, beste studentengame, maar natuurlijk ook die van de beste game. Ontwikkelaars kunnen hun games insturen en kunnen naast de 'normale' awards ook speciale prijzen winnen als beste studio, maar er zal ook een persoon, studio of game zijn die een prijs zal krijgen voor inclusiviteit in games. 

De nominaties zullen bekend worden gemaakt na de inzendingsperiode, wat na 1 juli zal zijn.

4 april - Gerucht: Gears of War 6 wordt deze zomer aangekondigd

Tijdens een recente podcast werd er gesuggereerd dat er deze zomer mogelijk nieuws komt over een nieuwe game in een bekende serie. Een presentator sprak over zijn anticipatie na een recente aankondiging van een Marvel-game en tweette over de potentie van een volgende game in die serie, die gebruik zou maken van geavanceerde technologie. Een reactie van een medewerker van de ontwikkelaar van deze games voedde de speculatie verder door te hinten naar mogelijke aankondigingen later dit jaar, misschien zelfs voor toekomstige spelplatforms.

Een andere aanwezige in de podcast gaf aan dat hij verwacht dat er deze zomer meer informatie komt over deze game. Deze speculatie werd bevestigd door een journalist van een bekend platform, die stelde dat de eerdere opmerkingen accuraat waren.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de ontwikkelaar al geruime tijd bezig is met het werken aan het volgende deel van deze populaire serie. Eerder werd gemeld dat andere interne projecten zijn stopgezet ten gunste van de ontwikkeling van deze nieuwe game.

5 april - Ubisoft hint subtiel naar Splinter Cell-remake

Fans en insiders zullen de komende tijd met een vergrootglas naar Ubisoft kijken, gezien de ontwikkelaar op een subtiele manier heeft gehint naar de remake van een wel heel bekende stealthgame: Splinter Cell.

Op de social media accounts van Ubisoft Toronto is namelijk te zien dat de banner is aangepast, waarbij je de kenmerkende groene lampjes op de bril van het hoofdpersonage Sam Fisher uit de Splinter Cell-serie ziet. Maar ook de profielfoto heeft de typische groene kleuren van de serie gekregen. Niet geheel toevallig heeft Ubisoft ook naar buiten gebracht dat het op 10 juni een nieuwe Ubisoft Forward zal uitzenden en de verwachting is dan ook dat we meer te zien gaan krijgen van de remake - wellicht zelfs een releasedatum.

Eerder werd al duidelijk dat het verhaal opnieuw geschreven zal worden, om beter aan te sluiten bij het 'moderne publiek'. De laatste game dateert alweer uit 2013 en wat dat betreft is het natuurlijk de hoogste tijd om weer eens in de huid te kunnen kruipen van de welbekende black ops-agent.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »