Sluiten
Liam - Vrijdag 9 Februari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 3 t/m 9 februari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week brengen we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 3 t/m 9 februari!

3 februari - Resident Evil 4 krijgt een Gold Edition

Vanaf vrijdag 9 februari kan je de Gold Edition van Resident Evil 4 spelen op PS4 & PS5, zo heeft Capcom aangekondigd. De Gold Edition bevat de basisgame, de uitbreiding Separate Ways en een bonus DLC-pakket van de Deluxe Edition, inclusief extra kostuums en schatkaarten, waardoor het een complete editie vormt.  

Mocht je de game nog niet hebben gespeeld, dan biedt de Gold Edition de ultieme manier om Capcoms nieuwste remake te ervaren op zowel PS5 als PS4!

Bekijk de trailer van de Gold Edition hieronder.

3 februari - Stemacteur bevestigd ontwikkeling nieuwe Resident Evil game 

We blijven nog even bij Capcom, want stemacteur Craig Burnatowski - bekend van o.a. zijn voice-overwerk voor de remake van Resident Evil 4 - heeft fans laten weten dat er wordt gewerkt aan een nieuw Resident Evil-spel.

Al een tijdje gaan er geruchten dat Capcom bezig is met de ontwikkeling van een remake voor Resident Evil 5 of Resident Evil Code Veronica, waarbij de eerste optie waarschijnlijker lijkt. De reactie van Burnatowski bevestigt nu deze speculaties. Het is bekend dat Capcom interesse heeft in het maken van meer remakes, vooral gezien het succes van de remakes van Resident Evil 2, 3 en 4.

3 februari - Wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht van Like A Dragon: Infinite Wealth

Ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio maakt dat gisteren bekend via X. Om dit te vieren, krijgen alle spelers binnenkort gratis nieuwe in-game content in de vorm van diverse T-shirts. Het bedrijf zal binnenkort aankondigen wanneer de shirts beschikbaar zullen zijn. 

In Like A Dragon: Infinite Wealth worden twee buitengewone helden samengebracht door het noodlot, maar er is misschien meer aan de hand dan eerste instantie gedacht werd. In de game maak je kennis met Ichiban Kasuga - een onvermoeibare boef die herhaaldelijk heeft geprobeerd op het juiste pad te komen – en Kazuma Kiryu, een gebroken man die zijn laatste dagen slijt. 

Je vindt Like A Dragon: Infinite Wealth hier!

4 februari - Aankomende lente meer duidelijkheid over 'multiplatformstrategie' Microsoft

Sinds afgelopen weekend circuleren er speculaties dat Microsoft van plan is een multiplatformstrategie aan te kondigen, wat zou betekenen dat verschillende Xbox-games beschikbaar worden op andere consoles, waaronder de PlayStation 5 en Nintendo Switch. 

Op het moment van schrijven heeft Microsoft nog geen officiële verklaring vrijgegeven. Eerder werd gespeculeerd dat Xbox-directeur Sarah Bond details in de lente zou delen, maar het lijkt steeds waarschijnlijker dat Microsoft binnenkort meer duidelijkheid zal verschaffen.

Update 5 februari: Starfield, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves én Indiana Jones komen mogelijk naar PlayStation 5

Diverse nieuwe beweringen suggereren dat Starfield, oorspronkelijk bedoeld als een exclusieve titel voor de Xbox, binnenkort beschikbaar zou kunnen komen op de PlayStation 5. Volgens een artikel van XboxEra zou Starfield naar de PlayStation 5 komen na de release van de 'Shattered Space'-uitbreiding op de Xbox, die later dit jaar gepland staat.

Het rapport stelt ook dat Hi-Fi Rush en Sea of Thieves binnenkort beschikbaar zullen zijn op concurrerende platforms, met de aankondiging dat Hi-Fi Rush mogelijk al in het eerste kwartaal van dit jaar wordt uitgebracht. Volgens The Verge overweegt Microsoft nu ook om de onlangs aangekondigde game Indiana Jones and the Great Circle uit te brengen op de PS5. De release voor Xbox en pc staat gepland voor december van dit jaar, met een mogelijke release op de PS5 enkele maanden later.

Verwacht wordt dat Microsoft deze maand meer nieuws naar buiten brengt. XboxEra weet ook te melden dat Microsoft extra investeringen heeft gedaan in PlayStation 5 ontwikkelkits, om de verandering in hun strategie te ondersteunen. In januari 2024 gingen er al geruchten dat Xbox van plan was om sommige van zijn games op verschillende platforms uit te brengen, waaronder Hi-Fi Rush en Sea of Thieves. 

Update 6 februari: Volgende week meer duidelijkheid over toekomst Xbox

Phil Spencer, het hoofd van Xbox, heeft gereageerd op de aanhoudende geruchten met betrekking tot de nieuwe Microsoft-strategie. Maandagmiddag plaatste hij een bericht op X, waarin hij vermeldde dat het bedrijf werkt aan een zakelijke update met betrekking tot de "toekomst van Xbox". Hij noemde niet specifiek wat die plannen zijn, maar het lijkt erop dat het bedrijf zich richt op het brengen van zijn exclusives naar andere platforms.

"We luisteren en horen jullie," zei Spencer. "We zijn bezig met het plannen van een zakelijk update-evenement voor volgende week, waar we ernaar uitkijken meer details met jullie te delen over onze visie op de toekomst van Xbox."

4 februari - Obsidian kondigt verschillende eindes aan voor Avowed

Obsidian heeft bevestigd dat hun aankomende game Avowed meerdere eindes zal hebben. Dit werd gemeld door regisseur Carrie Patel tijdens een interview met IGN. "Het is een Obsidian-game. Dat zou het niet zijn als er geen vershillende eindes in zitten". Volgens Patel zullen de keuzes die je als speler maakt verschillende consequenties hebben, wat uiteindelijk zal leiden tot diverse eindes. Begin dit jaar presenteerden Microsoft en Obsidian nieuwe gameplay van Avowed. Het spel komt dit najaar uit op pc, Xbox Series X en S en Game Pass.

5 februari - Nieuwe Black-Ops titel Call of Duty richt zich op open wereld

Volgens Insider Gaming zijn er aanwijzingen dat zowel Treyarch Games als Raven Software werken aan een nieuwe Black Ops-game. De geruchten doen vermoeden dat het spel zich afspeelt tijdens de Golfoorlog en dit najaar uitgebracht moet gaan worden. In tegenstelling tot Call of Duty: Modern Warfare 3, waar je ook al kon navigeren in open gebieden, zou de nieuwe Black Ops specifiek zijn ontwikkeld met een volledig open spelwereld in gedachten.

Als spelers zou je samen met je squad een uitgestrekte map kunnen verkennen die volgens de berichten meer gelijkenissen vertoont met een titel als Far Cry. Het gebruik van voertuigen om de spelwereld te verkennen zou mogelijk zijn, evenals een fast travel-systeem. Daarnaast zouden er ook lineaire missies in de game zijn opgenomen.

Raven Software zou verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de singleplayercampagne, terwijl Treyarch zich toespitst op de multiplayer en Zombies-modus. Bekende Black Ops-personages, waaronder Adler, zouden naar verluidt terugkeren.

6 februari - Nintendo Switch wereldwijd meer dan 139 miljoen keer verkocht

In een financieel rapport van Nintendo blijkt dat er voor de periode 1 oktober tot en met 31 december 2023, 139,36 miljoen Switch handhelds zijn verkocht. Hiermee komt het apparaat op de derde plek in de lijst met de bestverkochte consoles ooit. Overigens zou de Switch nog kunnen stijgen: op de tweede plek staat namelijk de Nintendo DS (154 miljoen stuks) en op plek 1 de PlayStation 2 (158 miljoen). Mocht de Switch nog een inhaalslag willen maken, dan zal het waarschijnlijk snel moeten gebeuren. In de loop van dit jaar verwachten we namelijk de aankondiging (en releasedatum) van de Nintendo Switch 2.

7 februari - Gerucht: Nintendo Direct gepland voor volgende week

Volgende week zou er mogelijk een nieuwe Nintendo Direct kunnen worden uitgezonden.Universo Nintendobeweert informatie te hebben ontvangen van "anonieme bronnen". Volgens de website "plant het bedrijf een nieuwe Nintendo Direct-uitzending tussen 12 en 15 februari, wat zou betekenen dat we  aankomende maandag, dinsdag, woensdag of donderdag met een bak popcorn naar de stream kunnen kijken. Vorige jaren werd de Nintendo Direct ook in het begin van februari uitgezonden.

7 februari - Final Fantasy 7 Rebirth demo uitgebracht

Tijdens de State of Play uitzending die speciaal voor de aankomende Final Fantasy game werd uitgezonden, is een gratis demo van het spel uitgebracht. Als speler kan je het eerste hoofdstuk van de game ervaren in de vorm van het Nibelheim-gebied. Vanaf 21 februari wordt daar de Junon-sectie aan toegevoegd, waarin je meer vrijheid krijgt om op verkenning te gaan in de spelwereld.

Final Fantasy 7 Rebirth is het tweede deel van de remake van de klassieke rpg Final Fantasy 7 en wordt uitgebracht op 29 februari voor de PS5. Je vindt de game hier!

8 februari - Persona 3 Reload verbreekt verkooprecord Atlus

Persona 3 Reload is niet alleen goed ontvangen door critici en gamers, maar doet het ook goed qua cijfers. De remake van de cult-klassieker heeft een nieuw verkooprecord neergezet voor ontwikkelaar Atlus, met een miljoen verkochte exemplaren in slechts een week tijd. Dit overtreft zelfs de verkoopcijfers van Persona 5 Royal, die er twee maanden over deed om 1,3 miljoen exemplaren te bereiken. Sega heeft een succesvol jaar, aangezien ook Like A Dragon: Infinite Wealth binnen een week een miljoen klanten aantrok, wat een snelheidsrecord is voor de Yakuza/Like A Dragon-serie. 

Je vindt Persona 3 Reload hier!

8 februari - Nintendo Switch 2 mogelijk in maart onthuld

Nate the Hate, de over het algemeen betrouwbare insider, heeft in zijn podcast laten weten dat de opvolger van de Nintendo Switch mogelijk wel eens in maart al getoond gaat worden aan het publiek. Bovendien weet hij te melden - al is dat natuurlijk maar een gerucht - dat de nieuwe handheld groter zal zijn dan zijn voorganger. 

Ook verwacht hij dat Nintendo in juni een nieuwe Direct zal uitzenden, waarbij de focus zal komen te liggen op games die voor de nieuwe console uitgebracht zullen worden. De laatste tijd horen en lezen we gerucht na gerucht, maar blijft het vooralsnog stil rondom het bedrijf zelf. Nog even geduld, dus!

9 februari - Ubisoft bevestigd releasedata Assassin's Creed: Codename Red en Star Wars Outlaws

Ubisoft heeft in een nieuw financieel rapport de releasedata bevestigd voor zowel Assassin's Creed: Codename Red als Star Wars Outlaws. Het rapport vermeldt specifiek "de aankomende release van Star Wars Outlaws in 2024". Het zou dus eerder kunnen worden gelanceerd dan verwacht. 

Ondertussen blijft Assassin's Creed: Codename Red over het algemeen gepland voor het boekjaar 2025. Codename Red is het nieuwe hoofddeel in de Assassin's Creed reeks, waarbij je als speler terechtkomt in het oude Japan. Ubisoft gaf eerder al aan dat Codename Red een nieuwe periode binnen de franchise in zal luiden, waarbij je als speler nieuwe technologie en gameplay mag verwachten.

In het rapport valt ook te lezen dat "de omvang van de line-up voor het boekjaar 2024-25 in mei zal worden onthuld". 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »