Sluiten
Jesse - Vrijdag 3 November 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 28 oktober t/m 3 november!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 21 tot en met 27 oktober.

 

28 oktober - Gangs of Sherwood is een kleine maand uitgesteld

Hoewel de release eerst voor 2 november stond, zal de game nu op 30 november beschikbaar zijn. Tijdens het afgelopen maand gehouden Steam Next Fest was er een speelbare demo, en de ontwikkelaar, Appeal Studios, heeft besloten de extra tijd te benutten voor de laatste aanpassingen en verbeteringen.

Gangs of Sherwood geeft een unieke draai aan de verhalen van Robin Hood. In een wereld waarin de legers van de Sheriff van Nottingham sterker dan ooit zijn en de Britse inwoners onderdrukt worden, is het aan spelers om de rebellen te leiden. Als Robin, Marian, Frair Tuck en Little John is het jullie taak om rijken te beroven en de buit aan de armen te schenken.

Spelers bundelen hun krachten en kiezen een van de bovengenoemde personages, waarna ze de strijd aangaan met het leger om gestolen rijkdom aan de bevolking terug te geven. Het spel biedt een scala aan combo's, de mogelijkheid om nieuwe upgrades aan te schaffen en verschillende vechtstijlen toe te passen.

Gangs of Sherwood zal beschikbaar zijn op 30 november op Steam, de Epic Games Store, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. 

 

Bekijk hieronder een eerder uitgebrachte trailer voor een voorproefje van het avontuur.

 

 

29 oktober - Blasphemous 2 speelbaar vanaf 2 november

Blasphemous 2 wordt op 2 november uitgebracht voor PlayStation 4 en Xbox One, zo hebben uitgever Team17 en ontwikkelaar The Game Kitchen deze week aangekondigd. Het spel werd eerder al in augustus uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en Steam.

Blasphemous 2 vormt een direct vervolg op de hack-'n-slash platformer die in 2019 verscheen en staat bekend om zijn op vaardigheden gebaseerde gevechten en platformelementen. In dit tweede deel wachten spelers een nieuwe wereld en drie nieuwe wapens om te ontdekken.

Marcel Vroegrijk gaf de game een score van 7,5 en merkte op: "Blasphemous 2 speelt in veel opzichten stukken beter dan zijn voorganger. De nadruk ligt meer op behendigheid, waardoor je de spelwereld met je nieuwe vaardigheden kunt verkennen. Hoewel sommigen misschien vinden dat een beetje van de ziel verloren is gegaan, krijg je in ruil daarvoor een heerlijk gevarieerde metroidvania die je volledig kunt ontdekken.

 

 

30 oktober - Launchtrailer horrorgame Quantum Error uitgebracht

TeamKill Media heeft de lanceringstrailer van hun aankomende game Quantum Error online gedeeld.

Quantum Error is een first-person shooter met kosmische horrorinvloeden. De game speelt zich af in de Monad Quantum Research Facility, die wordt aangevallen door een onbekend wezen en volledig in brand staat. Als Captain Jacon Thomas moeten spelers de mysteries ontrafelen. De game draait op de krachtige Unreal Engine 5 en maakt gebruik van diverse exclusieve functies van de PlayStation 5, waaronder de adaptieve triggers en 3D-audio.

Quantum Error wordt aanstaande vrijdag uitgebracht voor de PlayStation 5, hoewel digitale voorbestellers drie dagen eerder toegang krijgen. De game is ook in ontwikkeling voor de Xbox Series X en S, evenals pc, maar op het moment van schrijven is er nog geen releasedatum bekend voor deze platformen. Eerder heeft de ontwikkelaar al duidelijk gemaakt dat de game geen microtransacties zal bevatten, en verklaarde: "Quantum Error is een complete game, zonder onnodige extra's.

 

Bekijk hier de Launch Trailer van Quantum Error

 

 

 

 

30 oktober - Patent suggereert potentiële verbeteringen in animaties voor Grand Theft Auto 6

 

Fans hebben een patent ontdekt van uitgever Take-Two Interactive dat mogelijk wijst op de integratie van realistische karakteranimaties in het langverwachte Grand Theft Auto 6.

Dit patent werd gedeeld op Reddit en vermeldt zowel Take-Two als Tobias Kleanthous. De naam van Kleanthous dook eerder al op in uitgelekte informatie over Grand Theft Auto 6 vorig jaar, en hij heeft van 2014 tot 2021 bij Rockstar Games gewerkt, waar hij zich specialiseerde in animatie en AI-gameplay. Op basis van deze gegevens speculeren fans dat het gepatenteerde technologie betreft die specifiek wordt ingezet voor het nog niet onthulde Grand Theft Auto 6.

Wat opvalt, is dat Kleanthous de bedenker is van 'System and Method for Virtual Character Locomotion,' een innovatieve animatietechniek die de bewegingen van personages in games natuurlijker en realistischer doet lijken. In eenvoudige bewoordingen, in plaats van dat voor elke situatie afzonderlijke animaties worden gemaakt, gebruikt het systeem een uitgebreide bibliotheek van bewegingen waaruit de game automatisch de meest geschikte kiest en deze naadloos aan elkaar koppelt. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld een realistische weergave van een personage dat moe of gewond is.

Fans speculeren op Reddit dat dit kan leiden tot een grotere diversiteit aan natuurlijker ogende bewegingen in de spelwereld van GTA 6, waarbij computergestuurde personages op een natuurlijke manier reageren op veranderende situaties, zoals weersveranderingen.

Rockstar Games werkt al geruime tijd aan de nieuwe Grand Theft Auto-game, maar er is officieel nog maar weinig informatie beschikbaar. Vorig jaar lekten beelden uit van een vroeg stadium van de game, die de geruchten bevestigen van twee hoofdpersonages - een man en een vrouw - en een spelwereld die gebaseerd is op Miami en omgeving, ofwel Vice City. Op dit moment is het onbekend wanneer Rockstar de game officieel zal onthullen.

 

 

31 oktober - Ubisoft stopt services voor 10 games

Ubisoft heeft aangekondigd dat het de online diensten voor tien oudere games in januari 2024 zal beëindigen. Op 25 januari 2024 zullen de online services voor de volgende tien games worden stopgezet.

 

- Assassin’s Creed 2 – Xbox 360


- Assassin’s Creed Brotherhood – Mac


- Assassin’s Creed Liberation HD – PlayStation 3, Xbox 360


- Assassin’s Creed Revelations – pc

 

- Ghost Recon Future Soldier – pc


- Heroes of Might and Magic 6 – pc


- NCIS – pc


- R.U.S.E – pc


- Splinter Cell: Conviction – Xbox 360


- Trials Evolution – pc

 

Vanaf de vermelde datum zullen spelers op de genoemde platforms niet langer toegang hebben tot online functies, zoals online multiplayer en het koppelen van Ubisoft-accounts, voor deze games.

 

31 oktober - Releasedata PlayStation Pulse Explore en Pulse Elite bekend

Sony heeft de releasedata voor de PlayStation Pulse Explore-oordopjes en de PlayStation Pulse Elite-koptelefoon aangekondigd. Deze informatie werd gedeeld via een update op een eerder dit jaar gepubliceerde blogpost over de accessoires.

 

De Pulse Explore-oordopjes zullen beschikbaar zijn in verschillende landen en regio's, waaronder Nederland en België, vanaf 6 december. De Pulse Elite-koptelefoon wordt op 21 februari 2024 gelanceerd.

Zowel de PlayStation Pulse Elite-koptelefoon als de Explore-oordopjes zijn uitgerust met microfoons en hebben ruisonderdrukking om externe geluiden te filteren. Beide leveren 'lossless audio' voor de beste geluidskwaliteit. De Pulse Elite wordt verkocht rond de 150 euro, terwijl de Pulse Explore een prijskaartje van ongeveer 220 euro krijgt.

 

Hoewel nog niet officieel bevestigd, dook onlangs een patent op voor een PlayStation-controller waarin de Pulse Explore-oordopjes geïntegreerd kunnen worden en meteen kunnen worden opgeladen.

 

 1 november - OG Fortnite komt terug

Er zijn onthullingen gedaan over wat spelers kunnen verwachten in het aankomende nieuwe seizoen van Fortnite, waarin de oorspronkelijke map uit het eerste hoofdstuk terugkeert.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat het nieuwe Fortnite-seizoen - Chapter 4, seizoen 5 - de iconische map uit het eerste hoofdstuk zal herintroduceren. Dit nieuwe seizoen gaat van start aanstaande vrijdag.

Online zijn nu meer details opgedoken over deze zogenaamde 'Fortnite OG'. Het lijkt erop dat dit seizoen verkort zal zijn en tot begin december zal lopen, met slechts vijftig battle pass-levels in plaats van de gebruikelijke honderd.

De skins die spelers kunnen vrijspelen, zullen combinaties zijn van geliefde Fortnite-skins uit het verleden. Bijvoorbeeld, de iconische Peely-banaan wordt gecombineerd met de ijsmascotte Lil' Whip, resulterend in een nieuwe skin genaamd Lil' Split.

Bovendien keren veel klassieke items, wapens en voertuigen terug, zoals golfkarretjes, hoverboards en het Baller-voertuig, evenals de pump-shotgun en de originele LMG (lichte machinegeweer).

Een illustratie van de map is ook opgedoken, die lijkt te zijn gebaseerd op seizoen 5 van het eerste hoofdstuk, waarbij de locatie Frosty Flights werd geïntroduceerd. Er gaan geruchten dat de map wekelijks zal veranderen om verschillende seizoenen uit het oude Fortnite na te bootsen, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Het nieuwe Fortnite-seizoen gaat aanstaande vrijdag van start. We verwachten dat Epic Games voor die tijd officiële details zal onthullen. Hieronder is een teaser die onlangs is uitgebracht.

 

 

 

 

 

2 november - Alles dat we weten over Call of Duty: Modern Warfare 3

 

Singleplayer

Het singleplayerverhaal van Modern Warfare 3 vormt een directe voortzetting van het verhaal van Modern Warfare 2 (2022). In deze nieuwste toevoeging draait alles om de beruchte antagonist Makarov, bekend uit de voorgaande game. Samen met Captain Price en Task Force 141 zul je de strijd aangaan met deze meedogenloze Russische vijand.

Wat nieuw is toegevoegd zijn de Open Combat Missions die je nu krijgt. Voorheen had je alleen on-rails missies, nu heb je beide. Deze open missies vinden plaats in uitgestrekte, sandbox-achtige omgevingen waar je aanzienlijk meer vrijheid hebt. Hier kun je je eigen strategie bepalen en kiezen welke wapens het beste passen bij de situatie. Of je nu besluit om in het water te springen, voertuigen te gebruiken, nachtkijkers in het donker in te zetten, of tactisch te sluipen, de keuze is volledig aan de speler.

 

Multiplayer

Wat iedereen zich natuurlijk afvraagt is wat er nieuw is dan de vorige Modern Warfare games.

Het multiplayeraspect van Modern Warfare 3 heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt. Activision heeft namelijk besloten om alle oude maps uit Modern Warfare 2 (2009) een remake te geven en deze op te nemen in Modern Warfare 3. Aangezien Modern Warfare 3 oorspronkelijk begon als een uitbreiding voor het vorige deel, zijn de reacties van fans verdeeld over het gebruik van deze nostalgische maps.

Een andere opvallende wijziging is de terugkeer van de originele minimap, waarop schietende spelers als rode stippen worden weergegeven. In Modern Warfare (2019) en Modern Warfare 2 (2022) was dit niet het geval, wat voor sommige spelers een verrassende verandering kan zijn. Daarnaast is het systeem van mapselectie weer geïntroduceerd, wat betekent dat je kort voor het begin van een multiplayer-wedstrijd kunt kiezen tussen twee willekeurig geselecteerde maps.

In het multiplayergedeelte van Modern Warfare 3 zijn ook enkele grootschaligere spelmodi teruggekeerd, zoals Invasion en Ground War. Deze bieden spelers de mogelijkheid om op grotere schaal te strijden. De maps in deze modi zijn aanzienlijk groter dan de standaard 6v6-maps, en in Ground War kun je opnieuw voertuigen gebruiken om te rijden en te schieten. Invasion kan worden beschouwd als een uitgebreide Team Deathmatch-modus, terwijl Ground War de grotere Domination-modus vertegenwoordigt.

Er zijn ook enkele andere opmerkelijke veranderingen:

- Loadouts kunnen nu worden aangepast met handschoenen, kogelvrije vesten en andere accessoires, elk met invloed op je statistieken.

- Er is een nieuwe houding genaamd Tac-Stance waarmee je je geweer een beetje naar de zijkant kunt draaien voor preciezer richten zonder je vizier te gebruiken.

- Alle geselecteerde perks worden nu direct geactiveerd aan het begin van de wedstrijd, in plaats van geleidelijk geactiveerd te worden naarmate het spel vordert.

- De gezondheid van spelers is verhoogd naar 150, wat resulteert in een langere time-to-kill.

- Technieken zoals slide-cancelling en reload-cancelling zijn weer beschikbaar.

- De tactical sprint is verlengd, waardoor je langer kunt sprinten.

- Bovendien worden wapens, skins, emblemen, stickers, operators en laadschermen die je hebt verzameld in Modern Warfare 2 overgedragen naar Modern Warfare 3. Dit biedt een continuïteit in je gaming-ervaring binnen de Modern Warfare-serie.

 

Alle maps op een rij

Call of Duty: Modern Warfare 3 wordt uitgebracht met een totaal van zestien maps die zijn overgenomen uit Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009). Bovendien bevat de game vier uitgebreide maps die speciaal zijn ontworpen voor de grootschalige Ground War-modus.

Na de release heeft de ontwikkelaar, Sledgehammer Games, aangekondigd dat ze van plan zijn om nog eens twaalf nieuwe maps aan het spel toe te voegen.

De zestien maps voor de standaard 6v6-modus zijn:

 

- Afghan

- Derail

- Estate

- Favela

- Karachi

- Highrise

- Invasion

- Quarry

- Rundown

- Rust

- Scrapyard

- Skidrow

- Sub Base

- Terminal

- Underpass

- Wasteland

Dit biedt spelers een breed scala aan locaties om te verkennen en spannende gevechten op te leveren.

 

Zombies

Voor het allereerst maakt de Modern Warfare-franchise kennis met een zombiemodus. In de Black Ops-serie was dit type modus voornamelijk gebaseerd op rondes, terwijl Modern Warfare 3 een nieuwe aanpak hanteert door de Warzone-map Urzikstan als het speelveld voor deze modus te gebruiken. Hoewel ontwikkelaar Treyarch, die samenwerkte met Sledgehammer om deze modus te creëren, meldt dat spelers verschillende doelstellingen zullen hebben binnen de map, blijft de exacte werking van de modus vooralsnog een mysterie. 

2 november - De Early Access-versie van The Day Before wordt gelanceerd op 7 december.

De langverwachte zombie-MMO, The Day Before, heeft opnieuw een uitstel gekend en zal nu op 7 december worden uitgebracht, zoals aangekondigd door de ontwikkelaar, Fntastic. Bovendien is bevestigd dat de game beschikbaar zal zijn via Steam Early Access.

Oorspronkelijk stond The Day Before gepland voor lancering op 10 november, maar eerdere problemen rond de naamrechten van de game, aangezien er al een app met dezelfde naam bestaat, resulteerden in de tijdelijke verwijdering van de Steam-pagina. Bovendien waren er speculaties onder gamers dat de game mogelijk een oplichterij zou zijn, een claim die Fntastic uiteraard heeft ontkend. Er ontstond ook controverse toen bleek dat sommige ontwikkelaars van het spel niet betaald werden.

Volgens het recente bericht van de ontwikkelaar is de game opnieuw goedgekeurd voor Steam, en de Steam-pagina is nu opnieuw online. Fntastic heeft besloten The Day Before als Early Access-game uit te brengen om feedback van spelers te verzamelen. Zodra de volledige release gereed is, zal de game ook beschikbaar zijn op de PS5 en Xbox Series.

In The Day Before draait alles om overleven in een post-apocalyptisch Amerika dat wordt geteisterd door hongerige geïnfecteerden en overlevenden die elkaar bevechten voor voedsel en wapens. Spelers moeten samenwerken, of het nu is om te overleven of tegen elkaar strijden, en het verkennen van verlaten huizen, wolkenkrabbers en voertuigen speelt een cruciale rol in het spel.

 2 november - Tweede uitbereiding Pokémon Scarlet en Violet op 14 december verwacht

De tweede uitbreiding voor Pokémon Scarlet en Violet, genaamd The Indigo Disk, zal op 14 december worden uitgebracht, zoals aangekondigd door The Pokémon Company via sociale media. Deze downloadable content (dlc) voor de games werd eerder al aangekondigd onder de overkoepelende naam The Hidden Treasure of Area Zero, waarvan het eerste deel, The Teal Mask, afgelopen september werd uitgebracht.

Met de release van het tweede deel, The Indigo Disk, op 14 december, kunnen spelers dit nieuwe avontuur betreden. Het is belangrijk op te merken dat deze uitbreiding zich afspeelt na de gebeurtenissen in de hoofdgame en de eerste dlc, dus spelers moeten die eerst voltooien voordat ze aan The Indigo Disk kunnen beginnen.

In deze uitbreiding reizen spelers als uitwisselingsstudent naar Blueberry Academy, waar ze een nieuw gebied verkennen en nieuwe Pokémon ontdekken. Een opvallende toevoeging is de Legendary Pokémon Terapagos, die in twee vormen verschijnt, namelijk normaal en Terastal. Bovendien maakt een evolutie van Duraludon, genaamd Archaludon, zijn debuut. Raging Bolt en Iron Crown zijn twee nieuwe Paradox Pokémon die spelers kunnen tegenkomen. Een uniek kenmerk van de school is dat een aanzienlijk deel ervan zich onder water bevindt, wat zorgt voor een interessante nieuwe spelomgeving.
2 november - Post Malone event in Apex Legends

Apex Legends bundelt krachten met Post Malone voor een exclusief in-game evenement.

Dit speciale evenement, met de beroemde artiest in de schijnwerpers, introduceert een nieuwe tijdelijke modus en een reeks cosmetische items voor de game. De opvallende nieuwe modus draagt de naam "Three Strikes." Hierbij vormen spelers teams van drie om elkaar te bevechten. Opvallend is dat wanneer een team wordt uitgeschakeld, ze nog twee kansen krijgen om weer tot leven te komen. Bovendien krijgen neergeslagen spelers een speciale bescherming, waardoor ze niet direct kunnen worden geëlimineerd. Ook is het mogelijk om teamleden veel sneller te herstellen dan in de gebruikelijke spelmodi.

De cosmetische items in dit evenement zijn allemaal in samenwerking met Post Malone ontworpen. Deze items zijn geïnspireerd op de kleding die de artiest in zijn muziekvideo's heeft gedragen. Belangrijk om te vermelden is dat Post Malone zelf niet als speelbaar personage aan de game wordt toegevoegd.

Dit boeiende in-game evenement gaat van start op 7 november en blijft actief tot en met 21 november. Een unieke gelegenheid om de wereld van Apex Legends op een geheel nieuwe manier te ervaren.
3 november - Dead Island 2 uitbreiding Haus nu speelbaar

Gisteren zag de lancering van de allereerste verhalende uitbreiding voor Dead Island 2, genaamd Haus. Hierdoor is er nu een gloednieuwe lanceringstrailer beschikbaar, die een voorproefje biedt van wat spelers kunnen verwachten bij het spelen van deze uitbreiding.

Haus brengt een compleet nieuw verhaal met zich mee, waarin een geheime cultus rondom een miljardair vecht om te overleven in het midden van de zombie-Apocalyps. Spelers zullen een stijlvolle villa in Malibu verkennen en diepgaand onderzoek doen naar de eerder genoemde cultus. Tijdens hun avontuur kunnen spelers momenten van pure nachtmerrie verwachten. Bovendien worden er nieuwe gereedschappen en wapens geïntroduceerd, waaronder een kruisboog die explosieven afvuurt, en acht nieuwe skill-kaarten om te ontgrendelen.

Eerder was al aangekondigd dat Dead Island 2 twee verhalende uitbreidingen zou ontvangen. De inhoud van de tweede uitbreiding, genaamd "SOLA Festival," is op dit moment nog niet bekendgemaakt. Beide uitbreidingen zijn verkrijgbaar via de Expansion Pass.

Dead Island 2 werd eerder dit jaar uitgebracht op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, en de Epic Games Store. 

 

Bekijk hier de launchtrailer

 

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »