Sluiten
Jesse - Vrijdag 1 December 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 25 november t/m 1 december!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 25 november tot en met 1 december.

 

25 november - Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake komt naar je telefoon

Vanaf 12 december is SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, zo heeft HandyGames aangekondigd. De mobiele versie van de game wordt aangeboden tegen een prijs van 9,99 euro en wordt door hen beschreven als een "directe en hoogwaardige overzetting van de pc- en consoleversie".

Eerder dit jaar werd SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake gelanceerd voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. In oktober werd het spel ook uitgebracht voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

De platformgame vertoont gelijkenissen met SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated, uitgebracht in 2020. In het spel komen SpongeBob en Patrick in het bezit van een buisje gevuld met zeemeermintranen, die al hun wensen laten uitkomen. Echter, doordat ze te veel wensen, ontstaan er scheuren in het weefsel van de ruimtetijd.

 

 

 

26 november - Openingsanimatie Sonic Dream Team online geleeld

Sega heeft de openingsanimatie van het aankomende spel Sonic Dream Team online gepubliceerd. In deze meeslepende video zien we Sonic en zijn vrienden strijden tegen Dr. Eggman. De animatie is vakkundig geïllustreerd door Tyson Hesse, vooral bekend om zijn bijdragen aan de Sonic-franchise.

Sonic Dream Team belooft een 3D-platformactie-ervaring, waarbij spelers de controle hebben over Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Rouge en Cream. Het plot draait om Dr. Eggman, die de Reverie steelt, een eeuwenoud apparaat dat dromen tot leven kan brengen. Begrijpelijkerwijs tracht de slechterik dit te gebruiken om de wereld te onderwerpen, en het is aan Sonic en zijn vrienden om dit te voorkomen. Sega benadrukt dat spelers verschillende droomwerelden kunnen verkennen, waarbij de zwaartekracht een prominente rol speelt.

Sonic Dream Team wordt op 5 december gelanceerd via Apple Arcade. Met dit maandelijkse abonnement van 7 euro krijgen gebruikers toegang tot meer dan tweehonderd games op iPhone, iPad, Mac en Apple TV, vrij van advertenties of microtransacties.

 

 

 

 

27 november - Ubisoft Bordeaux blijft actief binnen de Assassin's Creed-franchise na succes van Assassin's Creed Mirage

Ubisoft Bordeaux, de studio verantwoordelijk voor de eerder dit jaar uitgebrachte Assassin's Creed Mirage, blijft actief binnen de Assassin's Creed-franchise. Dit wordt bevestigd door een tweet van Rik Godwin, die zijn eerste week als hoofdschrijver bij de studio heeft afgerond en specifiek vermeldt dat hij aan de Assassin's Creed-franchise werkt.

Hoewel het niet duidelijk is wat er precies in ontwikkeling is, aangezien Mirage al is uitgebracht en het onwaarschijnlijk lijkt dat er nog DLC voor verschijnt, zou het kunnen gaan om een geheel nieuwe game. Het is echter ook niet uitgesloten dat de studio andere Ubisoft-teams ondersteunt bij de ontwikkeling van Assassin's Creed-games.

Voorafgaand aan Mirage heeft Ubisoft Bordeaux gewerkt aan Assassin's Creed Valhalla-dlc Wrath of the Druids, evenals aan live versies van Ghost Recon Wildlands, Ghost Recon Breakpoint en Rainbow Six Extraction.

 

 

 

28 november - Verschuiving van Releasedatum voor Destiny 2: The Final Shape naar 4 juni 2024

Bungie heeft aangekondigd dat de release van de Destiny 2-uitbreiding "The Final Shape" is uitgesteld naar 4 juni 2024, oorspronkelijk gepland voor 27 februari. De vertraging is bedoeld om een grotere en gedurfde visie te realiseren die de culminatie vormt van tien jaar verhaalvertelling in Destiny. Bungie wil eer betonen aan de gedeelde reis van spelers en streven ernaar een ervaring te leveren die nog jarenlang herinnerd en gewaardeerd zal worden.

Met dit uitstel wordt het lopende Season of the Wish, dat vandaag begint, verlengd tot de nieuwe releasedatum van The Final Shape. Hoewel het overgrote deel van de content en het narratief van Season of the Wish zoals gepland verloopt, voegt het team nieuwe content toe om spelers te vermaken tot de release van The Final Shape. Dit omvat nieuwe wekelijkse missies, Guardian Games en een in april te verschijnen content-update genaamd Into the Light, die spelers voorbereidt op The Final Shape.

Eerder waren er berichten over ontslagen bij Bungie, en geruchten over uitstel van zowel The Final Shape als Bungie's nieuwe game, Marathon. Met het bevestigde uitstel van The Final Shape lijkt het waarschijnlijk dat Marathon pas in 2025 zal worden uitgebracht, zoals eerder werd gesuggereerd.

The Final Shape, de achtste uitbreiding voor Destiny 2, staat gepland om het verhaal van de Light and Darkness-saga af te ronden, die al sinds de eerste Destiny loopt. In deze uitbreiding zullen Guardians het opnemen tegen The Witness in het hart van de Traveler.
28 november - Gerucht: Skull and Bones verschijnt op 16 februari 2024

Insider Gaming beweert dat Skull and Bones, dat meerdere keren is uitgesteld, nu op 16 februari 2024 zal worden uitgebracht. Hoewel de exacte bron van deze informatie niet is onthuld, is het niet ongewoon voor de website om dergelijke details naar buiten te brengen voordat er een officiële aankondiging is gedaan.

Eerder deze maand gaf Darryl Long, de managing director van ontwikkelaar Ubisoft Singapore die naar Ubisoft Toronto vertrekt, aan dat de game ergens voor april 2024 moet verschijnen. De vermeende releasedatum van 16 februari valt binnen dit tijdskader.

Skull and Bones heeft al verschillende keren vertraging opgelopen, hoewel er eerder dit jaar een bèta werd gehouden. Op dit moment is er nog geen officiële releasedatum bekend. De ontwikkeling van het spel is niet zonder problemen verlopen, en er zijn speculaties dat Ubisoft mogelijk verplicht is om het spel uit te brengen vanwege ontvangen subsidies van de overheid in Singapore.

 

 

 

29 november - Releasedatum Dragon's Dogma 2 bevestigd, nieuwe beelden getoond

Gisteravond werd tijdens een livestream de officiële releasedatum van Dragon's Dogma 2 bevestigd: de game zal op 22 maart 2024 worden uitgebracht. Hoewel deze releasedatum vorige week al uitlekte, is deze nu officieel bevestigd. De livestream onthulde ook nieuwe gameplaybeelden, waarin meer details over het verhaal werden prijsgegeven en nieuwe monsters werden geïntroduceerd, waaronder Talos, een gigantische figuur die oprijst uit de zee. Het is duidelijk dat het spel zich afspeelt in een parallelle wereld ten opzichte van de eerste game.

Dragon's Dogma 2 zal verschijnen op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en Steam. De oorspronkelijke game werd uitgebracht in mei 2012 op PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft in de loop der jaren een cultstatus bereikt. Een jaar later kwam een nieuwe versie uit, Dragon's Dogma: Dark Arisen, die gedurende het vorige decennium ook beschikbaar werd op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. In 2020 bracht Netflix ook een zevendelige animatieserie uit, gebaseerd op het spel.

 

 

 

29 november - Professor Layton and the New World of Steam word in 2025 uitgebracht

Level-5 heeft aangekondigd dat Professor Layton and the New World of Steam in 2025 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch, zoals te zien is in de recent vrijgegeven trailer. De drie minuten durende video biedt uitgebreide gameplaybeelden die de vertrouwde opzet van de game tonen, vergelijkbaar met eerdere delen op de Nintendo DS en Nintendo 3DS. Spelers zullen puzzels moeten oplossen om toegang te krijgen tot gebouwen, een kenmerkende uitdaging in de Professor Layton-serie. Hoewel de trailer in het Japans is, bevat deze Engelse ondertiteling voor internationale kijkers.

Professor Layton and the New World of Steam werd voor het eerst aangekondigd tijdens een Nintendo Direct-presentatie in februari van dit jaar. Het markeert het eerste nieuwe deel in de reeks sinds Professor Layton and the Azran Legacy op de Nintendo 3DS, dat in 2013 werd uitgebracht. Een exacte releasedatum voor het nieuwe deel is momenteel nog niet bekendgemaakt.

De Professor Layton-reeks genoot aanzienlijke populariteit op de Nintendo DS en 3DS, bekend om het tekenfilmachtige uiterlijk, boeiende verhalen en de uitdaging van het oplossen van diverse puzzels. Bovendien is er een opmerkelijke cross-over tussen Professor Layton en Phoenix Wright.

 

 

 

 

30 november - Final Fantasy 7: Ever Crisis verschijnt 7 december op PC

Op 7 december zal Final Fantasy 7: Every Crisis worden uitgebracht op pc via Steam, zoals aangekondigd door Square Enix. Het is vermeldenswaardig dat de genoemde datum is gebaseerd op de Japanse tijdzone, waardoor het mogelijk is dat het spel pas laat op de dag of zelfs de volgende dag in Europa beschikbaar is.

De game maakte zijn debuut afgelopen september op iOS en Android. Hoewel bekend was dat een pc-versie in ontwikkeling was, werd de releasedatum pas recentelijk onthuld.

Final Fantasy 7: Ever Crisis brengt alle games en verhaallijnen van de FF7-franchise, waaronder Final Fantasy 7 en Crisis Core, samen in één game. De focus ligt daarbij op de reis van Sephiroth, en het spel combineert een retro-uiterlijk met moderne grafische elementen.

Het vechtsysteem evolueert van het Active Time Battle-systeem en is aangepast voor smartphones. Belangrijke elementen zoals Summons en Limit Breaks staan centraal, terwijl Auto Mode en Battle Speed ook tot de beschikbare opties behoren.

 

 

 

30 november - Sam & Max: The Devil's Playhouse Remastered uitgesteld naar lente van 2024

Skunkape Games heeft de release van Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered uitgesteld naar de lente van 2024. Oorspronkelijk was het spel gepland voor een release later dit jaar, maar er is geen specifieke datum bekend buiten het lentevenster. De game zal beschikbaar zijn op Steam, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Sam & Max: The Devil’s Playhouse werd oorspronkelijk uitgebracht in 2010, bestaande uit verschillende episodes voor pc, Mac, iPad en PlayStation 3. Het betreft het derde seizoen van de Sam & Max-games, ontwikkeld door Telltale. Skunkape Games heeft al remasters uitgebracht voor de eerste twee seizoenen.

In The Devil's Playhouse ontdekt Max een mysterieus stuk speelgoed waarmee hij in de toekomst kan kijken. Nu jagen schurken uit het universum op de 'Toys of Power', terwijl Sam en Max worden achtervolgd. Tegelijkertijd groeien de krachten van Max. De remaster belooft verbeterde belichting, cinematografie, lip-sync en muziek. Bovendien detecteert de game wanneer spelers vastzitten en biedt vervolgens hints om hen verder te helpen.

 

 

 

1 december - Resident Evil 4 Remake VR-modus komt op 8 december uit

Capcom heeft aangekondigd dat de gratis update voor Resident Evil 4 Remake, waarmee spelers de game in virtual reality kunnen ervaren, op 8 december wordt uitgebracht. Het was reeds bekend dat de virtual reality-modus in ontwikkeling was voor PlayStation VR2 en als gratis downloadbare content zou worden uitgebracht, maar nu is ook de exacte releasedatum bekendgemaakt. In februari van dit jaar werd al een vr-modus uitgebracht voor Resident Evil Village.

Bovendien heeft het bedrijf bekendgemaakt dat op dezelfde dag een gratis demo van de vr-modus beschikbaar zal zijn voor spelers die de game nog niet hebben

 

 

 

1 december - GTA 6 trailer komt op 5 december

Op dinsdag 5 december onthult Rockstar Games de allereerste trailer van Grand Theft Auto 6 om 15.00 uur. De debuuttrailer wordt momenteel nog met zorg achtergehouden, maar je weet nu in ieder geval wanneer je deze kunt verwachten. Bereid je voor op een spannende onthulling om Pakjesavond goed te beginnen!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »