Sluiten
Liam - Vrijdag 1 Maart 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 24 februari t/m 1 maart!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week brengen we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 24 februari t/m 1 maart!

24 februari - Gerucht: witte Xbox Series X deze zomer op de markt

De website Exputer weet te melden dat Microsoft aan een 'volledig digitale, witte Xbox Series X' werkt, die in juni of juli op de markt zou moeten komen. De website claimt beelden van de console te hebben gezien en schrijft daarbij dat het mogelijk is dat de release kort wordt uitgesteld. 

Geen diskdrive
De console zou nagenoeg hetzelfde zijn als de reguliere Xbox Series X, los van het feit dat de witte versie geen diskdrive zou hebben, een Nexus-kaart krijgt én een verbeterde koeling heeft. Microsoft zelf heeft nog niets bevestigd. 

25 februari - Nieuwe trailer toont gameplay South Park: Snow Day!

Tijdens de Nintendo Direct Partner Showcase hebben we een nieuwe trailer van South Park: Snow Day! kunnen zien. We zagen onder andere verschillende customization-opties en beelden van real-time gevechten.

In deze coöperatieve actiegame kruip je in de huid van een nieuwe leerling en ga je samen met Cartman, Kyle, Stan, Kenny en de hele bende op pad terwijl je de gekste avonturen beleeft in een poging om South Park te redden. Bekijk de trailer hieronder:

South Park: Snow Day! wordt uitgebracht op 26 maart voor PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch en PC. Je vindt de game hier!

25 februari - Vechtstijlen en wapens onthuld in nieuwe trailer Rise of the Ronin

Team Ninja, de ontwikkelaar van Rise of the Ronin, heeft recentelijk een nieuwe trailer gedropt waarin verschillende vechtstijlen en wapens worden onthult.

De video toont indrukwekkende vechtstijlen, waaronder Mumyo Style, Hokushin Itto Style en Yagyu Shinkage Style. Diverse wapens, zoals de katana, speren, bajonetten en sabels, komen ook aan bod. Bovendien biedt de game de mogelijkheid om op afstand te vechten met geweren en een pijl en boog. 

Ook zal de game een coöperatieve modus krijgen voor maximaal vier spelers. In deze modus kan je samen met drie anderen de hoofdmissies online spelen. Houd er rekening mee dat een PlayStation Plus-lidmaatschap vereist is voor online spelen en dat er geen PvP-gevechten beschikbaar zijn. Bekijk de beelden hieronder voor meer details!

Rise of the Ronin wordt uitgebracht op 22 maart voor PS5. Je vindt de game hier!

26 februari - Servercapaciteit Helldivers 2 afgelopen weekend weer verhoogd

Goed nieuws voor fans van de populaire co-op shooter Helldivers 2, want afgelopen weekend werd het spelersaantal op de servers van de game verhoogd naar 800 duizend mensen. Eerder al werd duidelijk dat veel spelers lange tijden moesten wachten om aan spelen toe te komen, maar daar proberen de ontwikkelaars nu verandering in te brengen. 

De servercapaciteit werd eerder al verhoogd van 450 duizend naar 700 duizend. Ook is er vorige week een patch uitgebracht, waardoor spelers die vijftien minuten of langer inactief zijn, automatisch naar het titelscherm gestuurd. Op deze manier krijgen actieve spelers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de servers.

In de game ben je onderdeel van een team om buitenaards gespuis van 'Super Earth' weg te houden en krijg je diverse missies voorgeschoteld, zoals het verkrijgen van belangrijke data of het vernietigen van een vijandelijk nest. Je kiest je missies vanuit een hub op een ruimteschip, dat ook van upgrades kan worden voorzien. Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

26 februari - Opvolger Nintendo Switch komt in 2025 uit

In een recent verschenen artikel van de Japanse krant Nikkei wordt geclaimd dat de opvolger van de Nintendo Switch in het eerste kwartaal van 2025 uitgebracht zal gaan worden. In eerdere geruchten 

Eerder konden we al geruchten lezen dat de opvolger van de Switch ergens aan het eind van dit jaar zou verschijnen, maar dat kan dus de prullenbak in. Het verschuiven van de releasedatum zou vooral te maken hebben met het feit dat het bedrijf voldoende voorraad wil garanderen, maar er ook voor wil zorgen dat ontwikkelaars de tijd hebben om games te ontwikkelen voor de nieuwe handheld. 

Hoewel Nintendo nog steeds niets heeft gecommuniceerd, lijkt het vrijwel zeker dat het bedrijf momenteel werkt aan een nieuwe console. Dit vermoeden wordt versterkt door de afnemende verkoopcijfers van de huidige generatie, het geleidelijke afnemen van grote gamereleases en het feit dat de Switch inmiddels al zo'n 7 jaar oud is. 

27 Februari - In maart meer informatie over de tweede uitbreiding van Final Fantasy 16

Op 22 maart volgen er meer details over de uitbreiding van Final Fantasy 16: The Rising Tide. Dat heeft Square Enix bekendgemaakt. Op die dag zal er om 17:30 uur Nederlandse tijd een live PAX East-panel worden gestreamd via Twitch. Tijdens dit panel delen de ontwikkelaars Naoki Yoshida, Takeo Kujiraoka en Michael-Christopher Koji Fox inzichten over de aankomende uitbreiding. Tot die tijd kan je uiteraard genieten van Final Fantasy 7: Rebirth, die onlangs is uitgebracht. Die game vind je hier!

27 februari - Details over Assassin's Creed Infinity gelekt

Er zijn gelekte details opgedoken over Assassin's Creed Infinity, het eerder aangekondigde project, en hoe de 'hub' samenwerkt met nieuwe releases in de franchise. Hoewel Ubisoft pas enkele kleine details over Assassin's Creed Infinity heeft vrijgegeven, blijft de precieze aard van de nieuwe hub grotendeels een mysterie.

Assassin's Creed Infinity wordt in wezen het centrale punt van de hele franchise, waarvandaan games zoals Red, Hexe en Invictus zullen worden gelanceerd. Volgens demobeelden die zijn verstrekt aan Insider Gaming (op voorwaarde dat ze niet openbaar worden gemaakt), kunnen gebruikers binnen enkele seconden van de Infinity-hub naar Assassin's Creed Red gaan en direct doorgaan waar ze waren gebleven, zonder dat ze elk spel individueel hoeven te openen nadat ze zijn teruggekeerd naar de hub.

27 februari - Binnen een maand meer dan twee miljoen exemplaren van Tekken 8 verkocht

In de eerste maand van de verkoop van Tekken 8 zijn er meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Dat maakte uitgever Bandai Namco bekend via X. De verkoop van Tekken 8 verloopt sneller dan die van zijn voorganger Tekken 7. De uitgever ziet dit als goed nieuws, aangezien Tekken 7 inmiddels 11,8 miljoen keer is verkocht en daarmee de succesvolste game ooit is in de Tekken-reeks. 

Krijg je hierdoor zin om erop los te beuken? Je vindt Tekken 8 hier!

28 februari - Pokemon Legends Z-A aangekondigd voor de Nintendo Switch

The Pokemon Company heeft tijdens een Pokémon Presents-uitzending Pokémon Legends Z-A aangekondigd. De game wordt verwacht in 2025.

In het spel kan je als speler een specifiek deel van de Kalos-regio verkennen - bekend uit Pokémon X en Y - namelijk het iconische Lumiose City, dat gemodelleerd is naar Parijs.

De trailer eindigt met een hint naar Mega Evolutions, wat doet vermoeden dat dit langverwachte gameplaymechanisme na meer dan tien jaar terugkeert. Daarnaast duidt de 'Z' in de titel op Zygarde, een legendarische Pokémon uit de X- en Y-games.

Hoewel er in de trailer nog geen gameplaybeelden te zien zijn, staat de wereldwijde release van het spel op de Nintendo Switch gepland voor 2025. Het is ook mogelijk dat het spel op een nieuwe Nintendo-console zal verschijnen, aangezien er volgend jaar naar verwachting een nieuwe Nintendo console wordt uitgebracht 

Bekijk hier de trailer van Pokemon Legends Z-A!

28 februari - EA kondigt F1 24 aan

De nieuwe F1 game zal op 31 mei dit jaar uit gaan komen voor PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en PC. Er is nog niet veel bekend over de game, maar er gaan geruchten rond over de introductie van een nieuw besturingssysteem om de realistische rijervaring van auto's te verbeteren. Bovendien wordt verwacht dat er een nieuwe Driver Career-modus wordt geïntroduceerd. In april worden meer details over de game onthuld. 

Bekijk hier de officiële aankondigingstrailer van F1 24! 

29 februari - Biomutant verschijnt in mei voor Nintendo Switch

Biomutant, de game waarin je als gemuteerde kungfu-meester de wereld moet zien te redden, komt in mei naar de Nintendo Switch. Hoewel het al sinds vorig jaar bekend was dat de game naar de Switch zou komen, is er nu eindelijk een releasedatum onthuld. De game verscheen in 2021 al op andere consoles.

Biomutant wordt op 15 mei uitgebracht. Je vindt de game hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »