Sluiten
Jesse - Vrijdag 29 September 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 23 t/m 29 september!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 16 tot en met 22 september.


Assassin's Creed Nexus VR komt uit op 16 november

Op 16 november zal Ubisoft, Assassin's Creed Nexus VR uitbrengen voor Meta Quest-headsets, dat is recentelijk aangekondigd. Deze langverwachte game heeft nu eindelijk een officiële releasedatum gekregen en wordt vergezeld door een gloednieuwe trailer.

Assassin's Creed Nexus VR is een geheel nieuwe toevoeging aan de Assassin's Creed-franchise, waarin spelers vertrouwde locaties en personages kunnen herontdekken en nieuwe verhalen kunnen ontdekken. In deze game hebben spelers de mogelijkheid om de iconische acties uit voorgaande Assassin's Creed-titels zelf uit te voeren.

De gameplay van Assassin's Creed Nexus VR vindt plaats in drie verschillende tijdperken binnen de Assassin's Creed-reeks. Opvallend is dat spelers voor het eerst in de geschiedenis van de franchise kunnen spelen als drie verschillende personages: Ezio, Kassandra en Connor. De missies kunnen op diverse manieren worden voltooid, waardoor spelers hun eigen pad kunnen kiezen.

Wat de toegankelijkheid betreft, heeft Ubisoft de nodige maatregelen genomen om de game geschikt te maken voor spelers die doorgaans moeite hebben met virtual reality. De game bevat verschillende 'comfortfuncties', zoals de optie om te teleporteren in plaats van te lopen, evenals ondersteuning voor spelers met hoogtevrees. Dit maakt Assassin's Creed Nexus VR toegankelijk en boeiend voor een breder publiek.


Launchtrailer uitgebracht van Cyberpunk 2044: Phantom Liberty

Op afgelopen dinsdag werd Phantom Liberty, de langverwachte uitbreiding voor Cyberpunk 2077, officieel uitgebracht, vergezeld van een nieuwe lanceringstrailer die online is gedeeld.

In de trailer, hieronder te bekijken, worden verschillende indrukwekkende cinematische momenten uit de uitbreiding getoond.

Phantom Liberty is nu beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc, met opmerking dat de vorige generatie consoles niet worden ondersteund. Deze uitbreiding biedt spelers de kans om het nieuwe gebied Dogtown te verkennen, met tal van nieuwe missies, dynamische evenementen, kledingstukken, wapens en cyberware.

Vorige week werd ook een gratis update uitgebracht voor Cyberpunk 2077 op moderne platforms. Deze update verbetert de AI van vijandelijke personages en voegt nieuwe gameplay-mogelijkheden toe, zoals schieten vanuit voertuigen, het aanpassen van wapens en raketten op voertuigen, en zelfs op afstand bestuurbare voertuigen voor verwoesting. Bovendien is het politiesysteem grondig herzien.

 


Final Fantasy 7: Ever Crisis komt naar PC

Square Enix heeft aangekondigd dat er een pc-versie van Final Fantasy 7: Ever Crisis in ontwikkeling is, zoals te zien was in een Japanse tweet. Hoewel de releasedatum nog niet is onthuld, is wel bekend dat de game beschikbaar zal zijn op Steam.

Eerder deze maand werd Final Fantasy 7: Ever Crisis uitgebracht voor iOS en Android. Deze game brengt de volledige FF7-franchise samen, inclusief titels als Final Fantasy 7 en Crisis Core, met de focus op het verhaal van Sephiroth. De game combineert een retro-esthetiek met moderne grafische elementen.

Het vechtsysteem in de game is een evolutie van het Active Time Battle-systeem en is aangepast voor smartphones. Het benadrukt bekende elementen zoals Summons en Limit Breaks, terwijl spelers ook kunnen kiezen voor Auto Mode en Battle Speed-opties.


Tony Hawk's Pro Skater 1+2 komt naar Steam volgende week

Activision heeft dat woensdag aangekondigd. De game is zowel beschikbaar in standaard editie als Deluxe editie. In 2020 verscheen Tony Hawk's Pro Skater al op PS4, Xbox One en Epic Games Store, In 2021 op de PS5, Xbox Series X & S en Nintendo Switch.

De game bevat alle levels, skaters en muziek uit de eerste twee Tony Hawk-games, aangevuld met nieuwe muzieknummers en skaters. De Tony Hawk-games waren vooral rond de overgang naar het nieuwe millennium ongekend populair, dankzij hun vloeiende gameplay, levendige levels en opwindende soundtrack, die allemaal hebben bijgedragen aan hun immense populariteit.


Met EA Sports FC 24 wordt FIFA definitief overtroffen.

Zoals we allemaal wel weten heet de nieuwste voetbal game geen FIFA meer maar EA Sports FC 24. Dat is niet het enige wat EA heeft gedaan. Ze hebben namelijk alle oude FIFA games uit de lucht gehaald.

EA Sports FC 24 is vanaf vandaag eindelijk speelbaar. EA lijkt nu sterk te willen benadrukken dat je deze nieuwe game moet aanschaffen in plaats van een van de oudere FIFA-titels. Dit komt doordat FIFA 14 tot en met 23 plotseling uit alle digitale winkels zijn verwijderd, waaronder Steam, de PlayStation Store, de Microsoft Store en de Nintendo eShop.


Counter-Strike 2 is plotseling uitgebracht

In de nieuwsblog van vorige week kon je al lezen dat er iets groots te gebeuren stond in de wereld van Counter-Strike. Dit werd duidelijk uit een tweet met de tekst: "What are you doing next Wednesday?" En die voorspelling klopte, want afgelopen woensdagavond werd de game officieel gelanceerd. Goed nieuws is dat je de game gratis kunt upgraden als je al Counter-Strike: Global Offensive hebt. Maar je hebt ook de optie om voor €14,29 een Prime-status upgrade aan te schaffen, waarmee je exclusieve item-drops ontvangt en de mogelijkheid krijgt om met andere Prime-statushouders te spelen.

Zoals al eerder aangekondigd bij de lancering van het spel, bevat het verbeterde versies van klassieke maps en nieuwe visuele en auditieve effecten. Een opmerkelijke toevoeging is de geavanceerde interactieve rook, waardoor rook van bijvoorbeeld rookbommen nu reageert op licht, kogels en explosies. Bovendien is de tickrate aanzienlijk verbeterd. Een hoger aantal ticks - dat aangeeft hoe vaak de servers van het spel synchroniseren met de gebruikers - resulteert in een nauwkeurigere weergave van de acties van de spelers in de game.

 

Epic games ontslaat 830 werknemers

Epic Games heeft aangekondigd dat ze ongeveer 830 medewerkers zullen laten gaan. Dit komt overeen met ongeveer zestien procent van hun totale personeelsbestand, wat deze ontslagronde een van de grootste maakt in vergelijking met andere gamebedrijven. Opmerkelijk is dat ongeveer twee derde van de ontslagen medewerkers geen deel uitmaakte van de kernontwikkelingsteams. Daarnaast zijn ongeveer 250 werknemers getroffen door de beslissing om Epic Bandcamp en SuperAwesome af te stoten.

CEO Tim Sweeney heeft een e-mail gedeeld met het personeel via de bedrijfswebsite, waarin hij verklaarde: We hebben al geruime tijd meer geld uitgegeven dan we verdienen. We hebben geïnvesteerd in de toekomstige evolutie van Epic, waarbij Fortnite is uitgegroeid tot een ecosysteem geïnspireerd door de metaverse en gericht op makers. Hoewel ik lange tijd optimistisch was dat we deze overgang zonder ontslagrondes konden maken, besef ik nu achteraf dat dit onrealistisch was.

Cities Skylines 2 voor consoles uitgesteld

De PlayStation 5- en Xbox Series-versies van Cities: Skylines 2 zullen pas in de lente van 2024 beschikbaar zijn, zo hebben uitgever Paradox Interactive en ontwikkelaar Colossal Order aangekondigd. Oorspronkelijk was het plan om de consoleversie gelijktijdig met de pc-versie uit te brengen op 24 oktober, maar dit blijkt niet haalbaar te zijn.

Volgens de aankondiging, beseften de makers dat er meer tijd nodig was om de gewenste kwaliteit te bereiken voor de consoleversies. Ze streven naar de best mogelijke spelervaring en daarom wordt besloten om de Xbox- en PS5-versies van het spel uit te brengen in de lente van 2024. Deze extra tijd zal worden benut om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en prestaties op alle systemen gelijkwaardig zijn.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »