Sluiten
Jesse - Vrijdag 8 December 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 2 t/m 8 december!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 2 tot en met 8 december.

 

2 december - Releasedatum Pacific Drive bekend

De release van de game Pacific Drive, is nu gepland voor 22 februari 2024.

Oorspronkelijk was de lancering van het spel gepland voor dit jaar, maar uitgever Kepler Interactive en ontwikkelaar Ironwood Studios hebben in augustus besloten om de release uit te stellen tot 2024, met als doel een verbeterd eindresultaat te bereiken. Een nieuwe trailer is ook onlangs uitgebracht en is hieronder te bekijken.

In elke sessie van Pacific Drive maken spelers een unieke reis door een angstaanjagend gebied dat bekend staat als de Olympic Exclusion Zone. Het is van cruciaal belang dat de auto gedurende het spel draaiende blijft, aangezien anders ernstige gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Het is aan de speler om de auto te upgraden en kapotte onderdelen te repareren. Soms moeten spelers zelfs uit de auto stappen en de omgeving verkennen om nieuwe onderdelen te vinden.

 

 

3 december - Flintlock: The Siege of Dawn komt zomer 2024

De actie-rpg Flintlock: The Siege of Dawn staat gepland voor een release ergens komende zomer,zo hebben uitgever Kepler Interactive en ontwikkelaar A44 Games aangekondigd. Oorspronkelijk werd de game in juni verplaatst naar 2024, maar nu is bevestigd dat de lancering in de zomer zal plaatsvinden. Tevens is er een nieuwe trailer vrijgegeven die hieronder bekeken kan worden.

In Flintlock: The Siege of Dawn wordt een wereld overspoeld door ondoden nadat de deur naar het hiernamaals is geopend. Een leger wordt gevormd om te vechten tegen deze ondoden, waarbij spelers de rol van Nor Vanek op zich nemen. Nor kan zowel geweren als magische spreuken gebruiken. Aan zijn zijde vecht ook een vreemd, door de computer bestuurd wezen genaamd Enki.

Flintlock: The Siege of Dawn zal beschikbaar zijn op pc (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, en Xbox One. Het spel zal ook direct bij de release beschikbaar zijn op Xbox Game Pass.

 

 

4 december - Eerste korte blik op Frostpunk 2-gameplay uitgebracht

11 Bit Studios heeft een teaser trailer onthuld, die kort fragmenten van de gameplay van hun aankomende spel laat zien.

Volgens de studio biedt de trailer een glimp van de gameplay, waarin duidelijk wordt hoe de door spelers gebouwde en onderhouden stad groter kan worden dan in het eerste deel van het spel.

Hoewel er niet veel specifieke details werden vrijgegeven, heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat een volledige gameplaytrailer binnenkort zal worden uitgebracht. Hoewel dit niet officieel is bevestigd, suggereren ze dat dit mogelijk tijdens The Game Awards van de komende week zou kunnen gebeuren.

Frostpunk 2 is het vervolg op de strategische survivalgame die zich afspeelt in een toekomstige ijstijd. De release van het spel staat gepland voor ergens in 2024 en zal beschikbaar zijn op platforms zoals Steam, Epic Games Store en GOG.

 4 december - OG Fortnite komt terug in 2024

Fortnite OG maakt volgend jaar zijn comeback in het spel, zoals aangekondigd door ontwikkelaar Epic Games. Het bedrijf deelde op X mee: "Fortnite OG heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen", schrijft het bedrijf op X. "Zo erg zelfs dat we het graag willen terugbrengen, *opent roadmap voor 2024*". Hiermee bevestigt Epic Games dat er volgend jaar een vergelijkbaar seizoen gepland is, maar een exacte releasedatum wordt niet gespecificeerd.

In het afgelopen Fortnite-seizoen, genaamd Fortnite OG, konden spelers terugkeren naar het eiland uit het eerste hoofdstuk van het spel. Hier kregen ze toegang tot klassieke wapens en andere items. Met elke update bootste het spel een ander seizoen uit het eerste hoofdstuk na, en afgelopen weekend kwam het evenement tot een einde.

Fortnite OG werd goed ontvangen door de spelers, met bijvoorbeeld een piek van bijna zes miljoen gelijktijdige spelers. Het behaalde ook de meest succesvolle dag tot nu toe, met maar liefst 44,7 miljoen unieke spelers op de eerste zaterdag van het seizoen.

 

5 december - Bioware toont nieuwe beelden van Dragon Age: Dreadwolf

Bioware heeft een nieuwe korte trailer vrijgegeven voor Dragon Age: Dreadwolf, waaruit blijkt dat de volledige onthulling van het spel gepland is voor de zomer van 2024.

De trailer toont voornamelijk enkele in-game locaties, waarbij Dragon Age: Dreadwolf, net als zijn voorgangers, zich afspeelt in het land Thedas. Echter, volgens een recente blogpost, belooft deze game veel meer van het land te laten zien.

In de trailer komen onder andere de stad Antiva, het kustgebied van Rivain, en het stormachtige Anderfels naar voren. De beschrijving benadrukt een "levendig land vol ruige wildernis, verraderlijke labyrinten en schitterende steden - ondergedompeld in barbaarse gevechten en geheime magie."

Hoewel Bioware al enkele jaren werkt aan een nieuwe Dragon Age, werd vorig jaar onthuld dat de game de naam Dragon Age: Dreadwolf draagt. Solas, de Dread Wolf, speelt een belangrijke rol in het spel, en hij was eerder te zien in Inquisition. De release van de game staat nog op een onbekende datum en zal beschikbaar zijn op pc, Xbox Series X en S, en PlayStation 5. Eerder dit jaar lekten vroege gameplaybeelden van het spel uit, en het werd bekend dat Mark Darrah, een vooraanstaande voormalige Bioware-ontwikkelaar, betrokken is bij de ontwikkeling.

Bioware kondigde eerder dit jaar aan dat ongeveer vijftig werknemers worden ontslagen. Dit besluit werd genomen met het oog op aankomende projecten, strevend naar de hoogste kwaliteit en om ervoor te zorgen dat Bioware kan gedijen in een snel veranderende industrie.

 

 

5 december - Nieuwe trailer voor The Last of Us: Part 2 Remastered

Naughty Dog heeft onlangs een nieuwe trailer onthuld voor The Last of Us: Part 2 Remastered, met de focus op de gloednieuwe roguelike-modus genaamd 'No Return'.

Bij de aankondiging van de remaster was de No Return-modus al bekendgemaakt. In deze modus wordt van spelers verwacht dat ze zo lang mogelijk overleven in verschillende omgevingen uit het hoofdspel, waarbij ze de controle krijgen over diverse personages, waaronder Ellie, Joel, Abby, Dina, Jesse, Mark, Lev, Manny, Yara, Mel en Tommy.

The Last of Us: Part 2 Remastered wordt uitgebracht op 19 januari 2024 voor de PlayStation 5 en biedt ondersteuning voor 4K in Fidelity Mode en 1440p, opgeschaald naar 4K in Performance Mode. Voor televisies met VRR-ondersteuning is er een optie om de framerate te ontgrendelen. De game bevat ook nieuwe content, zoals de eerder genoemde No Return-modus en de Lost Levels - gebieden die oorspronkelijk niet waren voltooid voor het oorspronkelijke spel. Kortere laadtijden en haptische feedback via de DualSense-controller zijn ook toegevoegd. PS4-bezitters van The Last of Us: Part 2 kunnen upgraden naar de PS5-versie voor slechts 10 euro.

 

 

6 december - Outcast: A New Beginning verschijnt op 15 maart

Outcast: A New Beginning zal beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2024, zo heeft THQ Nordic aangekondigd. Dit langverwachte spel werd enkele jaren geleden onthuld. De oorspronkelijke Outcast, uitgebracht in 1999, viel op vanwege zijn gedetailleerde voxel-graphics, sci-fi-setting en open levels waarin spelers zelf konden beslissen hoe ze gevechten en andere situaties aanpakten.

Het hoofdpersonage Cutter Slade maakt in dit vervolg zijn terugkeer. Cutter wordt geconfronteerd met de taak om de planeet Adelpha te redden van een invasie van robots. Net als het eerste deel, belooft het spel een third-person actie-avontuur te zijn.

THQ Nordic verwierf de Outcast-franchise in 2019, maar al in 2017 bracht Bigben Interactive een remake van het origineel uit onder de naam Outcast: Second Contact. In 1999 werkte het Belgische Appeal al aan een vervolg op Outcast, maar dat project werd geannuleerd toen het bedrijf failliet ging.

Outcast: A New Beginning wordt uitgebracht op Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Hieronder kun je de trailer bekijken die enkele weken geleden is uitgebracht.

 

 

6 december - GTA VI trailer al miljoenen keren bekeken

De onthullingstrailer van Grand Theft Auto VI, die maandagnacht online verscheen, heeft inmiddels de indrukwekkende mijlpaal van honderd miljoen views op YouTube bereikt.

Dinsdag avond stond de video al bovenaan als de meest bekeken YouTube-video binnen de eerste 24 uur, met uitzondering van muziekvideo's. Echter, het aantal views blijft stijgen en heeft nu hetzelfde niveau bereikt als de onthullingstrailer van Grand Theft Auto 5, die twaalf jaar nodig had om dit aantal kijkers te bereiken. Opmerkelijk is dat het tevens de gamevideo is met de meeste likes ooit op YouTube. Het is belangrijk op te merken dat deze statistieken specifiek betrekking hebben op YouTube-views, en andere platforms die de trailer via een eigen videospeler vertonen, worden hier niet in meegeteld.

De GTA 6-trailer onthult duidelijk dat de game zich afspeelt in Vice City en omliggende gebieden, met twee hoofdpersonages in de hoofdrol: een man en een vrouw. De lancering van de game staat gepland voor 2025, maar er is geen exacte releasedatum genoemd. Take-Two heeft bevestigd dat de game beschikbaar zal zijn voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S, terwijl er geen melding is gemaakt van een pc-versie.

 

 

6 december - Het vijftiende seizoen van Fallout 76 onlangs gestart

Het vijftiende seizoen van de MMO Fallout 76 is onlangs gestart, waarbij het nieuwe gebied Atlantic City is geïntroduceerd.

Atlantic City wordt in twee delen uitgebracht, waarvan Boardwalk Paradise momenteel beschikbaar is, gevolgd door America's Playground in 2024. Boardwalk Paradise omvat de Neapolitan Casino en The Boardwalk.

In dit nieuwe gebied kunnen spelers deelnemen aan twee 'expedities', wat betekent dat ze naar andere locaties buiten de huidige spelwereld reizen om daar nieuwe PvE-avonturen te beleven.

Het vijftiende seizoen, genaamd The Big Score, introduceert ook drie nieuwe facties: The Showmen, Municipal Government en The Family. Bovendien hebben nieuwe spelers nu de mogelijkheid om de tutorial over te slaan en direct vanaf level 20 te beginnen. De spelwereld van de basisgame is ook verbeterd, met specifieke aandacht voor het Forest-gedeelte. Voor meer details over alle toevoegingen en verbeteringen, bekijk hier de volledige informatie.

De update heeft een grootte van 36,8GB op Steam, 28,3GB op de Microsoft Store, 27,3GB op PlayStation en 28,3GB op Xbox.

Bekijk hier Fallout 76 voor PS4!

Bekijk hier de gameplay trailer van Atlantic City

 

7 december - Remake van Brothers: A Tale of Two Sons komt er mogelijk aan

Er zijn mogelijk plannen voor een remake van Brothers: A Tale of Two Sons, zo beweert de geloofwaardige insider Billbil-kun. Volgens zijn bronnen zou de onthulling van de remake binnenkort kunnen plaatsvinden, wellicht zelfs tijdens The Game Awards vanavond. Het lijkt erop dat de uitgever van de remake 505 Games zal zijn.

Brothers: A Tale of Two Sons, geregisseerd en geschreven door Josef Fares in samenwerking met Starbreeze, staat aan de basis van deze mogelijke remake. Josef Fares zou later Hazelight oprichten, waarmee hij onder andere het bekroonde It Takes Two ontwikkelde.

In Brothers: A Tale of Two Sons nemen spelers de controle over twee broers die op een zoektocht gaan naar een geneesmiddel voor hun stervende vader. Oorspronkelijk uitgebracht in 2013 voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc, werd het spel later ook beschikbaar op platforms als Nintendo Switch, PS4, Xbox One en smartphones. De game ontving diverse prijzen, waaronder een prestigieuze BAFTA Video Game Award. De aankomende remake belooft een vernieuwde ervaring te bieden aan zowel nieuwe spelers als degenen die al vertrouwd zijn met het ontroerende verhaal.

 

7 december - Muziek in Fortnite Festival en gameplaytrailer van Lego Fortnite onthuld

Het is bekend welke muziek er tijdens het Fortnite Festival zal worden afgespeeld. Vandaag wordt ook de Lego Fortnite-game uitgebracht, vergezeld van een bijbehorende gameplaytrailer.

Afgelopen week heeft Epic Games verschillende aankondigingen gedaan met betrekking tot Fortnite, waaronder de introductie van Lego Fortnite, het Fortnite Festival, en Rocket Racing. Deze laatste is een racegame die zich afspeelt binnen de Fortnite-wereld.

Wat betreft het Fortnite Festival, toont de onderstaande lijst de line-up van de muziek die tijdens het evenement te horen zal zijn. Het betreft een muziekspel ontwikkeld door Harmonix, de makers van Guitar Hero en Rock Band. Spelers kunnen deelnemen aan een virtuele band of individueel muziek spelen van diverse artiesten. De game gaat aanstaande zaterdag live binnen Fortnite en er zullen in de loop van de tijd meer nummers aan worden toegevoegd.


Daarnaast is er ook de gameplaytrailer van Lego Fortnite. Zoals de naam al suggereert, combineert deze game de werelden van Fortnite en Lego. Epic Games moedigt spelers aan om hun creativiteit te gebruiken, te experimenteren en samen te werken. Met Lego kunnen spelers hun ultieme thuisbasis bouwen. De game wordt vandaag gelanceerd in Fortnite, en eerder deze week zijn er Lego-versies van meer dan 1200 skins aan de game toegevoegd.

 

 

8 december - Baldur's Gate 3 bekroond tot Game of the Year!

In de nacht van 7 op 8 december vond The Game Awards plaats en Baldur's Gate 3 ging er vandoor met de prestigieuze titel van Game of the Year. De populaire rpg, ontwikkeld door onze Belgische vrienden van Larian Studios, liet daarmee andere genomineerden als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder én Alan Wake II achter zich. Kortom: een triomf voor Larian Studios en een feest voor rpg-liefhebbers wereldwijd!

 

8 december - Marvel's Blade aangekondigd bij The Game Awards

Tijdens The Game Awards werden er niet alleen prijzen uitgedeeld, ook kregen we de nodige trailers te zien. Een daarvan is de superheldengame Marvel's Blade, die momenteel in ontwikkeling bij Arkane Lyon. 


We weten nog niet voor welke platforms het spel zal worden uitgebracht. Een releasedatum is er eveneens nog niet. Bekijk hieronder de aankondigingstrailer van Marvel's Blade!


 

8 december - Skull and Bones wordt uitgebracht op 16 februari 2024

Nadat Ubisoft de game Skull and Bones eerder met veel bombarie had aangekondigd, werd de releasedatum van de game een aantal keer uitgesteld. Nu is er weer een nieuwe datum: 16 februari 2024. Nog maar een paar maandjes, dus!

 

8 december - Black Myth: Wukong heeft een releasedatum

De Chinese game-ontwikkelaar Game Science heeft Black Myth: Wukong al meerdere keren laten zien, maar gisteravond tijdens The Game Awards hebben we dan eindelijk een releasedatum gekregen. Black Myth: Wukong zal beschikbaar zijn op 20 augustus 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc.

Deze soulslike-game legt niet alleen de nadruk op uitdagende gameplay, maar lijkt ook sterk te focussen op het vertellen van een meeslepend verhaal. Het spel haalt zijn inspiratie uit "Journey to the West," een Chinees fantasyboek dat in 1592 werd geschreven. Bekijk hieronder de nieuwste trailer.


 

8 december - Jurassic Park: Survival aangekondigd

Fans van Jurassic Park films, opgelet! Heb je altijd al Isla Nublar willen bezoeken? Dan is er goed nieuws, want ontwikkelaar Saber Interactive kondigde tijdens The Game Awards de actie/avontuur game Jurassic Park: Survival aan.


In deze singleplayergame neem je de rol aan van Dr. Maya Joshi. Het verhaal speelt zich onmiddellijk af na de gebeurtenissen van de Jurassic Park-film uit 1993, en de teasertrailer toont nauwgezet nagemaakte scènes uit die iconische film. Over nostalgie gesproken! Dr. Joshi staat voor de uitdaging om te overleven nadat talloze dinosauriërs ontsnappen op Isla Nublar.

De game zal beschikbaar zijn voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Op dit moment is er nog geen officiële releasedatum aangekondigd. Bekijk de trailer hieronder!


 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »