Sluiten
Liam - Vrijdag 23 Februari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 17 t/m 23 februari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week brengen we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 17 t/m 23 februari!

17 februari - Marvel's Spider-Man 2 sleept zes prijzen binnen tijdens de jaarlijkse DICE Awards

Bij de DICE Awards heeft Spider-Man 2 maar liefst zes prijzen gewonnen, maar de belangrijkste prijs, die voor beste game, ging naar Baldur's Gate 3. Spider-man won wel de prijs voor beste actie spel, ook wonnen ze prijzen in de categorieën technische prestatie, uitstekende prestatie audio, character, prestatie in animatie en originele muziekcompositie. 

Naast Spider-Man was Baldur's Gate 3 de grote winnaar met 5 prijzen.

Sommigen noemen de Dice Awards ook wel de Oscars van de game-industrie. De DICE awards worden al sinds 1998 uitgereikt. 

Je vindt Spider-man 2hier!

17 februari - First-person Mandalorian-game in ontwikkeling bij ReSpawn

Het gerucht gaat dat Respawn Entertainment werkt aan een first-person Star Wars-game die gebaseerd is op de geliefde serie The Mandalorian. De ontwikelingen van de game zouden zich nog in de beginnende fase bevinden, maar Respawn Entertainment is er druk mee bezig. 

Volgens bronnen zal de speler in de game de controle overnemen van een Mandaloriaanse premiejager. Dit vindt plaats tijdens het bewind van het Galactische Rijk over de melkweg. Als premiejager is het jouw opdracht om premies te vangen, dood of levend, in ruil voor geldelijke beloningen.

Het lijkt erop dat de game geen open wereld zal hebben, maar eerder lineaire niveaus die zich afspelen op diverse planeten in het Star Wars-universum. Op dit moment is het onzeker of de game een multiplayer-component zal bevatten. Hoewel de releasedatum van de game nog onbekend is, wordt geschat dat het nog ongeveer twee jaar zal duren voordat deze uitkomt.

18 februari - Nintendo Switch 2 verschijnt waarschijnlijk pas in 2025

Diverse internationale websites melden dat de opvolger van de Nintendo Switch niet zoals eerder gemeld in 2024 zal verschijnen, maar pas in het eerste kwartaal van 2025.

Nintendo zelf heeft officieel nog geen nieuwe console aangekondigd, en de naam van de console blijft ook onbekend. Het lijkt vrijwel zeker dat het bedrijf achter de schermen werkt aan de nieuwe console. Dit komt omdat de Switch in het eerste kwartaal van 2017 werd gelanceerd, en nu de verkoop ervan flink afneemt. Eerdere geruchten suggereerden dat de opvolger mogelijk eind dit jaar zou verschijnen, maar volgens nieuwe berichten heeft Nintendo intern de releasedatum uitgesteld.

18 februari - Post Malone maakt de muziek voor de WWE 2K24-game

Artiest Post Malone heeft de WWE 2K24-soundtrack voor de komende game samengesteld. Bovendien zal hij ook beschikbaar zijn als DLC personage. Op de soundtrack staan twaalf nummers. Twee van de nummers komen van hemzelf. Bekijk hier de volledige tracklist:

Post Malone – Chemical
Post Malone – Laugh It Off
100 gecs – Hand Crushed By A Mallet
Busta Rhymes – Put Your Hands Where My Eyes Can See
Colter Wall – Motorcycle
Grimes – Genesis
Militarie Gun – Do It Faster
Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – Big Rig
Speed – Not That Nice
Turnstile – Mystery
Tyler Childers – House Fire
Yeat – Bëttr 0ff

Na de release van de game moet het dlc-pakket uitkomen waarmee je als speler als de rapper in de ring kan stappen.

WWE 2K24 komt uit op 8 maart voor PS5 & PS4. Je vindt de game hier!

19 februari - Nieuwe gameplay-screenshots van de Until Dawn Remake uitgelekt

Er zijn diverse nieuwe gameplay-screenshots van de Until Dawn Remake online uitgelekt, die voor het eerst het third-person-perspectief van de game laten zien.

Bekijk de uitgelekte beelden hier!

Hoewel de afbeeldingen niet veel prijsgeven, suggereren ze wel dat de game nieuwe content zal bevatten, zoals eerder beloofd door de ontwikkelaars. De Until Dawn Remake is gepland voor later dit jaar voor de PlayStation 5 en pc, en zal opnieuw worden gemaakt met behulp van Unreal Engine 5.

19 februari - Aandelen van Nintendo en Sony dalen flink

De aandelen van zowel Nintendo als Sony zijn aanzienlijk gedaald. Nintendo's aandelen werden beïnvloed door geruchten dat de Switch 2 pas in 2025 zal verschijnen, terwijl Sony's aandelen daalden omdat ze hun verwachtingen voor de verkoop van de PlayStation 5 hebben verlaagd.

De aandelen van Nintendo waren op zijn laagste moment met 8,8 procent gedaald ten opzichte van de week ervoor, al zijn ze nu iets gestegen en staat de daling op 5,8 procent ten opzichte van afgelopen week. Wel moet gemeld worden dat de aandelen van Nintendo het afgelopen jaar heel erg gegroeid zijn door de geruchten rondom de Switch 2, dus ze zijn nu alsnog een stuk hoger dan vorig jaar.

De aandelen van Sony daalde ook fors nadat het bedrijf zijn verwachting voor het aantal verkochte PlayStation 5-consoles voor dit fiscale jaar naar beneden heeft bijgesteld. Nadat het bedrijf zijn prognose voor de verkoop van PlayStation 5-consoles voor dit fiscale jaar heeft verlaagd.

20 februari - PlayStation 5 Pro komt waarschijnlijk later in 2024 uit

De nieuwe versie van de PS5 heeft het doel de consoleverkopen te stimuleren. Sony heeft aangegeven dat het verwacht dat de verkoop van de console zal afnemen in het komende jaar. De vernieuwde console wordt gelanceerd vóór de release van GTA 6 in 2025, wat mogelijk resulteert in een toename van de verkopen. Sony heeft nog geen specifieke releasedatum aangekondigd voor een eventuele PS5 Pro.

Eerder zagen we ook al een 'Pro' versie van de PlayStation 4. Het is voor Sony een normale gang van zaken om een Pro versie van een console uit te brengen.

20 februri -  Nieuwe Pokémon Presents-livestream op dinsdag 27 februari

The Pokémon Company heeft via sociale media aangekondigd dat ze binnenkort nieuws zullen delen over de Pokémon-franchise. Dit bedrijf organiseert doorgaans zijn eigen presentatie los van Nintendo, meestal op 27 februari, ook bekend als Pokémon Day. De video zal vanaf 15:00 uur Nederlandse tijd te bekijken zijn op YouTube. We weten nog niet precies wat we kunnen verwachten, maar meestal laat een Pokémon Presents-presentatie nieuwe Pokémon-games zien.

20 februari - Wolverine-trailer uitgelekt, mogelijk door cyberaanval

Sinds afgelopen zondag circuleert de trailer op het internet. Deze beelden zijn afkomstig van een eerdere versie van de game en mogelijk niet volledig representatief zijn voor de uiteindelijke game.

Vorig jaar werd Insomniac Games slachtoffer van een cyberaanval, waardoor veel informatie over de uitgever op straat kwam te liggen, inclusief gelekte beelden van Wolverine. Er werd zelfs een vroege, speelbare versie van de game gelekt.

21 februari - Elden ring Shadow of the Erdtree komt 21 juni uit

Onlangs heeft FromSoftware de wereldwijde gameplay-onthullingstrailer uitgebracht voor Shadow of the Erdtree, de eerste grote uitbreiding van Elden Ring sinds de release in 2022. Voor de uitbreiding moet je 39,99 euro betalen en deze biedt een geheel nieuw verhaal dat zich afspeelt in de 'Land of Shadow', een land dat verwoest is door een episch gevecht en de thuisbasis is van de godin Marika. In de uitbreiding kan je nieuwe mysteries, kerkers, vijanden, magie en wapens verwachten. Bovendien kunnen ze op elk gewenst moment tussen de spelwereld van Elden Ring en die van de uitbreiding wisselen.  FromSoftware heeft gezegd dat Shadow of the Erdtree de grootste uitbreiding is die ze ooit hebben gemaakt voor een spel.

Bekijk hier de trailer van Elden ring Shadow of the Erdtree

21 februari - Square Enix brengt nieuwe content voor de gratis demo van Final Fantasy 7 Rebirth

Eerder deze maand werd de demo van de game al uitgebracht voor PS5, met daarin het eerste hoofdstuk dat zich afspeelt in het Nibelheim-gebied. Het was al bekend dat vandaag nieuwe content aan de demo zou worden toegevoegd. 'Dawn of a New Era', zoals de nieuwe uitbreiding heet, speelt zich af in het gebied Junon, waarin Cloud, Tifa, Barret, Aerith en Red XIII dit gebied verkennen. Het gaat om een klein gedeelte van een grote open spelwereld. De voortgang die je boekt in Junon kan niet worden meegenomen naar de uiteindelijke game, omdat het spel speciaal voor de demo enigszins is aangepast. Echter, met savedata van de demo kunnen spelers in de uiteindelijke versie van het spel een Kupo-charm en andere extra items ontvangen.

22 februari - Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Grounded en Pentiment binnenkort ook op PlayStation

De games Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Grounded en Pentiment die voorheen alleen op Xbox te spelen waren, verschijnen de komende maanden ook op PlayStation-consoles. Gisteren kondigde Microsoft's Obsidian Entertainment de spellen Grounded en Pentiment aan voor de Nintendo Switch, nu dus ook voor Playstation. 

Vanaf vandaag is Pentiment beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en Switch, nadat het spel eerder al op Xbox en pc is uitgebracht. Grounded komt op 16 april naar PlayStation 4, PlayStation 5 en Switch, en biedt cross-play met de Xbox- en pc-versies. Hi-Fi Rush van Tango Gameworks  komt op 19 maart naar PlayStation 5. Hoewel er eerder geruchten waren dat het spel ook naar de Switch zou komen, is er op dit moment nog geen aankondiging geweest voor een versie van de game voor Nintendo's console.

22 februari - Trailer van Little Devil Inside gepubliceerd

Neostream Interactive heeft een trailer van Little Devil Inside geüpload die meer dan zes minuten duurt. Neostream Interactive heeft Kickstarter-backers laten weten dat er interne conflicten zijn ontstaan binnen het ontwikkelteam, wat heeft geleid tot een kleiner team dat nu de rest van de ontwikkeling op zich neemt. Hoewel dit de vertraging niet goedpraat, willen ze benadrukken dat ze nog steeds volledig toegewijd zijn aan het project. Er worden momenteel serieuze gesprekken gevoerd met uitgevers om het spel uit te brengen, maar er is nog geen releasedatum bekend.

Bekijk hier de trailer! 

22 februari - Nieuwe trailer Rise of the Ronin toont spelwereld

Sony en Team Ninja hebben een nieuwe trailer van Rise of the Ronin onthuld, waarin de adembenemende spelwereld van deze langverwachte openwereld actie-rpg centraal staat.

In de trailer zien we een prachtige en levendige setting van diverse omgevingen in de steden Edo (het hedendaagse Tokio), Kioto en Yokohama, die deze late negentiende-eeuwse wereld tot leven brengt.

De game neemt je als speler mee naar een tijdperk van onderdrukking, dodelijke ziektes en een hevige strijd tussen de Tokugawa Shogunate en de Anti-Shogunate aan het einde van de Edo-periode. In deze openwereldgame kruip je in de huid van een Ronin, een onafhankelijke strijder zonder meester. Met de mogelijkheid om keuzes te maken hanteer je krachtige katana's en andere wapens in intense gevechten. Bovendien kan je door de lucht zweven met behulp van een uniek vliegend apparaat.\

Bekijk de beelden hieronder:

Rise of the Ronin wordt uitgebracht op 22 maart voor PS5. Je vindt de game hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »