Sluiten
Jesse - Vrijdag 22 September 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 16 t/m 22 september!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 16 tot en met 22 september.

 

Football Manager 2024 aangekondigd 

In de afgelopen week hebben SEGA en Sports Interactive bekendgemaakt dat Football Manager 2024 op het punt staat om te worden gelanceerd!

Deze game zal zijn debuut maken op 6 november en is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder PC, PlayStation 5, Xbox Series X en S, en Xbox One. Bovendien kunnen ook Xbox Game Pass-abonnees zich verheugen op de komst van deze game. Maar dat is nog niet alles - op dezelfde dag zal Football Manager 2024 Mobile ook zijn intrede doen op iOS en Android. Opvallend genoeg zal deze mobiele versie exclusief toegankelijk zijn via Netflix.

 

Nintendo museum in Japan moet volgend jaar april af zijn

In het jaar 2021 werd aanvankelijk de introductie van de Nintendo Gallery aangekondigd. Tijdens de recente Nintendo Direct-uitzending werd enthousiast onthuld dat deze speciale locatie nu de naam "Nintendo Museum" zal krijgen.


Het leuke van dit museum is dat het zich zal vestigen in de historische muren van een voormalige fabriek van het bedrijf, namelijk de Ogura Plant, gelegen in het pittoreske stadje Uji, in de nabijheid van Kyoto. Deze fabriek, die haar oorsprong vond in het jaar 1969, heeft een rijke geschiedenis van dienstverlening aan Nintendo. 


Tijdens de meest recente Nintendo Direct-uitzending nam Shinya Takahashi de tijd om meer inzicht te verschaffen over dit indrukwekkende project. Hij lichtte toe: "Het Nintendo Museum zal een schatkamer worden, waarin een breed scala aan uitzonderlijke Nintendo-producten uit de rijke geschiedenis van het bedrijf zullen worden tentoongesteld." Hoewel er momenteel nog geen officiële aankondiging is gedaan betreft de openingsdatum van dit veelbelovende museum, kunnen fans en bewonderaars alvast reikhalzend uitkijken naar wat de toekomst zal brengen.

 

Nieuwe Xbox model aangekondigd

Het lijkt erop dat Microsoft een opvallende zet plant voor 2024, met de introductie van een nieuw model van de Xbox Series X, waarbij het opvallende detail is dat het geen schijfstation voor fysieke games zal hebben. Deze informatie lekte uit tijdens een juridische strijd tussen Microsoft en de Federal Trade Commission, onthuld door The Verge.


Dit nieuwe model, dat de codenaam "Brooklin" draagt, wordt beschouwd als een tussentijdse generatie-update en zal 2 terabyte aan opslagruimte bevatten, samen met een handige USB-C-poort aan de voorzijde. Het is echter niet alleen de console die een upgrade krijgt, want er komt ook een nieuwe controller genaamd 'Sebile'. Deze controller biedt modulaire analoge sticks, gyroscopische bewegingsdetectie, verbeterde haptische feedback en stillere knoppen en sticks. Leuk nieuws voor Xbox-fans die graag de nieuwste technologie in handen willen krijgen!

Zombie-modus onthuld van Call Of Duty: Modern Warfare 3

Activision Blizzard heeft onlangs de sluier opgelicht van de Zombies-modus voor de aankomende Call of Duty: Modern Warfare 3, inclusief een indrukwekkende trailer en de allereerste details.

De bijbehorende trailer (zie hieronder) werpt een blik op een team van militairen die zich dapper tegen hordes zombies verzetten. Wat deze Zombies-modus extra interessant maakt, is dat deze wordt ontwikkeld door Treyarch in samenwerking met Sledgehammer Games. Opmerkelijk is dat dit de eerste keer is dat de Modern Warfare-reeks deze veelgeprezen Zombies-modus verwelkomt.

Op de officiële website beschrijft Activision de modus als een "openwereldervaring" op "de grootste Zombies-map ooit," waarin spelers samen strijden tegen talloze vijanden en boeiende verhalende missies uitvoeren. Deze Zombies-modus zal beschikbaar zijn zodra het spel wordt uitgebracht, naast de singleplayercampagne en de multiplayer.

 

Release Like a Dragon: Infinite Wealth aangekondigd

Sega en Ryu Ga Gotoku Studio hebben officieel aangekondigd dat Like a Dragon: Infinite Wealth zijn debuut zal maken op 26 januari 2024.

Dit langverwachte spel was oorspronkelijk bekend onder de naam Like a Dragon 8 en markeert het nieuwste hoofdstuk in de langlopende reeks, voorheen bekend als Yakuza in het Westen.

In deze nieuwe game volgen spelers de avonturen van de twee bekende hoofdpersonages, Ichiban Kasuga en Kazuma Kiryu, die zich dit keer zowel in Japan als Hawaï bevinden. Wat deze titel extra speciaal maakt, is het feit dat het de eerste is in de reeks die zich buiten Japan afspeelt. Als speler kan je je gaan verheugen op snelle RPG-gevechten waarbij de omgeving op inventieve wijze wordt benut om doelen te bereiken.

Counter-Strike 2 binnenkort mogelijk speelbaar!

Counter-Strike 2 zou mogelijk op 27 september kunnen worden uitgebracht. Eerder dit jaar werd de aankondiging gedaan door Valve, waarbij werd vermeld dat de release ergens deze zomer zou plaatsvinden. Dit bleek alleen niet haalbaar. Desalniettemin lijkt de releasedatum nu snel dichterbij te komen en zijn er enkele aanwijzingen hiervoor te vinden op het officiële X-kanaal van het spel. Een recente tweet stelde de vraag: "Wat hebben jullie gepland voor aanstaande woensdag?"

Counter-Strike 2 wordt verwacht als een gratis update voor Global Offensive op PC, waarbij alle in Global Offensive ontgrendelde items behouden blijven. De game zal gebruikmaken van de Source 2-engine, wat resulteert in verbeterde graphics en effecten. Maps worden visueel opgefrist en sommige worden aangepast.

Bovendien zal de tickrate van het spel verbeterd worden ten opzichte van Global Offensive. Een hoger aantal ticks, wat de synchronisatie tussen de servers van het spel en de gebruikers weergeeft, vertaalt de acties van spelers nauwkeuriger naar het spel. Een andere belangrijke vernieuwing is de verbeterde, interactieve rook. Valve heeft eerder aangekondigd dat rookbommen nu dynamische volumetrische objecten zijn die reageren op licht, kogels en explosies.

Hieronder zie je de tweet van Counterstrike:

Tom Clancy's The Division 3 officieel aangekondigd

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat de ontwikkeling van Tom Clancy's The Division 3 van start gaat. Dit nieuws werd naar buiten gebracht via een verklaring op hun website. Julian Gerighty, de huidige creative director van Star Wars Outlaws, zal de rol van executive producer op zich nemen voor de The Division-reeks na de release van Star Wars Outlaws.


In het bericht wordt verder vermeld dat The Division 3 een van de projecten is waar Julian Gerighty toezicht op zal houden. Massive Entertainment, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk was voor de eerdere delen van The Division en momenteel werkt aan Star Wars Outlaws en Avatar: Frontiers of Pandora, is bezig met het samenstellen van een team voor de ontwikkeling van The Division 3.


De aankondiging luidt als volgt: "Als executive producer zal Julian Gerighty toezicht houden op alle aspecten van The Division-franchise, inclusief Tom Clancy's The Division 3, waarvoor Massive Entertainment de leiding heeft - momenteel wordt er actief een ontwikkelingsteam samengesteld voor de game. In zijn nieuwe rol zal Julian de verschillende onderdelen van het The Division-merk in een samenhangende richting sturen."


Opmerkelijk is dat er nog geen beelden of details van The Division 3 beschikbaar zijn. Gezien de formulering in het bericht lijkt het erop dat het spel zich mogelijk nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling bevindt, of dat de ontwikkeling nog niet is begonnen. In de tussentijd werkt Ubisoft aan andere projecten binnen het The Division-universum, waaronder de aankomende gratis mobiele game Tom Clancy’s The Division Resurgence en de free-to-play spin-off voor consoles en pc, genaamd The Division Heartland.


Gameplay van Dragon's Dogma 2 getoond

Tijdens een live uitzending van Capcom tijdens de Tokyo Game Show, kregen we uitgebreide gameplaybeelden te zien van het langverwachte Dragon's Dogma 2.


Deze gameplay video, die hieronder bekeken kan worden, biedt bijna negen minuten aan actievolle gameplay. Het toont indrukwekkende gevechten en de mogelijkheid om uit verschillende karakterklassen te kiezen. Als speler zal je jezelf opnieuw moeten meten met gigantische vijanden en kan er gebruik worden gemaakt van het pawn-systeem, waarmee computergestuurde metgezellen ingeschakeld kunnen worden om te helpen.


Het vervolg op Dragon's Dogma werd aangekondigd tijdens het tienjarig jubileum van het eerste deel, en het zal draaien op de krachtige RE Engine van Capcom. Dragon's Dogma 2 wordt verwacht op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en Steam. Tijdens de Tokyo Game Show is er ook een speelbare demo van de game beschikbaar voor degenen die niet kunnen wachten om in dit avontuur te duiken.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »