Sluiten
Jesse - Vrijdag 17 November 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 11 t/m 17 november!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 11 tot en met 17 november.

 

11 november - nieuwe trailer Hogwarts Legacy uitgebracht

Vanaf 14 november is Hogwarts Legacy beschikbaar op de Nintendo Switch. Ter gelegenheid van deze release is er een nieuwe trailer van de game uitgebracht.

Hoewel er eerder al screenshots en off-screen gameplaybeelden van de Switch-versie waren uitgelekt, biedt de recent uitgebrachte trailer een officiële en gedetailleerde blik op de game. De trailer is hieronder te bekijken.

Eerder dit jaar werd Hogwarts Legacy uitgebracht op de PlayStation 5, Xbox Series, en pc, gevolgd door releases op de PlayStation 4 en Xbox One. De release van de Switch-versie werd herhaaldelijk uitgesteld, maar staat nu gepland voor dinsdag.

Eerder dit jaar werd bekend uit een vacature dat Avalanche Software, de ontwikkelaar van Hogwarts Legacy, werkt aan een nieuwe game. Op dit moment is nog niet bekend of het om een vervolg op Hogwarts Legacy gaat.

 

Bekijk hier de trailer van Hogwarts Legacy voor Nintendo Switch.

 

 

12 november - Turok 3: Shadow of Oblivion Remastered opnieuw uitgesteld

De releasedatum van Turok 3: Shadow of Oblivion Remastered, ontwikkeld door Nightdive Studios, is verplaatst naar 30 november.

Oorspronkelijk was de geplande releasedatum 14 november, wat aanstaande dinsdag zou zijn. Nightdive Studios heeft eerder remasters uitgebracht, waaronder acht jaar geleden die van Turok: Dinosaur Hunter, gevolgd door de remaster van Turok 2 twee jaar later.

Het oorspronkelijke Turok 3: Shadow of Oblivion verscheen in 2000 op Nintendo 64, met een alternatieve versie op Game Boy Color. In dit laatste deel van de shootertrilogie hebben spelers de keuze tussen het besturen van Joseph of Danielle Fireseed.

De remaster van Turok 3 zal beschikbaar zijn op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. 

 

Bekijk hieronder de trailer van Turok 3

 

 

13 november - Wolverine-game verschijnt in 2024

Een conceptkunstenaar genaamd Hung Nguy beweerde dat de Wolverine-game van Insomniac Games in 2024 zal worden uitgebracht.

Nguy deelde informatie over zijn betrokkenheid bij het spel op zijn ArtStation-profiel, waarbij hij aanvankelijk 2024 als releasedatum noemde. Hoewel hij deze informatie later van zijn profiel heeft verwijderd, is er een screenshot van deze vermelding te vinden op het gameforum ResetEra.

Eerder dit jaar meldde journalist Jeff Grubb al dat Insomniac mikte op een release in de herfst van 2024 voor de game, hoewel een mogelijke vertraging tot 2025 niet uitgesloten was.

Op het ArtStation-profiel van Nguy werd ook verwezen naar een nieuwe game van Bend Studio, de ontwikkelaar van Days Gone. Deze game zou gepland zijn voor release in 2025, maar er is nog geen informatie beschikbaar over het spel.

De Wolverine-game werd in 2021 aangekondigd tijdens een PlayStation Showcase, samen met Spider-Man 2. Onlangs bevestigde Insomniac dat het spel zich afspeelt in hetzelfde universum als de Spider-Man-games.

 

13 november - The Game Awards 2023

The Game Awards 2023 zijn bekend


Neem een kijkje op de volledige blog over The Game Awards 2023, waar alles wordt toegelicht!


Klik
hierom de blog te bekijken!

 

14 november - Nieuwe trailer uitgebracht voor aankomende Avatar: Frontiers of Pandora

Er is een nieuwe trailer uitgebracht voor het aankomende Avatar: Frontiers of Pandora, waarin de exclusieve features voor de PlayStation 5 worden benadrukt.

Niet verrassend omvatten deze features onder andere 3D-audio en haptische feedback via de DualSense-controller. De video, hieronder te bekijken, biedt ook diverse beelden van de game.

Avatar: Frontiers of Pandora vertelt een uniek verhaal binnen het Avatar-universum, los van de verhalen die in de films worden verteld. De ontwikkelaars streven naar een open spelwereld waar nieuwsgierigheid wordt beloond, en het spel wordt in de first person gespeeld.

Spelers nemen de rol aan van een Na'vi-kind dat wordt ontvoerd door de RDA, de overheidsinstelling uit de films. Het hoofdpersonage wordt door hen gevormd, maar moet nu opnieuw verbinding maken met zijn wortels en samenwerken met andere clans om Pandora te beschermen. De verkenning vindt plaats in de Western Frontier, een gebied op de planeet dat nog niet is getoond in de films.

Ontwikkeld door Massive Entertainment, bekend van The Division-games, wordt Avatar: Frontiers of Pandora uitgebracht op 7 december voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc.

 

 

15 november - Release ARK: Survival Ascended Xbox Series X en S uitgesteld

ARK: Survival Ascended wordt uitgebracht op de Xbox Series X en S, en het word iets later dan verwacht, namelijk later deze week, zoals aangekondigd door Studio Wildcard. Hoewel de Xbox Series X en S-versie oorspronkelijk al beschikbaar had moeten zijn, heeft het goedkeuringsproces om het spel beschikbaar te stellen wat vertraging opgelopen.

De game werd reeds in oktober van dit jaar uitgebracht op Steam, en de release van de PlayStation 5-versie staat gepland voor later deze maand. De remake van ARK: Survival Evolved maakt gebruik van Unreal Engine 5 en biedt een verbeterde gebruikersinterface, nieuwe mogelijkheden voor het aanpassen van personages, en een splitscreen multiplayer-optie. Bovendien zal de game een in-game mod-browser bevatten, waardoor ook de consoleversies in de toekomst van mods gebruik kunnen maken.

ARK: Survival Ascended werd aangekondigd nadat bleek dat het vervolg, ARK 2, was uitgesteld tot eind 2024. Deze aankondiging leidde tot enige controverse, aangezien Studio Wildcard aanvankelijk aangaf dat de oorspronkelijke versie van ARK: Survival Evolved offline zou gaan met de komst van Survival Ascended. Ook was aanvankelijk de remake alleen beschikbaar als onderdeel van een bundel met ARK 2, maar deze beslissing werd later herzien.

 

15 november - Outer Wilds beschikbaar op 7 december voor Switch, andere indiegames getoond

Gisteren zond Nintendo een nieuwe Indie World-presentatie uit, waarin diverse indiegames voor de Switch werden onthuld. Een opvallende aankondiging was dat Outer Wilds op 7 december beschikbaar zal zijn.

Hoewel het al bekend was dat deze geprezen indiegame naar de Nintendo Switch zou komen, was de releasedatum tot gisteren nog niet onthuld. Het betreft de Archaeologist Edition van de game, waarbij de DLC is inbegrepen. De game wordt op 7 december exclusief digitaal uitgebracht, maar in samenwerking met iam8bit wordt er ook gewerkt aan een fysieke versie die volgend jaar verschijnt.

Outer Wilds is een openwereld ontdekkingsspel dat zich afspeelt in een zonnestelsel waar de tijd vastzit in een eindeloze lus. Spelers hebben telkens 20 minuten om de verschillende planeten te verkennen en de geheimen van het universum te ontdekken, voordat het zonnestelsel vergaat en het proces opnieuw begint. Eerder was de game al beschikbaar op PlayStation, Xbox, en pc.

Een andere opmerkelijke game die werd getoond, was Shantae Advance: Risky Revolution, een geannuleerde Game Boy Advance-game die alsnog is voltooid door WayForward. Ook werd de survival-sandboxgame Core Keeper getoond, inclusief multiplayeropties voor acht personen, met een geplande release in de zomer van het komende jaar.

Andere games die tijdens de Indie World-presentatie werden gepresenteerd, zijn onder andere On Your Tail, Backpack Hero (nu verkrijgbaar), Howl (nu verkrijgbaar), The Star Named EOS, Blade Chimera, en Moonstone Island. Daarnaast werd aangekondigd dat Planet of Lana in de lente van 2024 beschikbaar zal zijn op zowel de Switch als PlayStation-consoles.

16 november - Embracer circa 900 mensen ontslagen

Het afgelopen jaar heeft de Embracer Group meer dan 900 werknemers ontslagen, volgens het recentste financiële verslag van het Zweedse bedrijf. Dit komt neer op 904 mensen, wat overeenkomt met vijf procent van het totale personeelsbestand.

CEO Lars Wingefors verklaarde: "In deze uitgebreide aanpak hebben we niet alleen een aantal studio's gesloten, maar ook personeel ontslagen en het aantal projecten van verschillende studio's verminderd, met de nadruk op het verbeteren van de verwachte winst op pc en console."

Wingefors voegde eraan toe: "Het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen van getalenteerde mensen. Ik wil speciaal dank zeggen aan degenen die Embracer het afgelopen kwartaal hebben verlaten. Dit zijn moeilijke beslissingen, en we nemen ze niet lichtvaardig. Het is voor mij persoonlijk belangrijk dat dit programma wordt uitgevoerd met compassie, respect en integriteit."

Hoewel de CEO het afgelopen kwartaal als 'stabiel' beschreef, steeg de netto-opbrengst met 13 procent, maar daalde de opbrengst van console- en pc-games met vijf procent. Dit werd gecompenseerd door een hogere omzet in tabletopspellen en in het segment entertainment en diensten.

Embracer waarschuwt dat de herstructurering niet stopt, en dit zal resulteren in verdere inkrimping van het personeelsbestand. Het bedrijf, dat de afgelopen jaren meerdere studio's heeft verworven, kondigde afgelopen juni een reorganisatie aan, gevolgd door meerdere ontslagrondes en de sluiting van studio's zoals Volition, bekend van Saints Row. Er zijn ook geruchten over mogelijke verkoop van Gearbox, de ontwikkelaar van Borderlands, en de sluiting van Free Radical Design, bekend van Time Splitters. Embracer is echter niet het enige gamebedrijf dat met ontslagen te maken heeft; columnist Michel Musters beschreef 2023 al als een 'ontslagwekkend goed gamejaar'.

 

16 november - UPDATE Release ARK: Survival Ascended Xbox Series X en S nog langer uitgesteld

Een paar items terug las je dat de release van ARK wordt uitgesteld en dat de game later deze week beschikbaar zou zijn. Nu heeft Studio Wildcard echter besloten om de game nog verder uit te stellen.

De Xbox-versie van ARK: Survival Ascended wordt onverwacht uitgesteld vanwege problemen tijdens het certificatieproces.

Hoewel de ontwikkelaar aanvankelijk hoopte dat de game later deze week beschikbaar zou zijn, heeft men nu besloten terug te komen op die verwachting vanwege goedkeuringsproblemen. In een verklaring op X meldt de studio: "Helaas hebben zich onverwachte problemen voorgedaan tijdens het certificatieproces, dus we werken nauw samen met Microsoft om de build zo snel mogelijk opnieuw in te dienen."

De studio is momenteel gericht op het vrijgeven van ARK: Survival Ascended aan het begin van de volgende week en hoopt later deze week een nauwkeurigere update te kunnen verstrekken. Men biedt excuses aan voor de verlengde vertraging en benadrukt dat er hard wordt gewerkt om de game snel beschikbaar te maken.

Wat betreft de PlayStation 5-versie, staat deze nog steeds gepland voor het einde van deze maand, volgens de verklaring, hoewel er geen exacte releasedatum wordt genoemd. De oorspronkelijke pc-versie van de game werd al in oktober uitgebracht.

De remake van ARK: Survival Evolved maakt gebruik van de Unreal Engine 5 en biedt een verbeterde gebruikersinterface, nieuwe mogelijkheden voor het aanpassen van personages en splitscreen multiplayer. De game krijgt ook een in-game mod-browser, waardoor consoleversies in de toekomst mods kunnen gebruiken.

ARK: Survival Ascended werd eerder dit jaar aangekondigd als reactie op de uitgestelde release van het vervolg, ARK 2, dat nu gepland staat voor eind 2024. Deze aankondiging leidde tot controverse omdat Studio Wildcard oorspronkelijk had aangekondigd dat de oorspronkelijke versie van ARK: Survival Evolved offline zou gaan met de komst van Survival Ascended. Ook werd aanvankelijk gemeld dat de remake alleen beschikbaar zou zijn als onderdeel van een bundel met ARK 2, maar deze beslissing werd later herzien.

 

17 november - Vier Multiplayer maps toegevoegd aan Modern Warfare 3

Gisteren heeft Sledgehammer Games vier nieuwe maps toegevoegd aan de multiplayermodus van Call of Duty: Modern Warfare 3.

Deze maps zijn afkomstig uit het vorig jaar uitgebrachte Modern Warfare 2 en omvatten Farm 18, Crown Raceway, Shoot House en Mercado Las Almas. Op dit moment zijn ze exclusief speelbaar via een speciale speellijst, waarin modi zoals Team Deathmatch, Domination en Kill Confirmed beschikbaar zijn.

Bovendien is er nu de mogelijkheid om continu de map Terminal te spelen. Daarnaast heeft Sledgehammer Games een experimentele speellijst geïntroduceerd, waarin ze vroegtijdig nieuwe opties zullen testen. Momenteel worden teams in deze modus weergegeven in verschillende omlijnende kleuren, als een test om te zien of dit een feature is die breed kan worden geïmplementeerd in de gehele multiplayer.

Eerder deze week werd al een nieuwe patch uitgebracht voor Modern Warfare 3, waarin enkele bugs werden opgelost en balansaanpassingen werden gemaakt. Hoewel Sledgehammer aangaf dat dit niet alle gewenste problemen oploste, is het duidelijk dat er minstens twaalf compleet nieuwe maps naar de multiplayermodus van de game zullen komen. Of er nog meer maps uit de vorig jaar verschenen Call of Duty zullen verschijnen, is onbekend, maar de recent toegevoegde maps behoren tot de meest populaire maps uit dat spel.

 

17 november - Hitman: Blood Money Reprisal komt op 30 november op mobiel uit

Vanaf 30 november zal Hitman: Blood Money Reprisal beschikbaar zijn voor iOS en Android, zo heeft Feral Interactive aangekondigd. De game werd eerder dit jaar onthuld, en een versie voor de Nintendo Switch werd ook aangekondigd, hoewel deze pas later deze winter wordt verwacht.

Hitman: Blood Money werd oorspronkelijk uitgebracht in 2006 voor pc, PlayStation 2 en Xbox, en wordt beschouwd als een van de hoogtepunten in de Hitman-reeks. Zoals in andere Hitman-games neemt de speler de rol aan van Agent 47 en wordt hij erop uitgestuurd om verschillende doelwitten uit te schakelen, op verschillende manieren mogelijk. Spelers hebben toegang tot diverse wapens en kunnen zich vermommen om hun missies uit te voeren.

De nieuwe versie van de game ondergaat volgens de makers aanzienlijke verbeteringen, waaronder een Instinct-modus, een nieuwe minimap en gameplay-elementen die zijn overgenomen uit latere delen van de serie.

IO Interactive, de ontwikkelaar van de Hitman-serie, werkt momenteel aan Project 007, een nieuwe James Bond-game waar nog weinig over bekend is. Eerder dit jaar werd ook bekend dat de studio werkt aan een online fantasy-rpg die naar verluidt zal worden uitgebracht op Xbox Series en pc.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »