Sluiten
Liam - Vrijdag 16 Februari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 10 t/m 16 februari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week brengen we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 10 t/m 16 februari!

10 februari - Eerste versie van verhaal aankomende derde deel Final Fantasy 7 Remake-trilogie is al klaar

In het recente nummer van het Japanse tijdschrift Famitsu (via X-gebruiker Aitaikimochi) deelde Tetsuya Nomura belangrijke updates over de laatste fase van het langverwachte afrondende verhaal van de game. Ondanks dat de initiële versie van het afsluitende verhaal gereed is, benadrukt Nomura dat er nog aanzienlijk werk moet worden verzet voordat de game klaar is voor lancering. Een interessante onthulling was ook dat de derde game luchtschepen zal introduceren.

Regisseur Naoki Hamaguchi deelde eveneens zijn visie met Famitsu en benadrukte dat hij de voorkeur geeft aan de betrokkenheid van teamleden van het originele spel bij het vormgeven van het verhaal van de remake-trilogie. Hij ziet het als zijn persoonlijke verantwoordelijkheid om een ultieme game-ervaring te bieden aan spelers die reikhalzend uitkijken naar deze langverwachte release.

Het tweede deel in de remake-trilogie, Rebirth, komt uit op 29 februari voor PlayStation 5. Je vindt de game hier!

11 februari - Gerucht: Switch 2 krijgt waarschijnlijk custom chip van Nvidia en wordt mogelijk backwards compatible

Er wordt de laatste tijd veel geschreven en gesproken over de mogelijke komst van de Nintendo Switch 2, die nog dit jaar uit zou moeten komen. Daar komt nu weer een gerucht bij, want volgens Reuters is het goed mogelijk dat chipmaker Nvidia een nieuwe afdeling opzet die zich gaat specialiseren in het maken van custom chips. Een van de klanten zou Nintendo kunnen zijn.

"Nvidia bouwt een afdeling voor het maken van speciale chips voor cloud computing-bedrijven en anderen, waaronder geavanceerde AI-processors", schrijft de site op basis van verschillende bronnen.

Volgens de bron is het aannemelijk dat de nieuwe Switch een custom ontwerp van Nvidia krijgt, omdat de huidige Switch ook gebruik maakt van de chips van Nvidia, de Tegra X1-chip. 

Een ander lek suggereert bovendien dat de Switch 2 mogelijk backwards compatibility zal ondersteunen. Op de website Universo Nintendo is te lezen dat games van de originele Switch er ook beter uitzien op de nieuwe console, vanwege de extra processorkracht. Hoewel dit nog niet officieel bevestigd is, circuleren er al geruime tijd geruchten over de hardware van de Switch 2. Deze geruchten suggereren dat de Nintendo Switch 2 mogelijk ray tracing en Nvidia's DLSS 2.2 zal ondersteunen. Hierdoor zou de Switch 2 via upscaling 4K-resoluties kunnen weergeven.

11 februari - Helldivers 2 breekt record met 155.926 gelijktijdige spelers op Steam

Helldivers 2, onlangs uitgebracht op PlayStation 5 en pc, werd al snel een van de meest besproken games van het moment. Op Twitter verklaarde de CEO van Arrowhead, de ontwikkelaar van de game, dat de verkopen naar schatting "rond een miljoen" lagen, wat aangeeft dat de game de verwachtingen heeft overtroffen.

Afgelopen weekend bereikte Helldivers 2 een piek van 155.926 gelijktijdige spelers op Steam. Het vorige record voor de pc-release van een PlayStation-game stond op naam van God of War, met 73.529 gelijktijdige spelers. Helldivers 2 heeft dit record dus flink verbroken. Benieuwd naar deze co-op game? Je vindt 'm hier!

11 februari - Football Manager 2024 bereikt spelersrecord

Niet alleen Helldivers 2 breekt spelersrecord, maar Football Manager 2024 ook. Regisseur Miles Jacobson onthult dat zeven miljoen spelers al Football Manager 2024 hebben gespeeld. Hij deelde dit nieuws op X en benadrukte dat dit de meest gespeelde versie van Football Manager ooit is, bereikt binnen honderd dagen na de release. Het vorige record, gehouden door Football Manager 2023, stond op 6,88 miljoen spelers, maar dat duurde een heel jaar om te bereiken.

Sports Interactive, de ontwikkelaar, schrijft het nieuwe record toe aan de release op Netflix Games en de introductie van de game in Japan. Football Manager 2024 werd op 6 november uitgebracht op PlayStation 5 en PC. Je vindt de game hier!

12 februari - Ubisoft doet geen verdere investeringen in VR na teleurstellende prestaties Assassin's Creed Nexus 

Ubisoft heeft besloten om (voorlopig) geen grote investeringen meer te doen in virtual reality, nadat de verkoopcijfers van hun laatste VR-game minder hoog waren dan gehoopt. Assassin's Creed Nexus werd uitgebracht in november 2023 voor Meta Quest-headsets, waar spelers de rol aannamen van bekende sluipmoordenaars Ezio, Kassandra en Connor.

Tijdens een recente vragensessie werd Ubisoft CEO Yves Guillemot gevraagd naar de toekomstvisie van het bedrijf op het gebied van virtual reality, met het oog op nieuwe headsets zoals de Quest 3 en Apple's Vision Pro. Hij onthulde dat Ubisoft op dit moment geen verdere investeringen doet in VR.

"We zijn een beetje teleurgesteld in wat we in vr hebben bereikt met Assassin's Creed. Hij heeft het oké gedaan, en hij blijft verkopen, maar we dachten dat hij meer zou verkopen. We vergroten op dit moment niet onze investeringen in vr, omdat het eerst populair moet worden." zegt Guillemot.

12 februari - Gerucht: 2K Games gaat mogelijk FIFA-games ontwikkelen

Na het stopzetten van de samenwerking tussen EA en FIFA lijkt het erop dat 2K Games wellicht voetbalgames voor FIFA zal gaan ontwikkelen. 

Dat is wat insider Kurakasis suggereert met een raadselachtige post op X. Kurakasis heeft eerder correct voorspeld dat de recente State of Play zou worden uitgezonden, evenals het bestaan van verschillende games. De insider lijkt te suggereren dat de voetbalorganisatie FIFA nu samenwerkt met ontwikkelaar 2K, nu ze niet langer samenwerken met EA. EA is op hun beurt ook doorgegaan met het ontwikkelen van hun eigen voetbalgames: vorig jaar kwamen ze met EA Sports FC 24. 

Of 2K daadwerkelijk de opvolger wordt, valt nog te bezien. Kurakasis gaf later zelf aan dat hij het niet zeker weet en zijn tweet vooral had gebaseerd op een oud gerucht. 

"Ik ben net wakker geworden en, nou ja... dat escaleerde snel, lol. Om het simpel te houden: ik weet niet of 2K bezig is met het maken van een nieuwe FIFA-game; het is een oud gerucht. Als 2K bezig is met het maken van een nieuwe FIFA-game, is het mogelijk dat ze het aankondigen rond dezelfde tijd als de aankondiging/uitgave van LEGO 2K Goooal!"

13 februari - Nintendo kondigt uitbreiding en nieuw seizoen aan voor Splatoon 3

Nintendo heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de aankomende uitbreiding van Splatoon 3, genaamd "De Toren der Orde". Ook zijn er details onthuld over een nieuw seizoen binnen de game. Eerder werd al aangekondigd dat de uitbreiding op 22 februari zal worden uitgebracht. In deze singleplayer-campagne kan je als speler als Agent 8 je vaardigheden testen in een grote toren met meerdere verdiepingen, waarbij je verschillende kaarten kan verzamelen die verschillende krachten bieden.

Vanaf 1 maart begint het Bloeiseizoen in de game, met toevoegingen zoals nieuwe multiplayerarena's, waaronder Trekvis Airport voor de reguliere multiplayer en Vechtfuik voor Salmon Run, evenals nieuwe wapens en items voor spelers om te ontdekken.

Bekijk hieronder de trailers:

     

13 februari - GTA 5 na 11 jaar nog steeds mateloos populair

In het januarinummer van het PlayStation-blog van Sony, waar de meest gedownloade games worden onthuld, blijkt dat Grand Theft Auto 5 nog steeds een enorme hit is onder Europese gamers. De game heeft de eerste plek veroverd in de lijst van populairste PS5-games, met EA FC 24, Modern Warfare 3, Hogwarts Legacy en Tekken volgend op de hielen.

Ook Red Dead Redemption 2, een andere blockbuster van Rockstar, behoudt zijn populariteit. In de lijst van PS4-games staat deze game op de vierde plaats. EA FC 24 leidt hier de ranglijst, gevolgd door Minecraft en Need for Speed Heat.

14 februari - Sony verscheept 54,8 miljoen stuks van PlayStation 5

In totaal zijn er wereldwijd 54,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 aan winkels geleverd.

In hun recentste financiële rapport onthulde Sony dat wereldwijd maar liefst 54,8 miljoen PlayStation 5-consoles zijn verscheept sinds de lancering van het platform in 2020. Enkel in het derde kwartaal van boekjaar 23 werden 8,2 miljoen consoles verscheept, wat een jaar-op-jaar stijging van meer dan 1,1 miljoen stuks betekent. Het transparante financiële document gaf ook aan dat er in het derde kwartaal van FY23 meer dan 89 miljoen games werden verkocht op zowel de PlayStation 5- als de PlayStation 4-platforms.

15 februari - Nieuwe trailer van Princess Peach Showtime onthult nieuwste outfits

Nintendo heeft wederom een trailer uitgebracht voor Princess Peach Showtime, waarin weer vier nieuwe outfits voor het hoofdpersonage te zien zijn. In de trailer zijn kunstschaatser Peach, meesterdief Peach, zeemeermin Peach en actieheld Peach te zien. Begin dit jaar kwam er al een trailer uit waarin outfits zoals ninja Peach en cowgirl Peach getoond werden. Bekijk hier de nieuwe trailer.

In Princess Peach Showtime stap je in het magische koninkrijk van paddenstoelen en beleef je een betoverend avontuur. In deze game word je meegenomen op een episch avontuur met Princess Peach als hoofdrolspeelster en help je haar om het Mushroom Kingdom te redden! Verken een betoverende spelwereld vol kleurrijke personages, uitdagende puzzels en meeslepende verhalen. Ontmoet oude vrienden zoals Mario, Luigi en Toad, en maak nieuwe vrienden terwijl je door diverse koninkrijken en levels gaat.

Princess Peach Showtime komt op 22 maart uit op Nintendo Switch. Je vindt de game hier!

15 februari - Sony is van plan om meer games uit te brengen op andere platforms 

Hiroki Totoki, de directeur van Sony en topman van PlayStation, heeft aangegeven dat het bedrijf zich meer gaat richten op andere consoles om het rendement te verbeteren. Een van de strategieën is het vaker uitbrengen van first-party-games op andere platforms. Totoki liet dat weten aan investeerders nadat de kwartaalcijfers van het bedrijf bekend gemaakt werden. 

Totoki stelt dat het niet haalbaar is om de consoles aanzienlijk te verlagen in prijs om de verkoop te stimuleren, vanwege de toegenomen schaarste en daaropvolgende hogere kosten van de onderdelen ten opzichte van enkele jaren geleden. Echter is het streven van zijn bedrijf om alternatieve methoden te vinden om hun hardwareproducten op een duurzame wijze zo betaalbaar mogelijk te houden.

Totoki pleit voor een afname van de nadruk op het uitbrengen van first-party-games, exclusief voor PlayStation. Hij benadrukt dat sterke first-party-content ook kan gedijen op meerdere platforms, wat de winstgevendheid ten goede kan komen. Dit is een aspect waar het bedrijf actief aan wil werken. Het gaat volgens hem vooral om pc.

15 februari - Onthulling doet nieuwe Lara Croft uit de doeken

Dit jaar lijkt het langverwachte moment aan te breken voor fans van Tomb Raider, want na 6 jaar wachten wordt er eindelijk een nieuwe game verwacht. Hoewel er nog niets is bevestigd, heeft ontwikkelaar Crystal Dynamics alvast een voorproefje gegeven door een nieuw logo te tonen op de site. En als je jezelf registreert en een puzzel oplost, krijg je daarnaast ook de nieuwe look van Lara Croft te zien! 

De site van de game, die op 14 februari werd gelanceerd (de verjaardag van Lara), laat verder nog weinig details zien. Wat we wel weten is dat deze nieuwe Tomb Raider-game wordt ontwikkeld in de Unreal Engine 5. We hopen binnenkort meer informatie te kunnen delen en mogelijk zelfs een kans om de game te spelen, later dit jaar!

Ondertussen kan je overigens genieten van de remastered collectie van de eerste drie games, die je hier kan vinden!

Zie hieronder de nieuwe look: 

15 februari - Demo van Outcast: A New Beginning uitgebracht

Er is een speelbare demo uitgebracht van Outcast: A New Beginning, waar je als speler een voorproefje kan nemen op de game die op 15 maart wordt uitgebracht.

In de game keer je na 20 jaar terug naar de buitenaardse wereld van Adelpha en stap je opnieuw in de schoenen van Cutter Slade, de voormalige Navy SEAL. In dit langverwachte vervolg op de bekroonde actie/avontuur hit uit 1999(!) ben je uitgerust met een jetpack en een arsenaal aan gepersonaliseerde wapens, doorkruis je de niet-lineaire open wereld, bepaal je jouw eigen verhaal, ontdek je de Talan-cultuur en moet je de planeet zien te redden van een robotinvasie!

Benieuwd naar Outcast: A New Beginning? Je vindt de game hier!

16 februari - 'Respawn werkt aan singleplayergame Star Wars'

Game insider Tom Henderson, bekend van zijn werk voor de website Insider Gaming, weet via X te melden dat Respawn Entertainment bezig is met een nieuwe Star Wars game, waarvan hij denkt dat veel mensen er op zitten te wachten. Zijn reactie volgt op een post van een andere X gebruiker, die zijn onvrede uit over het feit dat EA nog steeds niet bezig is met Battlefront III. 

Ondertussen is het wachten op de nieuwe Star Wars game van Ubisoft, Star Wars Outlaws. 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »