Sluiten
Jesse - Vrijdag 8 September 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 1 t/m 8 september!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 1 tot en met 8 september.

Final Fantasy XVI kondigt PC versie aan!

Square Enix heeft officieel aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een pc-versie voor Final Fantasy XVI, welke momenteel uitsluitend beschikbaar is op de PlayStation 5. Een officiële releasedatum voor deze PC versie is nog niet aangekondigd. Daarnaast heeft de studio bevestigd dat er plannen zijn voor de release van twee spannende DLC-uitbreidingen.


"Zoals eerder vermeld hebben we uitgebreid feedback ontvangen van onze toegewijde Final Fantasy XVI-community", meldde de producent. "Een consistent verzoek was om meer van het verhaal van Valisthea te verkennen en meer tijd door te brengen met haar inwoners." Het bedrijf werkt momenteel aan twee betaalde uitbreidingspakketten."

 

Sony kondigt prijsstijgingen aan voor PS Plus.

Inflatie lijkt tegenwoordig overal zijn tol te eisen, met stijgende kosten in de supermarkt, brandstofprijzen en energierekeningen. Helaas ontsnapt ook onze geliefde hobby niet aan deze trend. Sony sluit zich nu aan bij een groeiend aantal bedrijven dat zijn dienstprijzen verhoogt, en doet dat niet lichtzinnig: de prijs van de game streamingdienst PS Plus zal aanzienlijk stijgen, met een stijging van tientallen procenten.
Hier zie je welke nieuwe prijzen het gaan worden:

PlayStation Plus Essential 12-maanden 71,99 euro (was 59,99 euro, 20 procent meer)
PlayStation Plus Extra 12 maanden 125,99 euro (was 99,99 euro, 25 procent meer)
PlayStation Plus Premium 12-maanden 151,99 euro (was 119,99 euro, 26 procent meer)

 

Intel belooft fix voor slechte Starfield-prestaties van Arc-GPU's.

Intel heeft gereageerd op de talloze gebruikers die problemen hebben gemeld bij het spelen van Starfield met een Arc-gpu. Op verschillende sociale mediaplatforms, zoals Reddit, hebben spelers van de early access-versie van het spel (die sinds vrijdag beschikbaar is voor spelers die de Premium- of Constellation-edities van het spel hebben aangeschaft) geklaagd over tegenvallende prestaties tijdens het spelen. Dit schijnt te komen door het feit dat Intel nog geen Game Ready-drivers heeft uitgebracht voor Starfield, in tegenstelling tot Nvidia en AMD. Sommige gebruikers beweren dat het spel hierdoor niet alleen traag draait, maar ook regelmatig crasht. Anderen melden dat de ruimte-rpg zelfs niet wil opstarten.

Intel is snel in actie gekomen, want afgelopen dinsdag heeft Intel een nieuwe driver uitgebracht die de voornaamste problemen heeft opgelost. Het bedrijf benadrukt vooral de buitensporig lange wachttijden die moeten worden aangepakt. Niettemin, volgens Ryan Shrout, een medewerker van Intel, is er nog steeds werk te doen, en kunnen we later nog nieuwe updates verwachten.

 

EA Sports WRC officieel aangekondigd!

En dan een groot nieuwtje vanuit Electronic Arts, want afgelopen week heeft de ontwikkelaar EA Sports WRC officieel aangekondigd. Er was al bekend dat de game binnenkort aangekondigd zou worden, nadat er een heleboel geruchten over de game rondgingen. De game word door Codemasters ontwikkelt en draait op Unreal Engine.


Volgens Ross Gowing, de senior creative director, is dit "het rallyspel waar we altijd van hebben gedroomd, waarbij we de kennis en expertise van onze studio combineren met de officiële WRC-licentie."


In de game vind je zeventien bekende locaties van het FIA World Rally Championship (zowel historische als actuele), met in totaal meer dan tweehonderd uitdagende tracks. Daarnaast staat de Central Europe Rally gepland om na de release via een update aan het spel te worden toegevoegd. Wat betreft de online multiplayer-modus, deze ondersteunt cross-platform voor maximaal 32 spelers, waardoor je samen met vrienden of andere raceliefhebbers kunt genieten van spannende races.


EA Sports WRC verschijnt op 3 november voor de PS5, Xbox Series X/S en PC. Met early acces kan je de game al spelen vanaf 31 oktober. Bekijk hier alvast de eerste beelden!


 

Mortal Kombat 1 roster gelekt.

Het volledige roster van Mortal Kombat 1 is uitgelekt, nadat iemand al toegang heeft weten te krijgen tot de Switch-versie van het spel en daardoor toegang heeft tot alle personages in de game. Opvallend is ook dat een beroemde Hollywood-actrice een rol heeft bemachtigd in het spel, namelijk Megan Fox.

Het volledige roster van Mortal Kombat 1 is gelekt, en gebruiker 'rearisen' heeft op Reddit gedetailleerde informatie gedeeld over hoe het roster eruitziet, inclusief de nieuwe support fighters genaamd Kameos. Helaas is het Reddit-bericht met het roster offline gehaald vanwege copyrightkwesties.

Op X waren er ook talloze foto's te vinden van het uitgelekte Mortal Kombat 1 roster, maar zowel uitgever Warner Bros. Games als ontwikkelaar NetherRealm nemen maatregelen om te voorkomen dat fans het roster al vroegtijdig kunnen bekijken. Dit lek is namelijk slechts twee weken voor de officiële releasedatum (19 september) van het spel opgedoken.

Ondertussen heeft NetherRealm een splinternieuwe trailer van Mortal Kombat 1 onthuld, waarin ze aankondigen dat Megan Fox de rol van Nitara zal vertolken in het spel.

 

EA Sports UFC 5 onthuld

Naast het feit dat er afgelopen week is aangekondigd dat EA Sports WRC eraan komt, heeft EA ook bevestigd dat er gewerkt word aan EA Sports UFC 5. Deze game word uitgebracht op 27 oktober voor de PlayStation 5 en Xbox Series consoles. UFC 5 zal in twee verschillende edities worden uitgebracht.


De standaard editie omvat het spel zelf, een aantal online XP-boosts en de legendarische bokser Muhammed Ali als speelbaar personage. Als je de Deluxe Edition aanschaft, krijg je niet alleen het bovengenoemde, maar ook de mogelijkheid om te spelen als andere iconische vechters zoals Mike Tyson en Fedor Emelianenko. Bovendien hebben kopers van deze uitvoering het voordeel van drie dagen eerder toegang tot het spel. EA heeft ook aangekondigd dat er binnenkort meer gameplay van UFC 5 zal worden onthuld. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden!

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »