Sluiten
Jesse - Maandag 8 Januari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 1 t/m 8 januari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 1 tot en met 8 januari!

1 januari - Square Enix gaat AI agressief inzetten

Square Enix, bekend als de uitgever van de Final Fantasy-reeks, heeft aangekondigd een "agressieve benadering van AI en andere opkomende technologieën" te willen implementeren, volgens CEO Takashi Kiryu in de nieuwjaarsbrief van het bedrijf. In eerdere edities van deze soms omstreden brief heeft het bedrijf al aangegeven interesse te hebben in blockchaingames en nft's, maar dit jaar wordt specifiek de focus gelegd op AI.

Kiryu benadrukte: "We streven ernaar om op een assertieve wijze AI en andere innovatieve technologieën toe te passen in zowel de ontwikkeling als de uitgave van content. Op korte termijn streven we ernaar om de productiviteit van onze ontwikkelingsprocessen te verbeteren en een effectievere marketing te realiseren. Op de lange termijn hopen we dat deze technologieën nieuwe vormen van content voor consumenten mogelijk maken, en we zijn ervan overtuigd dat technologische innovatie nieuwe zakelijke kansen met zich meebrengt."

Hoewel het gebruik van kunstmatige intelligentie in game-ontwikkeling steeds meer voorkomt, blijft het een controversieel onderwerp. Terwijl veel ontwikkelaars en uitgevers de technologie omarmen, heerst er tegelijkertijd bezorgdheid onder mensen die werkzaam zijn in de industrie over mogelijke banenverlies. Het gebruik van AI in promotiemateriaal is eveneens onderwerp van discussie, zoals onlangs nog duidelijk werd bij Microsoft.

2 januari - Horrorgame Infestation 88 is gebaseerd op eerste Mickey Mouse-tekenfilm

Nightmare Forge Games heeft de lancering van Infestation 88 aangekondigd, een coöperatieve horrorgame waarin spelers worden geconfronteerd met diverse bedreigingen, waaronder een angstaanjagende versie van Mickey Mouse.

Sinds 1 januari van dit jaar zijn de rechten van de tekenfilm Steamboat Willie, met daarin het iconische personage Mickey Mouse, verlopen en dus vrij te gebruiken zonder toestemming van Disney. Nightmare Forge Games maakt meteen gebruik van deze mogelijkheid met de ontwikkeling van Infestation 88, een overlevingsspel met coöperatieve elementen dat later dit jaar op Steam wordt verwacht.

In dit spel nemen spelers de rol aan van ongediertebestrijders die verschillende plagen moeten bestrijden, zich soms moeten verschuilen en af en toe de strijd moeten aangaan met angstaanjagende monsters. De eerste trailer onthult zelfs een sinistere interpretatie van Mickey Mouse.

Door het verstrijken van de rechten op oude intellectuele eigendommen krijgen game-ontwikkelaars, maar ook filmmakers, de mogelijkheid om producten te creëren rondom bekende personages, waardoor deze in een nieuw en soms duister perspectief worden geplaatst. Zo is bijvoorbeeld Winnie the Pooh nu ook rechtenvrij, wat heeft geleid tot de release van een horrorfilm genaamd "Blood and Honey" gebaseerd op dat personage. Bovendien is er al een horrorfilm aangekondigd rondom het personage Mickey Mouse.

2 januari - Expedition: A MudRunner Game verschijnt op 5 maart

Vanaf 5 maart 2024 is Expeditions: A MudRunner Game verkrijgbaar op zowel pc als consoles, zo hebben uitgever Focus Entertainment en ontwikkelaar Saber Interactive aangekondigd. Onderaan deze tekst vind je een nieuwe trailer.

Dit nieuwste deel in de reeks, waar eerder al games als Mudrunner en Snowrunner uitkwamen, stelt spelers in staat om op wetenschappelijke expedities te gaan in ongerepte natuur. Hiervoor worden voertuigen ingezet die zelfs de meest ruige terreinen aankunnen.

Volgens de makers is het essentieel dat de voertuigen zijn uitgerust met diverse gadgets, zoals drones en scanners, om het onderzoek in de wildernis succesvol te laten verlopen. Daarnaast moeten spelers het kamp beheren van waaruit de expedities worden gelanceerd.

Expeditions: A MudRunner Game zal beschikbaar zijn op Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

2 januari - Eerlijke spelers per ongeluk verbannen van The Finals

In een poging om valsspelers te bestrijden in The Finals, lijken er per ongeluk honderden eerlijke spelers verbannen te zijn van de multiplayergame.

The Finals is een gratis multiplayer shooter met een gewelddadige spelshow als thema, waarin spelers elkaar te lijf gaan met vuurwapens in dynamische arena's. Het spel werd meteen na The Game Awards op 7 december live gelanceerd op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc, waarmee het eerste seizoen van start ging.

Helaas werd het spel al snel geplaagd door valsspelers. Hoewel ontwikkelaar Embark Studios snel aangaf op de hoogte te zijn van het probleem, moest er eerst een patch worden uitgebracht om valsspelers effectiever aan te kunnen pakken. Deze patch werd uitgebracht in de tweede helft van december.

Insider Gaming rapporteert nu dat er op sociale media honderden klachten zijn van eerlijke spelers die blijkbaar ook zijn verbannen door de nieuwe maatregelen. Dit geldt zowel voor reguliere spelers als voor streamers. Het lijkt erop dat het algoritme dat verantwoordelijk is voor het bannen van valsspelers mogelijk niet helemaal nauwkeurig werkt. Desondanks meldt de website dat enkele onterechte verbanningen al zijn teruggedraaid, wat suggereert dat mensen die zonder reden verbannen zijn uiteindelijk weer toegang krijgen tot het spel.

3 januari - Star Wars Outlaws komt mogelijk ergens eind dit jaar uit

De eerder aangekondigde game Star Wars Outlaws, onthuld vorig jaar, zou mogelijk ergens tegen het einde van dit jaar kunnen verschijnen.

Oorspronkelijk was bekend dat de game gepland stond voor een release in 2024. Echter, in een blogpost van Disney Parks (die vervolgens door IGN werd opgemerkt), stond te lezen: "Star Wars Outlaws, de openwereld Star Wars-game, staat gepland voor release eind dit jaar." De tekst in de blogpost is intussen aangepast, waarbij geen specifieke periode meer wordt vermeld. Ubisoft heeft aan IGN bevestigd dat "2024 de juiste releasedatum is".

In oktober van het afgelopen jaar stelde Ubisoft zowel Skull and Bones als een andere grote game uit, waarbij er geruchten circuleerden dat het om Star Wars Outlaws ging. Volgens deze geruchten was het spel oorspronkelijk intern gepland voor een release begin 2024, maar dit zou later in datzelfde jaar zijn veranderd. Op het moment van schrijven is er officieel nog geen specifieke releasedatum bekend voor de game, alleen het jaar 2024.

Star Wars Outlaws wordt aangekondigd als de allereerste openwereldgame binnen het Star Wars-universum. De gebeurtenissen in de game vinden plaats tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Spelers nemen de rol aan van Kay Vess en haar metgezel Nix, belast met het uitvoeren van een grootschalige overval. Hoewel de game uitgestrekte, open gebieden op diverse planeten bevat, heeft Ubisoft eerder verduidelijkt dat het geen epische RPG van honderden uren is, maar eerder een gefocust actie-avontuur-RPG.

Outlaws wordt ontwikkeld door Massive Entertainment in samenwerking met LucasFilm Games en zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc.

4 januari - Analist verwacht dat Switch 2 dit jaar uit gaat komen

Dr. Serkan Toto, werkzaam bij het game-industrieadviesbureau Kantan Games, voorspelt dat er dit jaar een nieuwe Nintendo-console wordt onthuld en gelanceerd. Volgens hem zal het apparaat vergelijkbare functies hebben als de huidige Switch.

Deze voorspelling wordt gepresenteerd in een artikel van Games Industry, waarin verschillende analisten vooruitkijken naar het komende jaar. Toto verwacht dat het hybride concept van de Switch behouden blijft, voornamelijk omdat Pokémon sterk geassocieerd wordt met handheld gaming. Hij speculeert echter ook over mogelijke nieuwe functies die Nintendo aan de console zou kunnen toevoegen.

Vanwege de toegenomen kracht en extra functies wordt geschat dat de nieuwe console een prijskaartje van 400 dollar zal dragen, wat neerkomt op 100 dollar meer dan de oorspronkelijke prijs van de Nintendo Switch bij de lancering. Toto suggereert bovendien dat gameprijzen mogelijk zullen stijgen om zich aan te passen aan de hogere kosten van veel PS5- en Xbox Series-games.

Hoewel Toto's voorspellingen niet baanbrekend zijn, zijn er in de afgelopen jaren veel geruchten over een nieuwe Nintendo-console naar buiten gekomen, waarvan velen overlappen met deze voorspellingen. Nintendo heeft echter nog geen officiële aankondiging gedaan.

Het artikel van Games Industry bevat nog meer voorspellingen, waaronder de verwachting dat kunstmatige intelligentie een belangrijke rol zal spelen in games. Bovendien wordt voorspeld dat er meer aanzienlijke overnames zullen plaatsvinden in de game-industrie, maar ook dat er meer ontslagen zullen vallen binnen deze sector.

4 januari - Het duurt ongeveer 25 uur om Prince of Persia: The Lost Crown uit te spelen

Het spelen van Prince of Persia: The Lost Crown zal naar schatting ongeveer 25 uur in beslag nemen, volgens Ubisoft zoals vermeld in een uitgebreid artikel op Game Informer. 

Bovendien is er een nieuwe trailer uitgebracht voor de game, die hieronder bekeken kan worden. De trailer toont verschillende omgevingen, situaties en vijanden.

The Lost Crown markeert een geheel nieuwe toevoeging aan de Prince of Persia-reeks. Het is een 2.5D-platformer met puzzels en belooft een moderne benadering van de legendarische franchise.

In de game gaan spelers op zoek naar de ontvoerde prins Hassan, waarbij de nadruk ligt op exploratie. Ubisoft beschrijft de game als een semi-open wereld. De game volgt de metroidvania-formule, waarbij spelers tijdreizen kunnen maken om verschillende puzzels op te lossen, waarbij ze gebruik kunnen maken van 'Time Powers'. 

4 januari - Xbox Series S-broodrooster word in de VS verkocht

Na eerdere speculaties blijkt dat er daadwerkelijk een officiële broodrooster gebaseerd op de Xbox Series S bestaat en momenteel wordt verkocht in de Verenigde Staten.

Aan het begin van vorig jaar circuleerden er al geruchten over deze broodrooster, waarbij afbeeldingen uitlekten en er werd gemeld dat de prijs rond de 60 euro zou liggen.

Recentelijk is gebleken dat het apparaat daadwerkelijk verkrijgbaar is voor 40 dollar bij Walmart. Op het moment van schrijven is het onbekend of de broodrooster ook in Europa te koop zal zijn, maar gezien de uitgelekte prijs in euro's lijkt dit wel waarschijnlijk.

Wat de broodrooster uniek maakt, afgezien van zijn gelijkenis met de Xbox Series S-console, is dat hij het Xbox-logo op het brood brandt.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft met een huishoudelijk apparaat gebaseerd op hun consoles op de markt komt. In 2021 bracht het bedrijf bijvoorbeeld een minikoelkast in de vorm van een Xbox Series X uit, die voor 99 euro werd verkocht.

5 januari - No Return-modus in The Last of Us: Part 2 Remastered is stressvol

Naughty Dog heeft aangegeven dat de aanstaande No Return-modus in The Last of Us: Part 2 Remastered als "stressvol" wordt ervaren.

Het bedrijf deelde een korte nieuwe video van de modus, die hieronder te bekijken is, en senior character designer Del Walker deelde de trailer met de volgende mededeling: "Ik denk niet dat jullie klaar zijn voor hoe stressvol deze survivalmodus is. We raden angstige spelers af om het te spelen."

Bij de aankondiging van de remaster van de game werd de No Return-modus al onthuld. In deze modus moeten spelers proberen zo lang mogelijk te overleven in verschillende omgevingen uit het hoofdspel, waarbij ze diverse personages uit de game besturen, waaronder Ellie, Joel, Abby, Dina, Jesse, Mark, Lev, Manny, Yara, Mel en Tommy.

The Last of Us: Part 2 Remastered wordt op 19 januari uitgebracht voor PlayStation 5 en biedt 4K-weergave in Fidelity Mode en 1440p geüpscaled naar 4K in Performance Mode. Er is ook een optie voor televisies met VRR-ondersteuning om de framerate te ontgrendelen. De game bevat nieuwe content, waaronder de eerder genoemde No Return-modus en de Lost Levels, gebieden die nooit zijn voltooid voor het oorspronkelijke spel. De laadtijden zijn korter, en de DualSense-controller ondersteunt haptische feedback.

6 januari - Meest populaire Switch-games van 2023 in Europa

Nintendo heeft een overzicht gedeeld van de meest populaire Nintendo Switch-games in Europa van het jaar 2023.

De lijst richt zich niet specifiek op games die in dat jaar zijn uitgebracht, maar eerder op de games die gedurende 2023 het meest gespeeld werden. Het is belangrijk op te merken dat de onderstaande lijst niet is gerangschikt naar populariteit, maar gebaseerd is op het aantal gespeelde uren.

Het zal niet als een verrassing komen dat veel Nintendo-games zelf prominent aanwezig zijn in de lijst, zoals Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Bros. Wonder, Animal Crossing: New Horizons, Splatoon 3 en verschillende Pokémon-games. Echter, ook spellen van andere ontwikkelaars hebben de lijst gehaald, waaronder Fortnite, Hogwarts Legacy, Rocket League, Minecraft en Disney Dreamlight Valley.

De vermelde games in willekeurige volgorde zijn:

  • Fortnite
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  • Minecraft
  • Mario Kart 8 Deluxe
  • Animal Crossing: New Horizons
  • Super Mario Bros. Wonder

6 januari - Meer Monster Hunter Wilds-informatie volgt deze zomer

Capcom heeft plannen om deze zomer meer details te onthullen over Monster Hunter Wilds, de game die eind vorig jaar werd aangekondigd.

Ryozo Tsujimoto, de producent van de Monster Hunter-reeks, benadrukt dit in een nieuwjaarsvideoboodschap. Hij geeft aan dat het team veel positieve feedback heeft ontvangen over de onthulling en hard werkt om ervoor te zorgen dat de game in 2025 wordt uitgebracht.

In de video geeft Tsujimoto geen uitgebreide details over de game, maar hij vermeldt wel dat de resultaten van een enquête onder fans over hun favoriete monsters in maart bekend zullen worden gemaakt. Tot slot wordt bevestigd dat Monster Hunter Rise 13 miljoen exemplaren heeft verkocht en Monster Hunter World 23 miljoen exemplaren.

Monster Hunter Wilds werd onthuld tijdens The Game Awards eind vorig jaar en wordt ontwikkeld voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc. De ontwikkelaar belooft meer details over monsters en ecosystemen dan ooit tevoren in deze nieuwe game.

7 januari - Atlus deelt het openingsfilmpje van Persona 3 Reload

Atlus heeft het openingsfilmpje onthuld voor Persona 3 Reload, de aankomende game in de Persona-serie.

Net als bij andere Persona-games bevat Persona 3 Reload een geanimeerd openingsfilmpje, vergezeld van het muzieknummer Full Moon Full Life. De video is hieronder te bekijken.

Persona 3 Reload wordt uitgebracht op 2 februari 2024 voor pc, PlayStation- en Xbox-consoles. Bij de lancering zal de game ook beschikbaar zijn op Xbox Game Pass. Het betreft een remake van de oorspronkelijke Shin Megami Tensei: Persona 3, oorspronkelijk beschikbaar op de PlayStation 2.

In deze game nemen spelers de controle over een student die zich aansluit bij de Specialized Extracurricular Execution Squad (SEES). Deze groep onderzoekt een mysterieuze afwijking genaamd de Dark Hour, waardoor ze toegang hebben tot de Tartarus, een enorme toren waarin monsterlijke wezens genaamd Shadows verblijven. Overdag gaan spelers naar school en hebben ze sociale interacties met medestudenten, wat hen 's nachts sterker maakt.

7 januari - Switch-versie van Grime verschijnt op 25 januari

Op 25 januari wordt de Metroidvaniagame Grime uitgebracht op de Nintendo Switch, en op dezelfde dag zal de gratis DLC genaamd 'Parting Shade' beschikbaar zijn op alle platforms, zo kondigden ontwikkelaar Clove Bite en uitgever Akupara Games aan. Grime werd oorspronkelijk in 2021 uitgebracht op pc en kwam in 2022 naar andere consoles. Het unieke aspect van het spel ligt in het combineren van de soulslike- en metroidvaniagenres tot een tweedimensionale actiegame. Spelers verkennen een mysterieuze en duistere wereld, waarbij ze upgrades kunnen ontgrendelen om hun personage naar eigen smaak aan te passen.

Parting Shade zal de laatste gratis DLC voor de game zijn. Hoewel er nog weinig informatie beschikbaar is over de DLC, draait het om de kleine potmannetjes die te vinden zijn in Weeping Cavity. De DLC wordt vergeleken met Path of Pain uit Hollow Knight, wat duidt op een laatste, extra moeilijke uitdaging.

De Switch-versie van Grime zal alle eerder uitgebrachte DLC en Parting Shade bevatten. Hieronder is een eerder uitgebrachte trailer van de Switch-versie van Grime te bekijken. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een vervolg op het spel.

8 januari - Toegankelijkheidsopties Prince of Persia: The Lost Crown getoond

Via een uitgebreide trailer heeft Ubisoft details onthuld over de toegankelijkheidsopties in Prince of Persia: The Lost Crown.

Spelers hebben de mogelijkheid om verschillende aspecten van de gameplay aan te passen via de instellingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad instellen voor het uitvoeren van parries en ontwijkingen, evenals de hoeveelheid schade die het hoofdpersonage en vijanden toebrengen met hun aanvallen. Ook is het aanpassen van de levensenergie van spelers en vijanden een optie. Bovendien zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar voor spelers met visuele beperkingen.

The Lost Crown is een gloednieuwe toevoeging aan de Prince of Persia-reeks, een 2.5D-platformer met puzzels die een moderne interpretatie belooft van de legendarische franchise. In de game gaan spelers op zoek naar de ontvoerde prins Hassan, met de nadruk op exploratie. Ubisoft beschrijft de game als een semi-open wereld, waarbij het de metroidvania-formule volgt en spelers tijdreizen kunnen maken om verschillende puzzels op te lossen, gebruikmakend van de zogenaamde 'Time Powers'.

8 januari - Tweet doet fans hopen op nieuwe Spyro the Dragon-game

Een tweet van het officiële Spyro the Dragon X-account afgelopen week geeft fans hoop op de ontwikkeling van een nieuwe game in de platformreeks.

De tweet bevat een screenshot van de vriendelijke draak met de woorden 'You gotta believe' - oftewel 'Je moet erin geloven'. Volgens de tweetbeschrijving is dit het motto voor 2024.

Fans speculeren nu dat dit mogelijk wijst op de release of aankondiging van een nieuwe Spyro the Dragon-game dit jaar. Sinds de lancering van de Reignited Trilogy in 2018 is er weinig gehoord over de avonturen van de platformheld.

Het is belangrijk op te merken dat Spyro the Dragon nu eigendom is van Microsoft, na de aankoop van Activision Blizzard door het bedrijf vorig jaar.

In september van vorig jaar bleek dat Spyro Reignited Trilogy tien miljoen keer was verkocht, terwijl de franchise toen haar 25-jarig jubileum vierde. De eerste Spyro the Dragon-game verscheen in 1998 op de PlayStation en werd ontwikkeld door Insomniac Games, bekend van de hedendaagse Spider-Man-spellen en Ratchet and Clank. In de late jaren '90 werd Spyro samen met Crash Bandicoot beschouwd als een soort onofficiële mascotte van de PlayStation. 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »