Sluiten
Jesse - Vrijdag 6 Oktober 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 1 t/m 6 oktober!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 1 tot en met 6 oktober.

Among Us VR binnenkort beschikbaar!

Among Us VR zal binnenkort beschikbaar zijn voor PlayStation VR2, valt te lezen op het PlayStation Blog. Een specifieke releasedatum is nog niet genoemd. Ergens is dat opmerkelijk, gezien de eerder aangekondigde PlayStation VR-versie van het spel werd geannuleerd.


Among Us VR, zoals de naam al doet vermoeden, is de virtual reality-versie van het populaire spel Among Us. Vorig jaar debuteerde deze VR-variant op platforms als Steam, Quest en Rift, en werd ontwikkeld door Schell Games, hetzelfde team verantwoordelijk voor spellen als I Expect You to Die


In deze VR-versie van het spel bevinden alle elementen van de reguliere versie zich in een driedimensionale omgeving. Net zoals in het oorspronkelijke spel, moeten spelers op een ruimteschip ontdekken wie van hun medespelers de bedrieger is in het potje.

Bekijk hier de Teaser Trailer van Among Us VR!Nieuw Promofilmpje van PlayStation VR2

Sony heeft een nieuwe promotievideo uitgebracht voor hun virtual reality headset, de PlayStation VR2. In deze video wordt de nadruk gelegd op de "verschillende realiteiten" die gamers kunnen ervaren. Tussen de beelden van gamers die aan het spelen zijn, worden verschillende PS VR2-games getoond, waaronder Gran Turismo 7, Resident Evil Village en Firewall: Ultra.


De PlayStation VR2 werd eerder dit jaar gelanceerd en is exclusief compatibel met de PlayStation 5. Bij de release van het apparaat was Harry Hol enthousiast over de headset zelf, maar hij uitte kritiek op het beperkte aanbod aan beschikbare software. Hij zei: "De PSVR2 is zonder twijfel de beste virtual reality-bril voor consumenten. Het is een prachtig ontworpen apparaat met de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is voor virtual reality. De interne tracking werkt foutloos en maakt allerlei soorten vr-games mogelijk, van zittend tot volledig room-scale.

Hieronder vind je het nieuwe promofilmpje van Sony!

 

Ontwikkeling multiplayergame The Last of Us staat stil

Er lijken zich mogelijke uitdagingen voor de ontwikkelaar Naughty Dog voor te doen. Volgens berichten van Kotaku bevindt de ontwikkeling van de nog niet bij naam genoemde multiplayergame binnen het The Last of Us-universum zich in een bijna stilstaande fase. De game werd eerder al aangekondigd en zou een paar jaar geleden al uitgebracht moeten zijn, maar werd onlangs dus uitgesteld.

Bovendien is gemeld dat de contracten van 25 tijdelijke werknemers voortijdig zijn beëindigd, vooral mensen die belast zijn met het testen van games op fouten en andere problemen. Het is echter onduidelijk of deze ontslagen direct verband houden met het spel.

Oorspronkelijk had het eerste deel van The Last of Us een goed ontvangen multiplayermodus genaamd Factions, maar deze ontbrak in The Last of Us: Part 2. Er werd echter aangekondigd dat deze multiplayermodus zou worden uitgebouwd tot een volledig nieuw spel. Met alle huidige onzekerheid rijst nu de vraag of we ooit de kans zullen krijgen om dit spel te ervaren. Naast enkele conceptafbeeldingen zijn er tot nu toe geen beelden van het spel gedeeld. De vraag of dit multiplayerproject überhaupt nog uitgebracht gaat worden, blijft dus nog maar de vraag.

 

Rebirth Island en Fortune's Keep keren terug naar Warzone!

Tijdens de Call of Duty Next showcase werd duidelijk dat twee van de meest geliefde Warzone-maps terugkeren naar het spel. De ontwikkelaars hebben onthuld dat Rebirth Island en Fortune's Keep, beide snelle en compacte maps binnen Warzone, volgend jaar weer beschikbaar zullen zijn. Dit nieuws komt enkele maanden na de release van de Warzone-versie van Modern Warfare 3.

Rebirth Island wordt waarschijnlijk beschouwd als de meest populaire Warzone-map ooit.

 

Nieuwe Warzone map onthuld!

Nog meer nieuws vanuit de COD Next showcase, want de gloednieuwe Warzone-map is onthuld. Het gaat hier om Urzikstan, een - als je een beetje fan bent - bekende locatie. Het is een map die daadwerkelijk enkele Warzone-kenmerken heeft - het heeft een vergelijkbare uitstraling en grootte, maar de algehele opbouw van de map is behoorlijk verschillend. Het is ook de map waar de nieuwe Call of Duty Zombies-ervaring zal plaatsvinden, vergelijkbaar met hoe Al Mazrah een tijdlang de thuisbasis was van DMZ.


Urzikstan ziet er fantastisch uit en wordt omschreven als 'het Midden-Oosten ontmoet Europa' door de ontwikkelaars. Het lijkt nu al een veelzijdige map te zijn die hoge wolkenkrabbers combineert met landelijke bezienswaardigheden. Het is bevestigd dat er in totaal elf belangrijke punten op de kaart zijn - voorlopig.


Van verlaten treinstations tot energiecentrales en van bouwplaatsen tot woonwijken, Urzikstan ziet er erg divers uit. Het is een welkome verandering ten opzichte van de brede, open en relatief schaarse kaart van Al Mazrah, die volgens veel gamers te veel lege ruimtes had.

 

Cyberpunk 2077's vervolg bevindt zich in de concept fase.

Vandaag deelde Adam Badowski, Chief Creative Officer van CD Projekt, mee dat de opvolger van Cyberpunk 2077, bekend als Project Orion, zich nog in het stadium van 'conceptueel ontwerp' bevindt. Hoewel de lichten aan blijven voor Cyberpunk 2077 na de release van Phantom Liberty, zal het in de toekomst geen nieuwe inhoud meer ontvangen.

Nu richt het in Polen gevestigde bedrijf zijn blik op de volgende fase van de Cyberpunk-franchise, namelijk Project Orion. Op dit moment is er weinig bekend over het spel, en aangezien het momenteel in de conceptuele ontwerpfase verkeert, is het zelfs voor CD Projekt waarschijnlijk nog niet duidelijk hoe het spel er uiteindelijk uit zal zien.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »