Sluiten
Jimmy - GameResource - Dinsdag 27 September 2022

Alles wat we weten over de beruchte GTA VI hack!

Je zal het ongetwijfeld wel weten: Rockstar Games is vorige week gehackt waarbij beelden van GTA VI zijn gelekt. Maar, hoe heeft het zover kunnen komen? En wat zijn de gevolgen?   

 

Rockstar Games

Vorige week konden we de popcorn erbij pakken, want wat er toen gebeurde kon (en kan) iedereen nog maar moeilijk bevatten: er werd namelijk 'ingebroken' bij Rockstar Games. Een hacker had zichzelf toegang verschaft bij de ontwikkelaar, waarbij hij allerlei beelden én een stuk broncode van het spel zou hebben buitgemaakt. Op een forum verschenen tientallen gelekte video's, die kort daarna massaal werden verspreid via Twitter, YouTube, Instagram en TikTok. In een eigen verklaring gaf Rockstar Games aan extreem teleurgesteld te zijn dat er op deze manier details naar buiten werden gelekt, al spraken ze de verwachting uit dat de inbraak verder geen gevolgen zou hebben voor de ontwikkeling van het spel. Uit de gelekte items werd al vrij snel duidelijk dat het ging om beelden uit de ontwikkelingsfase, die volgens geruchten zo'n 3 tot 7 jaar oud zouden zijn. 

 

17-jarige hacker

De dief in kwestie gaf op het forum aan een deal te willen sluiten met Rockstar Games, wat de indruk wekte dat dit niet de enige vervreemde beelden zouden zijn. Ook dreigde hij al met het lekken van de broncode van de game. 

 

Niet veel later begon de FBI zich met de zaak te bemoeien, gezien Rockstar Games niet de enige partij zou zijn waar vertrouwelijke informatie werd gestolen. Er werd gedacht aan een gezamenlijke groep hackers, die bij meerdere bedrijven data zouden willen buitmaken. Nog geen week later pakte de City of London Police een 17 jarige jongen op, die verdacht werd van meerdere vergrijpen. Hoewel door de politie niet werd bevestigd dat het ging om de daadwerkelijke dief, deed journalist Matthew Keys dat wel. De jongen zou onderdeel zijn van de hackers-groep Lapsus$. 

 

Steuntje in de rug

Het komt natuurlijk vaker voor dat er geruchten rondgaan, of dat er beelden van games worden gelekt. Veel developers van andere games hebben om die reden eigen beelden van de ontwikkelingsfase online gegooid, om Rockstar op die manier een steuntje in de rug te bieden. Benieuwd naar die beelden? Check dan deze link!

 

Eind goed, al goed? Hoewel we door de beelden definitief weten dat GTA VI eraan zit te komen en de geruchten over de setting plus personages waar lijken te zijn, is dat voor Rockstar natuurlijk niet de manier waarop zij deze kennis zelf wilden delen. Aan de andere kant, negatieve publiciteit is ook publiciteit en wij zijn in ieder geval van mening dat we nog steeds niet kunnen wachten tot de game uitkomt! 

 

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »