Sluiten
Jimmy - GameResource - Donderdag 25 Mei 2023

Alle aankondigingen van de PlayStation Showcase op een rij!

Dit was de PlayStation Showcase 2023!

Tijdens de PlayStation Showcase hebben we eindelijk meer details kunnen zien over de games die in de nabije toekomst gaan uitkomen. Van de eerste gameplay beelden van Marvel's Spider-Man 2, tot aan de aankondiging van een nieuwe streaming handheld, je leest het in dit blog! 


Eerste gameplay beelden van Spider-Man 2

Het duurde even, maar aan het einde van de Showcase kregen we eindelijk te zien waar veel gamers op hebben gewacht: gameplay beelden van de nieuwste Spider-Man. 


Uiteraard zien we New York, de stad waar onze buurtvriendelijke held zijn avonturen beleeft, waar we op bezoek gaan in Queens. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat de map groter is dan alleen Manhattan. Bovendien zien we hoe je als Peter Parker (in Venom outfit) naadloos kan schakelen naar Miles Morales. Beide helden komen in conflict met zowel Kraven als The Lizard. En oh ja, de gameplay ziet er heerlijk uit! Oordeel zelf:



Releasedatum Assassin's Creed: Mirage 

We wisten natuurlijk al dat Ubisoft bezig is met nieuwe Assassin's Creed games, maar wat we niet aan zagen komen is de releasedatum van Assassin's Creed: Mirage, namelijk op 12 oktober dit jaar. Hoewel Ubisoft zelf ook een presentatie heeft gepland, werd er een nieuwe gameplay trailer gedeeld.  


In de game neem je de rol aan van Basim en kom je terecht in de drukke straten van het negende-eeuwse Bagdad, waar je als kruimeldief verandert in een meesterlijke sluipmoordenaar. Bekijk de beelden hieronder!



Releasedatum Alan Wake II

Een andere interessante aankondiging is de releasedatum van Alan Wake II. In de langverwachte horrorgame zien we dat Alan Wake terugkeert en gevangen is in de 'Dark Place'. 


Tijdens de presentatie werden we getrakteerd op een zenuwslopende trailer, vol met de spanning en mysterie waar Alan Wake om bekend staat. De trailer onthulde dat we dit keer niet alleen te maken zullen krijgen met Alan Wake zelf, maar ook met FBI-agente Saga Anderson. Anderson is op zoek naar onze geliefde Alan, die al dertien jaar vermist is.


De beelden uit de game zien er opwindend en spannend uit, waardoor onze verwachtingen hooggespannen zijn. Overigens komt de game alleen digitaal uit. Remedy heeft laten weten dat het op die manier de prijs laag kan houden. Digitaal of niet, wij kunnen in ieder geval niet wachten tot 'ie wordt uitgebracht! 



Aankondiging remake Metal Gear Solid: Snake Eater

In een mysterieuze trailer kregen we te zien hoe, bijna 20 jaar na het origineel, de remake werd aangekondigd. Ook kreeg de game een nieuwe naam: Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Hoewel de aankondiging van deze remake niet geheel uit de lucht komt vallen, werden we wel blij verrast door de aankondiging van de Metal Gear Solid Remaster Collection Vol. 1, waarin je de eerste 3 delen kan gaan spelen: Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater.



Project Q

Sony heeft middels de naam 'Project Q' aangekondigd bezig te zijn met een streaming handheld. Hoewel het nog niet bekend is wanneer het apparaat uit zal gaan komen, weten we wel dat je via de PlayStation 5 games kan gaan streamen via Remote Play en Wi-Fi. Daarnaast kunnen we binnenkort ook met officiële  PlayStation earbuds gamen, want die werden óók onthuld! 



Nieuwe trailers van Final Fantasy XVI en Street Fighter 6

Van deze games weten we wanneer ze uit gaan komen, maar werden we wel getrakteerd op nieuwe beelden. Van beide games werd een story trailer getoond, waarin we de personages uit de games voorbij zien komen. 



PS VR2 aankondigingen

Wie van virtual reality houdt, kan zich opmaken voor een reeks nieuwe games. Zo kregen we van Capcom een voorproefje op Resident Evil 4 VR Mode, waarbij je letterlijk in de huid kruipt van hoofdpersonage Leon S. Kennedy en uiteraard te maken krijgt met allerlei gestoorde zombies. Bekijk de teaser trailer hieronder:



Daarnaast zagen we 4 andere VR games de revue passeren: Arizona Sunshine 2, Crossfire Sierra Squad, Synapse en Beat Saber. Die laatste is overigens nu al beschikbaar. 






Deze games zagen we óók voorbijkomen:
 

Was dat dan alles? Nou, niet echt. We kregen nog veel meer games te zien, waarvan we de beelden hieronder op een rijtje hebben gezet.


Helldivers 2



Immortals of Aveum



Ghostrunner 2



Sword of the Sea



The Talos Principle 2



Dragon's Dogma 2

 

Phantom Blade Zero



Neva



Cat Quest: Pirates of the Purribean



Foamstars



The Plucky Squire



Teardown



Towers of Aghasba


Revenant Hill



Granblue Fantasy: Relink



Ultros


Tower of Fantasy



Five Nights at Freddy's Help Wanted 2


Marathon



Destiny 2: The Final Shape



Concord


 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »