Sluiten
Liam - Vrijdag 19 April 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 13 t/m 19 april!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 13 t/m 19 april.

13 april - De april-update voor zowel Xbox-consoles als de pc-app is nu beschikbaar

Sinds gisteren is de april-update van Microsoft wereldwijd uitgebracht voor Xbox-consoles en pc's. Deze update voegt nieuwe instellingen en opties toe aan de Xbox-ervaring. Bijvoorbeeld, gebruikers van Discord Voice kunnen nu 'soundboard-audio' van anderen horen tijdens een gesprek of in een kanaal, met de toevoeging van een mute-knop voor degenen die deze geluiden liever niet horen. Bovendien is er een nieuwe functie toegevoegd waarmee OneDrive een melding geeft wanneer de opslagruimte bijna vol is door gamecaptures. Ook is het nu mogelijk om te bepalen welke gebruikers op de console games en apps kunnen (de)installeren. Op de pc kunnen alle Xbox-gebruikers nu gamehubs bekijken in de Xbox-app. Dit stelt gebruikers in staat om naar een game in hun bibliotheek te navigeren en verschillende content, add-ons en geboekte voortgang te bekijken, inclusief gemaakte captures.

13 april - Nieuwe update voor Tomb Raider 1 - 3 Remastered, Lara Croft in een luipaardpakje

Dankzij een nieuwe update voor Tomb Raider 1 - 3 Remastered is het nu mogelijk om het hoofdpersonage Lara Croft te kleden in een outfit met luipaardprint. Deze outfit is speciaal ontworpen voor het level Nightmare in Vegas. Oorspronkelijk was het plan om deze kleding beschikbaar te stellen in de Golden Mask-uitbreiding voor Tomb Raider 2, maar dit plan werd uiteindelijk niet uitgevoerd. Naast de nieuwe outfit voegt de update ook nieuwe poses toe voor de fotomodus, ook werden er verschillende bugfixes opgelost en is de belichting aangepast.

13 april - Square Enix verwacht dat de ontwikkeling van het derde deel van Final Fantasy 7 Remake drie jaar zal duren

Square Enix heeft aangegeven dat ze hopen dat de ontwikkeling van het derde deel van de Remake-trilogie van Final Fantasy 7 ongeveer drie jaar zal duren. Dit werd gemeld door Tetsuya Nomura, de creatief directeur van Final Fantasy 7 Rebirth, en producent Yoshinori Kitase in een interview dat te vinden is in het recent uitgebrachte Final Fantasy 7 Remake Ultimania-boek. In het interview onthulde Nomura dat het verhaal van Final Fantasy 7 Remake Part 3 al voltooid is, en dat stemopnames mogelijk binnenkort zullen plaatsvinden. Hij deelde ook mee dat Kitase een idee heeft voorgesteld voor "iets zeer belangrijks" dat niet in het oorspronkelijke spel voorkwam, maar dat de fans tevreden zal stellen als het daadwerkelijk wordt opgenomen in de game.

14 april - Insider zegt dat Persona 1, 2 en 4 een remake krijgen

Persona-insider Midori, heeft aangekondigd dat er momenteel gewerkt wordt aan remakes van Persona 1, 2 en 4. Deze aankondiging deed hij via social media. Een volger vroeg hem eerst of er plannen waren voor een remake van Persona 4, gezien Persona 3 eerder dit jaar een remake kreeg in de vorm van Persona 3 Reload. Midori antwoordde bevestigend met een duidelijk "ja", maar waarschuwde tegelijkertijd dat fans geduld moeten hebben, aangezien de aankondiging wellicht nog even op zich laat wachten. Daarnaast deelde Midori ook het nieuws dat er remakes van Persona 1 en 2 in ontwikkeling zijn. Hoewel fans in eerste instantie hoopten op onthullingen over Persona 6, heeft Midori eerder deze week enkele details over dat spel onthuld. Hij meldde dat Persona 6 al sinds 2019 in ontwikkeling is bij Atlus en dat de themakleur van de game groen lijkt te zijn.

14 april - Black Panther-game van EA zal een open spelwereld bevatten

Het lijkt erop dat de Black Panther-game van EA een open spelwereld zal hebben. Een recente vacature van ontwikkelaar Cliffhanger Studios voor een 'Principal Sandbox Designer' benadrukt herhaaldelijk een "constant veranderende, open spelwereld", een "sandbox-omgeving" en een "levende, ademende spelwereld." Vorig jaar kondigde EA aan dat ze een nieuwe studio hadden opgericht 'Cliffhanger Studios' om aan een Black Panther-spel te werken. De game wordt aangeprezen als een actie-avonturenspel. Eerder werd al bekendgemaakt dat Wakanda, de fictieve wereld uit Black Panther, een uitgebreide sandbox-ervaring zal bieden binnen het superheldenuniversum.

15 april - IGDA roept gamebedrijven op actie te ondernemen tegen de ontslagen in de gamewereld 

De International Game Developers Association dringt er bij bedrijven op aan om actie te ondernemen om de ontslaggolven die de industrie sinds vorig jaar teisteren te beperken. Met alleen al meer dan 8700 ontslagen ontwikkelaars dit jaar, mag de impact van deze situatie op de industrie niet worden onderschat, aldus de vereniging. De IGDA is wereldwijd bekend als de grootste non-profitorganisatie die game-ontwikkelaars ondersteunt.

Om de gevolgen van de ontslaggolven te minimaliseren, heeft de IGDA een lijst gedeeld met verschillende aandachtspunten waar bedrijven rekening mee kunnen houden. Zo wordt bedrijven gevraagd om te overwegen dat periodes van groei vaak worden gevolgd door periodes van stagnatie, en dat het ontslaan van personeel alleen op korte termijn effect heeft op de financiële situatie. Indien mogelijk wordt ook geadviseerd dat ontwikkelaars aan meerdere projecten tegelijk werken om risico's te minimaliseren.

15 april - Uitstel Fallout London-mod wegens current-gen update Fallout 4

De Fallout London-mod voor Fallout 4 is uitgesteld vanwege de aankomende current-gen-update voor de game. Oorspronkelijk was aangekondigd dat de mod op 23 april zou verschijnen, maar dit is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reden voor het uitstel is de recent aangekondigde current-gen-update. Er bestaat een kans dat deze update de huidige mods onbruikbaar maakt of minder goed laat werken, en dat willen de makers van de mod voorkomen. Echter, de modders kunnen wel profiteren van de verbeteringen die de update met zich meebrengt. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de mod wel wordt uitgebracht. Een speciaal modteam werkt al jaren aan de mod en vorig jaar werd bekend dat de daadwerkelijke content al voltooid is.

16 april - Soundtrack van Sand Land bekendgemaakt in nieuwe trailer

De nieuwe trailer van Sand Land wordt gekenmerkt door een opvallende soundtrack: het nummer 'Sandstorm' van Darude. Het nummer van de Finse dj, dat in 2000 uitkwam, is een verrassende keuze voor een game-trailer. Sand Land plaatst spelers in de schoenen van de duivelprins Beelzebub, sheriff Rao en de demon Thief, die samen op zoek gaan naar een verborgen waterbron in de woestijn. 

Bekijk de trailer hieronder!

Je vindt de game hier!

16 april - Hazelight Studios kondigt later dit jaar nieuwe game aan

Hazelight Studios bestaat tien jaar en viert dat met een post op X. De post suggereert dat we later dit jaar een onthulling kunnen verwachten van hun nieuwe project. Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar over een nieuwe game van de studio. Hazelight Studios is de ontwikkelaar van It Takes Two.

Bekijk de post op X hier!

17 april - Je kunt nu de eerste twee uur van Assassin's Creed Mirage kosteloos spelen

Het is momenteel mogelijk om de eerste twee uur van Assassin's Creed Mirage kosteloos te spelen. De gratis proefversie is beschikbaar voor pc, PS5, PS4, Xbox Series- en Xbox One-gebruikers. Deze aanbieding loopt tot 30 april, waardoor je twee uur lang gratis toegang hebt tot de game. Eventuele voortgang die tijdens deze proefperiode wordt geboekt, kan worden overgedragen naar de volledige versie van de game. Benieuwd naar Assassin's Creed Mirage? Je vindt de game hier!

18 april - Blizzard blijft overwegen om een consoleversie van World of Warcraft uit te brengen

Blizzard blijft in gesprek over de mogelijkheid om World of Warcraft naar consoles te brengen, volgens Holly Longdale, uitvoerend producent en vice-president van World of Warcraft. Ze werd gevraagd naar de mogelijkheid van een consoleversie van de game en vertelde dat het op dit moment niet aan de orde is. "Maar we bekijken op dit moment de opties, niks is onmogelijk." Vorig jaar kondigde Longdale aan dat de mogelijkheid er was en dat ze erg enthousiast waren.

18 april - Officiële trailer van F1 24 nu te bekijken

De officiële trailer van de door EA gemaakte Formule 1 game is nu te zien op YouTube. Met geavanceerde graphics, realistische gameplay en een uitgebreide carrièremodus belooft EA Sports F1 24 een spannende race-ervaring te bieden voor fans van de sport. 

Bekijk de reveal trailer hieronder!

Benieuwd naar de game? Je vindt EA Sports F1 24 hier!

18 april - Mogelijke aankondiging rond Mafia-games

Volgens insider Kurakasis, die eerder al games als Marvel 1943: Rise of Hydra, Metro Awakening en Indiana Jones and the Great Circle wist aan te kondigen, is ontwikkelaar Take-Two bezig met de voorbereidingen van een aankondiging rondom de Mafia-reeks. 

In 2022 werd door ontwikkelaar Hangar 13 naar buiten gebracht dat er aan een nieuwe Mafia-game wordt gewerkt. Maar of dat te maken heeft met dit gerucht, dat weet Kurakasis niet. "Ik heb specifiek geschreven 'een aankondiging rondom de Mafia-reeks' omdat ik niet weet of het een aankondiging is voor Mafia 4, de next-gen update voor de Mafia Trilogy, of iets anders." 

18 april - Warhorse Studios kondigt Kingdom Come Deliverance 2 aan

Ontwikkelaar Warhorse Studios heeft Kingdom Come Deliverance 2 uit de doeken gedaan. De game, waarvan het eerste deel in 2018 verscheen, zal ergens dit jaar uit moeten komen. In een video van 13 minuten werd meer informatie over het spel gedeeld, waaronder dat de game zich afspeelt na het eerste deel.

In een meeslepend verhaal neem je de rol aan van Henry, de zoon van een smid, die verwikkeld raakt in situaties van wraak, bedrog en zelfontdekking. Je keert opnieuw terug naar het Centraal Europa van de vijftiende eeuw - deze keer na de gebeurtenissen van het eerste deel - waar je terechtkomt in het adembenemende Boheems Paradijs, een authentieke locatie die nog steeds te bezoeken is in de Tsjechische Republiek! 

Het gameplayconcept van het origineel blijft behouden, waarbij de wereld realistisch reageert op de acties van jou als speler. Het vechtsysteem is daarentegen vernieuwd en er zijn nieuwe wapens toegevoegd, waaronder kruisbogen en vroege vuurwapens voor gevechten op afstand.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »