Sluiten
Liam - Vrijdag 26 April 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 20 t/m 26 april!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 20 t/m 26 april.

20 april - Darkest Dungeon 2 in juli beschikbaar voor PlayStation-consoles

Op 15 juli wordt Darkest Dungeon 2 ook beschikbaar op zowel PlayStation 5 als PlayStation 4, zo heeft Red Hook Studios aangekondigd. Na zijn eerdere release op pc in mei komt de volledige versie van het spel nu naar PlayStation-consoles. Een speciale bundel, inclusief de The Binding Blade-dlc, zal ook beschikbaar zijn. Darkest Dungeon 2 behoudt een vergelijkbaar gevechtssysteem als zijn voorganger, maar met aanzienlijke aanpassingen aan besturing en presentatie. In de eerste Darkest Dungeon lag de nadruk op de psychologische belasting van het avonturieren en het beheren van de geestelijke gezondheid van de teamleden.

Bekijk de aankondigingstrailer van Darkest Dungeon 2 hieronder!

20 april - Er komt een vervolg op Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Er is bevestigd dat er een vervolg komt op Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Dit nieuws komt voor velen misschien als een verrassing. "We gaan absoluut werken aan een vervolg", aldus het ontwikkelteam. In februari dit jaar overleed de geestelijk vader, Yoshitaka Murayama, na een lang ziek te zijn geweest. De nieuwe game is nog niet eens uit, maar er is nu dus al een vervolg aangekondigd. 

Murayama bracht in 2020 Eiyuden Chronicle: Rising uit, een actie-RPG die werd beschouwd als opvolger van de Suikoden-reeks. In datzelfde jaar werd ook een Kickstarter-campagne gestart voor Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, die snel een van de meest succesvolle campagnes aller tijden werd. De game staat gepland voor release op 23 april voor PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Bekijk Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes hier!

20 april - Nieuwe trailer Endless Ocean: Luminous uitgekomen

Nintendo heeft een nieuwe trailer onthuld voor het Switch-spel Endless Ocean: Luminous! In dit vervolg duik je dieper dan ooit tevoren in de mysterieuze Verborgen Zee, waar meer dan vijfhonderd fascinerende zeedieren wachten om ontdekt te worden. Van kleurrijke koraalriffen tot steile rotswanden en ijzige wateren, elke hoek zit vol met adembenemende verrassingen.

Maar dat is nog niet alles - dit keer kun je ook online duiken met vrienden! Ga samen met maximaal dertig andere spelers op avontuur en ontdek de prachtige onderwaterwereld van Endless Ocean: Luminous. Bereid je voor op een diepgaande ervaring vol ontdekkingen en verbindingen. We zien je binnenkort onder water!

Bekijk de nieuwe trailer hier!

Benieuwd naar Endless Ocean: Luminous? Je vindt de game hier!

21 april - Beta & Burst Skills in Stellar Blade

In twee nieuwe video's wordt een voorproefje gegeven van de spectaculaire manoeuvres die je kan uitvoeren in het langverwachte Stellar Blade. De eerste trailer belicht de Beta Skills, waarbij je Beta Energy verzamelt door vijanden aan te vallen. Deze energie wordt ingezet om diverse Beta Skills uit te voeren, die te verdienen en te upgraden zijn via de skilltree. De tweede trailer introduceert de Burst Skills, die een aparte energiemeter vereisen, de Burst Energy. Deze energie wordt verdiend door perfecte timing te hanteren bij het ontwijken van aanvallen en het uitvoeren van tegenaanvallen zoals Blink en Repulse. Met deze energie kan je vervolgens extra spectaculaire Burst Skills activeren.

Bekijk de 2 video's hieronder!

 

Benieuwd naar Stellar Blade? Je vindt de game hier!

22 april - Hoofdpersonage James Sunderland krijgt update in Silent Hill 2 Remake

Het lijkt erop dat Bloober Team en Konami het uiterlijk van het hoofdpersonage James Sunderland in de Silent Hill 2 Remake hebben aangepast. Op Reddit merkten mensen op dat er een nieuw icoon voor de game op Steam is geüpload waarbij het gezicht van het hoofdpersonage iets anders lijkt te zijn dan in de trailer die eerder dit jaar is uitgebracht. Enkele fans hadden kritiek geuit op het uiterlijk van het personage in die trailer, dus het lijkt erop dat de bedrijven naar die feedback hebben geluisterd en wijzigingen hebben aangebracht. Op Steam zelf is nog steeds een screenshot te vinden met het 'oude' uiterlijk.

Je vindt de Silent Hill 2 Remake hier!

23 april - PlayStation overweegt Helldivers 2 naar Xbox te brengen

Er doen geruchten de ronde dat PlayStation in gesprek is om Helldivers 2 naar de Xbox te brengen, valt te horen in de meest recente aflevering van de XboxEra Podcast. PlayStation heeft een nieuwe CEO, en spreker Nick denkt dat de nieuwe CEO misschien meer open staat voor bepaalde ideeën of voorstellen. "Ik heb vernomen dat er vroege gesprekken worden gehouden over de mogelijkheid dat Helldivers 2 naar Xbox komt." Het lijkt erop dat Sony steeds meer openstaat voor een multiplatformstrategie, hoewel dit tot nu toe voornamelijk beperkt blijft tot releases op pc, afgezien van MLB The Show. Toch zou het opmerkelijk zijn voor Sony om een first-party PlayStation-game naar een concurrerende console te brengen.

23 april - Nieuwe video EA Sports F1 24 laat nieuwe updates zien

EA en Codemasters hebben onlangs een uitgebreide video gepubliceerd die een diepgaande blik werpt op het aankomende F1 24 racespel. In de video wordt gedetailleerd besproken wat je kan verwachten van de nieuwe toevoeging aan de franchise. Ook zijn er gameplay beelden te zien in de video.

Een van de opvallende kenmerken die worden belicht, is EA Sports Dynamic Handling, waardoor je als speler een meer realistische race-ervaring kan verwachten. Daarnaast is de impact van verschillende weersomstandigheden op het rijden veranderd. Als je in de regen rijd is het nu bijvoorbeeld mogelijk om je banden te koelen door van de racelijn af te wijken. Bovendien gaat de carrière modus ook op de schop; die video wordt later deze week geüpload. 

Bekijk de video met de nieuwste updates hier:

Pre-order EA SPORTS F1 24 hier!

23 april - Trailer onthult Tales of the Shire: A Lord of the Rings game

In een onthullingstrailer is Tales of the Shire: A Lord of the Rings game onthuld. De game zal uitgebracht worden door Private Division (onderdeel van Take-Two) én het Nieuw-Zeelandse bedrijf Weta Workshop, verantwoordelijk voor de special effects uit de LOTR en Hobbit films. 

Dit keer hoef je geen orcs en aardmannen te slachten, maar bouw je een leven als Hobbit op in de Gouw. Zo kan je een eigen huis personaliseren, maar ook allerlei andere activiteiten uitvoeren. De game zal ergens in de tweede helft van dit jaar uit moeten komen voor PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox Series en pc.

Bekijk de trailer hieronder!

23 april - Atlus kondigt Metaphor: ReFantazio aan

Ontdek Metaphor: ReFantazio, een langverwachte RPG van het creatieve team achter de Persona-spellen! De game, die eerder al aangekondigd werd onder de naam Project Re:Fantasy, speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk van Euchronia, een middeleeuws fantasierijk dat als een spiegel fungeert voor onze moderne wereld. Wanneer de koning wordt vermoord, breekt er chaos uit en komt er een unieke vorm van magie vrij - genaamd Royal Magic - die voorheen alleen aan de koning was voorbehouden. Een troonopvolgingstoernooi wordt georganiseerd om de nieuwe heerser te bepalen.

Je speelt als een jongen van de Elda-stam, beschuldigd van het gebruik van 'verboden magie', die op een avontuur gaat om zijn jeugdvriend - de kroonprins van Euchronia - te bevrijden van een vloek. Tijdens zijn reis wordt hij bijgestaan door de fee Gallica. Bekijk de trailer hieronder!

Metaphor: ReFantazio komt uit op 11 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en pc. Bekijk de game hier!

24 april - Switch-versie Deliver Us the Moon komt alsnog uit

Vier jaar na de geannuleerde release van de Switch-versie heeft het Nederlandse KeokeN Interactive aangekondigd dat Deliver Us the Moon tóch naar de Nintendo-console komt. Eerder verscheen de game al op PlayStation, maar nu zal de Switch-versie later dit jaar dus toch uitgebracht gaan worden. Overigens is er nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt. De oorspronkelijke Switch-release van Deliver Us the Moon werd enkele maanden voor de geplande release in 2020 geannuleerd vanwege verschillende factoren, waaronder de impact van de coronapandemie op de ontwikkeling van de game.

24 april - Assassin's Creed: Codename Hex mogelijk in 2026 te spelen

Insider Gaming claimt te hebben vernomen dat Assassin's Creed: Codename Hex uitgebracht zal worden in 2026. Ook zouden zij al beelden hebben gezien, waaruit blijkt dat de game zich afspeelt in Europa, ten tijde van de heksenjachten in de 16e eeuw. In beelden die aan Insider Gaming zijn getoond zou de protagonist van het spel een vrouw zijn genaamd Elsa, die - terwijl ze bepaalde krachten gebruikt om een kat onder controle te krijgen - wordt gevolgd door soldaten. Je zou hierbij de kat kunnen 'besturen' om de soldaten af te leiden. 

Volgens de geruchten bevindt de ontwikkeling van de game zich nog in de beginfase en zal het spel naar verluidt een meer lineaire benadering krijgen dan 'normale' Assassin's Creed games. Desondanks zou de game ook openwereld-elementen bevatten. 

Hoewel Insider Gaming het vaak aan het juiste eind heeft qua geruchten, blijft het afwachten tot Ubisoft met meer details op de proppen komt. 

25 april - Nieuwe kenmerken Paper Mario: The Thousand Year Door naar buiten gebracht

In een uitgebreide trailer heeft Nintendo details gedeeld over de remake van Paper Mario: The Thousand Year Door. In de trailer, die 5 minuten lang is, krijg je een voorproefje van het verhaal én hoe gevechten eruit zullen zien. 

Mario en Luigi krijgen een brief van prinses Peach om naar Roqueport te komen, omdat ze een schatkaart heeft gevonden. Eenmaal aangekomen blijkt de prinses echter te zijn verdwenen, en moeten de broers het mysterie van een eeuwenoude deur oplossen.

Qua werd er dieper ingegaan op de gevechten in de game. Zo kan je supermoves uitvoeren om de strijd naar je hand te zetten, of vuurbloemen en POW-blokken gebruiken om extra schade te creëren. Bekijk de trailer hieronder!

Benieuwd naar de remake van Paper Mario: The Thousand Year Door? De game wordt uitgebracht op 31 mei en je vindt 'm hier!

26 april - Nieuwe geruchten Nintendo Switch 2

Geruchten over de Nintendo Switch 2 zijn er genoeg en ook deze week zijn er weer de nodige berichten naar buiten gekomen. Het Spaanse Vandal schrijft namelijk dat de nieuwe console groter zou moeten worden dan de Switch zoals we 'm nu kennen, maar kleiner dan de Steam Deck. Ook zou je - via magneten - Joy-Cons aan de nieuwe handheld kunnen koppelen.

Tot slot - en dat vinden we dan een minder leuk gerucht - weet de website te melden dat de nieuwe Switch geen release zal krijgen in 2024. De console zou al af zijn, maar Nintendo zou een strategische keuze maken door eerst een sterke basis aan games te ontwikkelen, waardoor de verwachting is dat de console in 2025 de markt op zal gaan.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »