Sluiten
Jimmy - Vrijdag 29 Maart 2024

Topgames van 2024: dit zijn de meest gewilde spellen tot nu toe!

Nu het eerste kwart van 2024 erop zit, is het een mooie gelegenheid om te kijken naar de games die jullie in de greep hebben gehouden. Welke titels scoren hoog qua populariteit? In dit artikel beschrijven we 10 games die jullie het meest hebben gezocht, gekocht én uiteraard gespeeld!

10 - Princess Peach: Showtime! 

Een avondje vermaak in het theater is een welkome afwisseling, maar zeker als je dat samen kan doen met de lieftallige Princess Peach! Hoewel deze game pas een week geleden is uitgebracht, zien we 'm nu al terug in de top 10. En dat snappen we, want in deze game ontmoet je oude vrienden als Mario, Luigi en Toad, speel je creatieve minigames en ervaar je klassieke platformactie. Kortom: er is voor ieder wat wils in het koninkrijk der paddenstoelen! 

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

9 - Prince of Persia: The Lost Crown

Een avondje vermaak in het theater heeft zeker zijn charme, maar wat als we de koninklijke zalen verlaten en ons wagen aan een ander avontuur? Van de weelderige paddenstoelenvelden gaan we over naar de mysterieuze en betoverende wereld van Prince of Persia: The Lost Crown. Ubisoft heeft de welbekende franchise terug op de kaart weten te krijgen in een actievolle, open-wereld platformgame die - uiteraard - terug doet denken aan de jaren '90, maar dan als metroidvania. Nostalgie in een nieuw jasje!

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

8 - Hogwarts Legacy

De best verkochte game uit 2023: Hogwarts Legacy! En nog steeds zien we dat de game populair is. Niet gek, want wie wil nou niet door de Wizarding World banjeren en vliegen? Het is dan ook helemaal niet zo erg dat Harry, Ron of Hermelien niet aanwezig zijn, aangezien je jouw eigen verhaal als tovenaar kan maken. Met talloze gevechten, spreuken om te leren én een schitterende wereld om te verkennen, is Hogwarts Legacy een magisch avontuur. 

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

7 - Persona 3 Reload

Dat Persona games het goed doen onder gamers, dat wisten we. Het is dan ook geen verrassing dat de PS2-klassieker Persona 3 voor het eerst buiten Japan successen boekte. Nu is de Persona-serie een onmisbaar onderdeel geworden van de westerse gamegemeenschap, en deze remake van de game uit 2006 bevestigt dat alleen maar! De combinatie van traditionele RPG-elementen en levenssimulatie-aspecten doen het goed bij de fanbase en mocht je op het moment van schrijven nog geen fan zijn, dan is dit deel dé kans om daar verandering in te brengen. 

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

6 - Mario vs. Donkey Kong

Opnieuw een wereld van nostalgische charme! Zelf als je geen gamer bent, lijkt het ons gek als je niét kan genieten van de klassieke rivaliteit tussen Mario en Donkey Kong. Met uitdagende levels vol obstakels, puzzels en vijanden is dit een spel dat zowel nieuwe als doorgewinterde gamers zal aanspreken. Het is meteen duidelijk dat Mario vs. Donkey Kong veel overeenkomsten vertoont met de 2D Mario-platformgames. Zowel visueel als wat betreft gameplaymechanismen doet deze game sterk denken aan de klassieke 2D-platformers, waardoor ook deze remake weer mateloos populair is.

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

5 - Like a Dragon: Infinite Wealth

De beste Yakuza game tot nu toe? Ryu Ga Gotoku Studio heeft er in ieder geval alles aan gedaan om het vervolg van Yakuza: Like a Dragon te laten slagen. We durven met gemak te zeggen dat dit is gelukt, want de game staat niet voor niets op plek 5. In deze zonovergoten vakantie.. euh, game, kom je terecht in Honolulu, waar je opnieuw te maken krijgt met een web van intriges en nieuwe misdaadsyndicaten. Bovendien zit de game vol met humor én drama, kan je ongekend veel zijmissies en minigames spelen en kan je uren genieten van de dynamische gevechten. Een JRPG die je absoluut niet mag missen!

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

4 - Rise of the Ronin

Het zijn mooie tijden voor liefhebbers van Japan - maar al helemaal als je van samoerai en Katana's houdt! De vergelijking met Ghost of Tsushima is natuurlijk al snel gemaakt, want in deze game kruip je opnieuw in de huid van een Ronin - een samoerai zonder meester - die (dit keer) het Shogunaat omver wil werpen. Met een interessante open-wereld setting, bloedstollende gevechten én een verhaal waarbij je de geschiedenisboeken induikt, ervaar je een vermakelijke game waar je uren speelplezier aan beleeft. 

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

3 - Dragon's Dogma 2

Fans hebben lang moeten wachten, maar niet voor niets! De langverwachte opvolger van de cult-klassieker Dragon's Dogma uit 2012 is razend populair en dompelt je volledig onder in een rijk gedetailleerde en diep verkenbare fantasiewereld. Met allerlei draken en quests waarbij je het verhaal zelf vormgeeft, biedt Dragon's Dogma 2 een belevenis om je vingers bij af te likken. Geen avontuur is hetzelfde!

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

2 - Spider-Man 2

De buurtvriendelijke held. Wie kent 'm niet? De game die vorig jaar al werd uitgebracht blijft gamers bezig houden, want we zien 'm terugkomen op plek 2. En dat snappen we, want de opvolger van Spider-Man én Miles Morales moest het beter doen dan zijn voorgangers. En dat is gelukt! Met een grotere spelwereld, de mogelijkheid om te switchen tussen Peter Parker en Miles Morales en eindbaasgevechten om van te smullen, heeft Insomniac Games het klusje weten te klaren. Met een intrigerend verhaal waarbij het leuk blijft om zowel als Peter als Miles te spelen, is het een superheldengame die je absoluut niet mag missen. 

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

1 - Final Fantasy VII Rebirth

De absolute nummer 1 van de laatste 3 maanden: Final Fantasy VII Rebirth! Als je jezelf ergens in op kan laten gaan, dan is het wel in de (open) wereld van Midgar en de omgeving daarbuiten. Hoewel je het originele verhaal speelt van de game die in 1997(!) werd uitgebracht, maakt dat het niet minder speciaal. Dit tweede deel uit de driedelige remake van Final Fantasy VII heeft bovendien een gevechtssysteem waar je U tegen zegt, waardoor het al met al lastig is om een break te nemen tijdens het gamen. Een niet te missen RPG voor OG-gamers, maar ook aan te raden als je volledig nieuw bent in deze wereld.

Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »