Sluiten
Jimmy - Donderdag 1 Februari 2024

Sony State of Play: alle aankondigingen op een rij!

De eerste Sony State of Play van 2024 is een feit! Tijdens een 40 minuten durende showcase hebben we mogen genieten van de nodige aankondigingen, teasers én natuurlijk gameplay van de games die we (binnenkort) op de PlayStation 5 mogen verwachten. Lees (en kijk) snel verder, want we hebben de meest in het oog springende games voor je op een rijtje gezet.

Death Stranding 2: On the Beach komt uit in 2025

Waar de mensen van Sony het beste hebben bewaard voor het einde van de showcase, daar beginnen wij mee! Death Stranding 2: On the Beach, het vervolg op het oorspronkelijke spel, kreeg veel aandacht. En dat snappen we, want de beelden zijn prachtig! In de indrukwekkende trailer van maar liefst 9 minuten kregen we niet alleen een inkijkje in het verhaal, maar werden we vooral betoverd door de schitterende omgevingen We raden het dan ook zéér aan om de video te bekijken!

Makers van BioShock tonen nieuwe game 'Judas'

We blijven nog even in de sci-fi sfeer, want de makers van BioShock hebben ons de eerste gameplay van Judas getoond. Deze game, die in 2022 al werd aangekondigd tijdens de Game Awards, draait om een verhalende single-player shooter waarbij je als speler moet zien te overleven in een dystopische stad waar iedereen elkaar bespioneerd en aanvalt. Een releasedatum is er helaas nog niet.

Bekijk de trailer van Judas:

Silent Hill: The Short Message gratis te spelen én een nieuwe combat trailer Silent Hill 2 

Dat er een remake van Silent Hill 2 uitgebracht gaat worden, dat wisten we. Dat we een trailer zouden zien tijdens de State of Play konden we bijna aanvoelen, maar dat Konami besloot er nog een schepje bovenop te doen door een gratis game te droppen, die zagen we niet aankomen! 

Silent Hill: The Short Message is een gratis game voor (nieuwe) spelers om bekend te worden met de Silent Hill-franchise. Het spel is - volgens Konami - een experimenteel project om nieuwe ideeën te proberen. 

Vervolgens kregen we een trailer te zien van de nog uit te brengen Silent Hill 2 Remake, waarbij meer te zien kregen over de (angstaanjagende) gevechten. Let wel: niet helemaal geschikt voor de jongere kijkers! 

Releasedatum Stellar Blade bekend: 26 april 

We hebben er sinds 2019 op moeten wachten, maar Stellar Blade heeft eindelijk een releasedatum: 26 april. Stellar Blade neemt je mee in het meeslepende verhaal van Eve, een dappere krijger die zich losmaakt van haar volk om de dreigende Naytibas te overwinnen, de vijand die de Aarde aanvalt. Je komt terecht in een verwoeste wereld, waar je Adam en Lily ontmoet en samen een team vormt om deze epische uitdaging aan te gaan. Check de gameplay hieronder!

Sonic X Shadow Generations aangekondigd 

Hoewel we al jaren kunnen genieten van de Sonic franchise, krijgen we dit jaar wellicht het mooiste uit de reeks: Sonic X Shadow Generations. Als we SEGA moeten geloven, wordt dit een 'greatest hits' game van iconische 2D- en 3D-Sonic levels uit Sonic Generations. 

Sonic X Shadow Generations introduceert bovendien een splinternieuwe singleplayer-campagne voor Shadow the Hedgehog, waardoor deze game een ultieme samensmelting wordt van de klassieke Sonic, moderne Sonic én Shadow! De game zou ergens deze herfst moeten verschijnen, voor PS4, PS5, Xbox One & Series X, Nintendo Switch én PC. 

Nederlandse studio Vertigo Games komt met Metro Awakening voor PS VR2

VR games zouden de toekomst moeten zijn, maar tot dusver zijn er nog weinig échte toppers te vinden. Metro Awakening, van de Nederlandse studio Vertigo Games, gaat daar (hopelijk) verandering in brengen.

Middels een nieuwe trailer werden we getrakteerd op de eerste beelden en eerlijk is eerlijk: dat kon ons wel bekoren! De trailer onthult het ontstaansverhaal dat zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van Metro 2033. Als speler neem je de rol aan van Serdar, een toegewijde dokter die wanhopig op zoek is naar zijn vrouw in de beklemmende metrotunnels van het post-apocalyptische Moskou. Check de beelden hieronder!

Dragon's Dogma 2 trailer toont actie, actie en nog eens actie

Als je een beetje fantasy liefhebber bent, dan kan het bijna niet anders dat je uitkijkt naar het vervolg van Dragon's Dogma. De langverwachte opvolger van de cult-klassieker uit 2012 zal over een kleine anderhalve maand worden uitgebracht en na het zien van de trailer zal dat aanvoelen als een eeuwigheid!

Capcoms geavanceerde RE ENGINE staat aan de basis van Dragon's Dogma 2, waardoor levendig gedetailleerde, high-fidelity graphics ontstaan. Gecombineerd met meeslepende physics en complexe, reactieve character AI, komt de omgeving tot leven, waarin beslissingen en de gevolgen ervan een centrale rol spelen.

Dragon's Dogma wordt uitgebracht op 22 maart voor PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!

Until Dawn Remaster in ontwikkeling

Als je het hebt over horrorgames, dan zal Until Dawn ongetwijfeld de revue passeren. De game, die in 2015 werd uitgebracht, mag zonder twijfel een klassieker worden genoemd. En nu is het dus zover dat we een remaster krijgen!

Hoewel de trailer geen gameplay bevat, is het zeker een uitnodiging om de nachtmerrie opnieuw te beleven en jezelf nog eens onder te dompelen in de meeslepende slasher-horror sensatie!

De verbeterde versie, opnieuw ontwikkeld in Unreal Engine 5, zal later dit jaar verschijnen voor PS5 en PC. 

Beeldende Rise of the Ronin trailer toont gameplay

Team Ninja heeft een nieuwe actietrailer onthuld voor Rise of the Ronin, waarin de gevechtservaring van de game treffend wordt gepresenteerd. De gevechten zijn intens en toegankelijk, met verschillende moeilijkheidsniveaus die passen bij elke speelstijl.

Als speler kan je een meeslepende openwereld actie-rpg verwachten, die zich afspeelt in het Japan van de late negentiende eeuw. In een dynamisch verhaal, waar jij als Ronin de regisseur bent van je eigen avontuur, maak je keuzes die het lot van Japan zullen bepalen. Voeg daarbij de mogelijkheid om door de lucht te zweven met een speciaal hulpmiddel, en je krijgt een game die elke liefhebber van actie en avontuur zal weten te boeien!

Rise of the Ronin wordt uitgebracht op 22 maart voor PS5. Je vindt de game hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »