Sluiten
Jimmy - GameResource - Woensdag 14 September 2022

PlayStation State of Play & Nintendo Direct!

Zowel PlayStation als Nintendo hebben gisteren een presentatie gehouden waarbij dieper werd ingegaan op hun toekomstige plannen. In deze blog lees je de meest in het oog springende details over de aankondigingen en updates die met het grote publiek zijn gedeeld. 

 

PlayStation State of Play

In een 20 minuten durende showcase van PlayStation werden we getrakteerd op nieuwe bekendmakingen, updates én gameplay, waarbij direct werd afgetrapt met een regelrechte 'gouwe ouwe', namelijk Tekken 8! 

 

Tekken 8 
In een korte trailer is te zien dat Jin Kazama en zijn vader Kazuya Mishima met elkaar op de vuist gaan, waarbij de trailer rechtstreeks is overgenomen van de huidige work-in-progress storymode. Met andere woorden, dat betekent dat alle personages, achtergronden en effecten dezelfde zullen zijn als die in het spel gebruikt gaan worden. Het is niet helemaal duidelijk of de game naast de PlayStation 5 op andere consoles gespeeld kan gaan worden en ontwikkelaar Bandai Namco kon daarnaast nog geen mededelingen doen over een exacte releasedatum.  

 

 

Like A Dragon: Ishin
Voor wie het niet wist, in 2014 werd Like a Dragon: Ishin al in Japan uitgebracht voor de PlayStation 3 en 4, maar nu komt 'ie dus ook naar hier! Het betreft een Yakuza spin-off, waarbij het verhaal van de game zich richt op een fictief Kyoto in 1860. SEGA gaat hiermee voor een historische setting waarin het einde van de samoerai centraal staat. De game is een remake van de Japanse versie en wordt ontwikkeld in Unreal Engine 4. De verwachte releasedatum zal in februari 2023 zijn. 

 

 

Rise of the Ronin
We blijven nog even in de samoeraisfeer, want met de aankondiging van Nioh ontwikkelaar Team Ninja wordt duidelijk dat we een open-wereld actie-RPG samoerai game gaan krijgen die exclusief voor de PlayStation 5 zal worden uitgebracht. Je belichaamt een Ronin-krijger die aan geen enkele meester is gebonden en vrij is om zijn eigen keuzes te maken. Vooralsnog moeten we het alleen met een trailer doen, maar daaruit blijkt wel dat we ons op kunnen maken voor een prachtige wereld. De messen, euh, zwaarden kunnen worden geslepen!

 Nieuwe trailer God of War: Ragnarök
We zijn natuurlijk al hyped dat de nieuwe God of War eraan zit te komen en de nieuwe trailer maakt dat niet minder! Er werd nieuwe gameplay getoond, samen met in-game cinematics. Mocht je de trailer nog niet gezien hebben, kijk 'm dan vooral nog even terug! 

 

 

PlayStation VR
Voor wie al helemaal thuis is in virtual reality, is er ook leuk nieuws. Er zijn twee games in ontwikkeling voor PlayStation VR, namelijk Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge (gepland voor 2023) en Demeo, een co-op dungeon survival game waarbij je als speler dobbelstenen en kaarten moet spelen in een tabletop-achtige setting, om handelingen uit te voeren. 

 

Last but not least
Naast bovengenoemde aankondigingen en updates, was er nog ander nieuws. Zo krijgt Hogwarts Legacy een duistere, exlusieve quest voor PlayStation consoles (waarbij je afreist naar Hogsmeade), gaat ontwikkelaar Ironwood Studios een eerste titel uitbrengen genaamd Pacific Drive (een first-person surival game waarbij je in een bijzondere auto rondreist in een post-apocalyptische wereld), komt Bandai Namco met een third-person shooter game genaamd Synduality én werd een nieuwe story trailer van de game Stellar Blade geshowd, waar je als speler op een missie gaat om de aarde te redden. 

 

Nintendo Direct

Niet alleen PlayStation, maar ook Nintendo heeft ons genoeg laten zien. In een showcase van 40 minuten kwam er een hele rits aan aankondigingen en updates voorbij. De meest in het oog springende aankondigingen worden hieronder kort benoemd. 

 

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Jaja, het vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wind is bekendgemaakt! In een korte trailer zagen we gameplay én een releasedatum, namelijk 12 mei 2023. 

 

 

Fire Emblem: Engage
De nieuwste aankondiging in de Fire Emblem reeks! In de trailer kregen we kleine delen gameplay en een deel van het verhaal te zien. Als speler moet je het contintent Elyos zien te redden van kwaadaardige machten. Net als eerdere Fire Emblem games zijn de gevechten turn-based en heb je als speler de controle over meerdere personages. Zo zien we hoofdpersonages uit de vorige games terug - zoals Marth - maar krijg je ook de beschikking over nieuwe personages. De releasedatum? 20 januari 2023!

 

 

Wil je de hele showcase van Nintendo Direct toch zelf nog eens bekijken? Dan kan dat hier!News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »