Sluiten
Jimmy - Donderdag 18 April 2024

Ontdek Star Wars Outlaws!

Het is bijna zover: de eerste Star Wars game met een échte open wereld! We hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort kunnen we eindelijk ronddwalen in een galaxy far, far away, waarin je terecht komt in een verhaal van een beginnende dief die zich een weg moet banen door de misdaadsyndicaten van de melkweg.

In het verhaal - dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi - verken je verschillende planeten in een avontuur in de periode waarin de Galactische Burgeroorlog tussen de Republiek en de rebellen vol aan de gang is. Oftewel: hét moment om als criminele organisatie de vruchten te plukken van de wanorde in het universum. En daar begint jouw verhaal!

Protagonist Kay Vess

Je trekt de stoute schoenen aan van Kay Vess, een opkomend buitenbeentje a la Han Solo, die al stelend en vechtend haar weg moet zien te vinden in een reusachtig universum, samen met haar sidekick Nix. Op zoek naar vrijheid en een nieuw bestaan stort je jezelf in een verhaal vol schurken, bounty hunters en ander gespuis. Elke planeet heeft zijn eigen avonturen, uitdagingen en uiteraard verleidelijke beloningen, mits je daar een aantal risico's voor durft te nemen! 

In missies waar veel op het spel staat steel je waardevolle goederen, infiltreer je geheime locaties en probeer je vijanden een stap voor te blijven, terwijl je een van de meest gezochte criminelen in het heelal wordt. Elke beslissing die je neemt, heeft invloed op je reputatie.

Bekijk hieronder de story trailer van Star Wars Outlaws:

Bekende en onbekende schurken

Uiteraard kom je veel verschillende schurken tegen, waaronder het kartel van Jabba the Hutt, Crimson Dawn (uit Solo: A Star Wars Story), maar ook een nieuw syndicaat genaamd Zerek Besh, onder leiding van de bandiet Sliro. Hij lijkt alle andere criminele groepen voor zijn karretje te spannen en zo uit te willen groeien tot het kopstuk van de onderwereld. Kay is al eens in aanraking gekomen met Zerek Besh, waarna er een ontzettend hoge premie op haar hoofd is geplaatst. Je moet het dus ook opnemen tegen premiejagers, waaronder nieuwkomer Vail, die haar entree maakt in het Outlaws-verhaal. 

Je reputatie staat op het spel

Als schobbejak maak je verschillende keuzes die belangrijk zijn voor het verloop van jouw verhaal. Er zijn twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden: 'reputation' en 'wanted'. Het reputatiesysteem heeft betrekking op Kay's relaties met de syndicaten. Sluit je je aan bij een syndicaat, dan kan je het vertrouwen winnen, kan je rekenen op betere contracten en toegang krijgen tot nieuwe gebieden. Maar als je een syndicaat tot vijand maakt, kan je uiteraard verwachten dat je wordt opgejaagd! Wat dat betreft is het geheel aan jou om de syndicaten tegen elkaar uit te spelen, keuzes te maken en dilemma's te doorbreken.

Naast de criminele organisaties krijg je natuurlijk ook te maken met het Keizerrijk. Handel je tegen hun wensen in? Dan wordt je als gezocht gemaskeerd. Zo zagen we Kay weigeren om smeergeld te betalen aan een keizerlijke officier, wat resulteert in een achtervolging met hoge snelheid die je als voortvluchtige van land naar de ruimte volgt.

Open wereld: bekende en nieuwe locaties

De open wereld van Star Wars Outlaws strekt zich uit over meerdere planeten van beheersbare groottes. Zo kan je bijvoorbeeld door Tatooine struinen, maak je kennis met de onverkende maan Toshara, kan je afreizen naar de planeet Kijimi, maar ook naar de vochtige jungleplaneet Akiva én Cantonica, de thuisbasis van de beruchte casinostad Canto Bight. 

Je verkent de wereld van Star Wars Outlaws te voet, vanuit je speeder of aan boord van je schip. Een van de aspecten die we hebben gezien in Outlaws is de manier waarop je kunt schakelen tussen deze drie; je switcht gemakkelijk van te voet naar speeder en door naar de ruimte, zonder onderbrekingen of duidelijke laadschermen!

Gameplay

Je speelt Star Wars Outlaws vanuit een third-person perspectief. Op de grond kan je 1-op-1 gevechten aangaan en kan je schietpartijen en stealth-situaties verwachten. En terwijl je aan boord bent van je schip (The Trailblazer), moet je ook rekening houden met intense luchtgevechten met TIE fighters en grootschalige gevechten tegen massieve schepen. Bovendien kan je kompaan Nix je helpen door vijanden af te leiden, wapens te bemachtigen, schakelaars in te drukken én bewakers aan te vallen.

Bekijk hieronder alvast een voorproefje van de gameplay die je kan verwachten:

RPG elementen

Outlaws bevat een aantal RPG-elementen. Zo kan je de uitrusting van Kay versterken, haar speeder verbeteren, maar ook wapens upgraden. Daarnaast biedt het spel dialoogkeuzes om de ervaring van het rollenspel als schurk te verbeteren en uit te groeien als de grootste en bekendste sympathieke boef uit het universum! 

Dus, zit je inmiddels al te stuiteren van enthousiasme? Plaats dan nu alvast je pre-order! Heb wel nog eventjes geduld, want de game komt uit op 30 augustus. 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »