Sluiten
Jimmy - GameResource - Maandag 30 Januari 2023

Ontdek de releases van februari!

Waar februari normaal gesproken een rustige maand is qua releases, is dat deze maand wel anders! In deze blogpost lees je alles over de games die deze maand worden uitgebracht. 

De eerste maand van 2023 is vliegensvlug voorbijgegaan en dat tempo houden we aan, want de maand februari staat bol van nieuwe gamereleases! In deze blogpost blikken we alvast vooruit. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hogwarts Legacy

Waarschijnlijk de meest in het oog springende release van deze maand: Hogwarts Legacy. Hoewel de game een aantal keer werd uitgesteld, is het nu dan écht zover. Gamers die beschikken over een PlayStation 5 of Xbox Series X kunnen de bezemsteel van kast halen, want op 7 februari kan je als nieuwe student toetreden tot Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus!


In de game ontdek je een veelzijdige, adembenemende tovenaarswereld vol actie en magie en maak je jouw eigen verhaal als tovenaars student. Breid je vaardigheden uit door nieuwe spreuken te leren, wisseldrankjes klaar te maken en toverachtige wezens te bedwingen. Ontdek de Wizarding World van Harry Potter en dwaal rond op bekende plekken als de Wegisweg, Het Verboden Bos en Zweinsveld!


Hogwarts Legacy wordt op 7 februari uitgebracht voor de PS5 en Xbox Series X. De releases voor andere consoles volgen later dit jaar. Je vindt de game hier!Gigantosaurus Dino Kart

Racen in een prehistorische omgeving, wie wil dat nou niet? Gebaseerd op de populaire tv-serie Gigantosaurus, kan je als speler nu zélf aan de slag. 

 

Allereerst kies je uit een van de 8 verschillende dino’s - waaronder Bill, Mazu, Rocky, Tiny en meer - en neem je het op tegen je vrienden of familie. Dit kan tot wel 4 spelers. Je racet daarbij over 15 circuits vól met hindernissen en verzamelt speciale vaardigheden op de baan om afsnijroutes te creëren. Of je kiest ervoor om een jetpack te bemachtigen om tegenstanders voor te blijven! Vergeet niet om uit de klauwen te blijven van de Gigantosaurus, de grootste en felste dinosaurus van het land Cretacia!


Gigantosaurus Dino Kart wordt op 17 februari uitgebracht voor de PS4, PS5 en Nintendo Switch. Je vindt de game hier!Tales of Symphonia Remastered - Chosen Edition

Ontdek Sylvarant, een wereld die op het punt staat uit te sterven. Speel als The Chosen One en vertek op een diepgaand en schitterend fantasy-avontuur! Beleef de terugkeer van de actie-RPG die door critici de meest gewaardeerde titel wordt genoemd en ervaar de volledig geremasterde HD-versie!

Het verhaal van Tales of Symphonia speelt zich af in Sylvarant, een wereld die op het punt staat uit te sterven vanwege de winning van 'mana'. Sylvarant wordt in de greep gehouden door een duistere groep, waarvan iedereen dacht dat ze 4000 jaar geleden opgesloten waren door de held Mithos.


Als speler kruip je in de huid van Colette, The Chosen One. Je ontvangt een orakel van het hemelse instituut Cruxis en vertrekt op een World Regeneration-reis met haar jeugdvriend Lloyd.
Dit diepgaande en schitterende fantasy-avontuur wordt verteld door innemende personages met een rijke persoonlijkheid. Hoe tart jij het lot?


Tales of Symphonia Remastered - Chosen Edition wordt op 17 februari uitgebracht voor de PS4 en Nintendo Switch. Je vindt de game hier!Wild Hearts

In deze game ga je op de gevaarlijkste jacht die je ooit hebt gezien! Als speler neem je de rol aan van een geduchte jager, bewapend met dodelijke wapens en eeuwenoude technologie genaamd Karakuri, die het tij van de strijd kunnen keren.


In deze game krijg je de taak om op reusachtige beesten te jagen die de natuur beheersen. In de loop van de tijd zijn deze 'Kemono' versmolten met natuurlijke elementen, waardoor de omgeving aangepast werd aan hun behoeften. Alleen met moed, sluwheid en vaardigheid bestaat er een kans om hun aanvallen te overleven. Als speler moet je van het gedrag van de Kemono leren en de Karakuri wapens gebruiken om ze af te kunnen stoppen.


Ga volledig op in prachtige omgevingen van een fantasie-feodaal Japan, boordevol bouwwerken die het dagelijks dorpsleven, geloof en oorlogsvoering vertegenwoordigen, maar nu door de natuur zijn verzwolgen. 


Maak je klaar om te jagen, en jaag om je klaar te maken. Hoe meer je jaagt, hoe meer voortgang je maakt. 


Wild Hearts wordt op 17 februari uitgebracht voor de PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!Atomic Heart

In de utopische wereld van Atomic Heart leven mensen in harmonie met hun trouwe, enthousiaste robots. Althans, nog heel eventjes..


De technologische vooruitgang heeft in combinatie met geheime experimenten gezorgd voor een opmars van gemuteerde wezens, angstwekkende machines en ultrasterke robots – die nu in opstand komen tegen hun makers! Alleen jij hebt de mogelijkheid deze opmars te stoppen en te ontdekken welke leugens er achter de zogenaamde utopische wereld verscholen gaan.


Als speler vecht je voor je leven in explosieve, chaotische confrontaties en pas je jouw vechtstijl aan op de vijanden die je tegenkomt. Je zal de omgeving moeten benutten, je vaardigheden en hulpmiddelen moeten combineren en je uitrusting moeten upgraden om elke uitdaging te kunnen doorstaan!


Atomic Heart wordt op 21 februari uitgebracht voor de PS4, PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!Like A Dragon: Ishin !

Trek de kimono aan, slijp de katana en neem de rol aan van samoerai! In Like A Dragon: Ishin ! begeef je jezelf in het jaar 1860 in de plaats Kyoto, wat geteisterd wordt door grootschalige ongelijkheid. In de zoektocht naar gerechtigheid kan er maar één iemand opstaan: jij!


Je stapt in de schoenen van Sakamoto Ryoma, die naar Kyoto afreist om de moordenaar van zijn vader te vinden, zijn onschuld te bewijzen en jouw eigen eer te herstellen. Je ontketent een ware revolutie, waarbij je een einde maakt aan het tijdperk van de samoerai en de toekomst van Japan drastisch wijzigt. In de game kan je gebruik maken van vier verschillende vechtstijlen - waaronder uiteraard jouw zwaard, maar bijvoorbeeld ook een revolver - waarmee je een revolutie start in een verhit historisch avontuur, van de makers van Yakuza: Like A Dragon.


Like A Dragon: Ishin ! wordt op 21 februari uitgebracht voor de PS4, PS5 en Xbox One, Xbox Series X en PC. Je vindt de game hier!Digimon World: Next Order

In Digimon World: Next Order ga je op een avontuur waarbij de machinedramons totaal op hol zijn geslagen. Als een digidestined is het aan jou om de orde in de wereld van Digimon te herstellen. 


Als speler kan je tussen een mannelijke of vrouwelijke hoofdpersoon kiezen en ga je op een reis waarbij je meer dan 200 Digimon kan verzamelen. Je verkent de wereld bovendien niet met één, maar voor het eerst met twee Digimon-kompanen.


Door jouw Digimon te verzorgen, creër je een band: je voert ze, traint ze, brengt ze discipline bij en ontwikkelt ze verder. Hoe beter de band is met jouw Digimon, hoe groter de kans op de overwinning.
Je bouwt jouw eigen Digi-metropool en verbetert gebouwen, kweekt gewassen en zorgt ervoor dat Floatia uitgroeit tot een bloeiende stad!


Digimon World: Next Order wordt op 22 februari uitgebracht voor de Nintendo Switch. Je vindt de game hier!Townsmen VR

Bouw jouw eigen middeleeuwse dorp binnen een volledig, interactief gesimuleerde wereld en ervaar de spannende mogelijkheden van virtual reality! Townsmen VR combineert elementen van een God-game simulatie en een klassiek bouwspel, met de interactieve mogelijkheden van VR-besturing. Vanuit vogelperspectief of van dichtbij ingezoomd, als speler beleef je de actie altijd vanuit het juiste perspectief!


In dit klassieke stadsbouwspel begin je met een kleine nederzetting en breid je jouw macht uit over een wereld van 13 verschillende eilanden en archipels en kan je meer dan 20 unieke gebouwen vervaardigen en upgraden. 


Als de bevolking van je rijk groeit, groeit ook de vraag naar voedsel en goederen. Productieketens helpen je aan deze behoefte te voldoen. Boerderijdieren zoals koeien, schapen en kippen voorzien je van belangrijke grondstoffen om voedsel te produceren. Je jagers vinden konijnen en herten om te besluipen. Maar pas op, het kan zomaar gebeuren dat je wilde dieren - zoals wolven of beren - tegen het lijft loopt.  


Na verloop van tijd moet je ook soldaten inhuren om je rijk te verdedigen tegen indringers en vijandelijke troepen! Maar, het vijandelijke koninkrijk is niet het enige probleem waar je soldaten mee te maken krijgen. Sommige eilanden worden geteisterd door sinistere piraten die uit zijn op je kostbare grondstoffen. Aan jou om alles in goede banen te leiden!


Townsmen VR wordt op 22 februari uitgebracht voor de PS5 en PlayStation VR 2. Je vindt de game hier!Company of Heroes 3

De legendarische franchise keert terug! In Company of Heroes 3 ervaar je als speler een gevoel van actie, tactiek en strategie, waarbij je jezelf begeeft in de omgeving van de Middellandse Zee: een adembenemend oorlogstheater vol onvertelde verhalen. 


Als speler vecht je tegen woeste vijandelijke troepen over Italiaanse bergpassen, ervaar je sensationele uitzichten over de kust en ontdek je de uitgestrekte woestijnen van Noord-Afrika. Company of Heroes 3 is groter dan ooit en brengt een combinatie van bloedstollende gevechten met diepere strategische keuzes.


Je neemt de leiding in het heetst van de strijd en voert het bevel als generaal. Je overweldigt jouw tegenstanders met vier unieke facties en geheel nieuwe, internationale Battlegroups. Elke beslissing doet er toe. Voer het bevel over grond, lucht en ter zee om de vijandelijke opmars te stoppen en ontdek de onvertelde verhalen van een prachtig Mediterraan gebied, aangedreven door Relic’s eigen Essence Engine. Beleef een filmische kijk op het slagveld zoals je eerder nog niet hebt gezien! Elk gevecht is een verhaal, maar wat is dat van jou? 


Company of Heroes 3 wordt op 23 februari uitgebracht voor de PC en later voor de PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!Octopath Traveler II

Octopath Traveler II is het gloednieuwe deel uit de Octopath Traveler-serie, waarvan het eerste deel uit 2018 meer dan 3 miljoen keer werd verkocht. In dit tweede deel wordt de beleving naar een hoger niveau getild door de kenmerkende HD-2D graphics van de serie, een fusie van retropixel-art en 3D-graphics!

Als speler begeef je jezelf in Solistia, een land dat bestaat uit een oostelijk en westelijk continent wat van elkaar wordt gescheiden door zee. In een bruisend tijdperk, waarin grote schepen drukke vaarroutes begaan en de kracht van stoom nieuwe technologieën voortbrengen, ga je met acht reizigers op een ontdekkingstocht. Of het nu gaat om industrie, oorlog, pest of armoede, iedere reiziger heeft zijn eigen redenen.

Verken het land en maak gebruik van de talenten van elke reiziger om je te helpen tijdens jouw reis. Het avontuur is van jou!


Octopath Traveler II wordt op 24 februari uitgebracht voor de PS4, PS5 en Nintendo Switch. Je vindt de game hier!Truck Driver - Premium Edition

Als je altijd al hebt gedroomd om vrachtwagens te besturen in een simulator game, dan is die tijd nu aangebroken! In deze game erf je als speler een vrachtwagen van je vader en is het doel om naam te maken in de logistieke wereld. Bouw aan connecties en verdien het respect van de lokale samenleving door verschillende opdrachten uit te voeren. Verken diverse landschappen en locaties en laat jouw truck eruit springen door hem aan te passen naar jouw wensen. Er is geen enkel ander spel wat de ervaring biedt om te kunnen rijden als echte chauffeur!


De verwachte release van Truck Driver - Premium Edition is op 24 februari, maar kijk niet gek op als deze datum alsnog vooruit wordt geschoven. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie. De game wordt uitgebracht voor de PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!

Truck Driver - Premium Edition


Kirby's Return to Dreamland

Er komt een luxe versie van Kirby's Adventure Wii! In Kirby’s Return to DreamLand Deluxe speel je de nieuwste versie van Kirby’s Adventure Wii (maar dan voor de Nintendo Switch) waarbij je samen met Kirby en zijn vrienden op reis gaat en Magolor helpt met de reparatie van zijn neergestorte ruimteschip. Kruip in de huid van populaire personages als Kirby, Meta Knight, koning Dedede en bandana-Waddle Dee, of laat iedereen als Kirby spelen en hun favoriete kopieerkrachten gebruiken!

Naast Zwaard, Zweep en andere bekende kopieerkrachten maakt ook de nieuwe Mecha-kopieerkracht zijn opwachting. Als speler kan je veranderen in een robot en vliegen door de lucht, vijanden aanvallen van een afstand met je kanon of ze van dichtbij een pak rammel geven! Je kunt ook proberen om gloeiende vijanden op te zuigen om superkrachten te kunnen gebruiken. 


Je kan Joy-Con-controllers delen om lokaal op één spelsysteem te spelen (met maximaal vier spelers). 
Heb je even pauze nodig van het grote avontuur? Er is een hele reeks minigames beschikbaar die je met maximaal vier spelers kan spelen.


Kirby's Return to Dreamland wordt uitgebracht op 24 februari voor de Nintendo Switch. Je vindt de game hier!


Scars Above

In Scars Above ben jij de laatste hoop van de mensheid! Wanneer een gigantisch en mysterieus buitenaards stelsel verschijnt in een baan rondom de aarde, is de mensheid diep geschokt. Het stelsel krijgt de naam ‘Metahedron’. Om het mysterie te ontrafelen, wordt er al snel een onderzoeksteam bestaande uit wetenschappers en ingenieurs op pad gestuurd. Vanaf dat moment gaat niets zoals gepland..


Als speler neem je de rol aan van Dr. Kate Ward, een wetenschapper van het zogeheten Sentient Contact Assessment and Response team. Wanneer je versuft wakker wordt, kom je erachter dat de bemanning spoorloos is verdwenen en dat je op jezelf bent aangewezen. Vastbesloten om te overleven, ga je op zoek naar de rest van de bemanning.


Tijdens jouw overlevingstocht stuit je op allerlei mysteries en neem je het op tegen verschillende vijanden. Je g
ebruik de deskundigheid van Kate om informatie uit je omgeving te halen, scant artefacten, materialen en wezens en komt meer te weten over de kenmerken, eigenschappen en zwakke punten.


Ontdek een buitenaardse wereld vol bedreigingen, fabuleuze landschappen en ruïnes die hinten naar een oude – maar ver ontwikkelde – beschaving, die op de één of andere manier in de vergetelheid is geraakt.
Scars Above is hét nieuwe sci-fi avontuur dat volledig is geïnspireerd op sci-fi klassiekers en moeilijkheden combineert met een meeslepend en ingewikkeld verhaal. 


Scars Above wordt uitgebracht op 28 februari voor de PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »