Sluiten
Liam - Vrijdag 15 Maart 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 9 t/m 15 maart!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 9  tot en met 15 maart.

9 maart - Switch-versie van Dave the Diver komt 31 mei uit 

Arc System Works brengt de fysieke versie uit van de game Dave the Diver. De officiële naam van de game is Dave the Diver Anniversary Edition, en kost rond de 40 euro. Deze editie omvat naast het hoofdspel ook personages die zijn vermomd als Guilty Gear: Strive-personages, evenals een bootskin geïnspireerd op die serie en een ritmespel. Bovendien wordt de game geleverd met een digitaal artbook.

Dave the Diver werd al uitgebracht voor pc en een digitale Switch-versie. De digitale PlayStation-versie staat gepland voor april. In de game speel je met Dave, je jaagt op vissen in de zee met harpoen. 's Avonds werk je in een sushirestaurant waar hij zijn dagelijkse vangst aan klanten serveert.

9 maart - Mechs toegevoegd aan Helldivers 2

Het was al een tijdje bekend dat het op komst was, maar nu hebben we een nieuwe ontwikkeling: mechs zijn toegevoegd aan het spel. Spelers kunnen nu in gigantische machines stappen en hun krachtige wapens en vaardigheden gebruiken om de strijd aan te gaan. Dit voegt een nieuw niveau van strategie en opwinding toe aan de game. Met de toevoeging van mechs kunnen spelers op een nog intensere manier samenwerken en tegen vijanden vechten. Als je nieuwsgierig bent naar hoe deze mechs het spel veranderen, kun je ze nu uitproberen. Let op: de tijd vliegt voorbij wanneer je in een mech zit, dus houd de klok in de gaten en geniet van elke spannende minuut van deze nieuwe toevoeging aan "Helldivers 2"

10 maart - Deviation Games sluit deuren

De onzekerheid in de game-industrie neemt toeWerknemers hebben via LinkedIn gemeld dat Deviation Games, een ontwikkelaar die exclusief aan een PlayStation-game werkte, is opgeheven. Hoewel de exacte reden voor de sluiting niet duidelijk is, vond vorig jaar al een aanzienlijke ontslagronde binnen het bedrijf plaats. Het bedrijf werd opgericht in 2020 door Anthony en Jason Blundell, bekend van hun werk aan de Call of Duty-reeks. Deviation Games werkte aan een exclusieve AAA-game voor PlayStation.

11 maart - EA ziet potentie in het gebruik van AI tijdens game-ontwikkeling

CEO Andrew Wilson heeft bekend gemaakt dat EA een toekomst ziet in AI. Dit liet hij weten op de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference afgelopen week.
Hij voorspelt dat in de komende jaren diepgaandere en meeslepende game-ervaringen, samen met verbeterde efficiëntie, een groter publiek zullen aanspreken en een groei van meerdere miljarden dollars zullen genereren. EA is van plan AI volledig te omarmen als onderdeel van deze ontwikkeling.

Er wordt verwacht dat het gebruik van AI de ontwikkeling van de games met 30% efficiënter zal maken en de doelgroep met minstens 50% zal vergroten. Als voorbeeld werd genoemd dat het vroeger zes maanden duurde om een in-game sportstadion te creëren, maar het afgelopen jaar slechts zes weken kostte, en in de komende jaren misschien zelfs maar zes dagen zal duren.

11 maart - De pc-editie van Final Fantasy 16 in de laatste fase van ontwikkeling

Naoki Yoshida, de producent, heeft aan Game Informer bevestigd dat de pc-versie van Final Fantasy 16 zich in de laatste fase van optimalisatie bevindt. Helaas kon hij geen exacte releasedatum voor de pc-versie geven, omdat deze fase cruciaal is en invloed kan hebben op de systeemvereisten van de game. Daarnaast wordt er verwacht dat er binnenkort een demo van de pc-versie beschikbaar zal zijn, hoewel Yoshida geen specifieke datum kon geven. Hij benadrukte echter dat de wachttijd niet lang zal zijn; geen jaar, geen twee jaar. Het zal waarschijnlijk korter zijn dan dat, dus blijf op de hoogte voor meer informatie. Final Fantasy 16 werd vorig jaar uitgebracht voor de PlayStation 5, met later in het jaar de aankondiging van een pc-versie. Ondertussen werkt Square Enix aan de tweede uitbreiding voor de game, genaamd The Rising Tide.

11 maart - Forza Motorsport Update

De langverwachte update van Forza Motorsport is uitgekomen. In de update zijn de het progressiesystemen aangepakt, zoals eerder beloofd. Sinds de lancering van het spel hebben spelers kritiek geuit op het progressiesysteem voor auto's. Met deze update is het nu mogelijk om auto-onderdelen vanaf niveau 1 van de auto in elke gewenste volgorde te ontgrendelen. Bovendien is het nu eenvoudiger om Car Points te verdienen, die worden gebruikt om auto's te upgraden. Spelers kunnen deze punten nu inruilen voor Credits, waarbij 500 Car Points precies 4500 Credits opleveren. De Update brengt ook verschillende andere verbeteringen met zich mee, waaronder extra belichtingsopties in de Livery Editor en een aangepaste pit lane-uitgang op het Daytona-parcours.

Bekijk hier de update overview

12 maart - Capcom brengt trailer uit voor DLC-personage Akuma in Street Fighter 6

Capcom heeft een trailer uitgebracht waarin Akuma, het toekomstige DLC-personage te zien is. Akuma is het 22 DLC-personage in Street Fighter 6. Vorige maand werd het vorige DLC-personage Ed, nog toegevoegd aan de game.

Akuma maakte zijn debuut in Super Street Fighter 2 Turbo als geheime eindbaas en is de jongere broer van de leraar van Ryu en Ken. Hoewel hij vroeger rood haar had, zal hij in Street Fighter 6 witte haren hebben. Akuma zal ergens in de lente beschikbaar komen voor spelers die een Year 1 Character Pass of de Deluxe of Ultimate Edition van de game hebben aangeschaft.

Bekijk hier de trailer!

12 maart - TopSpin 2K25 wordt gelanceerd op 26 april

Uitgever 2K heeft aangekondigd dat de langverwachte tennisgame TopSpin 2K25 op 26 april wordt uitgebracht. Dat is eerder dan gedacht door gamers. De onthulling kwam samen met een nieuwe trailer, die een voorproefje geeft van de gameplay van de game.  Na het laatste spel, dat bijna 13 jaar geleden uitkwam, is de game weer terug van weggeweest. De comeback wordt geleid door ontwikkelaar Hangar 13, vooral bekend van de Mafia-games. Voorheen werden de Top Spin-games ontwikkeld door 2K Czech, maar die studio werd in 2017 samengevoegd met Hangar 13. TopSpin 2K25 biedt meer dan 24 speelbare professionele spelers, een trainingscentrum met stemmen van de legendarische tennisser John McEnroe, en diverse speltypen voor zowel individuele als multiplayer-ervaringen. Bovendien zijn alle vier de officiële Grand Slam-toernooien opgenomen in de game, waardoor spelers kunnen genieten van de volledige grandeur van deze prestigieuze evenementen.

De release van het spel staat gepland voor 26 april en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 5 en 4, Xbox  One & Series X. Bekijk TopSpin hier!

De nieuwe trailer is hieronder te bekijken!

12 maart - Frontier maakt officieel bekend dat F1 Manager 24 wordt uitgebracht

Frontier Developments komt met F1 Manager 24, het langverwachte derde deel in, staat klaar om de racewereld te veroveren. In deze nieuwste toevoeging aan de reeks kunnen spelers hun eigen team creëren en naar de top van de Formule 1 wereld sturen dankzij de gloednieuwe Create a Team-modus. Hierin hebben spelers volledige controle over het samenstellen van hun droomteam, van de keuze van coureurs tot het selecteren van het personeel dat achter de schermen werkt.

In de game zit een verbeterde 'mentaliteitssysteem' dat aan zowel coureurs als teamleden wordt toegevoegd. Hierdoor krijgen ze elk hun eigen unieke karaktertrekken en gedragingen, wat een nieuwe laag van diepte en strategie toevoegt aan het spel. Bovendien zorgt de geavanceerde AI voor nog intensere en spannendere races dan ooit tevoren.

F1 Manager 24 zal deze zomer beschikbaar zijn op verschillende platforms, waaronder PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, en pc. Op 27 maart zal Frontier meer details onthullen over het nieuwe race spel.

Bekijk hier de Announce Trailer!

13 maart - Sony en ontwikkelaar Team Ninja brengen nieuwe verhaaltrailer uit van Rise of the Ronin

De trailer werpt een blik op het verhaal van het spel, dat zich afspeelt in het negentiende-eeuwse Japan. Na een periode van isolatie opent het land eindelijk zijn grenzen voor buitenlanders en handel, waardoor een tijd van verandering en conflict aanbreekt. Vooral de verschillende facties waarbij spelers zich kunnen aansluiten, staan centraal. Zo wordt commodore Matthew Perry geïntroduceerd, een historisch figuur die een cruciale rol speelde in de opening van Japan voor de wereld. Ook de Brit Ernest Satow wordt belicht, wiens invloed op de betrekkingen tussen Japan en het Westen niet te onderschatten is.

Rise of the Ronin wordt uitgebracht exclusief voor PlayStation 5 wordt gelanceerd op 22 maart. Bekijk de game hier!

De verhaaltrailer is hieronder te bekijken!

13 maart - Remake System Shock aangekondigd 

Ontwikkelaar Nightdive Studios heeft aangekondigd dat de remake van System Shock, die vorig jaar al op pc verscheen, vanaf 21 mei ook beschikbaar zal zijn op PlayStation- en Xbox-consoles. De remake werd eerder uitgebracht op platforms zoals Steam, Epic Games Store en GOG in mei vorig jaar. Oorspronkelijk aangekondigd als een remaster in 2015, besloot Nightdive Studios later om er een volledige remake van te maken. Pre-order de game hier!

Bekijk de trailer hieronder!

14 maart - Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe gratis en betaalde content

Ubisoft heeft aangekondigd dat Prince of Persia: The Lost Crown nieuwe content zal krijgen. Het bedrijf heeft een roadmap uitgebracht waarin toekomstige content voor de game wordt onthuld. Deze maand zal het gratis Warrior's Path worden gelanceerd, met onder andere een speedrun- en permadeath-modus, evenals nieuwe outfits voor het hoofdpersonage. In de lente volgt een gratis boss rush-modus, samen met een nieuwe outfit. Ook komt deze zomer The Divine Trials, een gratis update met nieuwe gevechten, platform- en puzzeluitdagingen. Je vindt de game hier!

Bekijk hieronder de roadmap!

14 maart - Google heeft een AI ontwikkeld die in staat is om games te spelen op een menselijke manier

Maak je klaar voor een totaal nieuwe ervaring als het gaat om computergestuurde gameplay. Onlangs heeft het DeepMind-project van Google een geavanceerd AI-model onthuld, genaamd de 'Scalable Instructable Multiworld Agent', oftewel SIMA. Dit AI-model is in staat om basisgames te spelen op een menselijke manier. Volgens een recente blogpost kan SIMA "een verscheidenheid aan taken" uitvoeren in verschillende videogame-omgevingen. Tot nu toe heeft het DeepMind-team met succes de AI getraind op spellen als No Man’s Sky, Teardown, Valheim, Satisfactory en Goat Simulator 3. Er is een potentieel voor SIMA om effectief te communiceren met ‘elke virtuele omgeving’, luidt de blogpost van Google . Er zijn ruim 600 basisvaardigheden en commando's getest op SIMA, en tot nu toe kan de AI acties uitvoeren die niet meer dan tien seconden in beslag nemen. Dit zijn de volgende dingen:

Shooting asteroids in No Man’s Sky
Finding water in Valheim
Driving a car in Goat Simulator 3
Farming iron ore in Satisfactory

SIMA wordt op een iteratieve schaal verbeterd en wordt met elke grote update beter. Er wordt verwacht dat DeepMind SIMA op een dag zal kunnen instrueren om "bronnen te vinden en een kamp te bouwen", en dat zal ook gebeuren.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »