Sluiten
Jesse - Vrijdag 12 Januari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 9 t/m 12 januari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 9 tot en met 12 januari!

9 januari - Warner Bros. heeft plannen voor meer Harry Potter-games

Warner Bros. heeft plannen voor meer Harry Potter-games, zo meldt David Haddad, de directeur van Warner Bros. aan Variety. Na het succes van Hogwarts Legacy is er al het aangekondigde Harry Potter: Quidditch Champions, waar momenteel bèta-tests voor plaatsvinden. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan "verscheidene andere projecten" die nog niet zijn aangekondigd en die beloven om fans nog dieper in deze betoverende wereld, met zijn verhalen en personages, te laten duiken.

Hogwarts Legacy heeft inmiddels al 22 miljoen exemplaren verkocht. Het spel werd in februari uitgebracht op PlayStation 5, Xbox Series en pc, en later in mei ook op PlayStation 4 en Xbox One. De Switch-versie verscheen afgelopen november.

9 januari - Vervolg op Five Nights at Freddy's-film bevestigd

Er is bevestigd dat er een vervolg komt op de verfilming van Five Nights at Freddy's die vorig jaar werd uitgebracht.

Josh Hutcherson, de hoofdrolspeler in de eerste film, heeft dit bevestigd in een interview met Variety. "Op dit moment werken ze aan het verhaal, en ze streven ernaar om er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan," aldus Hutcherson.

Hij, die de rol van Mike Schmidt vertolkte, uitte zijn enthousiasme om deel uit te maken van het project: "De fans zijn ongelooflijk toegewijd. Het was geweldig en buitengewoon om daar deel van uit te maken."

Ondanks kritiek van critici behaalde de eerste Five Nights at Freddy's-film een bioscoopopbrengst van 294,9 miljoen dollar. De angstaanjagende Five Nights at Freddy's-games hebben in korte tijd een grote en trouwe fanbase verworven. Scott Cawthon is vrijwel de enige ontwikkelaar van deze horrorgames, waarvan het eerste deel in augustus 2014 werd uitgebracht, gevolgd door meerdere vervolgen.

9 januari - 's Werelds eerste HD Haptics Gaming Kussens

Razer heeft Project Eshter onthuld, een kussen ontworpen voor gamingstoelen met 16 diverse actuatoren die haptische feedback bieden. Hierdoor ervaar je een nog realistischer gevoel tijdens het gamen. Wanneer het precies uitkomt of hoeveel het kussen gaat kosten is nog niet bekend.

9 januari - MSI onthuld officieel de Claw-handheld

MSI heeft officieel de MSI Claw, zijn gamehandheld, aangekondigd tijdens de Consumer Electronics Show deze week. De handheld, vorige week al geteased door MSI, is uitgerust met de Intel Meteor Lake-processor, wat het onderscheidt van de meeste andere gamehandhelds die gebruikmaken van AMD-processors. Met 16GB aan LPDDR5 RAM en een opslagcapaciteit variërend van minimaal 512GB tot maximaal 1TB, inclusief een MicroSD-slot voor uitbreiding.

De Claw weegt 675 gram, iets zwaarder dan de oorspronkelijke Steam Deck, en heeft afmetingen van 294 millimeter lengte, 117 millimeter hoogte, en een dikte van 21,2 millimeter. Het apparaat is voorzien van een 7-inch FHD IPS-scherm met een weergave van 1080p en een refresh rate van 120Hz. Met een krachtige 53W/u batterij kan de handheld tot twee uur op maximale capaciteit draaien.

De Claw draait op Windows 11 en integreert MSI's eigen MSI Center M. Naast pc-games kunnen ook Android-games via de App Player worden gespeeld. Meer informatie is beschikbaar op de officiële website.

De releasedatum voor de MSI Claw is gepland voor de eerste helft van dit jaar. De exacte prijs is nog niet bekend.

10 januari - Indiana Jones-spel van MachineGames komt mogelijk dit jaar nog uit

De Indiana Jones-game, in ontwikkeling bij MachineGames, zou mogelijk dit jaar worden uitgebracht, aldus Insider Gaming, die dit heeft vernomen van bronnen dichtbij de ontwikkeling van het spel. Verdere details zijn niet verstrekt.

Microsoft kondigde gisteren een nieuwe Developer Direct aan, gepland voor 18 januari om 21:00 uur Nederlandse tijd, waar voor het eerst beelden van de Indiana Jones-game zullen worden getoond.

Hoewel de Indiana Jones-game al in 2021 is aangekondigd, is er tot nu toe nog geen beeldmateriaal aan het publiek getoond. Tijdens de presentatie kunnen kijkers meer dan tien minuten aan beelden en informatie verwachten, waaronder details over het verhaal en de setting van het spel. De game zal in ieder geval beschikbaar zijn voor Xbox Series X en S, evenals pc.

10 januari - Nieuwe Halo-game lijkt al sinds april 2022 in ontwikkeling

Sinds april 2022 werkt 343 Industries naar verluidt aan een nieuwe Halo-game. Een screenshot van het LinkedIn-profiel van art director Justin Dinges werd gedeeld op X, waaruit blijkt dat hij tussen april 2022 en maart 2023 als art director heeft gewerkt aan "de volgende, nog niet aangekondigde Halo-release."

Bovendien onthult het LinkedIn-profiel van senior character system designer Ian Slutz dat hij bezig is met Unreal Engine 5. Dit bevestigt eerdere geruchten van vorig jaar, waarbij werd gemeld dat 343 Industries werkt aan de nieuwe Halo en dat deze gebruik zal maken van Unreal Engine in plaats van de gebruikelijke Blam!-engine, ook bekend als de Halo-engine.

Ondanks deze ontwikkelingen is er nog geen officiële aankondiging gedaan voor een nieuwe Halo-game. Halo Infinite kwam uit in 2021, hoewel het oorspronkelijk gelijktijdig met de Xbox Series-consoles zou worden uitgebracht. Na negatieve reacties op vroege gameplaybeelden besloot 343 Industries het ontwikkeltraject te verlengen. Hoewel sommige fans kritiek hadden op de ondersteuning van de shooter sinds de release, heeft de ontwikkelaar sindsdien aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd en extra content toegevoegd.

11 januari - Alan Wake komt naar Dead by Daylight

Vanaf 30 januari krijgen Dead by Daylight-spelers de mogelijkheid om in de virtuele schoenen van Alan Wake te staan, het iconische personage uit de gelijknamige game-serie.

In het spel behoudt Wake het uiterlijk dat geïntroduceerd werd in het tweede deel, uitgebracht vorig jaar. Acteur Ilkka Villi, verantwoordelijk voor de live-action-segmenten van het personage, en Matthew Porretta, de stem van Alan Wake, hebben beide hun gelijkenis en stem aan het spel verleend.

Alan Wake brengt drie unieke Perks met zich mee. De eerste, Champion of Light, stelt spelers in staat om sneller te bewegen en voorziet hen van een zaklamp waarmee ze tijdelijk moordenaars kunnen verblinden. Daarnaast kan de Perk Illumination geactiveerd worden, waardoor alle spelers de aura's van generators en kisten op de map kunnen waarnemen. Tot slot is er Deadline, dat in werking treedt wanneer een speler gewond is, wat resulteert in genezing van de speler of reparatie van generators.

11 januari - Nieuwe PlayStation 5-controller met betere batterijduur uitgelekt

Mogelijk werkt Sony aan een verbeterde versie van de DualSense-controller met een langere batterijduur.

Op de Canadese Best Buy-website is een controller met de naam 'PS5 v2 DualSense Wireless Controller' te zien. Deze controller zou dezelfde functies bieden als de huidige DualSense, maar met een opvallend verbeterde batterijduur van twaalf uur, in tegenstelling tot de huidige drie tot zes uur.

Bovendien wordt gespeculeerd dat de controller wordt geleverd met een oplaadstation, hoewel sommige fans twijfelen aan deze informatie. Er wordt ook gemeld dat de doos waarin de controller wordt geleverd mogelijk iets kleiner is, hoewel er waarschijnlijk geen verschil is in de grootte van de controller zelf. De prijs van deze nieuwe controller zou volgens Best Buy gelijk zijn aan die van de reguliere DualSense-controller.

Het is belangrijk op te merken dat Sony de nieuwe controller nog niet officieel heeft aangekondigd.

11 januari - Minecraft Legends ontvangt geen nieuwe content meer

Mojang heeft bekendgemaakt dat er geen verdere ontwikkeling van nieuwe content plaatsvindt voor Minecraft Legends.

De game, die in april van het afgelopen jaar werd gelanceerd en werd ontwikkeld door Mojang in samenwerking met Blackbird Interactive, heeft na de release verschillende aanpassingen ondergaan op basis van spelerfeedback om de spelervaring te verbeteren. In een blogpost verklaarde Mojang dat nu deze verbeteringen zijn doorgevoerd, ze een stap terug doen van de actieve ontwikkeling.

Hoewel er geen nieuwe content meer wordt gemaakt, staat er deze maand nog wel eerder aangekondigde content gepland voor de game, in de vorm van de nieuwe Lost Legend-uitdaging genaamd Snow vs Snouts. Bovendien kunnen spelers nu een gratis Bright-Eyed Hero-skin bemachtigen via de Minecraft Legends Marketplace.

Ondanks het stopzetten van nieuwe contentontwikkeling, blijft Mojang van plan om de game te ondersteunen. Spelers kunnen blijven genieten van de game, inclusief de pvp- en co-op-modi, en ontvangen technische ondersteuning indien nodig. Mojang benadrukte dat er geen functionaliteiten of features zullen worden verwijderd uit de game.

11 januari - Trailer Mario vs. Donkey Kong onthult nieuwe werelden

Nintendo heeft via een recente trailer de nieuwe functies en inhoud van Mario vs. Donkey Kong onthuld.

Hoewel de game in september werd aangekondigd als een heruitgave van de Game Boy Advance-klassieker, is er aanzienlijk aan de gameplay gesleuteld. De trailer onthult dat spelers kunnen uitkijken naar nieuwe werelden en levels. In totaal zullen er meer dan 130 levels beschikbaar zijn in de game.

De video toont ook nieuwe obstakels, waaronder ijspegels die van het plafond vallen. Bovendien introduceert de remake de 'Relaxed'-spelstand, waarbij spelers terugkeren naar het begin van het level na een leven te verliezen. Een andere toevoeging is lokale coöp.

Mario vs. Donkey Kong-games staan bekend als puzzelplatformers waarin spelers levels met Mario moeten voltooien en mini-Mario's moeten redden. Het nieuwste deel staat gepland voor release op 16 februari voor de Nintendo Switch.

12 januari - demo Prince of Persia: The Lost Crown beschikbaar

Er is momenteel een demo beschikbaar voor Prince of Persia: The Lost Crown op zowel pc als consoles.

Ubisoft heeft aangekondigd dat de demo "zorgvuldig geselecteerde secties" uit het spel bevat en geen verhalende spoilers onthult aan de spelers.

Prince of Persia: The Lost Crown markeert een geheel nieuwe toevoeging aan de Prince of Persia-reeks. Het betreft een 2.5D-platformspel met puzzels en belooft een eigentijdse benadering van de legendarische franchise. In het spel gaan spelers op zoek naar de ontvoerde prins Hassan, waarbij de nadruk ligt op exploratie. Ubisoft beschrijft het als een semi-open wereld. De game volgt de metroidvania-formule, waardoor spelers tijdreizen kunnen maken om diverse puzzels op te lossen, waarbij ze gebruik kunnen maken van 'Time Powers'.

Prince of Persia: The Lost Crown wordt uitgebracht op 18 januari 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Amazon Luna.

Pre-order hier Prince of Persia: The Lost Crown

De lanceringstrailer van de game is hieronder te bekijken.

12 januari - Tweede helft van eerste Call of Duty: Modern Warfare 3-seizoen bekend

Activision Blizzard heeft op de officiële website van Call of Duty: Modern Warfare 3 details aangekondigd over wat spelers kunnen verwachten van seizoen 1 'Reloaded'.

Het tweede deel van het eerste seizoen begint op 17 januari om 18:00 uur Nederlandse tijd. Na de eerdere toevoeging van de multiplayermaps Meat en Greece aan het begin van het seizoen, staat de 6v6-map Rio gepland om volgende week aan het spel te worden toegevoegd. Deze nieuwe map speelt zich af in een winkelcentrum in Rio de Janeiro.

Daarnaast worden er drie nieuwe modi geïntroduceerd in de multiplayer: Infected, Headquarters en een 6v6-versie van Gunfight genaamd Team Gunfight, die plaatsvindt op standaard multiplayermaps. Ranked Play wordt ook geïntroduceerd, waardoor spelers in 4v4-wedstrijden met dezelfde regels als de Call of Duty League kunnen spelen.

Nieuwe ontgrendelbare wapens, het HRM-9 submachinegeweer en de TAQ Evolvere lichte machinegeweer, worden toegevoegd. In Zombies verschijnt een nieuwe Warlord-baas genaamd Warlord Dokkaebi, en in Warzone begint onder andere een nieuw Gulag Night Vision-event waarin spelers het in het donker tegen elkaar opnemen. Tot slot zullen er meer operatorbundels gebaseerd op The Boys verschijnen, samen met een tijdelijk beschikbare modus genaamd Supe'd Up.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »