Sluiten
Liam - Vrijdag 10 Mei 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 4 t/m 10 mei!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 4 t/m 10 mei.

4 mei - VR-game Alien: Rogue Incursion aangekondigd

Ontworpen door Alien-fans, voor Alien-fans! In deze gloednieuwe aangekondigde singleplayer, actie-horror VR-game wordt je - voor het eerst in VR - volledig ondergedompeld in de verschrikkingen van het Alien-universum.

Hoewel de trailer qua gameplay vrijwel niets laat zien, klinkt het idee van Xenomorphs in VR natuurlijk als een angstaanjagende beleving die wel eens goed zou kunnen werken. Ontwikkelaar Survios streeft er - samen met 20th Century Fox - naar de hoge verwachtingen van fans waar te maken door zowel de claustrofobische horror van het origineel als de explosieve actie van het vervolg te evenaren. Mocht dat lukken, dan kan dit wel eens een game zijn die hoge ogen gaat gooien. En dus wachten we met smart op de eerste gameplaybeelden!

Rogue Incursion verschijnt dit jaar op PlayStation VR2, SteamVR en Quest 3. 

5 mei - Gratis Total War: Pharaoh-update krijg 4 nieuwe facties

Sega en Creative Assembly hebben onthuld dat Total War: Pharaoh een uitgebreide gratis update krijgt, met een aantal nieuwe toevoegingen!

In een recente blogpost is bekendgemaakt dat de game wordt aangevuld met vier nieuwe facties en uitgebreide gameplayverbeteringen. Binnenkort kan je genieten van een vernieuwde campagne die de ondergang van de Bronstijd nóg meeslepender maakt.

De update breidt de speelmap uit met nieuwe regio's, waaronder Mesopotamië en Aegea, waarbij Babylon, Mycenae, Assyria en Troy als nieuwe facties worden geïntroduceerd.

Daarnaast zijn er significante verbeteringen aangebracht in de strategische gameplay, inclusief het verfijnde Dynasty-systeem. Voor fans van gevechten worden meer dan tachtig nieuwe eenheden toegevoegd, waardoor de ervaring nog uitdagender wordt.

Voor wie de originele campagne verkiest, blijft deze ook beschikbaar. Creative Assembly belooft meer details over de update in de komende weken, met blogs en vraagsessies voor fans die meer willen weten.

Benieuwd naar Total War: Pharaoh? Je vindt de game hier! 

5 mei - Nintendo toont nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

Luigi's Mansion 2 HD, de Switch-versie van de 3DS-game die vorig jaar werd onthuld en binnenkort uitgebracht zal worden, heeft een nieuwe trailer. In de game neem je de leiding als de dappere, maar ook angstige Luigi en verken je verschillende angstaanjagende landhuizen en ervaar je bovennatuurlijke avonturen die je naar diverse locaties brengen. 

Luigi's Mansion 2 HD onderscheidt zich van de andere games in de serie door de verkenning van een reeks landhuizen in plaats van slechts één locatie. In dit avontuur voert Luigi missies uit voor Professor E. Gadd, waarbij hij onderweg verschillende spoken tegenkomt die hij kan opzuigen met zijn speciale stofzuiger. Tegelijkertijd moet hij stukjes van de Dark Moon verzamelen om vrede terug te brengen in Evershade Valley en King Boo te verslaan. De gameplay is dusdanig opgezet dat je verschillende omgevingen verkent en uitdagende missies voltooit terwijl je het verhaal van Luigi's Mansion 2 beleeft.

Benieuwd naar Luigi's Mansion 2 HD? Je vindt de game hier!

6 mei - Gerucht: nieuwe Tomb Raider krijgt open wereld

Volgens insider V Scooper kunnen we ons verheugen op een open spelwereld in de nieuwste Tomb Raider game van Crystal Dynamics. De game zou zich afspelen in India en voor het eerst in de geschiedenis van Tomb Raider games een volledig open wereld krijgen.

Als de geruchten waar zijn, kan je in de nieuwe game door uitgestrekte landschappen touren op een motor én kunnen vliegen met een parachute. V Scooper beweert daarnaast dat er binnenkort meer details naar buiten worden gebracht, maar ook dat de release mogelijk nog binnen een jaar zal plaatsvinden. 

De nieuwe Tomb Raider-game, die draait op Unreal Engine 5, wordt uitgegeven door Amazon Games.

6 mei - Actievolle trailer Shin Megami Tensei 5: Vengeance gedropt

Atlus heeft een nieuwe trailer gedropt van Shin Megami Tensei 5: Vengeance, de Switch-game die binnenkort wordt uitgebracht op consoles.

In de trailer, die 'An Ideal World' als koptitel heeft, zien we vlotte actiescènes elkaar in rap tempo opvolgen. In de game stap je in de schoenen van Nahobino en zijn vrienden en sta je voor de uitdaging om te beslissen wat er gered moet worden in een stervende wereld. Nahobino is een scholier die naar een andere dimensie wordt getrokken en terechtkomt in een post-apocalyptisch Tokio, waar engelen en duivels in oorlog zijn.

De nieuwe versie van de game bevat tal van extra's en verbeteringen, waaronder een tweede verhaallijn.

Shin Megami Tensei 5: Vengeance wordt uitgebracht op 14 juni en zal beschikbaar zijn voor Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X en Xbox One. Je vindt de game hier!

6 mei - 'Resident Evil 9 zal plaatsvinden op een eiland geïnspireerd op Singapore'

Dusk Golem komt met nieuwe beweringen over Resident Evil 9 en wat je kan verwachten van de locatie van het spel. Volgens de bekende leaker speelt de game zich af in een fictieve stad op een eiland in Zuidoost-Azië, specifiek gebaseerd op Singapore.

Naast de locatie heeft wist hij ook te melden dat het volgende hoofdspel in de serie is gericht op een release in januari 2025. Bovendien zou het spel een open wereld moeten krijgen én wordt er gewerkt met het grootste budget van alle games in de Resident Evil-serie ooit.

Meer details wil Dusk Golem niet geven, aangezien hij "Capcom gewoon hun werk zal laten doen en mensen wil laten verrassen".

7 mei - Nintendo bevestigt de aankondiging van Switch-opvolger

Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa heeft via X bevestigd dat we dit (fiscale) jaar nog een aankondiging mogen verwachten van de opvolger van de Nintendo Switch. Op X schrijft hij dat het meer dan negen jaar geleden is sinds de Nintendo Switch werd aangekondigd (in maart 2015 om precies te zijn) en dat er daarnaast een Nintendo Direct zal worden uitgezonden in juni. Overigens zal die Nintendo Direct geen informatie over de Switch 2 bevatten. Het mocht even duren, maar we hebben nu dus eindelijk de bevestiging dat de opvolger eraan zit te komen. Wij zijn zeer benieuwd! 

8 mei - 'Onthulling van Assassin's Creed: Codename Red gepland tijdens Ubisoft Forward'

Volgens de website van Insider Gaming zullen we tijdens de Ubisoft Forward, die in juni op de rol staat, meer gaan zien over de langverwachte Assassin's Creed: Codename Red. Naast een cinematische trailer gaat het gerucht dat er tijdens de presentatie ook een officiële naam en releasedatum naar buiten wordt gebracht. Iets later, tijdens de Summer Game Fest-week, zouden journalisten bovendien een hands-on ervaring kunnen krijgen. 

Assassin's Creed: Codename Red, dat zich afspeelt in het oude Japan, zal naar verluidt op een nog onbekende datum verschijnen als onderdeel van Assassin's Creed Infinity, een platform waarop toekomstige AC-ervaringen worden gelanceerd. Insider Gaming suggereerde eerder dat Codename Red mogelijk eind dit jaar uitkomt, maar dit is nog niet bevestigd.

9 mei - Frontier werkt aan 3e spel in Jurassic World-serie

Frontier Developments, de studio achter de populaire Jurassic World Evolution-serie, heeft aangekondigd dat ze een deal hebben gesloten met Universal om een ​​nieuw Jurassic World-spel te ontwikkelen. Hoewel niet bevestigd is dat het een derde deel van de Jurassic World Evolution-serie zal zijn, mag je aannemen dat de game wordt gebaseerd op eerdere spellen.

"We zijn verheugd te kunnen onthullen dat we werken aan een derde Jurassic World-spel om onze samenwerking met Universal Products & Experiences uit te breiden voor onze bestverkopende spelserie," zei Frontier CEO Jonny Watts in een verklaring.

"Onze Jurassic World Evolution-spelserie heeft geweldige creatieve en technische expertise laten zien in CMS-games. Ik kijk er erg naar uit om meer informatie te delen over de spannende plannen voor de franchise in de toekomst."

Sinds de lancering in 2018 is de Jurassic World-franchise de grootste inkomstenbron voor de studio geworden, aldus Frontier zelf. Het originele Jurassic World Evolution blijft het bestverkochte spel van de studio tot nu toe.

Het nieuwe Jurassic World-spel staat gepland voor release tussen 1 juni 2025 en 31 mei 2026. Frontier werkt ook aan twee andere spellen: een eigen IP - welke nog niet is aangekondigd - en een creatief management-simulatiespel, die gepland staan voor release in het boekjaar 2025 en boekjaar 2027. 

9 mei - Aankondiging Switch-spel Nintendo World Championships: NES Edition

In de categorie oud, maar goud! Nintendo heeft een nieuwe game aangekondigd en als je al een tijdje mee gaat in de wereld van videogames, kan dat voor nostalgische gevoelens zorgen. Het gaat hier namelijk om Nintendo World Championships: NES Edition. Voor de kenners: in 1990 vonden de originele Nintendo World Championships plaats in de VS, waar deelnemers het tegen elkaar opnamen met games als Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris. 

Deze editie zal overigens veel meer games bevatten, waaronder speedrungames als Super Mario Bros. 1, 2 en 3, Super Mario Bros. The Lost Levels, Balloon Fight, The Legend of Zelda, Zelda 2: The Adventures of Link, Donkey Kong, Excitebike, Metroid, Ice Climber, Kid Icarus en Kirby's Adventure.

Naast de speedrunmodus biedt het spel ook een partymodus, waardoor je niet alleen hoeft te focussen op het navigeren door een game. In de partymodus kunnen tot wel acht spelers lokale multiplayer-minigames spelen, waardoor er een leuke en sociale dimensie aan het spel wordt toegevoegd.

Nintendo World Championships: NES Edition komt op 18 juli uit. De digitale variant kost rond 30 euro in de eShop, terwijl de (exclusieve) fysieke Deluxe-versie 60 euro gaat kosten.

10 mei - 'God of War: Ragnarök volgende Sony-exclusive game die naar pc komt'

Volgens insider Billbil-Kun lijkt het erop dat de pc-versie van God of War Ragnarök binnenkort wordt aangekondigd.

Er zijn al een tijdje geruchten dat Sony deze maand een PlayStation Showcase zal houden. Als de pc-versie van Ragnarök daadwerkelijk wordt onthuld, is de kans groot dat dit daar zal gebeuren.

Sony heeft de laatste tijd steeds meer exclusieve PlayStation-games uitgebracht op pc. Eerder werden onder andere The Last of Us: Part 1, Days Gone en de Horizon-games ook beschikbaar gemaakt voor pc. Dit jaar kwam bijvoorbeeld Helldivers 2 gelijktijdig uit op PlayStation 5 en pc.

Sony heeft dit jaar al eerder benadrukt dat pc een steeds belangrijker platform wordt voor het bedrijf. Het streven is om sterke first-party-content beschikbaar te stellen op meerdere platforms, waaronder pc, om zo de operationele winst te verhogen.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »