Sluiten
Liam - Donderdag 2 Mei 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 27 april t/m 3 mei!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 27 april t/m 3 mei.

28 april - Collector's Edition van de Gothic-remake onthuld

THQ Nordic en Alkimia Interactive hebben de details onthuld van de Collector's Edition voor de langverwachte Gothic-remake. Deze speciale editie zal verkrijgbaar zijn voor €184,95 en wordt gepresenteerd in onderstaande trailer. Naast de game zelf bevat de collectie een fraai masker voor aan de muur, de officiële soundtrack, een stijlvolle leren armband en een exclusief leren notitieboek. Gothic Remake Collector's Edition komt uit op PlayStation 5, Xbox Series X en PC, hoewel een exacte releasedatum nog niet is bekendgemaakt.

Bekijk de Gothic Remake Collector's Edition hier!

Hieronder is de trailer te bekijken

28 april - Nieuwe trailer uitgebracht voor Super Monkey Ball: Banana Rumble

Sega heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Super Monkey Ball: Banana Rumble. De nadruk ligt in deze trailer op de verschillende partygames die te spelen zijn in de multiplayermodus van het spel.

De trailer geeft een voorproefje van spellen zoals Goal Rush, Race, Banana Hunt, Ba-Boom en Robot Smash. De multiplayermodus ondersteunt gelijktijdig spelen met zestien spelers online en vier spelers lokaal. Partygames zijn al sinds de eerste Super Monkey Ball-game op de GameCube een integraal onderdeel van de ervaring geweest. Super Monkey Ball: Banana Rumble wordt exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch op 25 juni. Het spel bevat meer dan tweehonderd nieuwe levels en biedt optionele bewegingsgevoelige besturing. Bovendien introduceert het een nieuwe dash-move waarmee spelers handige shortcuts kunnen nemen.

Bekijk de trailer hieronder!

29 april - Nieuwe details Nintendo Console Leaked door Mobapad

Mobapad, een producent van accessoires voor de Nintendo Switch, heeft meer details vrijgegeven over een nog niet aangekondigde nieuwe Nintendo-console. Op de website van het bedrijf is een beschrijving te vinden van de opvolger van de Nintendo Switch, die momenteel nog geen officiële naam heeft gekregen. Volgens Mobapad zal het scherm van deze hybride console ongeveer 8 inch groot zijn en een resolutie van 1080p hebben. Hoewel niet alle games mogelijk in 1080p zullen draaien, suggereert het gebruik van Nvidia's Deep Learning Super Sampling (DLSS) dat games indien nodig worden opgeschaald.

Daarnaast beweert Mobapad dat de console achterwaarts compatibel zal zijn met bestaande Switch-games, hoewel de cartridges van de nieuwe console niet in de huidige Switch passen. Mogelijk hebben deze cartridges een iets ander ontwerp, vergelijkbaar met die van de Nintendo DS- en 3DS-consoles.

Verder zouden Pro Controllers en Joy-Cons van de huidige Switch ook bruikbaar zijn met de nieuwe console. Er wordt melding gemaakt van eerdere geruchten over nieuwe Joy-Cons die magnetisch aan de console worden bevestigd. Deze nieuwe Joy-Cons zouden extra knoppen hebben, waaronder een extra knop aan de achterkant en onder de Home-knop. Bovendien zouden de SL- en SR-knoppen van metaalachtig materiaal zijn.

Ten slotte meldt Mobapad dat de dock om de nieuwe console aan te sluiten op een televisie nog steeds een USB-C-aansluiting heeft, maar nu ook 4K-output ondersteunt. De kickstand van de nieuwe console zou gemakkelijker aan te passen zijn.

29 april - 22 mei Akuma beschikbaar in Street Fighter 6

Vanaf 22 mei zal Akuma als DLC personage beschikbaar zijn voor Street Fighter 6. Hoewel het al bekend was dat het personage naar de game zou komen, is nu ook de releasedatum onthuld. Spelers die de Deluxe- of Ultimate-editie van de game bezitten, of degenen die de Ultimate Pass hebben aangeschaft, kunnen vanaf 22 mei direct met Akuma spelen. Daarnaast ontvangen Ultimate Pass-eigenaren ook de nieuwe arena, Enma's Hollow.

Bekijk hieronder de gameplay trailer van Akuma!


30 april - Release Starfield uitbreiding bevestigd door Todd Howard

Bethesda's Todd Howard heeft bevestigd dat de uitbreiding Shattered Space voor Starfield gepland staat in het komende najaar, tijdens een interview met Kinda Funny. Howard verklaarde Hollard dat. Hoewel Howard nog geen details heeft onthuld over Shattered Space, heeft Bethesda vorig jaar al bevestigd dat de uitbreiding nieuwe verhaalcontent, locaties, uitrusting en meer zal bevatten. Dit wordt de eerste grote uitbreiding voor de game, die vorig jaar september werd uitgebracht op Xbox Series X en PC.

30 april - KeokeN Interactive ontslaat volledig team

KeokeN Interactive, een Nederlandse gamestudio, heeft besloten om het volledige team te ontslaan. Dit droevige nieuws werd bekendgemaakt via een bericht op X. De studio verklaarde: "Met een gebroken hart hebben we ons team bij KeokeN moeten laten gaan, omdat er niets substantieels is voortgekomen uit ons bezoek aan GDC. We hebben helaas al onze opties voor financiering, projectmatig werk en co-productie uitgeput." Vorige maand had KeokeN een ongebruikelijke stap genomen door vijf mogelijke projecten te onthullen waar de studio graag aan zou willen werken. Dit werd gedaan in een poging meer interesse te wekken bij potentiële uitgevers. Deze aanpak lijkt niet voldoende interesse te hebben gegenereerd om vooruit te kunnen. KeokeN maakt via X nu bekend dat ze aandacht vragen voor al het ontslagen personeel, in de hoop hen te kunnen ondersteunen bij het vinden van nieuwe banen.

Bekijk het bericht op X hier!

1 mei - Mogelijke Releasedata Xbox-Games uitgelekt

Er zijn mogelijke lekken opgedoken over de releasedata van enkele langverwachte Xbox-games die dit jaar zullen verschijnen. Microsoft heeft aangekondigd dat op 9 juni een nieuwe Xbox Games Showcase zal worden uitgezonden, gevolgd door een 'Direct' over een nog mysterieuze game. Er gaan geruchten dat dit mogelijk de nieuwe Call of Duty: Black Ops-game is.

Een van de websites die beweert dat het om de nieuwe Call of Duty gaat, is The Verge. Daarnaast deelt de website de vermoedelijke releasemaanden van andere grote aankomende Xbox-games, hoewel het niet helemaal duidelijk is hoe deze informatie is verkregen.  Verder meldt The Verge dat tijdens de Xbox Games Showcase inderdaad een nieuwe Gears-game zal worden onthuld door The Coalition, wat overeenkomt met recente geruchten.

1 mei - Nieuwe Funko Fusion game komt 13 september uit

10:10 Games introduceert Funko Fusion, een spel waarin spelers kunnen kiezen uit een scala aan Funko-popfiguren terwijl ze het avontuur aangaan. Ontdek de ultieme mix van gamen en Funko Pop's in Funko Fusion. Dit actie-avonturenspel voor 4 spelers brengt iconische personages en werelden uit Jurassic World, Back to the Future, The Umbrella Academy, The Thing, Child's Play 2, Masters of the Universe en meer samen in geliefde Funko Pop-vorm. Met tientallen speelbare personages, elk met hun eigen unieke persoonlijkheden en vaardigheden, kun je samen met vrienden ongelooflijke werelden uit je favoriete films en tv-series verkennen. Funko Fusion komt uit op 13 september voor PS5, PS4, Xbox One & Series X en Nintendo Switch. 

Bekijk de game hier!

Bekijk de trailer van Funko Fusion hieronder!

2 mei - nieuwe Call of Duty waarschijnlijk later deze maand bekend gemaakt

Dataminers hebben mogelijk bewijs gevonden in Warzone dat de nieuwe Call of Duty: Black Ops-game later deze maand wordt onthuld. In de bestanden van Call of Duty: Warzone is een bestand genaamd 's3_cerberus_reveal' op meerdere locaties ontdekt. Cerberus is volgens aanhoudende geruchten de codenaam voor de nieuwe Black Ops-game. Daarnaast is ook een Frank Woods-operator gevonden voor Modern Warfare 3 en Warzone. Er circuleren al geruime tijd geruchten over de Call of Duty-game die dit najaar moet verschijnen. Zo zou het gaan om een nieuw deel in de Black Ops-subserie, dat zich afspeelt tijdens de Golfoorlog.

2 mei - Take-Two Interactive sluit Roll7 en Intercept Games

Als onderdeel van de huidige herstructurering sluit Take-Two Interactive naar verluidt de ontwikkelstudio's Roll7 en Intercept Games. Eerder kondigde de uitgever van GTA aan dat ongeveer vijf procent van het bedrijf, wat neerkomt op zeshonderd werknemers, zou worden ontslagen. Nu blijkt dat het gaat over zowel Intercept Games als Roll7. Hoewel er op dit moment nog geen officiële bevestiging is, meldt Bloomberg dat dit inderdaad het geval is. Take-Two Interactive heeft verklaard voorlopig geen details te verstrekken over de eerder aangekondigde ontslagen. Ze blijven echter "updates uitbrengen voor Kerbal Space Program 2".

3 mei - Star Wars nu beschikbaar in Lego Fortnite

Vandaag wordt er allerlei Star Wars-content aan de Fortnite-games toegevoegd, waaronder een Star Wars-wereld aan Lego Fortnite. In deze themawereld die los van het hoofdeiland te bezoeken is kunnen spelers een compleet dorp bezoeken en uitbreiden. Ook zijn er Imperial-kampen en andere bekende Star Wars-gebouwen om te bouwen. Daarbij komt er een nieuwe Lego Pass beschikbaar met zowel gratis als betaalde beloningen. Star Wars komt ook naar de andere Fortnite-ervaringen. Zo kan in de battle royale-modus Chewbacca gered worden en tegen Darth Vader gevochten worden, kan er met de Cantina Band gespeeld worden in Fortnite Festival en kan men in Rocket Racing een trail geïnspireerd door podracing en diverse decals vrijspelen.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »