Sluiten
Liam - Vrijdag 29 Maart 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 23 t/m 29 maart!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 23 t/m 29 maart.

23 maart - uitbreiding Final Fantasy 16 "The Rising Tide" op 18 april beschikbaar

De tweede uitbreiding voor Final Fantasy 16 genaamd 'The Rising Tide', wordt op 18 april gelanceerd. The Rising Tide speelt zich af voor het einde van de hoofdgame. Een mysterieuze brief bereikt de thuisbasis van Clive, waarin wordt gemeld dat de Dominant van Leviathan, het verdwenen Eikon van Water, moet worden gered. Dit leidt hen naar Mysidia, een "land verborgen onder een blauwe hemel", waar ze de tragische geschiedenis van een verloren bevolking ontdekken.

De uitbreiding bevat nieuwe locaties, missies én moves. Clive zal verschillende watermoves leren en zelfs vijanden kunnen laten verdrinken. Bovendien introduceert de uitbreiding een nieuwe modus genaamd Kairos Gate, waarin spelers twintig levels met toenemende moeilijkheidsgraad moeten overleven. Deze modus wordt beschikbaar na het voltooien van The Rising Tide. De uitbreiding kan los worden gekocht of via de uitbreidingspas.

Bekijk de trailer van The Rising Tide hieronder!

Je vindt de game hier!

23 maart - Warrior's Parth-update in Prince of Persia: The Lost Crown is nu uit!

Deze week heeft Ubisoft de eerste gratis content-update voor Prince of Persia: The Lost Crown uitgebracht, genaamd de Warrior's Path-update. Deze update voegt een Permadeath-modus en een Speedrun-modus toe aan de game, waardoor je extra uitdagingen krijgt. Daarnaast introduceert de update wijzigingen en nieuwe outfits, zoals de mogelijkheid om parry's vanuit verschillende richtingen uit te voeren door een optie in het menu te selecteren. Bovendien kunnen spelers nu schatkaarten van Fariba kopen met tijdkristallen in de Haven, die alle locaties van schatkisten in eerder bezochte gebieden tonen. Na het voltooien van de game is zelfs een speciale kaart beschikbaar waarmee alle overgebleven Lore-items worden aangegeven.

Bekijk de trailer van de update hier!

24 maart - Nieuwe Sand Land-trailer geüpload 

Er is een nieuwe trailer verschenen voor Sand Land. In tegenstelling tot eerdere trailers die de nadruk legden op de woestijn waar een groot deel van het spel zich afspeelt is er nu veel bos gebied te zien. In Sand Land nemen spelers de rol aan van de duivelprins Beelzebub, sheriff Rao en de demon Thief, terwijl ze gezamenlijk op zoek gaan naar een verborgen waterbron midden in de woestijn. Het spel biedt een real-time vechtsysteen. Spelers zullen daarbij een scala aan voertuigen tot hun beschikking hebben om de spelwereld te doorkruisen en in te zetten tijdens gevechten. Ze kunnen uitgerust worden met verschillende wapens en hulpmiddelen om de diverse uitdagingen in de woestijn aan te gaan.

Bekijk de trailer van Sand Land hier!

Bekijk Sand Land hier!

24 maart - Capcom best scorende uitgever in 2023

Reviewsite Metacritic heeft uit de doeken gedaan dat Capcom - bekend van o.a. Resident Evil 4 Remake en Street Fighter 6 - de hoogste reviewcijfers heeft behaald in 2023. Er werd hierbij gekeken naar de gemiddelde reviewcijfers. Met een gemiddelde score van 84,5 behaalde de uitgever de eerste plek, gevolgd door Raw Fury en Chorus Worldwide. Andere uitgevers in de top 10 zijn respectievelijk Annapurna Interactive, Nintendo, Bethesda Softworks, Sega, Dangen Entertainment, Aksys Games en Thunderful. 

25 maart - GTA 6 mogelijk vertraagd, uitstel naar 2026?

Vorige week schreven we nog een artikel dat GTA 6 waarschijnlijk uitkomt in het begin van 2025. Nu zijn er geruchten naar buiten gekomen dan de ontwikkeling van de game vertraagd is. Volgens Kotaku loopt de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6 mogelijk achter op schema, wat zou kunnen betekenen dat de game pas in de herfst van 2025 of zelfs in 2026 wordt uitgebracht. Hoewel recente geruchten wijzen op een mogelijke release in het begin of de lente van 2025, melden bronnen van Kotaku, dat dit niet langer zeker is. Een release in de herfst van 2025 lijkt haalbaar, maar het uitstellen van de game naar 2026 wordt gezien als een mogelijk back-up plan in geval van nood.

25 maart - Details nieuwe update voor Dragon's Dogma 2 bekendgemaakt

Capcom heeft plannen onthuld voor nieuwe updates van Dragon's Dogma 2. Een nieuwe functie zal het mogelijk maken om een nieuwe game te starten binnen Dragon's Dogma 2. Daarnaast zal het mogelijk worden om maximaal 99 Art of Metamorphosis-items te kopen bij Pawn Guilds. Deze updates zijn van toepassing op alle versies. Specifiek voor PS5 en Xbox Series X/S wordt er een optie toegevoegd om ray tracing en motion blur in- en uit te schakelen. Bovendien krijg je de mogelijkheid om te schakelen tussen variable framerate en een frameratecap van 30 frames per seconde, wat een stabielere framerate-ervaring moet bieden. Capcom heeft aangekondigd dat deze updates binnenkort via patches aan de game worden toegevoegd, hoewel de exacte releasedata nog niet zijn gecommuniceerd.

Bekijk de game hier!

25 maart - Demo Stellar Blade vanaf vrijdag 15.00 te spelen

We kunnen ons verheugen op een voorproefje van het begin van de game - tot aan het eerste eindbaasgevecht. De voortgang die tijdens deze demo wordt geboekt, kan worden overgebracht naar de volledige versie van het spel. Volgens Sony kunnen spelers die de demo voltooien een kleine verrassing verwachten.

Shift-Up, de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar, heeft sinds 2019 gewerkt aan Stellar Blade, een game die zich afspeelt in de nabije toekomst, waarin de mensheid van de aarde is verdreven na een verloren oorlog tegen de 'Naytibas'. In een poging om de aarde terug te winnen, neem je de rol aan van Eve, die moet vechten voor de mensheid. De game richt zich voornamelijk op snelle en hectische gevechten, met een overvloed aan aanvallen, verdedigingsmanoeuvres en naadloze combo's.

Stellar Blade wordt op 26 april uitgebracht voor de PS5. Je vindt de game hier!

25 maart - Square Enix denkt aan mogelijkheid Final Fantasy 16 uit te brengen op andere platforms

Naoki Yoshida, de producent van Final Fantasy 16, heeft laten weten dat buiten de aankomende pc-versie en de eerder uitgebrachte PlayStation 5-versie, de game waarschijnlijk ook naar andere platforms zal komen. Hoewel niet bekend is welke platforms Yoshida bedoelt, wordt gespeculeerd dat dit mogelijk de Xbox Series-consoles zijn, of - indien mogelijk - de nog onaangekondigde opvolger van de Nintendo Switch. Het is ook mogelijk dat pc-platforms zoals de Epic Games Store worden bedoeld.

26 maart - PS5-gamers krijgen toegang tot Game Help

PlayStation 5 krijgt binnenkort een Game Help-functie, waarmee spelers tips kunnen krijgen als ze vastzitten in een game. Sony heeft aangekondigd dat deze nieuwe feature, genaamd 'Community Game Help', later dit jaar wordt gelanceerd. Met deze update kunnen spelers niet alleen videohints bekijken, maar ook gameplayclips van andere spelers zien. De gameplayclips tonen hoe andere spelers bepaalde uitdagingen in games halen. Deze clips worden automatisch opgenomen tijdens het spelen en vereisen geen extra actie van de gamers. Ze worden vervolgens beschikbaar gesteld in het Game Help-gedeelte op de PlayStation 5 en de PlayStation App, waardoor spelers ze gemakkelijk kunnen bekijken. Spelers ontvangen een notificatie wanneer hun gameplayclips worden gepubliceerd.

Binnenkort wordt er ook een optie toegevoegd aan de systeeminstellingen waarmee spelers kunnen aangeven of ze willen bijdragen aan de Community Game Help-functie. Als deze optie wordt uitgeschakeld, worden eerder opgenomen clips ook verwijderd uit het Game Help-gedeelte voor andere gebruikers. Het gebruik van deze functie beperkt zich tot gameplayclips en neemt bijvoorbeeld geen gesprekken via de microfoon op.

26 maart - Rebirth Island keert terug naar Call of Duty: Warzone

Op 3 april zal de langverwachte terugkeer van de populaire map plaatsvinden. Rebirth Island, oorspronkelijk een remake van de Alcatraz-map uit Call of Duty: Black Ops 4, zal opnieuw speelbaar zijn in Warzone.

Sinds de toevoeging van de map aan de oorspronkelijke versie van Warzone eind 2020, heeft Rebirth Island een speciale plek veroverd in de harten van spelers en wordt het beschouwd als een van de favoriete locaties in de game. Hoewel het eerder tot november 2022 speelbaar was, is het opvallend genoeg afwezig geweest in de huidige, tweede versie van Warzone.

26 maart - Gerucht: Sega werkt aan remake Sonic Heroes voor Switch 2

Er gaan sterke geruchten dat Sega werkt aan een remake van Sonic Heroes voor de opvolger van de Nintendo Switch. Volgens Universo Nintendo insider MbKKssTBhz5, die eerder betrouwbare informatie over Sega-, Atlus- en Persona-games heeft gelekt, zou deze remake momenteel in ontwikkeling zijn en draaien op Unreal Engine 5. 

Sonic Heroes, oorspronkelijk uitgebracht in 2003 voor GameCube, PS2, Xbox en pc, stelt je in staat om teams van drie personages te besturen. Op het moment van schrijven heeft Sega de remake nog niet officieel aangekondigd. 

27 maart - Nieuwe trailer van van Paper Mario: The Thousand Year Door

Nintendo heeft een nieuwe trailer onthuld voor Paper Mario: The Thousand Year Door. De trailer legt vooral de nadruk op het verhaal van de aankomende game. Het verhaal begint lang geleden, in een ver en vreemd land. Nintendo zegt dat de game een meeslepend verhaal en opwindende gevechten zal bieden. Voor fans zal het verhaal geen verrassing zijn, aangezien het om een remake gaat van de GameCube-klassieker uit 2004. In deze game ontvangen Mario en Luigi een brief van prinses Peach om naar Roqueport te komen, waar ze een schatkaart heeft gevonden. Bij aankomst blijkt echter dat de prinses verdwenen is, en moeten de broers het mysterie van een eeuwenoude deur oplossen.

Bekijk de trailer hieronder!

Bekijk de game hier!

27 maart - Meer dan zestien miljoen exemplaren van It Takes Two verkocht

Ontwikkelaar Hazelight heeft bekend gemaakt dat er inmiddels meer dan zestien miljoen exemplaren van de game It Takes Two zijn verkocht. Deze mijlpaal betekent dat meer dan dertig miljoen mensen de game hebben gespeeld, aangezien It Takes Two vereist dat twee spelers het samen spelen, met slechts één exemplaar van het spel.

Bekijk de game hier!

28 maart - Afbeeldingen van een gelekte digital only Xbox Series X-model

Er zijn afbeeldingen uitgelekt van een witte Xbox Series X-console zonder diskdrive. De afbeeldingen tonen een witte console die qua uiterlijk bijna identiek is aan de huidige Xbox Series X, maar dan zonder diskdrive. Vorig jaar werden er al documenten gelekt uit de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission, waarin melding werd gemaakt van een digitale Xbox Series X. Deze documenten toonden een illustratie van een cilindervormige console. Als de nieuwe foto's echt zijn, lijkt het erop dat Microsoft uiteindelijk heeft gekozen voor een uiterlijk dat vergelijkbaar is met de huidige Series X. Volgens Exputer zal het nieuwe model naar verwachting in de loop van de aankomende zomer worden uitgebracht en zal het 1TB aan opslagruimte hebben. Intern blijft vrijwel alles hetzelfde, met uitzondering van het ontbreken van een diskdrive en een aanpassing aan het koelsysteem. De prijs zal naar verwachting iets lager liggen dan die van de reguliere Series X.

Bekijk de gelekte afbeeldingen hier!

28 maart - Sega verkoopt Relic Entertainment en ontslaat 240 werknemers

Sega heeft onlangs Relic Entertainment afgestoten en heeft tegelijkertijd ontslag genomen van 240 werknemers van verschillende studio's, volgens een rapport van Games Industry. Relic zal nu verdergaan als een onafhankelijke studio. In een verklaring heeft Relic aangegeven dat ze hun huidige games, waaronder Company of Heroes 3, blijven ondersteunen en uitkijken naar de volgende fase van hun ontwikkeling. De 240 ontslagen treffen met name medewerkers van Sega Europa, Creative Assembly en Sega Hardlight. Andere Britse studio's van Sega, zoals Two Point Studios, lijken niet te zijn beïnvloed. Het is vermeldenswaard dat Creative Assembly vorig jaar al personeelsverminderingen heeft doorgevoerd na het annuleren van Hyenas.

28 maart - Gerucht: release Monster Hunter Wilds gepland voor eerste kwartaal 2025

Volgens Dusk Golem, een insider die bekend staat om zijn nauwkeurige informatie over Capcom, zou Monster Hunter Wilds op koers liggen voor een release later dit jaar. Eerder lekte hij al correcte details over Capcom-games en nu beweert hij dat er geen problemen zouden zijn met de ontwikkeling van de game. Hij gaf bovendien aan dat het spel Capcoms hele fiscale jaar moet gaan dragen. 

Monster Hunter Wilds werd voor het eerst onthuld tijdens The Game Awards eind vorig jaar. De game wordt ontwikkeld voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc. Capcom heeft aangekondigd dat we deze zomer meer informatie kunnen verwachten over dit langverwachte avontuur!

29 maart - 75% van werknemers CD Projekt Red werkt aan nieuwe Witcher-game

Tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten voor het fiscale jaar 2023 heeft de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red een update gegeven over hun werkzaamheden. Momenteel werken 403 mensen aan Project Polaris, de volgende game in The Witcher-reeks. De volledige productie van de game staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

Project Polaris markeert het begin van een nieuwe trilogie binnen The Witcher-universum. Hoewel de release van de game nog enige tijd kan duren, is het doel om de twee opvolgers relatief snel uit te brengen. CD Projekt Red heeft aangegeven dat de drie games binnen een periode van zes jaar na de release van de eerste game moeten verschijnen. Bovendien is bevestigd dat de game wordt ontwikkeld op Unreal Engine 5. We kijken uit naar verdere updates!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »