Sluiten
Jesse - Vrijdag 27 Oktober 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 21 t/m 27 oktober!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 21 tot en met 27 oktober.

 

21 oktober - Walking Dead: Destinies release date bekend

De langverwachte actie-avonturengame The Walking Dead: Destinies, die eerder dit jaar werd aangekondigd, staat gepland voor release op 17 november. Dit spannende nieuws is bekendgemaakt door uitgever GameMill Entertainment en ontwikkelaar Flux Games. 

The Walking Dead: Destinies is gebaseerd op de populaire televisieserie, zelf een adaptatie van de geliefde comicreeks. In dit spel krijgen spelers de kans om in de huid te kruipen van het hoofdpersonage, Rick Grimes. De game bevat een indrukwekkende cast van meer dan vijftien personages uit de serie, waaronder bekende namen als Daryl, Shane, en Michonne.

Dit bijzondere spel vat de gebeurtenissen van de eerste vier seizoenen van de serie samen in een meeslepende third-person actie-avontuur. Wat deze game uniek maakt, is dat spelers de vrijheid hebben om van het oorspronkelijke verhaal af te wijken en hun eigen beslissingen te nemen, inclusief cruciale keuzes op belangrijke momenten. Naast het overleven in een wereld vol zombies, zullen spelers ook verantwoordelijk zijn voor het versterken van hun kamp en het bijdragen aan de landbouwactiviteiten. De strijd om te overleven in de meedogenloze wereld van The Walking Dead is nog nooit zo meeslepend geweest. Ben jij klaar om je lot te bepalen?

Bekijk hier de release trailer van The Walking Dead: Destinies

 

 

 

22 oktober - Problemen met installatie van fysieke editie Marvel's Spider-Man 2

Je hebt het zelf vast wel voorbij horen komen: Spider-Man 2 heeft bij talloze gamers voor problemen gezorgd, wanneer ze de game via de disc wilden downloaden. Getroffen gamers ervaarden hinder tijdens het installatieproces, waarbij de voortgang bleef steken op 36 procent. Interessant is dat dit probleem zich vooral lijkt voor te doen in Europa. Ook wij ontvingen opmerkingen over deze fout: uiteraard lossen we het met je op, mocht je hetzelfde ervaren!

Op dit moment is er geen bekende oplossing voor dit probleem. Zowel PlayStation als Insomniac Games hebben nog niet gereageerd op deze situatie, maar het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat er een reactie komt.

Marvel's Spider-Man 2 werd afgelopen vrijdag gelanceerd op de PlayStation 5. In dit spel spelen zowel Peter Parker als Miles Morales belangrijke rollen, en spelers kunnen tussen deze twee helden schakelen. Beide Spider-Mans hebben nieuwe moves om te verkennen, en naast Manhattan kunnen spelers nu ook de buurten Queens en Brooklyn verkennen in het spel.

 

Daarnaast is het veilig om te zeggen dat Marvel's Spider-Man 2 een groot succes is voor Insomniac Games, Sony en de PlayStation 5. Sony heeft aangekondigd dat Spider-Man 2 meer dan 2,5 miljoen exemplaren heeft verkocht in de eerste 24 uur na de release.

Met 2,5 miljoen verkochte exemplaren is het de "best verkopende PlayStation Studios-game in de geschiedenis van PlayStation."

"Geweldig nieuws, Spidey-fans - Marvel's #SpiderMan2PS5 heeft meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht in de eerste 24 uur. Bedankt dat jullie dit een vliegende start hebben gegeven!" plaatste het officiële PlayStation-account op Twitter.

 

 

22 oktober - Assassin's Creed Shinobi karakter onthuld

Het lijkt erop dat het karakterontwerp van de vrouwelijke shinobi die verschijnt in Assassin's Creed codenaam Red is onthuld.

De afbeelding werd gespot op het LinkedIn-profiel van Senior Writer Pierre Boudreau door het Twitter-account @AccessTheAnimus.

 

 

 

Zoals exclusief gemeld door Insider Gaming, zal Assassin's Creed Red twee speelbare personages bevatten voor de serie die gepland staat voor 2024. Eén daarvan is een vrouwelijke shinobi, zoals te zien is in het gelekte karakterontwerp en de officiële Codenaam Red teaser, en de andere is een mannelijke Afrikaanse samoerai, waarvan wordt gespeculeerd dat hij is gebaseerd op de historische samoerai Yasuke.

Officieel heeft Ubisoft alleen onthuld dat Assassin's Creed Red zich zal afspelen in feodaal Japan.

Insider Gaming heeft vernomen dat Assassin's Creed Red zich zal richten op stealth, met kenmerken en inspiratie van series als Splinter Cell. Zo zullen spelers bijvoorbeeld schaduwen kunnen gebruiken om zich te verbergen en fakkels kunnen doven om in het donker te blijven (vergelijkbaar met het uitschakelen van lichten in Splinter Cell). Vijandelijke lichamen kunnen ook worden opgepakt en verplaatst naar moeilijk te vinden locaties. Je kunt meer lezen over Assassin's Creed Red in ons rapport hier.

Codenaam Red zal de volgende belangrijke toevoeging zijn aan de Assassin's Creed-serie, met nog meerdere andere belangrijke toevoegingen in ontwikkeling. Assassin's Creed Hexe wordt naar verwachting uitgebracht in 2026, en er zijn meerdere andere projecten in ontwikkeling. Onaangekondigde Assassin's Creed-games omvatten Nebula, Raid en Echoes. Mis het niet!

 

 

23 oktober - Indrukken van Avatar: Frontiers of Pandora is volgende week te zien

Avatar: Frontiers of Pandora zijn gameplay media-preview-indrukken komt waarschijnlijk in de week van 30 oktober.

De media kreeg onlangs de kans om Avatar: Frontiers of Pandora ongeveer drie uur te spelen, waarbij ze de belangrijkste missie en verschillende zijmissies konden ervaren.

Hoewel Ubisoft tijdens het evenement geen releasedatum heeft bekendgemaakt, suggereren de indrukken van de media en de embargo's dat het spel op schema ligt voor de geplande release op 7 december 2023.

De gameplay van Avatar die in augustus 2023 naar Insider Gaming werd gestuurd, toonde een uitgebreide en diepgaande wereld die het traditionele open-wereldconcept volgde, waarbij spelers outposts/kampen kunnen veroveren voor snelle reizen. Maar voor een meer schilderachtige verkenning kunnen spelers hun Ikran gebruiken om vrij rond te vliegen.

In juni 2023 onthulde Ubisoft een uitgebreide blik op Avatar: Frontiers of Pandora met een zes minuten durend overzicht van het spel, gevolgd door een verhaaltrailer in september.

 

Bekijk hier de Game Overview Trailer van Avatar: Frontiers of Pandora

 

 

 

24 oktober - Lords of the Fallen bereikt een miljoen verkopen binnen tien dagen

Binnen de eerste tien dagen na de release zijn er meer dan een miljoen exemplaren van Lords of the Fallen verkocht. Deze opmerkelijke prestatie werd aangekondigd door ontwikkelaar CI Games en uitgever Hexworks. Het team is diep dankbaar voor de toegewijde spelersgemeenschap, en hun waardevolle feedback en continue steun hebben dit succes mogelijk gemaakt.

Lords of the Fallen verscheen eerder deze maand op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en de Epic Games Store. Deze nieuwe iteratie van het spel speelt zich duizend jaar na het origineel af en introduceert een wereld die meer dan vijf keer zo groot is. Deze wereld is verdeeld tussen de rijken van de levenden en de doden. Naast de vertrouwde RPG-elementen, zoals een diepgaand gevechtssysteem en de mogelijkheid om personages naar eigen wens aan te passen, biedt het spel ook de mogelijkheid voor online co-op voor twee spelers.

Sinds de release heeft de ontwikkelaar meerdere updates uitgebracht om de prestaties te verbeteren en nieuwe gameplay-opties toe te voegen, waaronder de geliefde New Game Plus-modus en cross-play tussen consoles. Binnenkort wordt er zelfs een patch verwacht die cross-play tussen consoles en pc mogelijk maakt. De reis van Lords of the Fallen is nog maar net begonnen, en we kijken uit naar wat de toekomst zal brengen voor deze opmerkelijke game.

 

 

25 oktober - Star Wars: Dark Forces Remaster Gepland voor Uitgave in Februari 2024

De Star Wars: Dark Forces Remaster, eerder dit jaar aangekondigd, zal op 28 februari 2024 beschikbaar zijn, zoals aangekondigd door Nightdive Studios, de ontwikkelaar van het spel. Deze langverwachte remaster zal verkrijgbaar zijn op meerdere platforms, waaronder pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch, en het doel is om de klassieke spelgraphics in ere te houden.

Oorspronkelijk uitgebracht in 1995 op pc en een jaar later op PlayStation, wordt Star Wars: Dark Forces beschouwd als een van de beste Star Wars-games uit die tijd. Spelers zullen opnieuw de rol van Kyle Katarn op zich nemen, een huurling die missies uitvoert namens de Rebel Alliance om weerstand te bieden aan het Empire.

De remaster zal op systemen die het ondersteunen, indrukwekkende resoluties van 4K en vloeiende 120 frames per seconde bieden. Bovendien zullen moderne controllers (op pc) worden ondersteund, en zullen Trophies en Achievements beschikbaar zijn voor degenen die de uitdaging aangaan.

De ontwikkelaar, Nightdive Studios, staat bekend om hun werk aan de System Shock-remake en diverse andere remasters van klassieke spellen, waaronder Turok: Dinosaur Hunter, Shadow Man en Quake 2.

Bekijk hier de trailer van Star Wars: Dark Forces Remaster

 

 

25 oktober - Gameplay Ark: Survival Ascended te zien

Xbox hield op woensdag het Partner Preview-evenement, waarbij voor het eerst gameplay van Ark: Survival Ascended te zien was.

Ark: Survival Ascended is een volledige remake van het oorspronkelijke Ark: Survival Evolved. Het belangrijkste verschil is dat het nieuwe spel wordt ontwikkeld in Unreal Engine 5. Het oorspronkelijke spel, dat in 2015 werd uitgebracht, werd gebouwd met behulp van Unreal Engine 4.

Voorafgaand aan de onthulling van de gameplay verschenen afbeeldingen van het nieuwe spel online. Deze bieden een blik op de visuele verbeteringen die de nieuwe engine aan het spel zal geven. Dankzij Ark Ascended News kun je zelfs een vergelijking zien tussen de twee spellen.

Bekijk hier de gameplay van Ark: Survival Ascended

 

 

25 oktober - PS5 Slim vereist een internetverbinding voor zijn verwijderbare schijfeenheid

We zijn verheugd om te onthullen dat de nieuwe PS5 Slim (de nieuwe PlayStation 5) een internetverbinding nodig zal hebben om de verwijderbare schijfeenheid aan te sluiten.

Deze informatie werd voor het eerst gepost door het Call of Duty Twitter-account CharlieINTEL en staat te lezen op de achterkant van de nieuwe PS5-doos. "Internetverbinding vereist om de schijfeenheid en de PS5-console bij de installatie te koppelen", staat er.

Zoals opgemerkt door John Linneman van Digital Foundry, heeft deze vereiste zorgen opgeworpen over de levensduur van de console en zijn eisen. Een vereiste internetverbinding betekent dat servers altijd nodig zullen zijn, wat op elk moment in de toekomst uitgeschakeld zou kunnen worden.

Insider Gaming bracht vorig jaar als eerste verslag uit over de PlayStation 5 met een verwijderbare schijfeenheid, en voor zover wij weten is de internetvereiste een vrij recente verandering. Tijdens tests was een internetverbinding niet vereist.

De nieuwe PlayStation 5 wordt gelanceerd in november en zal het oude model volledig vervangen. Als je alleen de nieuwe console wilt en niet de bundel, kost deze $499,99 met de schijfeenheid en $449,99 zonder. Mis deze kans niet om de toekomst van gaming te ervaren!

 

 

26 oktober - Paper Mario komt mogelijk eerder dan verwacht

Recentelijk heeft Nintendo aangekondigd dat er een remake komt van Paper Mario: The Thousand-Year Door. Hoewel er nog geen specifieke releasedatum is vastgesteld, wijst alles erop dat de geliefde titel mogelijk sneller beschikbaar zal zijn dan aanvankelijk verwacht.

Voor fans van Mario is er momenteel veel om naar uit te kijken. Vorige week werd Super Mario Bros. Wonder uitgebracht, en op 17 november wordt de Super Mario RPG Remake gelanceerd. Als klap op de vuurpijl heeft Nintendo ook nog een remake aangekondigd van Paper Mario: The Thousand-Year Door, door velen beschouwd als een van de beste Paper Mario-spellen ooit gemaakt.

Hoewel er nog geen exacte releasedatum is aangekondigd voor de Paper Mario-remake, staat vast dat deze ergens in 2024 wordt verwacht. Het is echter mogelijk dat de release eerder in dat jaar zal plaatsvinden, waardoor fans minder lang hoeven te wachten.

Opvallend is dat de Paper Mario-remake al een classificatie heeft gekregen van de classificatiecommissie in Brazilië. Niet veel later ontving Paper Mario ook een classificatie van een vergelijkbare instantie in Zuid-Korea. Normaal gesproken worden games pas beoordeeld wanneer de ontwikkeling in een vergevorderd stadium is en er geen ingrijpende wijzigingen meer worden verwacht, zoals nieuwe dialogen of scènes. Anders zou de game later opnieuw beoordeeld moeten worden.

 

 

27 oktober - Officiële releasedatum trailer Arizona Sunshine 2 onthuld

De release date trailer van Arizona Sunshine 2 is eindelijk uit! Na maanden van anticipatie en spanning kunnen fans nu een voorproefje krijgen van wat deze meeslepende zombie-shooter te bieden heeft. De trailer onthult niet alleen nieuwe gameplaybeelden en spectaculaire actiescènes, maar nog belangrijker, de langverwachte releasedatum.

In Arizona Sunshine 2 ben je opnieuw belast met de taak om te overleven te midden van hordes ondoden die zich overal om je heen bevinden. Met verfijnde gameplay en verbluffende grafische verbeteringen biedt deze game een nog intensere en realistischere ervaring dan zijn voorganger. Duik diep in het verhaal terwijl je een groep overlevenden probeert te helpen om te ontsnappen aan de zombie-apocalyps. De keuzes die je maakt, beïnvloeden het verloop van het verhaal en het lot van je metgezellen. Rust jezelf uit met een scala aan krachtige vuurwapens en essentiële benodigdheden om te vechten tegen de ondoden.

De trailer dompelt je onder in de grimmige wereld van de zombie-apocalyps, waar je zult vechten voor je overleving in de uitgestrekte woestijn van Arizona. Je krijgt een glimp van de angstaanjagende hordes ondoden, de krachtige wapens die je zult gebruiken en de adrenalineverhogende actie die op je wacht.

Bekijk hier de trailer van Arizona Sunshine 2!


News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »