Sluiten
Jimmy - Woensdag 24 Januari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 20 t/m 26 januari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week brengen we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 20 t/m 26 januari!

20 januari - Ontwikkeling Assassin's Creed 4: Black Flag Remake begonnen (gerucht)

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ubisoft bezig is met een remake van Assassin's Creed 4: Black Flag. Gamer en content creator JorRaptor liet dit weten op 'X', nadat hij op het LinkedIn profiel van een lead artist van Ubisoft Singapore ontdekte dat een nog niet aangekondigd Assassin's Creed-project in september van het afgelopen jaar is gestart. En als we Insider Gaming moeten geloven, gaat dat inderdaad om de remake van het populaire piratenspel. 

Een remake van Assassin's Creed: Black Flag zou naar alle waarschijnlijkheid miljoenen spelers terugbrengen naar de franchise, gezien die game tientallen miljoenen spelers wist aan te trekken en nog steeds populair is binnen de gaming community. De originele Assassin's Creed 4: Black Flag verscheen in 2013 en was het eerste hoofddeel in de reeks dat een minder grote focus op stealth legde.

20 januari - Palworld houdt de wereld in z'n greep

En dat leidt zelfs tot noodvergaderingen... Toen Palworld voor het eerst werd onthuld, geloofde waarschijnlijk niemand dat het ooit op de markt zou komen, gezien de overeenkomsten die het vertoont met de legendarische franchise Pokémon. Niet is minder waar, want op dit moment verslaat Palworld bijna elk spel op Steam. 

Wat nog verrassender is, is dat Palworld geen free-to-play spel is. Gamers zijn meer dan bereid te betalen voor dit gekke open-world survival-spel, puur om de dwaasheid ervan te ervaren. In 3 dagen tijd is de game namelijk meer dan 7 miljoen keer verkocht! Fomo? 

Het ging dus zo hard, dat er naar verluidt een spoedvergadering werd ingelast om een probleem op te lossen dat werd veroorzaakt door de overvloed aan spelers. Inmiddels zou het 'probleem' weer opgelost zijn. 

In Palworld heb je als speler de mogelijkheid om zogenaamde Pals te verzamelen, wezens die je kunnen assisteren bij boerderijtaken en als bescherming dienen. Pals kunnen echter ook worden verkocht. Bovendien kan je verschillende kerkers verkennen waarin je Pals kan neerschieten om voedsel of materialen te verkrijgen.

Update 22 januari - Ontwikkelaars Palworld ontvangen doodsbedreigingen

De ontwikkelaars van de plotselinge sensatie Palworld hebben niet alleen te maken met kritiek op hun game. Volgens verschillende bronnen bij ontwikkelaar PocketPair ontvangen de makers en artiesten van Palworld daadwerkelijke doodsbedreigingen, schrijft Insider Gaming. De dreigementen lijken voornamelijk voort te komen uit beweringen dat het spel overeenkomsten zou vertonen met Pokémon.

Zelfs de CEO van de studio, Takuro Mizobe, voelde zich hierdoor genoodzaakt om via 'X' te reageren. "Op dit moment worden we geconfronteerd met lasterlijke opmerkingen gericht aan onze artiesten, en we zien zelfs tweets die lijken te dreigen met de dood." Mizobe benadrukt dat hij kritiek serieus neemt, maar drong erop aan dat men de artiesten met rust moeten laten. En laten we eerlijk zijn, het uiten van doodsbedreigingen, met name voor een video game, gaat natuurlijk helemaal nergens over.

Update 24 januari - Sony ziet PS5-release Palworld wel zitten

Afgelopen vrijdag werd de Early Access-versie van Palworld uitgebracht op Steam, Xbox-consoles en Game Pass, maar er is nog geen versie beschikbaar voor PlayStation. Ontwikkelaar Pocketpair heeft nu inmiddels verklaard dat ze het "overwegen", hoewel er op dit moment nog geen concrete plannen lijken te zijn.

Shuhei Yoshida, voormalig directeur van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios en momenteel verantwoordelijk voor Indie games op PlayStation, reageerde met een standvastige 'Ja' toen hij in een tweet werd gesmeekt om een PS5-versie mogelijk te maken. Hij tagde daarbij Jingwen Zhu, PlayStations partner development executive voor China en Japan. Het lijkt er dus op dat de sneeuwbal bij Sony is gaan rollen om Palworld beschikbaar te maken op PlayStation.

22 januari - Releasedatum WWE 2K24 onthuld

Middels een aankondigingstrailer is bekend geworden dat WWE 2K24 op 8 maart uitgebracht zal gaan worden. De game zal beschikbaar zijn voor pc en op de huidige of vorige generatie PlayStation- en Xbox-consoles. De trailer heeft ook de nieuwste coversterren onthult, waarbij Cody Rhodes te zien is op de Standaard Editie.

In het nieuwste deel kan je als speler onder andere terecht bij de Showcase-modus, waarmee je de hoogtepunten van de veertigjarige geschiedenis van Wrestlemania opnieuw kan beleven, historische wedstrijden kan naspelen en tegelijkertijd nieuwe content kan unlocken.

22 januari - Atlus bespreekt mogelijkheid Switch-versie Persona 3

Insider Gaming weet te melden dat ontwikkelaar Atlus openstaat voor het bespreken van een mogelijke Nintendo Switch-poort voor Persona 3 Reload. Hoewel hier oorspronkelijk geen plannen voor waren, laten Takuya Yamaguchi en Ryota Niitsuma doorschemeren dat het idee op tafel ligt en momenteel wordt besproken met het team. Een verrassend positieve wending!

Persona 3 Reload, de moderne interpretatie van de geliefde RPG-klassieker, werd vorig jaar aangekondigd en staat gepland voor release op 2 februari. Je vindt de game hier!

Hoewel de uitspraken over de mogelijke Switch-poort nog vaag zijn, sluiten de ontwikkelaars niet uit dat het in de toekomst zal gebeuren. In plaats daarvan geven ze aan af te wachten en te zien hoe de situatie zich ontwikkelt. Dit doet vermoeden dat Atlus wellicht een versie plant voor de verwachte Nintendo Switch 2. Momenteel lijkt Atlus te wachten op bevestiging van Nintendo over de Switch 2-console, die de game effectiever zou kunnen ondersteunen en een soepelere overdracht mogelijk zou maken.

De timing lijkt in ieder geval gunstig te zijn, met geruchten die wijzen op een mogelijke release van de Nintendo Switch 2 in september. Fans verwachten een aankondiging van Nintendo rond maart.

Opmerkelijk is ook dat een recente enquête van GDC onthulde dat veel ontwikkelaars momenteel actief werken aan titels voor de Nintendo Switch 2, wat de verwachtingen voor de toekomst van deze populaire console alleen maar doet toenemen! 

22 januari - CD Projekt begint dit jaar aan ontwikkeling The Witcher: 'Polaris'

CD Projekt Red begint dit jaar met de ontwikkeling van 'Polaris', het volgende spel in de bekroonde The Witcher-serie. Het was in 2015 dat de laatste grote titel in de serie - The Witcher 3 - werd uitgebracht, wat vandaag de dag nog steeds een zeer populair spel is.

In een interview van Reuters met Adam Badowski, de gezamenlijke CEO van CD Projekt, gaf hij aan dat het bedrijf 'ongeveer 400 mensen' aan Polaris wil laten werken.

Online is er een hoop te doen over het onderwerp van The Witcher: Polaris, en er zijn geruchten dat Geralt of Rivia niet de hoofdpersoon zal zijn. In een recent interview met Doug Cockle, bekend om zijn voice-overrol van Geralt of Rivia, herhaalde hij dat CDPR hem niet heeft benaderd om aan meer Witcher-games te werken.

22 januari - CD Projekt overweegt multiplayer-elementen in vervolg Cyberpunk

In het eerder genoemde Reuters artikel met Adam Badowksi, werd hem gevraagd naar het vervolg van Cyberpunk 2077. Volgens Badowksi bevindt het spel zich momenteel in de conceptfase, en het plan is om tegen het einde van dit jaar een team van ongeveer tachtig mensen aan het werk te hebben. Concrete details over de exacte invulling van de multiplayer elementen zijn er nog niet. 

Heb je Cyberpunk nog niet gespeeld? Je vindt de game hier!

23 januari - '2024 wordt het jaar van de sluitingen'

In een interview met Games Industry hebben verschillende CEO's binnen de game-industrie gewaarschuwd voor zware tijden. 

"Als 2023 het jaar van de ontslagen was, dan wordt 2024 het jaar van de sluitingen", gaf een CEO aan. Teveel bedrijven binnen de industrie, zoals ontwikkelaars, uitgevers, media en servicebedrijven zouden volgens hen te weinig winst maken en 'twee pijnlijke' jaren verwachten.

Een andere CEO legde uit dat ontwikkelaars 'te veel dingen doen die niet opleveren'. Vorig jaar kende Steam een recordaantal uitgebrachte games op het platform. "Er zijn een verbijsterend aantal titels die de markt betreden, maar slechts een klein percentage daarvan boekt succes". 

Update 23 januari - Riot Games ontslaat 500 werknemers

Met de woorden van de CEO's nog vers in het geheugen, heeft Riot Games 500 werknemers ontslagen. In een verklaring laat het bedrijf weten dat het aantal medewerkers de afgelopen jaren meer dan verdubbeld is. "We zijn ons op steeds meer projecten gaan richten zonder goed te kijken naar wat spelers werkelijk nodig hebben. De huidige aanpassingen zijn bedoeld om onze focus te concentreren op gebieden waar de grootste impact plaatsvindt en om onze investeringen te verminderen op terreinen waar dat niet het geval is."

Update 25 januari - Microsoft ontslaat 1900 werknemers van gamedivisie Xbox & Activision Blizzard

Uit een intern bericht van Phil Spencer, het hoofd van gaming bij Xbox, blijkt dat 1900 mensen de bons krijgen, waaronder Blizzard-directeur Mike Ybarra. Volgens de laatste ontwikkelingen is Microsoft van plan om bepaalde taken uit te besteden aan diverse externe bedrijven. Het management van Microsoft Gaming en Activision Blizzard zet zich in om hun strategieën op elkaar af te stemmen en een plan te implementeren dat een duurzame kostenstructuur in de steeds groeiende industrie tot stand brengt.

Binnen de game-industrie zijn er sinds 2023 opvallend veel ontslagrondes geweest en 2024 zou daar nog een schepje bovenop kunnen doen...

23 januari - Joker wordt toegevoegd aan Suicide Squad

In een 'X'-post heeft ontwikkelaar Rocksteady Studios een nieuwe content onthuld die dit jaar naar Suicide Squad: Kill the Justice League zal komen.

Vanaf maart 2024 zal het spel de 'Elsewhere Joker' introduceren als een speelbaar personage voor Seizoen 1. Deze Joker komt uit een ander universum waar hij al deel uitmaakte van de Suicide Squad: Elsewhere. Een soort multiversum magie, net als bij de concullega's van Marvel.

Daarnaast zal The Daily Cackle toegevoegd worden als een speelbare omgeving. Er zullen ook nieuwe eindbaasgevechten, vijandvarianten, wapens met schurkenthema en "meer" worden toegevoegd. Benieuwd naar de game? Je vindt 'm hier!

23 januari - Cowgirl en Ninja outfits in Princess Peach: Showtime!

In een nieuwe trailer van Nintendo voor de aankomende game Princess Peach: Showtime! zijn nieuwe outfits getoond. Mocht je naast prinses-fan ook verzot zijn op ninja's en cowgirls, dan kan je binnenkort in ninja-outfit door het gras sluipen om vijanden te bespringen, of met je lasso' zwaaien om tegenstanders in het wilde weg te slingeren. Eerder werd er ook al een rol als zwaardvechter en detective onthuld.

Princess Peach: Showtime! komt op 22 maart 2024 uit op Nintendo Switch. Je vindt de game hier!

De nieuwe trailer is hieronder te bekijken.

24 januari - Until Dawn krijgt waarschijnlijk een remaster

Volgens een gerucht uit een artikel van Dealabs zou er binnen "15 dagen" een aankondiging kunnen worden gedaan voor een remaster of remake van Until Dawn. Until Dawn is een interactief survival horror-spel van ontwikkelaar Supermassive Games.

Dealabs beweert dat ze "na enig onderzoek" hebben vastgesteld dat Until Dawn een nieuwe versie zou kunnen krijgen voor zowel de pc als de PlayStation 5. Bovendien zou Until Dawn dezelfde titel behouden voor deze aankomende versie.

De game speelt zich af in een angstaanjagende ski lodge en werd voor het eerst uitgebracht in 2015. Aangezien Until Dawn bijna een decennium geleden werd gelanceerd, zou het zeker tijd zijn voor een remaster. Bovendien kondigde Supermassive Games vorige week aan dat er een filmadaptatie van Until Dawn in de maak is. Screen Gems en PlayStation Productions zijn bezig met de ontwikkeling van de film.

24 januari - Nieuwe gameplay beelden Helldivers 2

Middels een nieuwe trailer van Sony en ontwikkelaar Arrowhead hebben we meer inzicht gekregen over de avonturen die je te wachten staat in Helldivers 2. 

Als onmisbaar onderdeel van een team is het jouw taak om buitenaardse dreigingen op 'Super Earth' op afstand te houden, en daarbij krijg je verschillende missies voorgeschoteld. Denk hierbij aan het vergaren van cruciale data of het vernietigen van vijandelijke nesten.

In de ruimtehub van een geavanceerd ruimteschip kies je jouw missies, en dit schip kan ook nog eens geüpgraded worden. Deze upgrades stellen je in staat om je wapenarsenaal uit te breiden en te verbeteren. Daarbij kan je medailles verdienen om geld te verzamelen waarmee je nieuwe bepantsering, hoofdwapens en andere benodigdheden kunt aanschaffen.

Helldivers 2, het vervolg op de third-person co-op-shooter die voor het eerst verscheen in 2015 op PS3, PS4 en Vita, komt op 8 februari uit voor PlayStation 5. Je vindt de game hier!

Bekijk de trailer:

24 januari - Expeditions: A Mudrunner Game toont nieuwe gameplay

In een nieuwe, beeldende overzichtstrailer van Expeditions: A Mudrunner Game hebben we meer te zien gekregen over alle manieren waarop je de uitgestrekte wildernis kan bedwingen. Om alle uitdagingen te overwinnen, moet je als speler zorgvuldig te werk gaan en gereedschappen kiezen die je kunnen helpen bij missies. Elke succesvolle missie levert ook een geldbedrag op, dat je kunt investeren in nieuwe, nog efficiëntere voertuigen of in een breed scala aan onderdelen om ze te verbeteren. Van het plannen van expedities tot het upgraden van je voertuigen en zelfs het opzetten van complete basiskampen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Expeditions: A Mudrunner Game komt uit op 5 maart voor PS4, PS5, Xbox One & Series X én Nintendo Switch. Je vindt de game hier!

Bekijk de trailer:

25 januari - Nieuwe trailer Banishers: Ghosts of New Eden doet vechtstijlen uit te doeken

In een nieuwe trailer van Banishers: Ghosts of New Eden krijgen we meer te zien over de verschillende vechtstijlen van de te spelen personages. In de intrigerende wereld van New Eden kruip je in de huid van Antea en Red, twee geliefden met uiteenlopende vaardigheden die op een spannende spookjacht gaan om de wereld te redden van bovennatuurlijk gespuis. Antea, met haar explosieve karakter, brengt vijanden in vuur en vlam, terwijl Red uitblinkt in het bestrijden van geesten. De keuze tussen deze personages is essentieel, aangezien je voortdurend moet beslissen wie op dat moment het meest geschikt is voor de uitdaging. 

De game komt uit op 13 februari voor PS5 en Xbox Series X en is hier te vinden!

Bekijk de trailer:

25 januari - Schitterende wereld Adelpha te zien in nieuwe trailer Outcast: A New Beginning

In een nieuwe trailer van Outcast: A New Beginning zien we een adembenemend mooie en levendige planeet vol gevaarlijke fauna en verborgen tempels! Naast de prachtige beelden van de wereld Adelpha en haar inwoners en zien we in de video hoofdpersonage Cutter Slade, die met zijn jetpack/wingsuit de wereld verkent. 

In dit langverwachte vervolg op de bekroonde actie/avontuur hit kan je dus gebruik maken van een jetpack en een arsenaal aan gepersonaliseerde wapens, doorkruis je de niet-lineaire open wereld, bepaal je jouw eigen verhaal, ontdek je de Talan-cultuur en moet je de planeet zien te redden van een robotinvasie!

Outcast: A New Beginning zal uitkomen op 5 maart voor de PS5, Xbox Series X en PC. Je vindt de game hier!

Bekijk de trailer:

26 januari - Nintendo Switch 2 lijkt dit jaar zijn intrede te doen

Hoewel er officieel nog niets is aangekondigd, begint het erop te lijken dat de Nintendo Switch 2 dit jaar uitgebracht zal gaan worden. In een artikel van Bloomberg claimt Hiroshi Hayase, een analist van het Japanse Omdia, dat de nieuwe handheld ergens dit najaar op de markt zal verschijnen. 

De nieuwe Switch zal in vergelijking met zijn voorganger een groter scherm krijgen. Het huidige scherm is 6,2 inches groot, terwijl verwacht wordt dat het nieuwe scherm 8 inches zal worden - wat gelijkstaat aan 20,32 centimeter. 

De huidige Switch kwam bijna 7 jaar geleden op de markt, van deze generatie werden er tot dusver 132 miljoen verkocht.  

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »