Sluiten
Liam - Vrijdag 8 Maart 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 2 t/m 8 maart!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 2 tot en met 8 maart.

2 maart - Dragon Age: Dreadwolf komt waarschijnlijk eind dit jaar

In een nieuwe aflevering van Game Mess deelde journalist Jeff Grubb enkele updates over de langverwachte Dragon Age: Dreadwolf. Volgens Grubb lijkt het erop dat de geplande releasedatum waarschijnlijk gehaald gaat worden, waardoor fans van de game niet langer op hun honger hoeven te zitten.

Toch houdt Grubb ons in spanning met zijn onzekerheid over wanneer de officiële releasedatum aangekondigd zal worden. Bioware had eerder beloofd dat de game volledig onthuld zou worden in de zomer van 2024.

Als een game die al een paar jaar in de maak is, kreeg Dragon Age: Dreadwolf in 2022 eindelijk zijn officiële naam. De opwinding rond de game bereikte vorig jaar een hoogtepunt met vroegtijdig gelekte gameplaybeelden. Bovendien kwam het nieuws naar buiten dat Mark Darrah, een gerenommeerde ontwikkelaar van Bioware, betrokken is bij het vormgeven van dit avontuur. Het spel wordt beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en PC.

Bekijk hier de trailer!

2 maart - Assassin's Creed: Codename Red zal gewelddadiger zijn dan de voorgaande delen

Insider Gaming's eigen Tom Henderson heeft weer eens voor opschudding gezorgd door nieuwe informatie te lekken over de verwachte Assassin's Creed-game Codename Red. Gevechten zouden meer 'gore' bevatten dan eerdere delen en ook zou je een uitgebreide thuisbasis kunnen bouwen. Deze hideout zou je dan onder andere in kunnen richten met een wapenkamer, een dojo en een altaar.

In dit nieuwe Assassin's avontuur, dat zich afspeelt in het oude Japan, kan je als speler een gelijke dosis actie en spanning als Valhalla verwachten, maar met een extra scheut 'gore'. Henderson onthult dat spelers kunnen uitkijken naar meer bloed en onthoofdingen, waardoor de gevechten nog intenser en meeslepender worden. 

Stealth-liefhebbers zullen ook blij zijn om te horen dat Codename Red een diepgaande stealth-mechaniek introduceert, met kenmerken die doen denken aan het populaire Splinter Cell. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om fakkels te doven, je te verschuilen in hoog gras en bosjes, en op elk gewenst moment plat op de grond te liggen, waardoor het sluipen een cruciale en verrijkende ervaring wordt.

Wat betreft de onthullingsdatum van Ubisoft voor Codename Red en Assassin's Creed Infinity, blijft het voorlopig nog in nevelen gehuld.

3 maart - Aankondiging van pc-poort Ghost of Tsushima mogelijk volgende week

Nick Baker, game-journalist voor Xbox Era, claimt dat het goed mogelijk is dat we volgende week een aankondiging krijgen voor een pc-poort van de populaire Ghost of Tsushima game. Eerder voorspelde hij al de gehele inhoud van de State of Play en wat dat betreft willen we 'm best geloven!

In 2020 werd Ghost of Tsushima uitgebracht voor PS4, gevolgd door de release voor PS5 in 2021. Het spel plaatst je in de rol van de samoerai Jin, die de Tsushima-eilanden van Japan moet bevrijden van een dreigende Mongoolse invasie. De game oogst lof vanwege zijn boeiende open wereld, levendige graphics en eerbetoon aan de rijke traditie van samoeraifilms. 

4 maart - EA en Bit Reactor werken nog steeds aan Star Wars-strategiegame

Ondanks een grote ontslagronde binnen Electronic Arts - waardoor eerder nog een Star Wars first-person shooter werd gecanceld - blijft er wél gewerkt worden aan de ontwikkeling van een strategiegame binnen het Star Wars-universum. 

Hoewel Bit Reactor in een tweet aangaf dat 'afgelopen week moeilijk was voor de industrie', lieten ze daar tegelijkertijd weten dat er nog altijd 'hard wordt gewerkt' en dat de game niet wordt beïnvloed door de ontslagronde bij EA. Veel details over de game zijn er nog niet, ook is nog niet bekend wanneer het spel officieel wordt aangekondigd.   

5 maart - Updates over Paper Mario-remake en Luigi's Mansion 2 HD volgen op Mario Dag

10 maart, ook bekend als MAR10, oftewel Mario Dag, valt aanstaande zondag. Hoewel het ongebruikelijk is voor gamebedrijven om updates te delen op een zondag, zou dit wel een logisch moment zijn om spellen te promoten die verband houden met Mario en andere personages uit de wereld.

Het gerucht gaat dat Nintendo nieuws deelt over de remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door en Luigi's Mansion 2 HD. Afgelopen jaar kondigde Nintendo de remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door al aan, gepland om ergens dit jaar uit te komen. Het originele spel stamt uit 2004 op de GameCube en wordt door veel fans beschouwd als de beste Mario-rpg. Luigi's Mansion 2 voor de Switch werd ook in het afgelopen jaar aangekondigd. De originele 3DS-game werd uitgebracht in 2013.

5 maart - Gameplay getoond van Dune: Awakening

Funcom, de studio achter de ontwikkeling van de game, heeft in een recent uitgezonden stream nieuwe beelden getoond met gameplay uit het spel Dune: Awakening. 

Het spel belooft een meeslepende survival-mmo te worden met een uitgestrekte open wereld, waarin je als speler geconfronteerd wordt met de uitdagingen van het overleven op Arrakis. In de game zal je schuilplaatsen moeten bouwen om jezelf te beschermen tegen genadeloze zandstormen en moet je leren navigeren op 'de oude manier', om mega grote zandwormen te ontwijken. Een cruciaal aspect van het spel is het zoeken naar 'spice' met behulp van een eigen oogster, waarbij de verzamelde specerijen spelers unieke krachten kunnen verlenen.

Funcom leidt de ontwikkeling van Dune: Awakening, maar opmerkelijk is dat de Nederlandse studio Abstraction ook een bijdrage levert aan het project. Hoewel de releasedatum nog onbekend is, kunnen we in ieder geval melden dat de game op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S beschikbaar wordt.

Bekijk de beelden hieronder!

5 maart - Square Enix wil met update Performance-modus van Final Fantasy 7 Rebirth verbeteren

Square Enix wilt een update uitbrengen voor Final Fantasy 7 Rebirth, waarmee de Performance-modus van de game verbeterd wordt. Dat komt niet uit het niets, gezien veel spelers wat kritiek hebben geuit op de modus. Eerder werd de Perfomance-modus ook al verbeterd in de demo van de game. Regisseur Naoki Hamaguchi laat weinig los over wat er precies verbeterd gaat worden en wanneer de update uitkomt.

Bekijk de game hier!

6 maart - Onthulling van nieuwe content voor Seizoen 2 Reloaded van Call of Duty: Modern Warfare 3 en Warzone

De inhoud van seizoen 2 Reloaded van Call of Duty: Modern Warfare 3 en Warzone is bekendgemaakt door Activision Blizzard. Het tweede seizoen van de shooter-games is opgedeeld in twee delen, waarbij nieuwe content wordt toegevoegd tijdens elk deel.

Als speler kan je vanaf woensdagavond genieten van de remaster van de 6v6-map Das Haus in de multiplayermodus van Modern Warfare 3. De map heeft nu een nieuwe setting op het dak van een wolkenkrabber. Daarnaast worden de maps Terminal en Skidrow getransformeerd met een fris uiterlijk in de playlist "The Vortex: Decay's Realm".

In de multiplayer zijn er ook twee nieuwe modi toegevoegd. In Bounty, een variant van Team Deathmatch, kan je nu extra punten verdienen door de best presterende speler van het vijandige team uit te schakelen. Daarnaast is er Juggermosh, waarbij je in feit verandert in een Juggernaut, met het uiterlijk van een Space Marine uit de Warhammer-franchise. Opvallend is dat het camerastandpunt gedurende het hele spel in third person blijft.

Wat betreft Zombies is er een verrijking met een nieuwe verhalende missie en een nieuwe Warlord genaamd Keres. In de Warzone-modus zijn ook nieuwe mechanismen toegevoegd. Een opvallende toevoeging is de Portable Decontamination Station, een nieuwe Field Upgrade die bescherming biedt tegen gasaanvallen.

Bekijk hieronder de trailer van het nieuwe seizoen!

Benieuwd naar Call of Duty: Modern Warfare 3? Je vindt de game hier!

6 maart - PlayStation upload 18 minuten gameplay van Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma 2, de langverwachte opvolger van de cult-klassieker Dragon's Dogma uit 2012, heeft een 18 minuten lange video gekregen waarin de Magick Archer centraal staat. 

De actie-RPG, die eind deze maand uitkomt, heeft een diep verkenbare fantasiewereld waarin je als speler je eigen avontuur vormgeeft. Je kiest een 'roeping' waarbij je op een strategische manier een groep 'pawns' selecteert en bepaalt in dynamische gevechten je eigen speelstijl. Van het bestrijden van monsters tot het ontrafelen van mysteries, alles draait in deze game om de keuzes die je maakt. 

Capcom's RE Engine staat aan de basis van Dragon's Dogma 2, waardoor levendig gedetailleerde, high-fidelity graphics ontstaan. Gecombineerd met meeslepende physics en complexe, reactie character AI, komt de omgeving tot leven, waarin jouw beslissingen en de gevolgen ervan een centrale rol spelen.

Bekijk de video hieronder!

Dragon's Dogma 2 wordt uitgebracht op 22 maart voor PS5 en Xbox Series X. Je vindt de game hier!

6 maart - STALKER 'Legends of the Zone Trilogy' komt naar consoles

Recentelijk zijn op verschillende Japanse retailsites pre-orders gestart voor een tot dusver onbekende STALKER-release genaamd, 'Legends of the Zone Trilogy'.

Dit pakket zou naar verluidt de games STALKER: Shadow of Chernobyl, STALKER: Clear Sky en STALKER: Call of Pripyat bevatten, en dit is de eerste keer dat een van deze titels op een consoleplatform wordt uitgebracht. 

Momenteel wachten fans - en wijzelf - al een tijdje op de 2e game uit de serie: Heart of Chernobyl. die op 5 september (mits de game niet weer wordt uitgesteld) uitgebracht zal gaan worden. Die game vind je hier!

7 maart - Xbox Partner Preview toont nieuwe trailers en aankondigingen

Woensdagavond organiseerde Microsoft zijn nieuwste Xbox Partner Preview-evenement, waarbij een voorproefje werd gegeven van verschillende aankomende games en uitbreidingen voor spelers op Xbox Series X & S en pc.

Tijdens het evenement van 30 minuten werden in totaal 14 games getoond, waardoor je volop kon genieten van trailers en aankondigingen, waaronder trailers van Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, Persona 3 Reload: Expansion Pass en Unknown 9: Awakening. Daarnaast zagen we beelden van Tales of Kenzera: Zau, werd het vervolg op de duistere detectivegame The Sinking City aangekondigd én kunnen Xbox-spelers zich verheugen op de komst van Final Fantasy 14, waarvan de releasedatum werd aangekondigd: 21 maart. 

Bekijk hieronder de hele showcase!

7 maart - Final Fantasy-concerttour maakt debuut in Nederland

Het concert, dat volledig in het teken staat van Final Fantasy, begint in Nederland. Later zullen er ook concerten zijn in andere Europese landen. De startdatum van de tournee is nog onbekend, maar de officiële aankondiging wordt binnen enkele dagen verwacht. Square Enix heeft al sinds 2007 ervaring met het organiseren van liveconcerten. Een voorbeeld hiervan is Distant Worlds: Music from Final Fantasy, waarbij muziek uit verschillende Final Fantasy-games live wordt uitgevoerd. Al sinds 2013 is ook Final Symphony een bekend project. Dit initiatief legt de focus op de muziek van Final Fantasy 6, 7 en 10. 

7 maart - Princess Peach: Showtime! demo beschikbaar

Er is een gratis te spelen demo van Princess Peach: Showtime! uitgebracht in de eShop van Nintendo, waar je alvast een voorproefje kan krijgen van de game die over twee weken wordt uitgebracht. 

In de demo kan je in de huid kruipen van Zwaardvechter Peach en Banketbakker Peach. Peach's transformaties verlenen haar unieke vaardigheden die essentieel zijn om zowel het Sprankeltheater als het publiek te redden.

Naast de beschikbare demo heeft Nintendo ook een informatieve overzichtstrailer onthuld, waarin wordt toegelicht wat je kan verwachten van deze game. Bekijk de beelden hieronder!

Princess Peach Showtime wordt uitgebracht op 22 maart voor de Nintendo Switch. Je vindt de game hier!

8 maart - Nominaties Bafta Games Awards 2024 onthuld

De schijnwerpers kunnen uit de kast worden gehaald, want de nominaties voor de Bafta Games Awards zijn onthuld! De immens populaire game Baldur's Gate 3 kreeg de meeste nominaties, gevolgd door het spectaculaire Marvel's Spider-Man 2.

De Bafta Game Awards, geïnspireerd door de British Academy Film Awards, vieren dit jaar hun twintigste jubileum. De officiële website heeft de lijst met nominaties vrijgegeven, waarbij games als Alan Wake 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Star Wars Jedi: Survivor eveneens in de schijnwerpers staan.

De Bafta Games Awards worden uitgereikt op donderdag 11 april en je kunt de actie live volgen op YouTube, Twitch en X.

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »