Sluiten
Vrijdag 24 Mei 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 18 t/m 24 mei!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 18 t/m 24 mei.

18 mei - Omzet Nederlandse game industrie betrof in 2023 1,5 miljard euro

Uit cijfers van de Videogames Federatie Nederland (VGFN) blijkt dat zowel de omzet van 'eigen' ontwikkelde games als de omzet van internationale uitgevers op de Nederlandse markt met 20 procent is gestegen, tot maar liefst 1,5 miljard euro.

Toenemende verkoop PS5

De organisatie meldt dat de stijging voornamelijk te danken is aan de toenemende verkoop van PlayStation 5-consoles, die momenteel de populairste console in het land is. Na de PlayStation 5 is de Nintendo Switch de populairste console in Nederland, gevolgd door de Xbox Series-consoles.

EA Sports FC 24 de populairste

Als het om games gaat, was EA Sports FC 24 het afgelopen jaar het populairst. Hogwarts Legacy eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare 3, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Fifa 23.

18 mei - Xbox brengt Proteus controller uit voor gamers met lichamelijke beperking

Microsoft werkt aan de ontwikkeling van de Proteus controller, een Xbox-controller die speciaal is ontworpen voor gamers met lichamelijke beperkingen.

Modulaire kit

De controller is een modulaire kit die je naar eigen voorkeur kan aanpassen en bestaat uit verschillende kubussen waaraan specifieke knoppen kunnen worden toegevoegd. Het gaat hierbij om onder andere triggers, analoge sticks of vierpuntsdruktoetsen. Meerdere kubussen kunnen aan elkaar worden gekoppeld en elke kubus biedt ruimte voor vier verschillende onderdelen.

App

Ook zal er een bijbehorende app komen waarmee alle knoppen opnieuw kunnen worden toegewezen. Dit geeft je de vrijheid om de controller volledig naar eigen wensen in te richten. Microsoft heeft aangegeven dat er in totaal meer dan honderd verschillende configuraties mogelijk zijn.

De controller wordt aankomend najaar verwacht en is geschikt voor de Xbox Series X en S, Xbox One en Windows 10 en 11.

19 mei - Gerucht: 'Nieuwe Xbox-console wordt samen met nieuwe Call of Duty gelanceerd in 2026'

Meer Xbox-nieuws, want volgens een bekende Call of Duty-insider zou de opvolger van de Xbox Series X/S in 2026 moeten verschijnen, tegelijk met de release van een nieuwe Call of Duty game. 

Insider en dataminer 'The Ghost of Hope' zou dat hebben vernomen van - aldus hemzelf - 'betrouwbare bronnen' binnen Activision. Eerder dit jaar liet Microsoft bij monde van Sarah Bond al weten dat er inderdaad wordt gewerkt aan 'de grootste technische sprong die je ooit in een hardware generatie hebt gezien'.  

20 mei - Gerucht: 'Remake van eerste Resident Evil wordt uitgebracht in 2026'

Insider Dusk Golem, bekend om zijn leaks rondom de Resident Evil-franchise, heeft een nieuw gerucht de wereld in geslingerd: namelijk dat Capcom bezig is met een remake van de allereerste Resident Evil game. 

Tweaks

De remake van de horror-game die in 1996 werd uitgebracht voor de PlayStation 1, zou onder andere een andere soort third-person cameraview krijgen, maar ook zombies met een uniek model, waardoor ze er allemaal anders uit komen te zien. 

Nieuwe Resident Evil onderweg

Eerder claimde Dusk Golem dat Capcom ook aan een nieuwe game werkt, namelijk Resident Evil 9. Die game zou - wederom volgens geruchten - aangekondigd worden tijdens een PlayStation Showcase en uit moeten komen rond januari 2025.

20 mei - Black Myth: Wukong trailer showt actievolle gameplay

Tijdens het WeGame Tonight-evenement in China heeft Game Science een nieuwe trailer van hun aankomende actie-RPG, Black Myth: Wukong, onthuld.

Black Myth: Wukong is gebaseerd op het beroemde Chinese verhaal Journey to the West. In dit verhaal is de Monkey King vijfhonderd jaar gevangen onder de Wy Zhi Shan-berg.

De game is een singleplayer actie-RPG waarin je als de 'Destined One' door diverse gebieden reist die geïnspireerd zijn door het klassieke verhaal. Tijdens de reis word je geconfronteerd met intense gevechten. De game wordt ontwikkeld op Unreal Engine 5.

Black Myth: Wukong verschijnt op 20 augustus voor pc (via Steam en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Vooralsnog is de game nog niet beschikbaar voor pre-orders.

Check de trailer hieronder!

 

21 mei - Stellar Blade krijgt mogelijk een pc-versie én een vervolg

Shift Up, het Koreaanse bedrijf achter de game Stellar Blade, overweegt om zowel een pc-versie als een vervolg op de recent uitgebrachte game uit te brengen. Dit laat de studio weten aan Gematsu. 

Eerst DLC, dan een vervolg?

Mocht je uitkijken naar een vervolg, dan zal je wel nog even moeten wachten. De studio zal eerst nog DLC uitbrengen. In de game stap je in de schoenen van de schaars geklede Eve en voer je een intense strijd tegen de buitenaardse Naytiba, die de mensheid van de aarde hebben verdreven.

Update 24 mei 

Vanaf 24 mei kan je een gratis update downloaden, waarbij je onder andere een nieuwe Boss-Challenge modus kan spelen. In deze modus kun je het opnemen tegen alle eindbazen uit de game, nadat je ze eerst in de hoofdcampagne hebt verslagen. Na elk gevecht krijg je een score die je kunt vergelijken met andere spelers.

Nieuwe outfits voor Eve

De update voegt ook drie nieuwe outfits toe voor Eve. Als je de Boss Challenge-modus op de Normal-moeilijkheidsgraad of hoger uitspeelt, kun je de Neurolink Suit ontgrendelen. Daarnaast zijn de White Kunoichi en Black Kunoichi outfits nu beschikbaar.

21 mei - Microsoft introduceert AI-technologie in Minecraft voor in-game advies

Speel je Minecraft en weet je af en toe niet meer wat je moet doen? Dan heb je een zorg minder, want Microsoft is van plan om binnenkort de AI-technologie Copilot te implementeren om je als speler te kunnen adviseren. 

Op X deelde het bedrijf twee video's waarin de aankomende feature wordt gedemonstreerd. In een van de video's is te zien hoe een Minecraft-speler advies nodig heeft over het creëren van een zwaard. Copilot meldt vervolgens dat de persoon bepaalde materialen nodig heeft. Wanneer de AI merkt dat de speler niet de juiste materialen heeft, geeft het advies over volgende stappen.  

21 mei - Nieuwe (gratis) update Prince of Persia: The Lost Crown

Goed nieuws voor fans van Prince of Persia: The Lost Crown! Er is een gloednieuwe gratis update beschikbaar, met gave nieuwe content.

Nieuwe modi om je skills te testen

Je kunt nu twee nieuwe modi voor eindbazen spelen. Ga naar Artaban in The Haven en probeer de Boss Revenge-modus, waar je het opnieuw kunt opnemen tegen bazen die je al eerder hebt verslagen. Kies zelf hoe moeilijk je het wilt maken en kijk hoe je beste pogingen worden bijgehouden. Of probeer de Boss Rush-modus, waarin je alle bazen achter elkaar moet verslaan. Tussen de gevechten door kun je wisselen tussen amuletten en Athra-surges.

Sneller reizen en nieuwe outfits

Er is ook een nieuwe outfit voor de prins, geïnspireerd op de reboot uit 2008. En als je zin hebt in iets anders, kun je een nogal minimalistisch kostuum aantrekken. Daarnaast kun je nu via de Wak-Wak-bomen reizen, zodat je supersnel op je bestemming aankomt.

3e geplande update komt eraan

Deze gratis update is de tweede van drie geplande updates. In maart kregen we al de Warrior's Path-DLC met Speedrun- en Permadeath-modi. Deze zomer komt de Divine Trials-update uit, met nieuwe vecht- en platformuitdagingen, plus nieuwe amuletten en outfits. En later dit jaar kunnen we een betaalde verhaaluitbreiding verwachten.

Benieuwd naar de game? Je vindt Prince of Persia: The Lost Crown hier!

21 mei - Details seizoen 4 van Call of Duty: Modern Warfare 3 & Warzone onthuld

Activision Blizzard heeft de inhoud van het vierde seizoen van Call of Duty: Modern Warfare 3 en Warzone bekendgemaakt en er is ook een launchtrailer uitgebracht.

Startdatum en nieuwe content

Het vierde seizoen begint op 29 mei om 18:00 uur Nederlandse tijd en zoals altijd kun je weer heel wat nieuwe content verwachten voor zowel Modern Warfare 3 als Warzone.

Nieuwe maps en modi

In de multiplayer van Modern Warfare 3 kun je drie gloednieuwe 6v6-maps verwachten. Tokyo en Paris zijn vanaf de start beschikbaar, terwijl Incline halverwege het seizoen verschijnt. Daarnaast komt er een Vortex-variant van de map Das Haus.

Wat de nieuwe multiplayermodi betreft, kun je vanaf dag één aan de slag met Demolition en Hyper Cranked. Later in het seizoen volgen Havoc en Headshots Only. Er zijn ook nieuwe perks toegevoegd, zoals het Mission Control Vest en de Compression Plate, en nieuwe Killstreaks zoals Intelligent Munitions Systems, Missile Drone, DNA Bomb en Loitering Munition.

Zombies update

Halverwege het seizoen krijgt Zombies een update. Je kunt geheime toegangen naar de Unstable Rift ontdekken en het opnemen tegen intense golven zombiehordes totdat je elk ondood wezen hebt verslagen of je team overweldigd wordt.

Warzone

Hoewel er geen nieuwe locaties worden toegevoegd in Warzone, is er wel een mysterieuze DNA-bom te vinden in Popov Power. De waarheid hierover zal niet direct duidelijk worden, maar in de loop van het seizoen zullen er nieuwe ontdekkingen worden gedaan die je strategieën flink kunnen beïnvloeden.

Cross-overs

Activision heeft ook aangekondigd dat er een cross-over met Gundam op de planning staat voor dit seizoen. Dataminers hebben daarnaast bewijs gevonden van aankomende cross-overs met Fallout en The Crow.

22 mei - PlayStation ontwikkelt mogelijk een platform voor gratis mobiele games

Uit een interessante vacature bij Sony lijkt het erop dat het bedrijf bezig is met een platform voor free-to-play-games op smartphones.

Vacature

TweakTown ontdekte een interessante vacature waarin PlayStation op zoek is naar een 'Mobile Platform Architect'. Deze persoon zal bij PlayStation Studios Mobile gaan werken aan het ontwerpen van "PlayStations platform voor het ontwikkelen, uitgeven en onderhouden van free-to-play mobiele games".

Volgens de vacature zal de nieuwe aanwinst de leiding krijgen over het ontwerpen en implementeren van het platform. Mocht je er oren naar hebben, dan zal je samen komen te werken met interne teams om mobiele games aan PlayStation-services te koppelen en moet je er daarnaast voor zorgen dat alle mobiele games voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van PlayStation.

Investeringen in mobiele games

Sony heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in teams en werknemers met ervaring in mobiele games. Zo zijn er medewerkers aangenomen die eerder werkten bij bedrijven als Apple, Samsung, Zynga, Niantic, Riot en Tencent. Ondanks het vertrek van twee belangrijke figuren, Nicola Sebastini (voorheen van Apple Arcade) en Michail Katkoff (voorheen Rovio en Zynga), blijft PlayStation zich richten op mobiele games.

Sony niet de eerste

Het is niet verrassend dat PlayStation meer nadruk wil leggen op mobiele games. Xbox kondigde onlangs aan in juli een eigen mobiele gamewinkel te lanceren. Hun overname van Activision Blizzard vorig jaar was mede ingegeven door de wens om King, de maker van Candy Crush, in hun portfolio te krijgen.

23 mei - Update Rise of the Ronin met nieuwe missies en verbeteringen

Goed nieuws als je een fan bent van Rise of the Ronin, want Team Ninja komt deze week met een flinke update.

Nieuwe missies en verbeteringen

Fumihiko Yasuda, de producent en regisseur, heeft op de PlayStation Blog aangekondigd dat er vijf nieuwe Ally-missies aankomen. Daarnaast zijn er diverse verbeteringen en extra opties toegevoegd. Wanneer precies deze week de update komt, is nog even afwachten.

In Rise of the Ronin speel je als een Ronin, een meesterloze strijder die zijn eigen keuzes maakt. Met je Katana en andere wapens ga je de strijd aan en kan je zelfs door de lucht zweven met een speciaal toestel. De game kwam afgelopen maart uit voor de PlayStation 5.

23 mei - Activision heeft Call of Duty: Black Ops 6 bevestigd

De Call of Duty hype kan weer gaan beginnen, want Activision Blizzard heeft de eerste teasers gedeeld van Black Ops 6. Het is duidelijk dat ze bij Activision weten hoe ze een game moeten hypen, want via een levensgrote advertentie in de Amerikaanse krant USA Today hebben ze de game onthuld, wat natuurlijk meteen viraal ging op sociale media.

Samen met de advertentie werd ook een website gelanceerd. Door de beelden van Mount Rushmore en de boodschap "The Truth Lies" is de nieuwsgierigheid zeker gewekt. Voorlopig blijft het echter nog een mysterie wat er te ontdekken valt, want er zijn verder nog geen details over de game bekend. 

Op zondag 9 juni staat naar verwachting de onthulling van de game gepland tijdens de Xbox Game Showcase, gevolgd door een speciale presentatie, speciaal ingericht voor Black Ops 6. Volgens verschillende bronnen mikt Activision op een releasedatum in oktober, met waarschijnlijk 25 oktober als beoogde datum.

23 mei - Warhammer Skulls Showcase toont diverse games

Een informatieve trailer voor Space Marine 2, een DLC en speciale editie voor Warhammer 40.000: Boltgun én een vervolg op Warhammer 40K: Mechanicus, Focus Entertainment heeft via een showcase meer uit de doeken gedaan over de Warhammer-reeks. De complete showcase kan je hier beneden nog eens terugzien:

Benieuwd naar Warhammer 40K: Space Marine 2? Je vindt de game hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »