Sluiten
Liam - Vrijdag 22 Maart 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 16 t/m 22 maart!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 16 t/m 22 maart.

16 maart - Sea of Stars krijgt een lokale coöp-modus voor drie spelers

Sabotage Studio heeft deze week aangekondigd dat er in de toekomst een lokale coöperatieve modus voor drie spelers beschikbaar zal zijn voor Sea of Stars. Deze modus, die door het bedrijf wordt aangeduid als 'Single-Player+', introduceert ook een nieuwe gevechtsmechaniek waarbij spelers gezamenlijke aanvallen kunnen timen. Op dit moment is er nog geen releasedatum voor de update bekend.

Daarnaast heeft Sabotage Studio gemeld dat Sea of Stars al door meer dan vijf miljoen mensen is gespeeld. De game werd vorig jaar uitgebracht op PlayStation 5, PlayStation 4, en Nintendo Switch. 

Bekijk de game hier!

16 maart - De release van Hyper Light Breaker staat gepland voor deze zomer

Ontwikkelaar Heart Machine heeft via IGN aangekondigd dat de Early Access-versie van Hyper Light Breaker, het vervolg op Hyper Light Drifter, ergens deze zomer zal verschijnen. Een nieuwe trailer is ook vrijgegeven. Hoewel Hyper Light Drifter al in 2022 werd aangekondigd, heeft de release meermaals vertraging opgelopen. De game zal deze zomer eerst beschikbaar zijn via Steam Early Access.

Hyper Light Breaker vindt plaats in een nieuwe wereld genaamd Overgrowth, maar het grootste verschil met Hyper Light Drifter is de overstap van 2D naar drie dimensies. In deze roguelite moeten spelers de Abyss King verslaan. Daarnaast bevat de game een hubgebied genaamd The Settlement waar je als speler tussen missies door kunnen vertoeven. Consoleversies voor de game zijn nog niet aangekondigd. Hyper Light Drifter kwam na de pc-release uiteindelijk wel naar consoles.

Bekijk de gameplay trailer hieronder!

17 maart - Release van de PlayStation 5 Pro gepland voor later dit jaar

Insider Gaming heeft van anonieme bronnen vernomen dat de PlayStation 5 Pro gepland staat voor later dit najaar. De console zal - naar schatting - een snelheidstoename krijgen van 45 procent, ten opzichte van de huidige PS5. Insider Gaming bevestigde de specificaties van de PS5 Pro nadat deze gelekt werden. De gelekte specificaties zouden afkomstig zijn van een PlayStation-developer portal en deze week naar meerdere third-party-ontwikkelaars zijn gestuurd. 

Volgens de nieuwe specificaties zou de PlayStation 5 Pro 45 procent sneller kunnen renderen dan de huidige PS5, met ray-tracing die twee tot vier keer gedetailleerder is. De console zou 33,5 teraflops bevatten en 'PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling' gebruiken om games met behulp van AI op te schalen. Dit wordt aangedreven door een 'AI Accelerator' met 67 TFLOPS. Hoewel er sprake zou zijn van ondersteuning voor 8K-resolutie, geldt dit mogelijk alleen voor toekomstige edities van de console. De cpu van de console is hetzelfde als die in de reguliere PS5, al zou er wel een 'High CPU Frequency Mode' zijn waardoor de gpu ongeveer 10 procent beter draait. Verder zou het systeemgeheugen met 28 procent toenemen waardoor het wellicht nog sneller werkt.

Geruchten over een mogelijke Pro-versie van de PS5 circuleren al geruime tijd, maar Sony heeft nog niets officieel bevestigd. Sony zou een intern onderzoek zijn gestart naar de gelekte specificaties van de vermeende PlayStation 5 Pro.

17 maart - Persona 6 komt waarschijnlijk ook naar Nintendo Switch en Xbox Series-consoles

Tijdens een podcast onthulde insider Nate the Hate dat het nog niet aangekondigde Persona 6 naar verwachting niet alleen beschikbaar zal zijn voor de PlayStation 5 en pc, maar ook voor de opvolger van de Nintendo Switch en de Xbox Series-consoles. Later bevestigde een doorgaans betrouwbare bron deze informatie. Eerder waren er geruchten dat Persona 6 pas in 2026 zou verschijnen en dat de game de werknaam 'Carbon' draagt.

Hoewel Persona 5 aanvankelijk alleen beschikbaar was op PlayStation-consoles, is de franchise sindsdien uitgebreid naar meerdere platforms. Zo werd Persona 5 Royal, een nieuwe versie van Persona 5, uiteindelijk uitgebracht op alle platforms, en zijn er ook remakes en spin-offs die op meerdere platforms beschikbaar zijn. Het lijkt daarom aannemelijk dat Persona 6 direct beschikbaar zal zijn op alle moderne systemen. Op dit moment is er echter nog niets officieel bevestigd.

18 maart - Hackers verstoorden de finale van Apex Legends door deelnemers te voorzien van cheats

De Noord-Amerikaanse finales van een Apex Legends-toernooi verliepen anders dan gedacht. Hackers zorgden ervoor dat deelnemers tijdens de wedstrijd plotseling cheats kregen. Tijdens de finale kregen sommige deelnemers onbedoeld cheats zoals aimbots en wallhacks. Als reactie hierop besloot de organisatie de finale af te breken en op een later moment opnieuw te spelen. Helaas kwam dit te laat voor een van de spelers, wiens account al was verbannen. Hoe dit exact kon gebeuren is nog onduidelijk, maar spelers maken zich ernstig zorgen over de beveiliging van Apex Legends. Het incident kan wijzen op een aanzienlijk beveiligingslek waar alle spelers van het spel mee te maken kunnen krijgen. Als hackers invloed kunnen hebben op een toernooifinale, is het waarschijnlijk dat dit ook kan gebeuren in normale potjes.

Ontwikkelaar Respawn heeft een verklaring vrijgegeven waarin ze erkennen dat spelers daadwerkelijk zijn gehackt. Het bedrijf werkt momenteel aan een reeks updates om extra beveiligingsmaatregelen toe te voegen aan de populaire battle royale-game. De eerste update is al uitgerold. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de finale opnieuw zal worden gespeeld. 

18 maart - Steam vestigt nieuw record met 36 miljoen gelijktijdige gebruikers

Opnieuw een record op Steam, met een piek van 36.354.393 gelijktijdige gebruikers op het platform, volgens gegevens van SteamDB. Dit specifieke record wordt regelmatig gebroken; eerder deze maand waren er bijvoorbeeld nog 34,6 miljoen gelijktijdige gebruikers, maar dat aantal werd nu ruimschoots overschreden. Ongeveer een derde van de 36,35 miljoen gebruikers was actief aan het gamen. Onder de populairste games vielen Counter-Strike 2, Dota 2, PUBG, Apex Legends en Helldivers 2.

19 maart - Demo van Sand Land nu uit

Bandai Namco heeft een demo uitgebracht van hun aankomende actie-rpg game Sand Land. Deze demo is nu beschikbaar om te downloaden op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, en Steam. De voortgang in de demo kan niet worden overgedragen naar de uiteindelijke game, maar spelers kunnen wel items ontgrendelen om voertuigen uit te breiden door de demo uit te spelen.

De releasedatum van Sand Land is gepland op 26 april in de rest van de wereld, en zal beschikbaar zijn op PlayStation 5 en PlayStation 4. Bekijk de game hier!

20 maart - GTA 6 komt begin 2025 uit

Diverse insiders beweren dat Grand Theft Auto 6 mogelijk ergens in de eerste maanden van 2025 wordt uitgebracht. Volgens JarlOfRivia, een insider die eerder de inhoud van de eerste trailer van Grand Theft Auto 6 correct lekte, zal de langverwachte game ergens in januari of februari van 2025 verschijnen.

Een andere insider, Nuro van GTA Online News, is nog specifieker. Deze persoon, die eerder de correcte maand van de release van de trailer van GTA 6 voorspelde, beweert nu dat de geplande releasedatum van de game 18 februari is.

Deze informatie is niet officieel bevestigd en dat geplande releasedata intern nog kunnen veranderen. Het enige dat Rockstar heeft bevestigd, is dat de game ergens in 2025 zal worden uitgebracht voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

20 maart - Meer opties bij fotomodus van Starfield door nieuwe update

Bethesda heeft een nieuwe update voor Starfield uitgebracht, waarbij onder andere meer opties aan de fotomodus zijn toegevoegd. Hoewel de update eerder deze maand al beschikbaar was via de Steam Bèta, is deze nu voor alle spelers beschikbaar. In de fotomodus kunnen spelers nu hun eigen personages en metgezellen in verschillende poses plaatsen en verschillende gezichtsuitdrukkingen geven. Daarnaast is het nu mogelijk om deuren te openen en resources op te halen wanneer de scanner wordt gebruikt. Tijdens het vliegen met een schip in de third-person weergave kunnen spelers nu ook het gezichtsveld aanpassen. Bovendien wordt er geen digipick meer verbruikt wanneer spelers besluiten een slot niet te ontgrendelen en worden er diverse bugs opgelost.

Bekijk Starfield hier!

20 maart - Bandai Namco upload trailer van Dragon Ball: Sparking! Zero

Bandai Namco een nieuwe trailer van Dragon Ball: Sparking! Zero geupload, waarin het bedrijf elf nieuwe speelbare personages heeft aangekondigd. Deze personages zijn Dyspo, Burter, Jeice, Hit, Master Roshi (Max Power), Kakunsa, Nappa, Super Saiyan Broly (Full Power), Super Saiyan Kale (Berserk), Toppo en Super Trunks. Dragon Ball: Sparking! Zero zet de erfenis voort van Budokai Tenkaichi, waarvan het eerste deel in 2005 verscheen voor de PlayStation 2. In tegenstelling tot Dragon Ball FighterZ spelen de gevechten zich niet af in 2D, maar wordt er gebruik gemaakt van een third-person camera die achter het speelbare personage staat. De game wordt ontwikkeld door Spike Chunsoft. Dragon Ball: Sparking! Zero zal op een nog onbekend moment verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Bekijk de nieuwe trailer hier!

20 maart - Spin-off The Callisto Protocol in de maak

Striking Distance Studios heeft een nieuw project onthuld: Project Birdseye. Volgens de studio wordt dit een nieuwe roguelike game die zich afspeelt in hetzelfde universum als de vorige game van de ontwikkelaar: The Callisto Protocol. 

Volgens de ontwikkelaar werkt een klein team binnen Striking Distance aan het spel, terwijl de rest aan de volgende grote release werkt. 

"Black Iron Prison is de perfecte futuristische speeltuin voor de visie van het team”.

Striking Distance Studios benadrukt dat dit project niet bedoeld is als een direct vervolg op The Callisto Protocol, maar eerder als een zijmissie die de wereld van het spel kan uitbreiden en de creativiteit van het team kan uitdagen, zonder dat dit ten koste gaat van de ontwikkeling van hun volgende grote AAA-game.

Buiten een trailer – hieronder te zien – is er verder nog weinig duidelijk over Project Birdseye. Ook platforms en releasedatum zijn niet bekend.

21 maart - Uitgebreide beelden Marvel 1943: Rise of Hydra getoond

Tijdens de Game Developers Conference zijn tijdens een Unreal Engine-presentatie beelden getoond van een nieuwe Marvel-game, Marvel 1943: The Rise of Hydra. De game speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en zal onder andere Captain America en The Black Panther bevatten als helden.

Het is nog niet duidelijk op welke platforms de game uitgebracht zal worden, al is de verwachting dat dit voor next-gen consoles zal zijn. Ook zullen we nog even geduld moeten hebben, want de game zal pas over een jaar op de markt komen.

21 maart - The Sims wordt verfilmd

Gameverfilmingen zijn erg populair: na het succes van Mario, Sonic en de The Last Of Us-serie wordt nu ook The Sims verfilmd. Waar de film precies over gaat blijft een vraagteken, maar Margot Robbies productiebedrijf LuckyChap gaat het in ieder geval proberen.  Het nieuws werd bekendgemaakt door The Hollywood Reporter, die ook meldt dat de aankomende film zal worden geregisseerd door Kate Herron, bekend van het eerste seizoen van Loki en afleveringen van Sex Education, en ook betrokken is bij het tweede seizoen van The Last Of Us. Herron werkt ook aan het script, samen met Briony Redman. De productie wordt verzorgd door LuckyChap in samenwerking met Vertigo Entertainment, terwijl Electronic Arts, de uitgever van The Sims, ook betrokken is bij het project.

21 maart - Patch uitgebracht voor Final Fantasy 7 Rebirth, graphics verbeterd

Square Enix heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Final Fantasy 7 Rebirth, waarbij onder andere de graphics van het spel worden verbeterd. Het bedrijf meldt dat de grafische kwaliteit is verbeterd, samen met een verbetering van de framerate en de algemene stabiliteit van het spel. Daarnaast zijn er 'Sharp' en 'Soft' filters toegevoegd, waardoor spelers zelf de grafische weergave kunnen aanpassen. Ook zijn verschillende bugs opgelost.

Je vindt Final Fantasy VII Rebirth hier!

22 maart - Dead Island 2-uitbreiding 'SoLA' onthuld

In de tweede uitbreiding van Deep Silver en Dambuster Studios word je meegenomen naar een grootschalig muziekfestival en krijg je - naast natuurlijk de ondoden - te maken met een aantal nieuwe vijanden. Zo kan je te maken krijgen met de Wipper, die je met z'n ingewanden kan bekogelen, maar ook de Clotter, die zichzelf in een hoopje kan laten veranderen om vervolgens ergens anders weer op te duiken. 

Naast deze vijanden kan je ook wat nieuwe wapens verwachten: een Sawblade Launcher - waarmee je zaagbladen kan afschieten - maar ook een honkbalknuppel die liefkozend Ripper wordt genoemd, gezien de zaag die erop zit. 

Zin om zombies te slachten? Je vindt Dead Island 2 hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »