Sluiten
Jesse - Vrijdag 22 December 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 16 t/m 22 december!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 16 tot en met 22 december.

16 december - Nieuwe trailer Tekken 8 uitgekomen

Bandai Namco heeft recentelijk een nieuwe trailer uitgebracht voor Tekken 8, die zich richt op het verhaal van de game.

Hoewel het verhaal van de Tekken-serie in de loop der jaren behoorlijk complex is geworden, draait de essentie van de franchise om de strijd tussen Jin Kazama en zijn vader Kazuya Mishima, die op zijn beurt de zoon is van Heihachi Mishima.

Sinds vorige week donderdag is er een speelbare demo van Tekken 8 beschikbaar op de PlayStation 5. Vanaf 21 december zal dezelfde demo ook beschikbaar zijn op Xbox Series en pc, waardoor spelers de kans krijgen om zowel de The Dark Awakens-modus als de versus modus uit te proberen.

Tekken 8, het nieuwste deel in de geliefde vechtgame-reeks van Bandai Namco, werd vorig jaar aangekondigd. Het spel zal op 26 januari 2024 verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc. Het is bevestigd dat het spel cross-play mogelijkheden zal bevatten, zoals eerder dit jaar bekendgemaakt.

16 december - 188 miljoen mensen keken naar The Game Awards

Dit jaar hebben naar schatting 118 miljoen mensen live naar The Game Awards gekeken, zo meldt de organisator en presentator Geoff Keighley. Dit aantal markeert een recordaantal streams, wat een stijging van 15 procent betekent ten opzichte van vorig jaar, toen ongeveer 103 miljoen mensen de show volgden. In 2021 bedroeg het aantal kijkers nog 85 miljoen, terwijl bij de eerste uitzending van The Game Awards in 2014 slechts 1,9 miljoen mensen keken.

Tijdens The Game Awards werd Baldur's Gate 3 uitgeroepen tot game van het jaar, en er werden diverse nieuwe games aangekondigd. Hideo Kojima onthulde zijn nieuwe game OD, en Arkane werkt aan een Blade-game.

Een veelgehoorde klacht over de editie van dit jaar was dat winnaars weinig tijd kregen voor hun dankwoord. Zelfs Keighley gaf achteraf aan dat hier verbetering mogelijk was.

17 december - Expedition: A MudRunner Game verschijnt op 5 maart

Vanaf 5 maart 2024 is Expeditions: A MudRunner Game verkrijgbaar op zowel pc als consoles, zo hebben uitgever Focus Entertainment en ontwikkelaar Saber Interactive aangekondigd. Onderaan deze tekst vind je een nieuwe trailer.

Dit nieuwste deel in de reeks, waar eerder al games als Mudrunner en Snowrunner uitkwamen, stelt spelers in staat om op wetenschappelijke expedities te gaan in ongerepte natuur. Hiervoor worden voertuigen ingezet die zelfs de meest ruige terreinen aankunnen.

Volgens de makers is het essentieel dat de voertuigen zijn uitgerust met diverse gadgets, zoals drones en scanners, om het onderzoek in de wildernis succesvol te laten verlopen. Daarnaast moeten spelers het kamp beheren van waaruit de expedities worden gelanceerd.

Expeditions: A MudRunner Game zal beschikbaar zijn op Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

 

18 december - Poppy Playtime komt naar consoles

De horrorgame Poppy Playtime komt deze maand nog naar PlayStation-consoles en Nintendo Switch.

De initiële episode van Poppy Playtime debuteerde in 2021 op pc en werd later ook beschikbaar op smartphones. De tweede episode is inmiddels uit, terwijl de derde episode gepland staat voor het begin van het komende jaar.

Op woensdag wordt de eerste episode, getiteld "A Tight Squeeze", uitgebracht op zowel PlayStation 5 als PlayStation 4. De versie voor de Nintendo Switch komt op 25 december beschikbaar.

In Poppy Playtime worden spelers meegenomen naar een speelgoedfabriek nadat zij een mysterieuze brief hebben ontvangen van werknemers die jaren geleden zijn verdwenen. Bij aankomst in de fabriek blijkt het speelgoed tot leven te zijn gekomen, waardoor spelers moeten overleven en verschillende puzzels moeten oplossen.

Onderstaand is een trailer te zien van het eerste hoofdstuk van de pc-versie.

 

18 december - Netflix werkt aan spel gebaseerd op Squid Game

Netflix werkt aan een game die zich afspeelt in het universum van Squid Game, zo liet Mike Verdu, het hoofd van gaming bij Netflix onlangs weten aan Axios. Momenteel zijn er nog geen verdere details bekend over de game. Squid Game is een populaire Netflix-serie uit Zuid-Korea waarin deelnemers hun leven op het spel zetten om een geldprijs te winnen. Er is ook een echte spelshow gebaseerd op de serie gemaakt, genaamd Squid Game: The Challenge.

Tijdens het interview onthulde Verdu ook dat er meer dan tien games intern in ontwikkeling zijn bij Netflix en zijn studio's. Vorig jaar opende Netflix onder andere studio's in Californië en Helsinki, en het heeft verschillende ontwikkelaars overgenomen, waaronder Night School Studio, bekend van Oxenfree. Naast de intern ontwikkelde games heeft Netflix naar verluidt ongeveer negentig spellen in ontwikkeling via samenwerkingen met externe teams.

Netflix biedt momenteel al meer dan tachtig games aan via Netflix Games, die zijn opgenomen in een regulier Netflix-abonnement zonder extra kosten of advertenties. Deze spellen kunnen door Netflix-abonnees op hun mobiele apparaten worden gespeeld. Onlangs zijn de Grand Theft Auto-trilogie toegevoegd en staan Sonic Mania Plus en Hades op de planning voor volgend jaar.

 

18 december - Sony neemt patent op automatisch aanpassen van skills van spelers

Sony heeft een patent geregistreerd voor een technologie die de moeilijkheidsgraad van games automatisch aanpast terwijl ze worden gespeeld.

Volgens het patent zou de moeilijkheidsgraad dynamisch worden aangepast op basis van de vaardigheden van de individuele speler. Het patent beschrijft dat de game bijhoudt of het prestatieniveau van de speler aan de verwachtingen voldoet, en indien nodig de moeilijkheidsgraad aanpast om een gelijk niveau te behouden.

Het feit dat er een patent is voor deze technologie betekent niet automatisch dat het ook daadwerkelijk geïmplementeerd zal worden in Sony-games. Bedrijven registreren regelmatig patenten voor diverse technologieën die ze ontwikkelen, en niet alle geregistreerde patenten vinden hun toepassing in daadwerkelijke games.

18 december - Suicide Squad wordt volgens James Gunn niet de laatste game in 'Arkham-verse'

Volgens James Gunn, de regisseur die het DC-filmuniversum overziet, zal het aankomende Suicide Squad: Kill the Justice League niet de laatste game zijn in het Arkham-verse.

Suicide Squad speelt zich af in hetzelfde universum als de Batman: Arkham-games en wordt, net als die reeks, ontwikkeld door Rocksteady. Op het socialmediaplatform Threads stelde een fan de vraag of Suicide Squad de laatste game in dit universum zou worden. Gunn antwoordde dat het niet de bedoeling is dat het de laatste game wordt. Hoewel zijn reactie inmiddels is verwijderd, is deze hieronder nog te zien.

In een andere reactie op Threads benadrukt Gunn zijn grote waardering voor de Arkham-games en zijn wens dat dit universum voortgezet wordt. Hij merkt op dat andere games die zich in hetzelfde universum als het DC-filmuniversum afspelen niet noodzakelijk voorrang krijgen.

Suicide Squad: Kill the Justice League geeft spelers de controle over de Suicide Squad, die Metropolis en de wereld moet redden nadat Brainiac controle heeft overgenomen van superhelden zoals Superman en Batman. Het spel kan solo worden gespeeld, waarbij spelers kunnen schakelen tussen de verschillende leden van het team, maar het biedt ook een coöperatieve modus voor vier spelers.

 

18 december - Blade-game al bijna twee jaar in ontwikkeling

De onlangs aangekondigde Blade-game is sinds het begin van 2022 in ontwikkeling bij Arkane Lyon, zoals blijkt uit de LinkedIn-pagina van campaign director Dana Nightingale. Daar wordt vermeld dat ze vanaf het begin van 2022 aan het spel werkt, nadat ze dezelfde functie vervulde voor Deathloop tot december 2021.

Tijdens The Game Awards van afgelopen week werd bekendgemaakt dat Arkane Lyon werkt aan Blade, een third-person actiegame die zich afspeelt in een deel van Parijs dat onder quarantaine staat vanwege een bovennatuurlijke noodsituatie. Vampiers zijn opgedoken, en het is aan Blade om de inwoners van Parijs te beschermen.

Hoewel nog niet bekend is wanneer en op welke systemen Blade wordt uitgebracht, lijkt het waarschijnlijk dat in ieder geval de Xbox Series X en S en pc ondersteund zullen worden. Arkane maakt nu deel uit van Microsoft, maar het blijft mogelijk dat gelicentieerde games in sommige gevallen ook op concurrerende platforms verschijnen.

 

19 december - Hackers lekken info en beelden van Wolverine en Insomniac-games

De hackersgroep die verantwoordelijk is voor de cyberaanval op Insomniac Games, de Sony PlayStation-studio, heeft aanzienlijke hoeveelheden informatie en beelden gelekt met betrekking tot Wolverine en andere aankomende spellen van Insomniac.

Vorige week kwam aan het licht dat Insomniac Games het slachtoffer was geworden van een cyberaanval door de hackergroep Rhysida. De groep gaf Insomniac zeven dagen de tijd om een onbekend bedrag over te maken, anders zou meer informatie openbaar worden gemaakt. Het lijkt erop dat dit niet is gebeurd, omdat er nu aanzienlijke hoeveelheden informatie zijn uitgelekt.

In totaal gaat het om meer dan 1,3 miljoen bestanden met informatie over aankomende spellen en werknemers, met een totale omvang van bijna 1,7 terabyte. De gelekte informatie bevat details over geplande game-uitgaven (via ResetEra).

De reeds aangekondigde Wolverine-game staat gepland voor release in de herfst van 2026. Voor die tijd wordt een Venom-game verwacht in de herfst van 2025, gevolgd door Spider-Man 3 in de herfst van 2028, een nieuw Ratchet and Clank in de herfst van 2029, een X-Men-game in de herfst van 2030, en een game gebaseerd op een volledig nieuwe IP in 2031 of 2032.


Van Wolverine zijn beelden en informatie online komen te staan. Er zijn video's waarin de animatie te zien is.Er is specifiek een segment van de gameplay getoond, en er zijn conceptafbeeldingen uitgelekt. Bovendien is de cast bekendgemaakt. Het blijkt dat Liam McIntyre de rol van Wolverine vertolkt, Troy Baker de rol van Sinister op zich neemt, en Noga Wind het personage Leech speelt.

 

19 december - Fans spotten mogelijke kaart van GTA 6

Enkele attente fans beweren in de artwork van Grand Theft Auto 6 een kaart van de spelwereld van het spel te hebben ontdekt.

Op Reddit verscheen vorige week een bericht waarin een close-up werd gedeeld van het enige vrijgegeven artwork van het spel. Daarin lijkt een illustratie te verschijnen die op een kaart lijkt. In een tweet worden de mogelijke kaart en de kaart gebaseerd op uitgelekte informatie, waar fans al geruime tijd aan werken, naast elkaar getoond.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is, blijft het op dit moment vooral speculatie. Tegelijkertijd is het niet ondenkbaar dat Rockstar als een soort paasei een ruwe versie van de wereldkaart in het spelartwork heeft verwerkt.

 

 

20 december - Final Fantasy 7 Rebirth uitspelen kost 40 tot 100 uur

Voor het voltooien van Final Fantasy 7 Rebirth moeten spelers zich voorbereiden op een tijdsinvestering van 40 tot 100 uur, zoals onthuld in een coverstory van Game Informer. Volgens regisseur Naoki Hamaguchi kunnen spelers die zich volledig richten op het hoofdverhaal het spel in 40 uur uitspelen. Voor degenen die de zijcontent willen verkennen, strekt de speeltijd zich uit tot ongeveer 60 uur, terwijl zij die alles willen ontdekken en voltooien zelfs 100 uur kunnen besteden.

Rebirth biedt aanzienlijke optionele content, vooral in vergelijking met zijn voorganger Remake, met een uitgestrekte en verkenbare spelwereld, inclusief steden die niet aanwezig waren in de oorspronkelijke game.

Een van de zijactiviteiten omvat het bespelen van de piano. Cloud kan bladmuziek vinden en deze vervolgens in een ritme-minigame op de piano spelen, waarbij spelers de analoge sticks gebruiken om de juiste toetsen aan te slaan.

Final Fantasy 7 Rebirth vormt het tweede deel van de remake van de geliefde rpg Final Fantasy 7. Het verhaal gaat verder nadat de helden de stad Midgar hebben verlaten, zoals aan het einde van het eerste deel van de remake. Dit markeert het moment waarop spelers de open wereld betreden, een element dat niet aanwezig was in het oorspronkelijke spel. Square Enix heeft ook bekendgemaakt dat de PS5-game geleverd zal worden op twee disks.


20 december - Gerucht: In 2025 verschijnt een futuristisch vervolg op Call of Duty: Black Ops 2

In de herfst van 2025 zou mogelijk een futuristisch vervolg op Call of Duty: Black Ops 2 kunnen verschijnen, aldus de doorgaans betrouwbare bron Insider Gaming. Op dit moment staat de game bekend onder de codenaam 'Saturn' en speelt zich af "in de nabije toekomst". Hoewel Black Ops 4 ook al in de toekomst plaatsvond, wordt deze game beschouwd als een direct vervolg op Black Ops 2. Waar het verhaal van Black Ops 2 zich in 2025 afspeelde, wordt verwacht dat het nieuwe Black Ops-deel zich in 2030 zal ontvouwen.

Hoewel er nog weinig details bekend zijn, suggereert het verhaal dat de vaste hoofdpersonages na de dood van Menendez geconfronteerd zullen worden met een nieuwe vijand. De multiplayer van de game zal naar verluidt zowel bekende maps uit Black Ops 2 als geheel nieuwe maps bevatten. In eerste instantie was het plan om alleen klassieke maps bij de lancering op te nemen, maar na kritiek op de release van Modern Warfare 3 eerder dat jaar, zou deze strategie herzien zijn.

Het spel zou ook Gunfight en Zombies bevatten, samen met vernieuwde bewegingen en de terugkeer van het klassieke 'pick 10'-create-a-class-systeem.

 

20 december - Prince of Persia: The Lost Crown is 'goud gegaan'

Ubisoft heeft aangekondigd dat Prince of Persia: The Lost Crown de 'goud'-status heeft bereikt. Deze term geeft aan dat de ontwikkeling van de game grotendeels is voltooid en het nu gereed is om op schijf te worden gedrukt. Tegenwoordig blijven ontwikkelaars vaak werken aan het spel om eventuele patches uit te brengen.

The Lost Crown markeert een geheel nieuwe toevoeging aan de Prince of Persia-reeks. Het is een 2.5D-platformer met puzzelselementen en belooft een eigentijdse interpretatie van de iconische franchise.

In de game gaan spelers op zoek naar de ontvoerde prins Hassan, met de nadruk op exploratie. Ubisoft beschrijft de game als een semi-open wereld. Het volgt het metroidvania-formaat, waarbij spelers tijdreizen kunnen maken om diverse puzzels op te lossen, gebruikmakend van zogenaamde 'Time Powers'.

 

20 december - Artwork van Bluepoint-game uitgelekt

In het kader van de hack bij Insomniac Games is ook artwork van een nieuw spel van Bluepoint Games naar buiten gekomen.

Bluepoint Games, dat in 2021 onderdeel werd van PlayStation, staat vooral bekend als ontwikkelaar van remakes en remasters, zoals de PlayStation 5-versie van Demon's Souls en de PS4-remake van Shadow of the Colossus.

Bij de overname meldde Bluepoint echter dat hun volgende game volledig uit nieuwe content zou bestaan, hoewel het nog niet duidelijk is of het een nieuwe IP betreft of een bestaande franchise van Sony. Er gaan ook geruchten dat de ontwikkelaar werkt aan een remake van een bekende game.

Desalniettemin is er nu, in combinatie met de informatie uit de hack bij Insomniac, een presentatieslide uitgelekt waarop artwork van een aankomende game van Bluepoint te zien is. Er is nog geen verdere informatie beschikbaar. De slide werd gedeeld op Reddit, waar onder andere het artwork te bewonderen is.

Zoals eerder vermeld, werd Insomniac Games vorige week getroffen door een cyberaanval. Hierdoor verschijnt er sinds gisteren veel informatie over de studio online, waaronder gelekte beelden van de aankomende Wolverine-game en een line-up van toekomstige spellen. Bovendien zijn er ook artwork en details van een geannuleerd multiplayer-spel rondom Spider-Man uitgelekt.

 

20 december - 50 miljoen exemplaren verkocht van de PS5

Sony Interactive Entertainment heeft vandaag bekendgemaakt dat er wereldwijd inmiddels 50 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 aan consumenten zijn verkocht. Deze mijlpaal werd bereikt op 9 december 2023.

De PlayStation 5 is sinds november 2020 op de markt. Opmerkelijk is dat de PlayStation 4 destijds een week eerder 50 miljoen exemplaren verkocht, maar het is essentieel om hierbij op te merken dat er gedurende de coronapandemie gedurende lange tijd een tekort was aan beschikbare PlayStation 5-consoles vanwege een gebrek aan halfgeleiders.

Jim Ryan, de CEO die volgend jaar bij het bedrijf vertrekt, merkte op: "Deze verkoopmijlpaal benadrukt opnieuw de onwrikbare steun van de wereldwijde PlayStation-gemeenschap en hun enthousiasme voor de fantastische ervaringen die worden geboden door de getalenteerde ontwikkelaars van PlayStation Studios en onze partners. We zijn dankbaar voor alle spelers die tot nu toe deel uitmaken van de PS5-reis, en we kijken ernaar uit dat dit het eerste najaar is waarin we voldoende voorraad hebben van PS5-consoles - iedereen die er een wil kopen, kan dat nu doen."

 

21 december - Bethesda deelt statistieken en toekomstplannen van Starfield

Bethesda heeft recentelijk enkele statistieken over Starfield vrijgegeven. Het spel heeft inmiddels de aandacht getrokken van 13 miljoen spelers. Daarnaast heeft het bedrijf meer details onthuld over toekomstige updates.

In een blogpost deelde Bethesda een informatieve infographic. Uit deze gegevens blijkt dat spelers gezamenlijk meer dan 22,28 miljoen dagen in het spel hebben doorgebracht, met een gemiddelde speeltijd van 40 uur per persoon.

Bethesda heeft aangekondigd dat ze vanaf februari 2024 ongeveer elke zes weken een update zullen uitbrengen. Deze updates zullen niet alleen verbeteringen in de game bevatten, maar ook nieuwe functies introduceren. Bethesda verklaarde: "We gaan nieuwe reismogelijkheden toevoegen en stadskaarten beschikbaar stellen. Bovendien zullen we de opties voor het aanpassen van schepen uitbreiden met nieuwe decoraties, bouwopties en meer."

Wat betreft nieuwe gameplay-opties zei Bethesda: "Met de nieuwe instellingen kun je de gameplay aanpassen voor een eenvoudigere of uitdagendere ervaring, die verder gaat dan de gebruikelijke moeilijkheidsgraden. Hiermee kun je gemakkelijk aanpassingen maken aan zaken als draagvermogen, toegang tot scheepslading op afstand, schade aan schepen, winkelierskredieten, de impact van aandoeningen, nieuwe overlevingsmechanismen en meer."

Bethesda kondigde ook aan dat officiële mod-ondersteuning volgend jaar wordt toegevoegd. Bovendien wordt er gewerkt aan Shattered Space, de eerste grote uitbreiding die volgend jaar wordt gelanceerd. Deze uitbreiding bevat nieuwe verhalende content, locaties, uitrusting en meer. Bethesda kijkt ernaar uit om volgend jaar meer te delen met de spelers.

 

21 december - El Shaddai komt 28 april naar Nintendo Switch

Op 28 april wordt El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster uitgebracht voor de Nintendo Switch, zo hebben uitgever Rainy Frog en ontwikkelaar Crim onthuld. Voor zover bekend komt er alleen in Japan een fysieke editie beschikbaar, evenals een deluxe editie inclusief een cd.

Oorspronkelijk gelanceerd in 2011 voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en later in 2021 ook op Steam, kenmerkt El Shaddai zich door zijn Japanse oorsprong en een verhaal dat zijn inspiratie vindt in de westerse Bijbelse literatuur.

Het opvallende grafische ontwerp van El Shaddai maakt gebruik van duidelijk gescheiden pastelkleuren. Bovendien hanteert het een eenvoudige besturing met slechts één actieknop, die, afhankelijk van de timing, verschillende aanvallen kan veroorzaken. Spelers hebben ook de mogelijkheid wapens te stelen van vijanden, wat zorgt voor variatie in het vechtsysteem. Hoewel er een fysieke editie en een deluxe editie met een cd worden aangeboden, zijn deze vooralsnog alleen beschikbaar in Japan.

 

 

21 december - Sand Land-trailer geeft blik op Uniride-voertuig

Bandai Namco heeft onlangs een nieuwe trailer vrijgegeven voor Sand Land, waarin de focus volledig ligt op het Uniride-voertuig.

Dit voertuig wordt beschreven als een samensmelting van een auto en een motor, voorzien van diverse wapens waarmee spelers zich kunnen verdedigen tegen vijanden. In de onderstaande video wordt duidelijk dat het spelers snelheid en flexibiliteit biedt tijdens gevechten in uitgestrekte gebieden.

In Sand Land nemen spelers de rol aan van de duivelprins Beelzebub, sheriff Rao en de demon Thief. Gezamenlijk gaan ze op zoek naar een verborgen waterbron midden in de woestijn. Het spel belooft een real-time vechtsysteem en verkenbare gebieden, waarbij spelers kunnen beschikken over een divers scala aan voertuigen om de spelwereld te doorkruisen. Deze voertuigen kunnen worden uitgerust met verschillende wapens en hulpmiddelen om de diverse uitdagingen in de woestijn aan te gaan.

Sand Land is oorspronkelijk een kortlopende mangareeks uit 2000, wekelijks gepubliceerd in het Japanse Shonen Jump-tijdschrift. Geschreven en geïllustreerd door Akira Toriyama, de bedenker van Dragon Ball en ontwerper van Dragon Quest, vertelt het verhaal van een woestijnwereld waar zowel mensen als demonen te maken hebben met een ernstig watertekort. Het spel wordt ontwikkeld door ILCA, de studio achter Pokémon Brilliant Diamond, Shining Pearl en One Piece Odyssey.

Sand Land zal beschikbaar zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

 

 

22 december - Bethesda deelt statistieken en toekomstplannen van Starfield

Bethesda heeft recentelijk enkele statistieken over Starfield vrijgegeven. Het spel heeft inmiddels de aandacht getrokken van 13 miljoen spelers. Daarnaast heeft het bedrijf meer details onthuld over toekomstige updates.

In een blogpost deelde Bethesda een informatieve infographic. Uit deze gegevens blijkt dat spelers gezamenlijk meer dan 22,28 miljoen dagen in het spel hebben doorgebracht, met een gemiddelde speeltijd van 40 uur per persoon.

Bethesda heeft aangekondigd dat ze vanaf februari 2024 ongeveer elke zes weken een update zullen uitbrengen. Deze updates zullen niet alleen verbeteringen in de game bevatten, maar ook nieuwe functies introduceren. Bethesda verklaarde: "We gaan nieuwe reismogelijkheden toevoegen en stadskaarten beschikbaar stellen. Bovendien zullen we de opties voor het aanpassen van schepen uitbreiden met nieuwe decoraties, bouwopties en meer."

Wat betreft nieuwe gameplay-opties zei Bethesda: "Met de nieuwe instellingen kun je de gameplay aanpassen voor een eenvoudigere of uitdagendere ervaring, die verder gaat dan de gebruikelijke moeilijkheidsgraden. Hiermee kun je gemakkelijk aanpassingen maken aan zaken als draagvermogen, toegang tot scheepslading op afstand, schade aan schepen, winkelierskredieten, de impact van aandoeningen, nieuwe overlevingsmechanismen en meer."

Bethesda kondigde ook aan dat officiële mod-ondersteuning volgend jaar wordt toegevoegd. Bovendien wordt er gewerkt aan Shattered Space, de eerste grote uitbreiding die volgend jaar wordt gelanceerd. Deze uitbreiding bevat nieuwe verhalende content, locaties, uitrusting en meer. Bethesda kijkt ernaar uit om volgend jaar meer te delen met de spelers.

 

22 december - GTA 6-hacker veroordeeld tot levenslange tbs

Arion Kurtaj, de achttienjarige hacker die vroegtijdige beelden van Grand Theft Auto 6 verspreidde, is veroordeeld tot levenslange terbeschikkingstelling. Deze veroordeling werd uitgesproken door rechter Patricia Lees, zoals gemeld door de BBC. Kurtaj, een lid van de hackersgroep Lapsus$, werd in 2022 gearresteerd voor een hack op Nvidia. Tijdens zijn arrestatie gebruikte hij een Amazon Firestick, mobiele telefoon en hotelkamertelevisie om beeldmateriaal van een vroege versie van Grand Theft Auto 6 te stelen, dat hij vervolgens op internet publiceerde.

De rechter oordeelt dat Kurtaj, die gediagnosticeerd is met autisme, een bedreiging vormt voor de samenleving en op dit moment niet van plan is om te stoppen met hacken. Daarom is het vonnis uitgesproken om hem vast te houden in een instelling. Hij kan alleen worden vrijgelaten wanneer een tribunaal besluit dat hij geen gevaar meer vormt.

Naast Kurtaj is ook een zeventienjarig lid van Lapsus$ veroordeeld. De identiteit van deze persoon blijft anoniem, en zij moeten achttien maanden lang taakstraffen uitvoeren die passend zijn voor een minderjarige.

 

22 december - South Park: Snow Day komt op 26 maart 2024 uit

Op 26 maart 2024 zal South Park: Snow Day worden uitgebracht, zoals aangekondigd door THQ Nordic en ontwikkelaar Question Games. Het spel zal beschikbaar zijn op Steam, GOG, PlayStation 5, Xbox Series X en S, en Nintendo Switch.

South Park: Snow Day, eerder aangekondigd afgelopen zomer, is een coöperatieve actiegame waarin spelers met vier personen de met sneeuw bedekte straten van South Park verkennen. Hierbij kunnen ze de personages Cartman, Kyle, Stan en Kenny besturen. Hoewel ze genieten van een vrije dag vanwege sneeuw, moeten ze tegelijkertijd de wereld redden.

In tegenstelling tot eerdere actie-rpg's in de South Park-franchise, bevat dit spel real-time gevechten. Het wordt ontwikkeld door Question Games, bekend van The Magic Circle en The Blackout Club, en is niet afkomstig van Ubisoft.

 

Bekijk hier de trailer van South Park: Snow Day

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »