Sluiten
Jimmy - GameResource - Vrijdag 20 Oktober 2023

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 14 t/m 20 oktober!

Gaming & Gossip: dit was het gaming nieuws van deze week!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere vrijdag houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 14 tot en met 20 oktober.

14 oktober - Nieuwe details Suicide Squad: Kill the Justice League onthuld op Reddit

Op Reddit zijn recentelijk nieuwe details over Suicide Squad: Kill The Justice League van Rocksteady naar voren gekomen, waarbij de moderators van de subreddit de informatie hebben 'bevestigd'.

De nieuwe informatie over Suicide Squad: Kill The Justice League, inclusief prijs, edities en spelgegevens, werd gedeeld op de subreddit /r/GamingLeaksAndRumours. Meestal worden dergelijke posts beschouwd als geruchten, maar een van de moderators van de subreddit heeft dit bericht dus als "authentiek" bestempeld en de beweringen van de gebruiker bevestigd.

Volgens de uitgelekte informatie werd op een beurs een voorlopige interne trailer van het spel getoond, waarin werd bekendgemaakt dat er twee verschillende edities van het spel zullen verschijnen. De Deluxe-editie biedt spelers bijvoorbeeld de mogelijkheid om het spel drie dagen voor de officiële release te spelen. Daarnaast omvat deze editie ook battle pass-punten en extra kostuums. 

Meer details:

- Real-time weer 
- Dag/nacht cyclus 
- Metropolis is twee keer zo groot als Gotham in Arkham Night.
- Rocksteady werkt aan 1 jaar aan extra content - nieuwe personages en missies werden daarbij genoemd.

Daarbij werd aangegeven dat je het spel zowel online coöperatief kunt spelen als volledig in je eentje, en dat je kunt schakelen tussen de vier verschillende personages. Bovendien wordt in de post benadrukt dat de personages elk een unieke bewegingsstijl en unieke vechtstijlen hebben.

Eerder dit jaar werd de releasedatum van het spel uitgesteld naar 2024: Suicide Squad: Kill The Justice League staat gepland voor release op 2 februari 2024 voor PlayStation 5, Windows en Xbox Series X/S. 

16 oktober - Minecraft verkoopt in 15 jaar meer dan 300 miljoen exemplaren

Wist je dat Minecraft de best verkochte game aller tijden is? Recente statistieken hebben het succes van de game in een nieuw daglicht gesteld. Op Minecraft Live 2023 werd onthuld dat het spel sinds zijn lancering vijftien jaar geleden maar liefst 300 miljoen exemplaren heeft verkocht, en het blijft nog volop in ontwikkeling.


Als een van de meest toegankelijke en innovatieve games ooit, is Minecraft een titel voor iedereen. Het is beschikbaar op alle platformen die games kunnen draaien en ondersteunt volledige cross-play. Het is ideaal voor jonge gamers, een ontspannend spel voor de ouderen en biedt dankzij mods en de creatieve community de mogelijkheid om te worden wat je maar wilt.

Volgend jaar zal Minecraft zijn vijftiende verjaardag vieren, en Mojang heeft aangekondigd dat ze het hele jaar door activiteiten en evenementen zullen organiseren om het spel te eren. Kayleen Walters, Hoofd van Franchise-ontwikkeling bij Mojang, zei in een verklaring:

"Terwijl we ons 15-jarig bestaan markeren, willen we bij Minecraft onze dankbaarheid uiten aan onze gepassioneerde Minecraft-community. Het is de creativiteit en toewijding van onze gemeenschap die deze wereld tot iets buitengewoons heeft helpen vormen. Terwijl we dit mijlpaaljaar beginnen, kijken we vol verwachting uit naar het eren en vieren van jullie bijdragen, verhalen en avonturen. Bedankt voor 15 geweldige jaren van samen craften, bouwen en ontdekken. Blijf op de hoogte voor meer updates en verrassingen in 2024!"

16 oktober - Volgende Halo game in ontwikkeling

Als we de geruchten op Insider Gaming moeten geloven, schijnt 343 Industries actief bezig te zijn met de ontwikkeling van de volgende campagne voor Halo. Al geruime tijd hopen fans van Halo Infinite, dat in 2021 werd uitgebracht, dat er een soort uitbreiding voor de campagne zou gaan komen. Naarmate de tijd verstrijkt, leek dit echter steeds minder waarschijnlijk.

Aan het begin van 2023 waren er immers zorgen over de toekomst van de Halo-franchise, vooral omdat er ontslagen plaatsvonden bij Microsoft (die impact hadden op 343 Industries). Spelers en fans werden gerustgesteld dat Halo niet zou gaan verdwijnen, maar op dit moment is nog onduidelijk wat de toekomst van de serie zal brengen. In de loop der tijd schommelt het aantal spelers, blijft Halo Infinite updates ontvangen, en zelfs de esports-kant van de serie wordt op de achtergrond voortgezet.

16 oktober - Netflix bezig om GTA naar streamingsdienst te brengen

Volgens het invloedrijke dagblad Wall Street Journal is Netflix in gesprek geweest met Take-Two Interactive en Rockstar Games om de licentie van GTA te bemachtigen.

Ondanks berichten en geruchten is de deal niet voor een nieuwe game, maar zou Netflix in plaats daarvan simpelweg de rechten willen hebben om een Grand Theft Auto-game naar het platform te brengen. Hoewel niet duidelijk is om welke game het precies gaat, mag je aannemen dat het waarschijnlijk gaat om de nieuwste game: GTA VI.

Daarnaast schrijft het blad dat Netflix momenteel een grote focus heeft op mobiele games en om die reden de komende maanden flink wat games wil lanceren. Zo wordt de Koreaanse thriller "Squid Game" genoemd, maar ook de bovennatuurlijke komedie "Wednesday". Wij zijn benieuwd: speel jij al games via Netflix?

 

17 oktober - Console en VR-versie Phasmophobia uitgesteld

Kinetic Games heeft aangekondigd dat de release van Phasmophobia voor consoles is uitgesteld naar een onbekende datum. Phasmophobia stond gepland om op 18 september 2023 uit te komen voor de Xbox Series X|S en de PlayStation 5, maar werd eerder uitgesteld vanwege een onfortuinlijke kantoorbrand. De game zou vervolgens deze maand uitkomen, maar is dus weer uitgesteld vanwege het herzien van de lay-out van de Maple Lodge Campsite, iets wat een tijdrovend proces is. Fans van de populaire pc-game zullen dus nog even moeten wachten!

18 oktober - Eerste gameplay beelden Hogwarts Legacy op Nintendo Switch onthuld

Na een uitgestelde release heeft Nintendo de eerste beelden van Hogwarts Legacy gedeeld, die hieronder te zien zijn!

Hogwarts Legacy is een van de best verkochte games dit jaar en heeft in de eerste zes weken na de release al meer dan $1 miljard aan verkopen opgeleverd. De game, die eerder voor andere consoles werd uitgebracht, ging al meer dan 12 miljoen keer over de toonbank. Daarmee werd Hogwarts Legacy - volgens Newzoo - het spel dat de meest opbrengsten binnenhaalde in het eerste kwartaal van 2023.

Vanwege het succes zijn er inmiddels geruchten ontstaan over de ontwikkeling van Hogwarts Legacy 2. De Nintendo Switch-versie staat in ieder gepland voor 14 november 2023. Je vindt de gamehier! 
 

18 oktober - Sony vraagt patent aan voor DualSense-controller met geïntegreerde oplaadbare oordopjes

Sony heeft een patent aangevraagd voor een PlayStation-controller waarin draadloze oordoppenladers zijn geïntegreed. De oordoppen zou je dan kunnen opbergen in de controller! Op dit moment is overigens onbekend of en wanneer een dergelijke controller daadwerkelijk op de markt zal verschijnen.

Deze ontwikkeling opent in ieder geval de deuren naar een nóg betere ervaring. De oordopjes zouden de ingebouwde luidspreker van de controller namelijk kunnen vervangen, waardoor de geluidskwaliteit aanzienlijk vooruitgaat. 

Maar, zoals altijd met geruchten: er is dus vooralsnog alleen een patent aangevraagd. We zullen af moeten wachten of de controller er daadwerkelijk zal komen én wat de schade zal zijn voor je portemonnee!

 

19 oktober - Releasedatum PlayStation 5 Slim onthuld

Volgens bronnen binnen Insider Gaming staat de release van de PS5 Slim gepland voor 10 november 2023. Sterker: Sony schijnt naar schatting al 4,5 miljoen exemplaren van de nieuwe console gereed te hebben om te verkopen. 

Het prijskaartje van de console (voor ons in Europa) zie je hieronder:

- PS5 met Ultra HD Blu-ray schijfeenheid - 549,99 euro
- PS5 Digital Edition - 449,99 euro


19 oktober - Nintendo Switch 2 bevat ray tracing (gerucht)

Dat de Nintendo Switch 2 eraan gaat komen, daarvan zijn we inmiddels wel overtuigd. Er komen echter steeds meer geruchten naar voren en de meest recente roddel - gehoord in de Nate the Hate podcast - is dat de Nintendo Switch 2 Ray Reconstruction zal bevatten, een techniek die wordt gebruikt om ray-traced beelden te verbeteren en de beeldkwaliteit te verhogen.


Bij ray tracing worden lichtstralen (rays) gebruikt om de interactie tussen licht en objecten in een virtuele 3D-omgeving te simuleren. Dit leidt tot realistischere en gedetailleerdere verlichting, schaduwen en reflecties in computerspellen en andere toepassingen. Ray tracing kan echter zeer intensief zijn voor de grafische hardware en veel rekenkracht vereisen.

Ray Reconstruction is een techniek die gebruikmaakt van geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie om de beeldkwaliteit van ray-traced beelden te verbeteren.

 

19 oktober - EA Iron Man game zal gebruik maken van Unreal Engine 5

EA Motive heeft aangekondigd dat het aankomende Iron Man-spel wordt ontwikkeld met behulp van Unreal Engine 5. De aankondiging is gedaan in een updatebericht van Motive's algemeen directeur Patrick Klaus.

"We zijn nog steeds vroeg in de pre-productie en nemen de tijd om ervoor te zorgen dat we het best mogelijke fundament voor ontwikkeling leggen," zei Klaus. "Maar zelfs nu vinden we zoveel mogelijkheden om het verhaal, het ontwerp en de gameplay van Iron Man te verkennen, en het is opwindend om te zien hoe de fantasie tot leven begint te komen."

Iron Man werd voor het eerst aangekondigd in september 2022, maar sindsdien zijn we niet platgegooid met updates. Dat lijkt nu dus te gaan veranderen. Wordt dit de nieuwste, vette superheldengame na de release van Spider-Man 2? 

 

19 oktober - Insomniac hint naar Venom game

Is het mogelijk dat er na Marvel's Spider-Man 2 een op zichzelf staand Venom-spel wordt ontwikkeld? Volgens Jon Paquette, de senior verhaaldirecteur van Insomniac, behoort dit tot de mogelijkheden.

In een interview met Insider Gaming hintte Paquette op een potentiele spin-off rond Venom, nu Spider-Man 2 is uitgebracht.

"Ik wil dat dit een van de beste Venom-verhalen is die je ooit hebt meegemaakt. We zullen zien wat de recensenten te zeggen hebben. Dus, dit is wat we doen. We richten ons op 'Spider-Man 2', en wat we gaan doen is wachten om te zien hoe de fans reageren. We zullen luisteren naar de fans en onszelf afvragen, 'Oké, wat willen de fans echt? We zullen dingen bespreken nadat we allemaal tijd hebben gehad om te slapen en vakantie te vieren", aldus Paquette.

Wat betreft een Venom-verhaal heeft het team bij Insomniac gekeken naar de versies van het personage in de stripboeken voor Spider-Man 2. Daar zal waarschijnlijk ook enig vervolg op Venom vandaan komen.

Overigens is Insomniac, na de release van Spider-Man 2, van plan om meer te gaan werken aan de aankomende Wolverine-titel voor PlayStation 5. Nóg meer superhelden!

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »