Sluiten
Jesse - Vrijdag 19 Januari 2024

Gaming & Gossip: het gaming nieuws van 13 t/m 19 januari!

Welkom bij Gaming & Gossip, jouw wekelijkse dosis game-nieuws op de GameResource-website! Iedere week houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gamewereld. Deze keer werpen we een blik op de gebeurtenissen van 13 tot en met 19 januari!

13 januari - Smite 2 aangekondigd

Tijdens het Smite World Championships is de aankondiging gedaan van Smite 2, het langverwachte vervolg op het oorspronkelijke spel.

Net als zijn voorganger is Smite 2 een MOBA en zal het bij de release 25 goden bevatten. Het doel is om uiteindelijk alle goden uit het eerste spel in deze nieuwe versie op te nemen. Naast de terugkerende goden worden er ook nieuwe toegevoegd, waaronder Hecate, de Griekse god van tovenarij.

Belangrijk is dat de game cross-play en cross-progressie zal ondersteunen voor alle platformversies, en het wordt ontwikkeld op Unreal Engine 5. Titan Forge Games, de ontwikkelaar, benadrukt dat het originele spel op diverse vlakken verouderd is, waardoor het vervolg belangrijke elementen zal vernieuwen en verbeteren.

Een alfatest staat gepland voor de lente van dit jaar, en geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven. Smite 2 zal worden uitgebracht op een nog onbekende datum op platforms zoals Steam, Epic Games Store, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

13 januari - Sand Land komt 26 april uit

Bandai Namco lanceert zijn nieuwe actie-rpg, Sand Land, op 26 april, zoals aangekondigd door het bedrijf. In Japan zal het spel een dag eerder verschijnen. De game wordt uitgebracht voor verschillende platforms, waaronder PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, en pc. Onderaan deze tekst kun je een nieuwe trailer bekijken.

In Sand Land stappen spelers in de schoenen van de duivelprins Beelzebub, sheriff Rao, en de demon Thief. Samen gaan ze op zoek naar een verborgen waterbron midden in de woestijn. De game biedt een real-time vechtsysteem en verkenbare gebieden. Spelers zullen een scala aan voertuigen tot hun beschikking hebben om de spelwereld te doorkruisen en kunnen deze uitrusten met diverse wapens en hulpmiddelen om de uitdagingen in de woestijn aan te gaan.

Sand Land is oorspronkelijk een korte mangareeks die wekelijks verscheen in het Japanse Shonen Jump-tijdschrift in 2000. Het werd geschreven en geïllustreerd door Akira Toriyama, de bedenker van Dragon Ball en ontwerper van Dragon Quest. Het verhaal draait om een woestijnwereld waar zowel mensen als demonen te maken hebben met een ernstig tekort aan water. ILCA, de studio die eerder werkte aan Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl en One Piece Odyssey, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het spel.

13 januari - The Last of Us: Part 2-documentaire verschijnt volgende week op YouTube

In 2016 werd gestart met de productie van de documentaire, maar het project werd onderbroken door de uitbraak van de coronapandemie. Nu is de documentaire eindelijk voltooid en wordt deze gratis uitgebracht op YouTube op 19 januari, dezelfde dag waarop The Last of Us: Part 2 Remastered wordt gelanceerd. Deze documentaire vormt een vervolg op Grounded: The Making of The Last of Us, een hoog gewaardeerde film die draait om het ontstaan van de eerste game.

The Last of Us: Part 2 Remastered wordt op 19 januari uitgebracht voor de PlayStation 5. Deze nieuwe versie van de PS4-game ondersteunt 4K in Fidelity Mode en 1440p, opgeschaald naar 4K in Performance Mode. Daarnaast is er een optie voor televisies met VRR-ondersteuning om de framerate te ontgrendelen. De game bevat ook nieuwe content, waaronder een roguelike No Return-modus en de Lost Levels - gebieden die oorspronkelijk niet waren voltooid voor het initiële spel. Laadtijden zijn verkort, en via de DualSense-controller is haptische feedback mogelijk.

14 januari - Tweede seizoen Halo tv-serie krijgt een nieuwe trailer

Paramount heeft onlangs een nieuwe trailer vrijgegeven voor het aankomende tweede seizoen van de Halo-serie.

In dit volgende seizoen leidt Master Chief, ook bekend als John-117, een team van Spartans in de strijd tegen de Covenant, die van plan zijn Reach aan te vallen. Tijdens deze missie ontdekt Master Chief dat hij een bijzondere connectie heeft met Halo, een mysterieuze buitenaardse constructie die de sleutel vormt tot zowel de redding als de ondergang van de mensheid.

Het tweede seizoen van Halo was al bevestigd nog voordat het eerste seizoen werd uitgebracht. De serie ging op 24 maart 2022 in première en ondanks gemengde reacties werd het de best bekeken Paramount-première ooit. In Nederland is de serie beschikbaar op de streamingdienst SkyShowtime, terwijl het in België te zien is via Streamz. Het tweede seizoen begint op 8 februari, waarbij meteen twee afleveringen beschikbaar zullen zijn.

15 januari - Suicide Squad: Kill the Justice League grootste Rocksteady game tot nu toe

Suicide Squad: Kill the Justice League wordt door ontwikkelaar Rocksteady beschouwd als hun meest ambitieuze game op het gebied van verhaalvertelling tot nu toe, volgens product director Darius Sadeghian in Play-magazine (via Gamesradar). Hij benadrukt dat de game nog steeds doordrenkt is met het DNA van de Batman: Arkham-reeks, waarbij de fundamenten van het verhaal en de personages centraal staan in hun ontwikkelingsproces. Op het gebied van het verhaal is deze game zonder twijfel hun meest omvangrijke project.

Suicide Squad: Kill the Justice League speelt zich af in het universum van de Arkham-games, die ook zijn gemaakt door ontwikkelaar Rocksteady. In dit spel nemen spelers de controle over de Suicide Squad, die de taak heeft Metropolis en de wereld te redden nadat Brainiac controle heeft overgenomen van superhelden zoals Superman en Batman. De game biedt co-op mogelijkheden voor maximaal vier spelers.

De releasedatum voor de game staat gepland op 2 februari en zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc.

Bekijk hier Suicide Squad: Kill The Justice League!

15 januari - Nieuwe Final Fantasy 7 Rebirth trailer uitgebracht

Square Enix heeft vanmiddag een nieuwe trailer uitgebracht voor het aankomende Final Fantasy 7 Rebirth.

De trailer, met een duur van een minuut, biedt een uitgebreid overzicht van diverse personages, actievolle situaties en gevechten. De video is hieronder te bekijken.

Final Fantasy 7 Rebirth vormt het tweede deel van de remake van de klassieke RPG Final Fantasy 7. Het verhaal gaat verder nadat de helden de stad Midgar hebben verlaten, zoals te zien was aan het einde van het eerste deel dat een paar jaar geleden werd uitgebracht. In het oorspronkelijke spel betekent dit het moment waarop spelers de open wereld betreden. Eerder had Square Enix al aangekondigd dat de PS5-game geleverd wordt op twee disks.

16 januari - Street Fighter 6 is meer dan drie miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd nu al meer dan drie miljoen exemplaren van Street Fighter 6 verkocht, zo heeft Capcom aangekondigd. De game werd gelanceerd in juni en is beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, en Steam. Met deze recente verkoop heeft de gehele Street Fighter-franchise nu de indrukwekkende mijlpaal van meer dan vijftig miljoen verkochte exemplaren bereikt.

16 januari - Hogwarts Legacy bestverkochte game van 2023 in Nederland

In 2023 was de Harry Potter-game Hogwarts Legacy de bestverkochte game in Nederland, volgens de aankondiging van GfK. Op de tweede plaats vinden we EA Sports FC 24, de spirituele opvolger van de Fifa-reeks, gevolgd door The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom op de derde plek. In België is de top 3 bijna identiek, maar daar staat EA Sports FC 24 bovenaan en Hogwarts Legacy op de tweede plaats.

Op Europees niveau was EA Sports FC 24 het meest populaire spel van 2023. De top 3 in Europa is gelijk aan die in België, met Hogwarts Legacy op de tweede plaats en Zelda: Tears of the Kingdom op de derde plaats.

De populariteit van Hogwarts Legacy komt niet als een verrassing. Warner Bros. meldde eerder in het jaar dat ze 22 miljoen exemplaren van de game hebben verkocht en dat er meer Harry Potter-gebaseerde games in ontwikkeling zijn.

16 januari - Pc-versie van Frostpunk 2 staat gepland voor eerste helft van dit jaar

De pc-release van Frostpunk 2 staat gepland voor ergens in de eerste helft van dit jaar en zal gelijktijdig beschikbaar zijn op Steam, Epic Games Store, GOG en de pc-versie van Xbox Game Pass, zo heeft ontwikkelaar 11 Bit Studios aangekondigd. De consoleversie voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S wordt verwacht na de eerste helft van het jaar, hoewel de exacte releasedatum nog niet bekend is. Bij de lancering zal de consoleversie ook direct beschikbaar zijn op Game Pass.

Frostpunk 2 is het vervolg op de strategische survivalgame die zich afspeelt in een toekomstige ijstijd. Spelers zijn belast met het bouwen en onderhouden van een stad terwijl ze ervoor zorgen dat de inwoners veilig blijven.

In dit vervolg kunnen spelers op een veel grotere schaal steden bouwen, met diverse districten gericht op industrie en wetenschap. Daarnaast hebben spelers de mogelijkheid om The Council te bouwen, een gebouw waarin wetten worden vastgelegd. De inwoners vormen verschillende facties binnen de stad, en het is aan de spelers om de orde tussen deze facties te handhaven, aldus 11 Bit Studios.

16 januari - Stalker 2: Heart of Chornobyl wederom uitgesteld

Slecht nieuws als je je verheugde op de release van STALKER 2, want het gaat langer duren dan verwacht. GSC Game World heeft opnieuw de releasedatum van verschoven, dit keer naar 5 september. Het bedrijf heeft deze beslissing genomen na het betrekken van duizenden spelers bij het spelen van de game. Ondanks veel positieve feedback heeft de ontwikkelaar ingezien dat er aanpassingen nodig zijn aan de technische aspecten van het spel.

In augustus van het afgelopen jaar kondigde GSC Game World nog aan dat Stalker 2 in het eerste kwartaal van 2024 zou worden uitgebracht. De ontwikkeling van het spel heeft aanzienlijke uitdagingen met zich meegebracht, aangezien de studio in Oekraïne was gevestigd toen de Russische invasie begon. Momenteel opereert de ontwikkelaar vanuit de Tsjechische Republiek, maar sommige werknemers bevinden zich nog steeds noodgedwongen in Oekraïne.

De first-person shooter brengt spelers opnieuw naar de Zone, een gebied rondom de Chornobyl Nuclear Power Plant waar straling leidt tot verschillende mutaties.

17 januari - Launch trailer van Helldivers 2 uitgebracht

Sony Interactive Entertainment en Arrowhead Game Studios hebben de lanceringstrailer van Helldivers 2 vrijgegeven.

Helldivers 2 is het vervolg op de third-person co-op shooter die in 2015 werd uitgebracht voor PS3, PS4 en Vita. Later dat jaar kwam het spel ook beschikbaar op pc. Dit vervolg wordt uitgebracht voor zowel PlayStation 5 als pc (via Steam) en staat gepland voor release op 8 februari. Hoewel het spel oorspronkelijk gepland was voor het afgelopen jaar, werd het uitgesteld. Sony zelf neemt de uitgeverstaak op zich.

In het spel moeten spelers proberen 'Super Earth' veilig te houden van buitenaardse insecten. Na ontdooiing op een ruimteschip moeten spelers zich samen met teamgenoten voorbereiden op de missie door uitrusting en wapens aan te passen. Het belangrijkste gereedschap dat spelers krijgen, zijn de zogenaamde 'stratagems': krachtige hulpmiddelen die met knoppencombinaties kunnen worden opgeroepen en het tij van een gevecht kunnen keren. Denk aan een luchtaanval of een lading Hellpods met krachtigere wapens.

Eenmaal in het gevecht heeft elke speler een unieke rol binnen het team. Sommigen bevinden zich aan de frontlinie, anderen gebruiken een sluipschuttersgeweer om van een afstand aan te vallen, terwijl weer anderen de voorkeur geven aan stealth.

17 januari - Tennisspel TopSpin 2K25 aangekondigd

2K Games heeft zojuist de reboot van de Top Spin-reeks aangekondigd onder de naam TopSpin 2K25.

Eerder deden er al geruchten de ronde over een nieuwe Top Spin-game, en deze geruchten blijken nu bevestigd te zijn. Volgens de uitgever is "TopSpin 2K25 de volgende must-play van 2K, waarmee fans volledig ondergedompeld worden in de wereld van tennis." Hangar 13, de ontwikkelaar die bekend staat vanwege Mafia 3 en Mafia: Definitive Edition, staat aan het roer van dit project.

Hoewel er nog geen verdere details zijn vrijgegeven, belooft de uitgever dat er binnenkort meer informatie zal worden onthuld. De teaser trailer, die hieronder bekeken kan worden, hint er ook naar dat het spel binnenkort wordt uitgebracht. De laatste game in de tennisreeks was Top Spin 4, die in 2011 verscheen en ontwikkeld werd door 2K Czech. Deze studio fuseerde in 2017 met Hangar 13.

Hoewel de officiële platforms voor TopSpin 2K25 nog niet zijn aangekondigd, zijn de PlayStation Store- en Microsoft Store-pagina's al actief. Hierdoor lijkt het vrijwel zeker dat het spel in ieder geval beschikbaar zal zijn op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

17 januari - The Last of Us: Part 2 Remastered-trailer toont alle nieuwe features

Een recente trailer van The Last of Us: Part 2 Remastered geeft een gedetailleerd overzicht van alle kenmerken van de PS5-versie van het spel.

De video, beschikbaar hieronder, bevat echter spoilers voor zowel het verhaal als gameplaysegmenten van het spel. Voor degenen die het spel nog niet hebben gespeeld en geen spoilers willen, wordt het afgeraden om de video te bekijken.

The Last of Us: Part 2 Remastered wordt komende vrijdag uitgebracht voor de PlayStation 5 en biedt ondersteuning voor 4K in Fidelity Mode en 1440p, opgeschaald naar 4K in Performance Mode. Daarnaast is er een optie voor televisies met VRR-ondersteuning om de framerate te ontgrendelen. Nieuwe inhoud is toegevoegd, waaronder een roguelike No Return-modus en Lost Levels - gebieden die nooit zijn voltooid voor het oorspronkelijke spel. De laadtijden zijn verkort en de DualSense-controller biedt haptische feedback. PS4-eigenaren van The Last of Us: Part 2 hebben de mogelijkheid om voor 10 euro te upgraden naar de PS5-versie.

Bekijk hier The Last of Us Part II Remastered!

17 januari - Ace Combat 7 komt naar Nintendo Switch

Op 11 juli wordt de Deluxe Edition van Ace Combat 7: Skies Unknown uitgebracht voor de Nintendo Switch, zo heeft uitgever Bandai Namco aangekondigd. Deze game met tactische luchtgevechten werd oorspronkelijk in januari 2019 gelanceerd voor de PlayStation 4 en Xbox One, waardoor het nu ruim vijf jaar later beschikbaar wordt voor de Switch.

De Deluxe Edition omvat het originele verhaal, zes downloadbare contentstukken en verschillende speciale bonusvoorwerpen die eerder voor andere platforms zijn uitgebracht. Interessant genoeg bevat deze editie niet alle eerder uitgebrachte content, en extra DLC zoals de Top Gun: Maverick Aircraft-set zal op een later moment beschikbaar zijn voor aankoop.

De uitgever heeft een uitgebreide trailer uitgebracht waarin de Switch-versie van het spel wordt gepresenteerd.

18 januari - Horrorgame Until Dawn wordt verfilmd

Volgens berichtgeving van The Hollywood Reporter wordt de PlayStation 4-game Until Dawn momenteel verfilmd. David F. Sandberg, bekend van zijn regie in de Shazam-films en horrorproducties als Lights Out en Annabelle: Creation, zal de regie op zich nemen. Sandberg, die eerder samenwerkte met Gary Dauberman aan het script voor Annabelle: Creation, zal ook het script voor de Until Dawn-film schrijven.

Until Dawn, oorspronkelijk uitgebracht in 2015 en ontwikkeld door Supermassive Games, kreeg navolging met vergelijkbare horrorspellen zoals The Quarry en The Dark Pictures Anthology. In het spel zit een groep jongvolwassenen vast in een skihut, belaagd door een onbekend gevaar. Spelers kunnen verschillende keuzes maken die het verhaal en het lot van de personages beïnvloeden.

In de games werden de rollen van de personages vertolkt door bekende acteurs, waaronder Rami Malek, Hayden Panettiere en Peter Stormare. Het blijft onduidelijk of sommigen van hen opnieuw hun rol zullen spelen in de aankomende film.

18 januari - Launchtrailer van Suicide Squad: Kill the Justice League uitgebracht

Een 'gameplay launchtrailer' voor Suicide Squad: Kill the Justice League is onlangs online verschenen.

De dynamische trailer, begeleid door het nummer 'Song 2' van Blur, is hieronder te bekijken.

Suicide Squad: Kill the Justice League speelt zich af in het Arkham-games universum van ontwikkelaar Rocksteady, die tevens verantwoordelijk is voor dit spel. In deze game nemen spelers de controle over de Suicide Squad, belast met de taak om Metropolis en de wereld te redden nadat Brainiac controle heeft overgenomen van superhelden zoals Superman.

Het spel kan zowel solo worden gespeeld, waarbij spelers kunnen schakelen tussen de verschillende leden van het team, als in een coöperatieve modus voor vier spelers. De release van het spel staat gepland voor 2 februari op pc, Xbox Series X en S, en PlayStation 5.

19 januari - Indiana Jones and the Great Circle komt later dit jaar naar Xbox en pc

Tijdens de Developer Direct-presentatie hebben Microsoft en MachineGames de game "Indiana Jones and the Great Circle" onthuld.

Eerder was al bekend dat MachineGames, de ontwikkelaar achter de moderne Wolfenstein-games, werkt aan een Indiana Jones-game. Nu is het spel officieel getoond, inclusief de onthulling van de naam, die eerder deze maand al uitlekte.

De game wordt gespeeld vanuit een eerstepersoonsperspectief, waarbij de camera soms wisselt naar de derde persoon, vooral tijdens tussenfilmpjes of wanneer Indiana Jones aan het klimmen is. Het uiterlijk van het hoofdpersonage is gebaseerd op een jonge Harrison Ford, de acteur die de rol van Indiana Jones vertolkt in de films. De stem wordt ingesproken door Troy Baker, bekend van zijn rol als Joel in de The Last of Us-games.

Het verhaal van de game speelt zich af tussen de films "Raiders of the Lost Ark" en "The Last Crusade". Wanneer Indiana Jones in Marshall College een inbreker tegenkomt, die een relikwie steelt, reist de avonturier af naar Vaticaanstad om meer te ontdekken. Andere locaties die spelers zullen bezoeken, zijn onder andere Egypte en de Himalaya.

Tijdens gevechten hebben spelers de mogelijkheid om niet alleen met geweren te schieten, maar ook om te vechten met hun vuisten of gebruik te maken van de iconische zweep. Puzzels spelen daarnaast een belangrijke rol in de gameplay.

19 januari - Gameplay Avowed getoond

Gisteren werd tijdens de Developer Direct nieuwe gameplay van de Obsidian RPG Avowed onthuld, waarbij tevens werd aangekondigd dat het spel later dit najaar wordt uitgebracht.

De uitgezonden video legt vooral de focus op de gevechtsaspecten van de game. In deze first-person game hebben spelers de mogelijkheid om zwaarden, schilden, geweren en magie te gebruiken, en deze elementen kunnen naar eigen inzicht gecombineerd worden. Daarnaast worden dialogen in de game getoond, waarbij duidelijk wordt dat spelers zelf de uitkomst van missies kunnen bepalen. Verschillende omgevingen worden ook gepresenteerd.

Avowed wordt ontwikkeld door Obsidian Entertainment, bekend van The Outer Worlds en de Pillars of Eternity-games. De game speelt zich af in het universum van laatstgenoemde reeks, maar het is niet noodzakelijk om die titels gespeeld te hebben om van Avowed te kunnen genieten.

19 januari - 4X-strategiegame Ara: History Untold verschijnt dit najaar

De turn-based strategiegame Ara: History Untold zal later dit najaar beschikbaar zijn op Steam en de Microsoft Store. Bovendien wordt de game toegevoegd aan Game Pass voor pc, zo werd aangekondigd tijdens de Developer Direct waar ook nieuwe beelden van het spel werden vertoond.

In Ara: History Untold bouwen spelers een dynamische wereld met behulp van de nieuwe Nitrous-engine van ontwikkelaar Oxide Games. De game verkent een alternatieve geschiedenis en toekomst, waarin verschillende tijdsperiodes en stijlen met elkaar vermengd worden.

Deze benadering doet denken aan de Civilization-reeks, wat niet verrassend is gezien het feit dat diverse teamleden die aan Ara: History Untold werken, voorheen betrokken waren bij de ontwikkeling van Civilization bij Firaxis.

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »