Sluiten
Jimmy - GameResource - Dinsdag 30 Augustus 2022

Gamescom nabeschouwing!

Zoals de meeste gamers weten, is Gamescom een van de grootste gamebeurzen die we kennen. Het is voor ontwikkelaars, uitgevers, distributeurs (en uiteraard gamers zelf) dé plek om fysiek samen te komen om de nieuwste gametitels eens goed te inspecteren. De afgelopen jaren werden bovendien veel events afgelast wegens het coronavirus, waardoor er dit jaar eindelijk weer een editie was waar iedereen bij kon zijn: uiteraard lieten we dat niet aan ons voorbijgaan!

Naast zakelijke meetings met onze eigen uitgevers en distributeurs, bekeken we natuurlijk ook wat voor moois ons allemaal te wachten staat op de releasekalender. Hoewel Sony en Microsoft niet aanwezig waren - en we om die reden bijvoorbeeld helaas geen FIFA 23 hebben kunnen spelen en beoordelen - waren er genoeg andere ontwikkelaars en uitgevers wél aanwezig. 

 

Wat kunnen we verwachten?
Ondanks het feit dat er dit jaar geen 'mega' aankondingen waren, werden we alsnog getrakteerd op een aantal onthullingen waar we met smart naar uitkijken. Zo konden we bij onze vrienden van Bandai Namco en Plaion al een aantal games spelen en toonde Ubisoft nieuwe gameplay van Skull and Bones. Hieronder gaan we kort in op een aantal titels die je alvast in je agenda kan zetten! 

 

Lego Brawls
Als je vroeger Supersmash Brothers hebt gespeeld, dan is Lego Brawls écht iets voor jou. Springen, beuken en stompen en dat met óf tegen je vrienden; het kan allemaal. De game bevat de kenmerkende LEGO humor gecombineerd met platform gameplay en heeft aanpassingsmogelijkheden voor jouw Brawlers. Last but not least: Lego Brawlers heeft een cross-play functie waardoor je met vrienden kan spelen op een ander platform. Het leukste nieuws is dat 'ie al op 2 september te spelen is! 

 

 

The Dark Pictures: The Devil In Me
Angstzweet, schrikmomenten en pure spanning! Dat is wat je kan verwachten van The Devil In Me, de vierde game uit The Dark Pictures Anthology reeks. Geïnspireerd door het verhaal achter H.H. Holmes, die een hotel liet ontwerpen (en bouwen) om daar specifiek, je raadt het al, moorden te plegen. Als speler heb je nu meer mogelijkheden, want je kan over objecten klimmen, over gaten springen, balanceren over balken en niet belangrijk: rennen voor je leven. De releasedatum: 18 november!

 

 

Skull and Bones
Ubisoft heeft ons nieuwe gameplay gedeeld en daar werden we vrolijk van! We zagen onder andere dat je als speler louche contracten aangaat, waarbij je - bijvoorbeeld - andere schepen moet neerknallen of opdrachten moet uitvoeren om aan de weg te timmeren als piraat. Als je bekend bent met Assassin's Creed, dan wacht er een mooie game op je! Releasedatum: 8 november. 

 

 

Dead Island 2
Na jaren van wachten, is er goed nieuws! Veel gamers vroegen zich af of Dead Island 2 überhaupt nog zou komen, maar het is zover! De game is aangekondigd en de trailer voorspelt veel goeds. Het zombievirus heeft LA, euh, Hell-A bereikt en het verhaal speelt zich af enkele maanden na de gruwelijkheden uit het eerste deel. Als je van bloed, gruwelijkheden en zombies houdt, dan staat je wat te wachten! Releasedatum: 3 februari 2023.

 

 

One Piece Odyssey
De manga anime keert terug! Hoewel de game - van wat we konden zien - verschilt van de eerdere One Piece games, is de insteek erg leuk om te zien. In deze turn based RPG hebben we meerdere terugkerende elementen uit het One Piece universum gezien waardoor je er direct helemaal in zit! Het gevecht systeem is makkelijk onder de knie te krijgen en naast Luffy kan je als speler nu ook aan het werk met Zoro, Nami, Chopper, Robin, Brook, Sanji en Usopp. De op de stripverhaal gebaseerde graphics zien er top uit, waardoor je bijna het gevoel krijgt zelf onderdeel te zijn van de game. Bovendien dragen de graphics bij aan de herkenbaarheid, zoals we die kennen uit het One Piece tijdperk! Releasedatum: later dit jaar! 

 

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer games die we hebben gezien (zoals Sonic Frontiers, Gotham Knights en A Plague Tale: Requiem), die we in een latere blog uiteen zullen zetten zodra we deze games onder handen hebben genomen! 

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »