Sluiten
Jimmy - GameResource - Dinsdag 20 December 2022

Dit zijn de releases van januari!

Nu het jaar er bijna op zit en we ons klaarmaken voor het feestgedruis van Kerst en de oudejaarsviering, kunnen we ons ook alvast opmaken voor wat komen gaat: 2023! In deze blogpost lees je dan ook alles over de gamereleases van januari! 

Bijkomen is er nauwelijks bij, want de nieuwste videogames volgen elkaar in rap tempo op. Geniet nog maar heel even na van games als Elden Ring, God of War: Ragnarök of Xenoblade Chronicles 3, dan blikken wij alvast vooruit op de nieuwste releases. 

One Piece Odyssey

Als je van manga en anime houdt, dan wordt januari een maand om de vingers bij af te likken! Om het 25-jarige jubileum van de One Piece reeks te vieren, komt Bandai Namco namelijk met One Piece Odyssey. De capriolen van Monkey D. Luffy en de Straw Hat crew kennen we natuurlijk al van de eerder uitgebrachte Pirate Warriors-games, maar dit keer zijn de verwachtingen tóch iets anders. 


Ontwikkelaar ILCA heeft vrij baan gekregen om de game op te bouwen en heeft dat gedaan door er een turn-based RPG van te maken. In een compleet nieuw geschreven avontuur volgen we Straw Hat Luffy en zijn piratenkompanen, die na een zeiltocht over de wateren van de New World terechtkomen in een verwoestende storm. Het schip raakt beschadigd en als de storm gaat liggen, stranden ze op het mysterieuze eiland Waford.


Totaal geïsoleerd van elkaar doen de crewleden een poging elkaar te vinden. Ondertussen leren ze de eilandbewoners kennen, gaat Luffy op zoek naar zijn verloren hoed en komen ze erachter dat er een immense schat verborgen ligt..


Als speler betrek je een open wereld die je vrij kan verkennen, waarbij je naast het overkoepelende verhaal talloze kleinere missies kan uitvoeren die in het teken staan van de crewleden en andere personages uit de wereld. Je ontdekt en ervaart willekeurige scenario's, bepaalt de strategie en gebruikt de unieke vaardigheden van elk lid om de Straw Hat Crew uiteindelijk weer bij elkaar te brengen!


One Piece Odyssey wordt op 13 januari uitgebracht voor de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Je vindt de game hier! 



Dragon Ball Z: Kakarot 

Van de ene manga naar de andere! In Dragon Ball Z: Kakarot, die eerder op andere consoles is uitgebracht en binnenkort is te beleven op next-gen consoles, duik je opnieuw in het verhaal van Goku.


Als speler beleef je zijn legendarische reis waarin hij probeert een Super Saiyan te worden, terwijl je daarnaast strijdt om de toekomst van de wereld.
In een compleet nieuwe actie-RPG die verbeterde graphics, prestaties en laadtijden zal hebben, vecht je brute gevechten uit tegen vijanden als Frieza en Cell, maar beleef je ook de alledaagse wereld waarbij je traint, vist, vliegt en eet als Goku. Terwijl je door het verhaal dendert verken je nieuwe gebieden, sluit je vriendschappen voor het leven en ervaar je nog nooit eerder vertoonde verhaalmomenten die antwoord geven op brandende vragen uit de Dragon Ball serie.


Dragon Ball Z: Kakarot wordt op 13 januari uitgebracht voor de PS5 en Xbox Series X/S. Je vindt de game hier!



Fire Emblem: Engage

Oké, we blijven nog één keer in de anime sfeer. Nintendo kondigde in september aan dat de nieuwste Fire Emblem eraan zit te komen en deze keer beleef je een verhaal op het continent Elyos, waarin je als speler de twaalf Emblem Rings moet verzamelen. In de tussentijd ontwaakt er een nieuw kwaad..


Duizend jaar geleden brak er een hevige oorlog uit tussen de inwoners van de 4 koninkrijken van Elyos en de Fell Dragon. Genoodzaakt om de hulp in te roepen van de Emblems, vochten de inwoners zij aan zij om de Fell Dragen op te sluiten. Maar nu lijkt het er op dat de Fell Dragen snel weer tot leven wordt gewekt..


Als speler kruip je in de huid van Alear, de Divine Dragon, die duizend jaar na de oorlog ontwaakt zonder enige herinnering van het verleden. Met jouw bondgenoten trek je ten strijde in tactische RPG-gevechten om te voorkomen dat het doemscenario werkelijkheid wordt. Als je niet aan het vechten bent tegen het kwaad, trek je jezelf terug in The Somniel, een zwevend fort waar je tussendoor naar toe kan gaan en jezelf voorbereidt en de interactie aan kan gaan met andere spelers. 


Je schakelt de hulp in van Marth, Celica en andere Emblem helden uit de eerdere games, die rusten in speciale Emblem-ringen. Door de ringen te dragen kunnen Alear en de bondgenoten rekenen op de kracht van de Emblems, waarmee je hun stats een boost geeft of krachtigere vaardigheden kan gebruiken. Helden kunnen krachten ook bundelen met de Emblems, om zo unieke aanvallen uit te voeren. Maak kennis met bondgenoten en vijanden in elk koninkrijk en ontdek de Emblems die zich schuilhouden, versterk hun onderlinge band en vecht om de wereld te beschermen van het noodlot!


Fire Emblem: Engage wordt op 20 januari uitgebracht voor de Nintendo Switch. Je vindt 'm hier!



Forspoken

Toen we in 2020 een korte video zagen van Square Enix, dacht menigeen aan een nieuwe Final Fantasy-game. Niets is minder waar, want het bleek te gaan om een splinternieuw spel! Maak kennis met Forspoken: een nieuwe wereld, een nieuwe hoofdrolspeler en een nieuw verhaal. 


In deze RPG duik je als speler in de beleveniswereld van de jonge Frey Holland, een meisje uit New York die plotseling wakker wordt in een fantasiewereld: Athia. Deze - open - wereld is aangetast door de 'Break', wat ervoor zorgt dat mensen en dieren worden aangetast en veranderen in gemuteerde wezens. De enige die hier niet vatbaar voor is, is Frey zelf. Wellicht komt dat ook door de magische armband die ze draagt: Cuff. Ze ontdekt dat deze pratende armband magische krachten heeft, waardoor ze het vermogen krijgt om krachtige spreuken en magie te gebruiken. En dat is nodig ook, want tijdens haar reis door omvangrijke landschappen zal je de nodige vijanden moeten bestrijden. Wanhopig op zoek naar antwoorden, stemt Frey met tegenzin in om de laatst overgebleven inwoners van Athia te helpen, waar ze wordt gezien als laatste hoop. Lukt het jou een weg naar huis te vinden en de overgebleven inwoners te van het noodlot te redden?


Forspoken wordt op 24 januari uitgebracht voor de PS5. Je vindt 'mhier!



Risen

Als je al een tijdje meegaat in de wereld van videogames, dan zal Risen geen onbekende naam voor je zijn. Deze cultklassieker werd in 2009 al uitgebracht, maar uitgever THQ Nordic en ontwikkelaar Piranha Bytes vonden het de hoogste tijd voor een remaster. En die kan je in januari verwachten! 


Als speler betreed je het mysterieuze en vulkanische eiland Faranga, waar zware aardbevingen ervoor zorgen dat oude tempels herrijzen. Deze tempels herbergen de meest bizarre monsters, waardoor inwoners doordrenkt zijn van angst. De machtige groep genaamd ‘De Inquisiteurs’ pogen een einde maken aan deze gebeurtenissen en stuurt een expeditie naar het eiland, maar een agressieve storm verwoest het schip op zee.. Jij bent de enige die het overleeft: je spoelt aan op het strand en bevindt je opeens tussen het geweld van rebellie, tirannie en mystieke rituelen. In een geweldige RPG waarbij elke hoek van de open wereld van Faranga leuk is om te verkennen, bepaal jij het lot! 


Risen wordt op 24 januari uitgebracht voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Je vindt 'mhier!



World War Z: Aftermath

Zombies, zombies en nog eens zombies! In een game die geïnspireerd is op de blockbuster van Paramount Pictures - je weet wel, de film waarin Brad Pitt de halve wereld afreist en bevecht om een tegengif te vinden - vecht je met maximaal 4 spelers in een ultieme co-op zombie shooter!


World War Z: Aftermath is een remaster van de Game of the Year Edition van World War Z, die eerder al uitkwam voor de PS4, Xbox One, Switch en PC, maar nu ook naar next-gen consoles komt! De game heeft een upgrade gekregen waardoor je nu in first-person modus kan spelen, gebruik kan maken van een nieuw gevecht systeem én je als speler kan kiezen uit nieuwe personages. Daarnaast is de resolutie verbeterd van 4K naar 60fps en is de verhaallijn uitgebreid met drie nieuwe locaties: Rome, Vaticaanstad en Rusland. 


World War Z: Aftermath wordt op 24 januari uitgebracht voor de PS5 en Xbox Series X/S. Je vindt 'm hier!



Oddballers

Doe alvast een kleine warming up en gooi je heupen los, want in Oddballers is het tijd voor een wild en maf potje trefbal! In een komisch en getikt partyspel speel je met meerdere spelers, waarin iedere ronde gemept kan worden met stinkende wc's, gestoeid kan worden met trekkers, schapen geschoren worden met grasmaaiers en oja, er wordt ook trefbal gespeeld.


Je ontglipt of belemmert jouw tegenstanders en bestookt ze met alles wat los en vast zit. Je creëert jouw eigen speler, speelt allerlei minigames en je kan gebruik maken van verschillende arena's die allemaal hun eigen regels hebben. Van wedstrijden waarbij de laatste persoon overblijft tot teamgevechten, of van rennen in een hanenpak tot tegenstanders K.O. slaan met een vis.


Het enige wat telt in deze game is jouw meedogenloosheid en het toepassen van oneerlijke tactieken om het leven van tegenstanders zuur te maken. Hoe absurder, hoe beter!


Oddballers wordt op 26 januari uitgebracht voor de Nintendo Switch. Je vindt 'm hier!



Dead Space Remake

Hier heb je ongetwijfeld over gehoord! Deze klassieke game uit 2008 was het startsein voor de bekende Dead Space reeks en is zo populair dat de makers besloten hebben een remake uit te brengen. Logisch, want het leven van een ingenieur was nog nooit zo sinister als dat van Isaac Clarke! 

 

Als speler word je meegenomen naar het mijnbouwschip USG Ishimura, een ruimteschip waar de nodige reparaties moeten worden uitgevoerd. Dat klinkt als een simpele taak, totdat je als Isaac zijnde erachter komt dat er iets afgrijselijks is voorgevallen. De gehele bemanning is afgemaakt en daarnaast is de vriendin van Isaac - Nicole - spoorloos verdwenen. Gewapend met alleen je gereedschap en ingenieursvaardigheden begint de onheilspellende zoektocht naar Nicole, waarbij je het gruwelijke mysterie probeert te ontrafelen. Gevangen tussen duistere, gemuteerde wezens genaamd Necromorphs begint een gevecht op leven en dood, maar ook tegen je eigen afbrokkelende gezondheidstoestand.. 


Dead Space Remake wordt op 27 januari uitgebracht voor de PS5, Xbox Series X/S en PC. Je vindt 'm hier!



Spongebob Squarepants - The Cosmic Shake

Je favoriete spons uit Bikinibroek is terug! En hij is niet alleen, want hij gaat op een geschift avontuur met zijn niet al te snuggere maatje Patrick. 


Wanneer de waarzegster Kassandra wensvervullende tranen aan Spongebob en Patrick geeft, zijn ze door het dolle heen. Er lijkt niets aan de hand, totdat ze allebei zó veel wensen dat de samenstelling van het universum begint af te brokkelen. Vanaf dat moment begint de chaos en worden er overal portalen geopend naar de Wishworlds, verschillende werelden vol fratsen en uitdagingen. 


Als speler vecht je tegen eindbazen (waaronder Gerrit de slak), kom je alle personages uit Bikinibroek tegen, kan je meer dan 30 verschillende kostuums aandoen en moet je bovenop alle chaotische situaties al jouw vrienden weer zien te redden in een doldwaas en humoristisch avontuur, van kosmische proporties! 


Spongebob Squarepants - The Cosmic Shake wordt op 31 januari uitgebracht voor de PS4, Switch, Xbox One en PC. Je vindt 'm hier!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »