Sluiten
Jimmy - GameResource - Dinsdag 13 Juni 2023

Dit zijn de nieuwste Ubisoft games!

Dit zijn de nieuwste Ubisoft games!

Het zijn letterlijk en figuurlijk mooie dagen! Niet alleen door het weer, maar ook door alle presentaties en nieuwe games die we voorbij zien komen. Hieronder lees je meer over de nieuwste games van Ubisoft.

Avatar: Frontiers of Pandora

De Ubisoft Forward-presentatie begon direct goed, met het aankondigen van Avatar: Frontiers of Pandora. Deze game brengt ons een uniek verhaal in het Avatar-universum, dat naast de verhalen van de films plaatsvindt. De game krijgt een open wereld en wordt gespeeld vanuit een first-person perspectief, waarin - zoals de ontwikkelaars aangaven - nieuwsgierigheid wordt beloond.

Als speler word je ondergedompeld in de rol van een Na'vi-kind dat ontvoerd wordt door de RDA, de militaire overheidsinstelling uit de films. Nadat ze je hebben opgeleid en getraind word je 15 jaar later vrijgelaten en is het aan jou om weer in contact te komen met je roots en samen te werken met andere clans om Pandora te beschermen. Als vreemdeling in je geboorteplaats maak je opnieuw de verbinding met je verloren erfgoed en ontdek je wat het werkelijk betekent om een Na'vi te zijn.

De aankondiging van deze game vond eerder al plaats, namelijk in 2017. Het spel, ontwikkeld door Massive Entertainment, was oorspronkelijk gepland voor het fiscale jaar 2022, maar is dus uitgesteld naar 7 december en zal te spelen zijn op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Bekijk hieronder de spannende nieuwe trailer met gameplay!Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown wordt een gloednieuwe toevoeging aan de langlopende reeks. Deze 2.5D-platformgame zit boordevol uitdagende puzzels en belooft een eigentijdse benadering van de legendarische franchise.


Als speler kom je terecht in een avontuur waarbij je op zoek gaat naar de ontvoerde prins Hassan. De game legt de nadruk op verkenning en biedt een semi-open wereld vol mogelijkheden. Ubisoft beschrijft het als een spel dat de metroidvania-formule volgt, waarbij je zelfs door de tijd kan reizen om verschillende puzzels op te lossen. Het belooft in ieder geval een stijlvolle en spannende actie-avontuur-platformgame te worden die zich afspeelt in een mythologische Perzische wereld.


De game komt uit op 18 januari 2024 en zal te spelen zijn op de PlayStation 4 & 5, Xbox One & Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC. 


 

The Crew Motorfest

Eerder dit jaar werd al bekend dat The Crew Motorfest uitgebracht zou gaan worden, maar nu hebben we ook een datum: 14 september! In het inmiddels derde deel van de serie, waarbij je in een open wereld door Hawaii kan racen, krijg je te maken met allerlei uitdagingen en kan je honderden auto's uit het verleden, het heden én de toekomst verzamelen. 

Je kan ervoor kiezen om mee te doen aan supersnelle races door de bruisende stad Honolulu, je off-road vaardigheden te testen op vulkaanhellingen, in een buggy door het regenwoud te scheuren of al driftend de zonsondergang tegemoet te rijden. En als dat niet genoeg is, kan je ook achterover leunen op de zonnige stranden achter het stuur van je favo auto!

Mocht je overigens het tweede deel van The Crew hebben gespeeld, dan is het volgens de makers bovendien mogelijk om je autocollectie gratis over te zetten. De game zal daarnaast te spelen zijn op de PlayStation 4 & 5, Xbox One & Xbox Series X/S en PC. Bekijk de eerste 15 minuten gameplay hieronder!

 

Assassin's Creed Nexus VR

In de virtuele wereld van Assassin's Creed: Nexus ervaar je voor het eerst de mogelijkheid om met drie verschillende personages te spelen: Ezio, Kassandra en Connor. Je hebt daarbij de mogelijkheid om bekende locaties en nieuwe verhalen te ontdekken en de acties uit eerdere Assassin's Creed-games zelf uit te voeren! 

De game speelt zich af in drie verschillende tijdsperiodes binnen de Assassin's Creed-reeks. De missies die je doorloopt kunnen bovendien op verschillende manieren worden voltooid, waardoor je de vrijheid hebt om je eigen speelstijl te kiezen.

Ubisoft heeft ook gedacht aan spelers die normaal gesproken niet goed tegen virtual reality kunnen. De game biedt diverse 'comfort features', zoals de mogelijkheid om te teleporteren in plaats van te lopen en speciale functies om spelers met hoogtevrees te ondersteunen.

Assassin's Creed: Nexus VR komt beschikbaar voor Meta Quest 2, Meta Quest 3 en de Pro-versie van de headset. Wanneer de game precies wordt uitgebracht, is nog niet bekend. Bekijk de aankondigingstrailer hieronder!


 

Assassin's Creed Mirage

In een nieuwe gameplay trailer heeft Ubisoft meer duidelijkheid gegeven over de intenties van het bedrijf, waarbij de focus ligt op de roots van de Assassin’s games. We zien dat de nadruk vooral komt te liggen op stealth, parkour en het uitschakelen van vijanden.

Ten opzichte van de eerdere delen heeft Ubisoft de kunstmatige intelligentie van vijanden verbeterd. Als speler kan je gebruikmaken van rookbommen, messen en verdovingsmiddelen om vijanden uit te schakelen, maar wordt het ook mogelijk om deze tools te upgraden.

De map van Assassin’s Creed Mirage zal kleiner zijn dan de werelden die we hebben ervaren in Valhalla, Odyssey en Origins. Bagdad, dat volgens de makers qua grootte vergelijkbaar is met de omvang van Parijs en Constantinopel uit de eerdere Assassin’s games, is opgedeeld in vier unieke districten, waaronder het industriegebied van Karhk en de weelderige tuinen van de Ronde Stad. Ubisoft zelf heeft bij monde van artistiek directeur Jean-Luc Sala aangegeven Bagdad een bruisende en dichtbevolkte stad zal zijn, waarbij "inwoners reageren op elke beweging die je maakt".

Assassin’s Creed Mirage komt op 12 oktober uit en zal te spelen zijn op de PlayStation 4 & 5, Xbox One & Xbox Series X/S en PC. Bekijk hieronder het gameplay overzicht van Ubisoft.

 

Star Wars Outlaws

Tijdens de Xbox Showcase werden we al blij gemaakt met de aankondiging van Star Wars Outlaws en bij de Ubisoft presentatie kwam daar ook nog eens een 10 minuten durende gameplay video bij! 

In deze game, die voor het eerst een open wereld zal krijgen, word je meegenomen op een avontuur waarbij je in de huid kruipt van de gewiekste schurk Kay Vess en haar kameraad Nix. Het verhaal speelt zich af in de periode tussen The Empire Strikes Back en Star Wars: Return of the Jedi, in een periode waarin The Empire er alles aan doet om de rebellen te vernietigen.

In het gameplay overzicht zagen we een fragment waarbij stealth en combat centraal staan, maar zagen we ook scènes waarbij Kay de wereld verkent in diverse voertuigen. Zo zien we dat ze in staat is om ruimteschepen te besturen, maar ook een gevecht aangaat met Tie Fighters.

De verwachting is dat de game in 2024 uit zal komen voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Bekijk de gameplay hieronder!


 

  • Hans

    Geplaatst op woensdag 14 juni 2023 11:07

    Mooie samenvatting. Wanneer kunnen wij de spellen gaan pre-orderen via de site?

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »