Sluiten
Jimmy - GameResource - Vrijdag 28 Oktober 2022

Dit zijn dé horror games die je niet mag missen!

Halloween komt er aan en dat betekent maar één ding: horror! Een angstaanjagende film kijken is leuk, maar wat is nog spannender? Juist, jezelf tussen de gruwelen begeven. Genoeg reden om een aantal horrortitels op een rijtje te zetten die je zeker weten klamme handjes gaan bezorgen.. 

Het genre horror is vrij breed en we beseffen ons maar al te goed dat de meningen over horrortitels kunnen verschillen. Maar of je nu van survival, zombies, demonen, geesten of andere wezens houdt, het doel moge duidelijk zijn: jou de schrik op het lijf jagen! Er zijn duizend en één titels waar we het over kunnen hebben, maar voor deze blogpost hebben we ervoor gekozen om de jacht te openen op horrorgames die - binnen afzienbare tijd - uit gaan komen. 

 

Dead Space Remake

Wie kent 'm niet? De klassieke game uit 2008 die het spits afbeet voor de bekende Dead Space reeks is dusdanig populair, dat de makers besloten hebben een remake uit te brengen. En dat snappen we, want het leven van een ingenieur was nog nooit zo onheilspellend als dat van Isaac Clarke! 

 

De game neemt je mee naar het mijnbouwschip USG Ishimura, een ruimteschip waar de nodige reparaties moeten worden uitgevoerd. Klinkt als een doorsnee taak, totdat je erachter komt dat er iets ijzingwekkends is voorgevallen. De voltallige bemanning is afgemaakt en bovendien is de vriendin van Isaac - Nicole - spoorloos verdwenen. Gewapend met alleen je gereedschap en skills begint de onheilspellende zoektocht naar Nicole, waarbij je het gruwelijke mysterie probeert te ontrafelen. Gevangen tussen duistere, gemuteerde wezens genaamd Necromorphs begint een gevecht op leven en dood, maar ook tegen je eigen afbrokkelende gezondheidstoestand..

 

 

The Callisto Protocol

Door velen gezien als de spirituele opvolger van Dead Space en dat snappen we helemaal! Van de uitingen in het spel tot aan de gruwelijke gevechten, het wordt duidelijk dat de maker - Glen Schofield - je als speler dezelfde grillige vibes mee wil geven. En dat is gelukt! Wat meteen opvalt aan deze game zijn de griezelige omgevingsgeluiden, het gerammel van vage echo’s en de ronduit smerige en onaangename setting, waardoor je continu op scherp wordt gezet en je vanzelf je adem inhoudt.

 

The Callisto Protocol neemt je als speler mee naar naar de Callisto-maan van Jupiter, waar de Black Iron Prison is 'gevestigd'. Nadat een mysterieuze buitenaardse kracht een aanval inzet en alles op zijn weg doodt en vernietigt, probeer je als gevangene Jacob Lee te ontsnappen (én te overleven). Wanneer gevangenen in monsterlijke wezens beginnen te veranderen, verandert de gevangenis in complete chaos. Om te overleven moet je jezelf een weg naar veiligheid knokken en terwijl je een uitweg probeert te vinden, ontdek je de duistere en verontrustende geheimen die diep onder het oppervlak van Callisto begraven liggen. Één ding is zeker: je komt je angsten onder ogen.. 

 

 

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

Waar een hotel normaal gesproken een oord is om even heerlijk te ontspannen, is het tegenovergestelde waar in The Devil in Me! Gebaseerd op het échte moordhotel van seriemoordenaar Henry Howard Holmes, die in het jaar 1893 het World's Fair Hotel opende om daar - jawel - mensen te kunnen vermoorden. Als dat geen griezelige opening is, dan weten wij het ook niet meer!

 

Als speler volg je een groep documentairemakers die een geheimzinnig telefoontje krijgen met de uitnodiging om naar het ‘moordpaleis’ van seriemoordenaar H.H. Holmes te komen. Het hotel lijkt een perfecte mogelijkheid om door te breken als documentairemakers, maar niets is wat het lijkt.. Al snel ontdek je dat je door iets of iemand in de gaten wordt gehouden en vanaf dat moment is elke beslissing bepalend om te overleven. De donkere, duistere en verlate gangen in het moordhotel prikkelen de zintuigen op een manier waar horror voor is bedoeld: klamme handjes, spanning en de rillingen over je lijf! 

 

 

Alone in the Dark

Wie is er nou niet graag alleen in het donker? Euhm, nou niet heel veel mensen, denken wij. En daarom is Alone in the Dark een game die niet mag ontbreken in dit lijstje! Opnieuw een titel van een spookachtig verhaal waarbij een klassieke survival-horrorgame in een nieuw jasje is gegoten (en je de stuipen op het lijf jaagt). Psychologische horror ontmoet zuidelijke gotiek!

 

Als speler betreed je een verhaal waar je teruggaat naar de jaren '20 en in de schoenen stapt van Edward Carnby of Emily Hartwood. Diep in het zuiden is de oom van Emily vermist geraakt en samen met privédetective Carnby begin je aan een zoektocht die je brengt naar Derceto Manor, een tehuis voor geesteszieken. En je voelt het al aankomen: daar is iets niet helemaal pluis.. Je komt oog in oog te staan met vreemde bewoners, huiveringwekkende werelden, kwaadaardige wezens en een ontluisterend kwaad. Wat moet je geloven? Wie kan je vertrouwen? En nog belangrijker: wat wordt jouw volgende stap? Wat ons betreft is Alone in the Dark de gelijkenis van het hebben van een nachtmerrie. Durf je de lichten nog uit te doen? 

 

 

Resident Evil 4

Uiteraard mogen we geen horrorblog schrijven zonder Resident Evil te benoemen. En wat wil het lot: Resident Evil 4 krijgt een remake! We snappen dat je nu al naar adem hapt, want als er één videogame reeks bepalend is geweest voor het horrorgenre, is dat Resident Evil wel.

 

In Resident Evil 4 kruip je in de huid van speciaal agent Leon S. Kennedy, die zes jaar na een biologische ramp op een duistere missie wordt gestuurd om de ontvoerde dochter van de president te redden. Dat brengt je als speler naar een afgelegen landelijk dorpje in Europa, waar je er al snel achter komt dat er iets vreselijks mis is met de lokale bevolking. Dat blijkt al helemaal als je in aanraking komt met de sinistere sekte die achter de verdwijning van de dochter van de president zit. Resident Evil 4 is een game waar je als speler in een verhaal terecht komt vol hachelijke momenten en bloedstollende horror, waar leven, dood en terreur zich in rap tempo afwisselen. 

 

 

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »